Ihonhoito on mulle aiheena sydäntä lähellä. You know, mulla on kai aina ollut jotain pikku probleemaa ihon kunnon kanssa;  joko se on ollut kuiva, kutiseva ja ihottumainen (lapsena) tai sit epäpuhdas ja rasvainen (teini-iässä). Olenkin kai juuri siksi oppinut pitämään hyvää huolta ihon puhdistuksesta ja ollut kiinostunut oppimaan lisää.

Nyt kun tässä uuden vuoden alussa lupailin pitää itsestäni parempaa huolta, aloitin hommat ihon hoidosta. Ihon ja hiusten terve ulkonäkö kun on mun mielestä kaiken kauneudenhoidon perusta. Ja koska mun mielestä parannusta on tapahtunut jo nyt -noin kuukauden tsemppauksen jälkeen verrattuna stressavaan ja ihon kuntoa heikentäneeseen viime syksyyn, olen varmasti tehnyt jotain oikein. Ja siksi haluankin jakaa näitä mun ihonhoitovinkkejäni teidän kanssa!

Palautellaan ensin mieliin miltä se meidän suurin elin noin niinkuin anatomisesti näyttää...^

Ihan yleisesti, jos iho näyttää huonolta, kannattaa aloittaa kuorinnalla ja sen jälkeen naamiolla. Kuoria pois kuolleet ihosolut ja hoitaa uutta pintaa vaikkapa kosteuttavalla naamiolla. Tän toimenpiteen teen noin kerran viikossa. Ainakin kerran viikossa. (Koska se on niin ihanaa ;)) Ja suosittelen kaikille.

Aurinkokerroin on supertärkeä etenkin meille +25 -vuotiaille, mutta myös ehkäisemään auringon aiheuttamia vahinkoja nuoremmille. Aurinko (UV-säteily) on tupakan lisäksi ihon juovien ja linjojen suurin aiheuttaja, joten sen vaikutusta ei kannata väheksyä. Itse henkilökohtaisesti turvaudun mieluummin itseruskettaviin voiteisiin (näissäkin kuvissa) kuin ylenpalttiseen auringon palvontaan. Normaali ulkonaoleskelu on tottakai vain loistava tapa keräillä D-vitamiinivarastoja -aurinkokertoimen kera... :)

Uni on niinikään uskomattoman tärkeä ihon heleyttäjä ja kunnossapitäjä, sillä elimistö tuottaa omaa kasvuhormooniaan pääosin öisin unen aikana. Kasvuhormooni autta myös ihosolujen kavsussa ja uudistumisessa.

Retinoideja sisältää varmaankin jokainen anti-aging -voide ja niitä saa A-vitamiinista. Retinoidit lisäävät elimistön omaa kollageenin tuotantoa, joka tunnetusti lisää ihon kimmoisuutta ja hyvinvointia. Retinoidit ja A-vitamiini auttavat myös normalisoimaan ikääntymisen hidastamaa solujen uusiutumista. Mutta vaikka A-vitamiini onkin ihon vitamiinibestis, kannattaa muistaa, että se on rasvaliukoinen vitamiini eikä liukene elimistöstä (mm. virtsan ja hikoilun mukana) kuten vaikkapa vesiliukoinen C-vitamiini vaan kertyy elimistöön. Ei kannata siis alkaa nauttimaan yliannoksia vain ihon tähden! 

Moni (etenkin) norjalainen luottaa ja vannoo kalanmaksaöljyn nimeen ja sanoo sen vahvistavan, kuntouttavan ja kirkastavan niin ihoa kuin hiuksiakin. Itsekin yritän ottaa kapseleita aina kun vaan muistan, mutta me nyt onneksi syodäänkin kalaa useamman kerran viikossa. Yleisesti kaikki öljyt ravitsevat ja kosteuttavat ihoa sisäisesti.

Täytyy sanoa, etten pidä "superfood" nimityksestä lainkaan, sillä sitä on nykyään niin moni tavallinen puhdas raaka-aine. Mutta moni asiantuntija vannoo tämän ns. superfoodin nimeen - minä puhtaiden raaka-aineiden ja kunnon ravinnon! :))

Ravinnon suhteen on hyvä muistaa myös, että etenkin sokerin, mutta muutenkin hiilihydraattien runsaan käytön on todettu vaurioittavan ihoa eli niitä ihania karkkejakaan ei saisi ihan yllinkyllin syödä (ylläri)... Ihon epäpuhtauksista kärsiville voi helpotus löytyä myös jättämällä ruokavaliosta pois runsaasti hormoneja sisältävät maidon ja munan. Mulla tää(kään) ei tosin voisi onnistua, sillä rakastan maitoa! :D

Olen myös ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut ottamaan nämä anti-aging voiteet vakavasti. Pakon edessä ;) Uskomaan, että ne ihan oikeasti tehoavat.  Mutta ei niitäkään kannata alkaa käyttämään ennen kuin huomaa ikääntymisen merkkejä. Ei välttämättä ryppyjä tai juonteita, mutta vaikkapa epätasaista väriä, sameutta tai velttoutta. Rasvaisuuteen ja epäpuhtauteen taipuvainen iho tarvitsee myös kunnon alkoholipitoisen, puhdistavan kasvoveden; se on mun must.

Kuvia ei ole muokattu juuri lainkaan -jos joku miettii.. :) Vähän valoisammiksi ja jotakuta jopa vähän tarkemmiksi. Näkyyhän noissa pikkuvirheitä, mutta mutta... parempaan menossa :) Jos maltan olla käpälöimättä leukaani koko ajan kuten noissa ihan joka-ikisessä kuvassa :D Se on myös supertärkeää, älkää häiritkö kasvojanne :D

 Kommentteja aiheesta otetaan tietty ilolla vastaan.

Ja muistakaa vielä alla oleva arvonta!

 

Kommentit (144)

Nova
145/144 | 

Kiitos hyvästä postauksesta! Mä oon aina ollut ihan liian laiska hoitamaan ihoani, vaikka pitäisi. Nyt varsinkin kun oon jo 30+ väsähtänyt kotiäiti enkä enää luontaisesti kovin fresh. Sokerin kanssa taistelen aina vaan, enkä voita.

Sun iho näyttää kyllä tosi kauniilta. Täytyy vielä lukea nää kommentitkin kun sielläkin näyttää olevan hyviä vinkkejä. Jos taas yrittäisin aloittaa ihosta huolehtimisen. :)

Loki
146/144 | 

Itse asiassa aurinkorasvojen käyttö estää d-vitamiinin riittävän saannin. Toisaalta ihmiset joilla on riittävä määrä d-vitamiini kehossaan eivät pala. Sen sijaan melanoomat sun muut syövät ovat vain lisääntyneet aurinkorasvojen yleistyttyä, epäloogista eikö? Suosittelen siis d-vitamiini tankkausta joko purkista tai auringosta ilman rasvoja.

SannaS
147/144 | 

Hyvä kirjoitus, avasi jälleen silmäni sille, että maailmassa on muitakin, jotka tasapainoilevat nassunsa kunnon kanssa. Itse kuulun siihen ryhmään, jonka iho on herkkä, pintakuiva ja couperoottinen. Finnejä tulee harvoin, mutta silloin ne ovatkin todellisia hormonimöykkyjä! Ikää on ihan kohta 30 v ja olen koko pienen ikäni käyttänyt apteekin sarjoja, mm. Avene, Roc ja panostanut muutenkin hyviin ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteisiin.

Seuraava ei ole mainospuhe, mutta käänne ihonhoidossani tapahtui kun siirryin kesällä 2011 Green people -sarjaan. Ei sulfiitteja, parabeeneja, tms. Meikkipohjassa siirryin syksyllä 2011 käyttämään Bare mineralseja (aiemmin käytössä on ollut mm. hyväksi havaittu diorin nude).

Mitä kävi iholleni näiden muutosten myötä? Ei kiristävää tunnetta puhdistuksen jälkeen, ihohuokoset supistuneet silminnähden, couperosa tasoittunut, hehku löytynyt ja iho tuntuu napakammalta ja kimmoisammalta.

Ei paluuta parabeenien maailmaan täällä! Tsemppiä kaikille kanssasiskoille itselle sopivien tuotteiden valintaviidakossa!

Marja
148/144 | 

Tähän on pakko kommentoida, että miettikääpä tosiaankin miehiä. Harva mies käyttää mitään kosteusvoiteita, saati naamioita, yövoiteita tms. Eikä miesten iho ole sen huonommassa kunnossa kuin naistenkaan.. me naiset olemme enemmän mainosten uhreja, ja toki ulkonäköpaineet ovat enemmän meillä kuin miehillä..

Itse olen maailman huonoin rasvailemaan kasvojani yöksi.. pidän siitä puhtauden tunteesta mikä iholla on pesun jäljiltä, vaikka iho vähän kiristeleekin. Jospa siis minullakin iho tuottaisi rasvansa itse ;)

Heidi
149/144 | 

Viimeksi eilen ajattelin, että nyt olen löytänyt todella hyvän ihonhoitosarjan: Exuviance. Kosmetologi suositteli tätä ja kertoi samalla, että suht normaaliksi kuvittelemani ihoni onkin itse asiassa varsin herkkä. Samalla tuo kosmetologi antoi ymmärtää, että tähän asti käyttämäni lukuisat eri puhdistustuotteet ja kasvovoiteet (Lancome, Dior, Kanebo, Clarins, Clinique, you name it...) eivät kovin kummoisia tuotteita ole ja myyvät lähinnä hienoilla pakkauksillaan. Ottamatta kantaa tähän sen enempää, voin kuitenkin aidosti suositella tuota Exuviance-sarjaa.

Wind Power
150/144 | 

Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?

happy
151/144 | 

Ihmiset läträävät ihan liikaa kaikkien rasvojen ja kuorintojen ja naamioiden ja seerumeiden kanssa. Ja markkinamiehet mielellään antavat kuvaa, että sellainen on välttämätöntä, kun haluavat myydä tuotteitaan.

Minulle oli käänteentekevää se, kun tutustuin dr. hauschkan ihonhoitometodiin, jossa jätetään yövoide kokonaan pois ja annetaan ihon hengittää ja tuottaa rasvansa itse. Ajattelin, että ei tämä mitenkään voi toimia ja voi kamalaa jne. Mutta KYLLÄ SE VAAN TOIMII!

Herkkä sekaihoni muuttui paljon kuulaammaksi ja terveemmäksi, kun en käytä kosteusvoidetta enää ollenkaan muuten kuin ripauksen meikin alla. Puhdistuksen jälkeen suihkutan kasvoille Pukkan luomu-ruusuvettä ja annan sen imeytyä. Talvella saatan taputella vähän Melvitan argan-öljyä siihen kasvoveden päälle, jos on erittäin kuiva ilma. Kuorin kerran viikossa. Siinä on mun ihonhoito ja toimii (+ tulee paljon halvemmaksi :) ) kuin silloin, kun läträsin kaikenmaailman rasvojen ja tippojen kanssa.

Piritta
152/144 | 

Myös minä olen huomannut avokadon parantavan ihoni laatua. Siihen kun vielä yhdistän täällä jo useasti mainitun sokerin välttelyn ja tietysti paljon muitakin juttuja (liikunta, vesi, hiilarit pois) jne. Eli ruokavalio on mulla se kaikista tehokkain ihon hyvän kunnon ylläpitäjä, ja siinä kaikista tärkeimpänä avokadojen syönti ja sokerit pois.

Piritta
153/144 | 

Ai niin vielä yksi asia: vihreä tee. Se tuntuu jotenkin puhdistavan ja kirkastavan ihoa. Kahvista kyllä tykkään, mutta yritän pitää sen yhdessä kupissa/päivä.

Tarja
154/144 | 

Hei!
Ekaa kertaa kommentoin. Aluksi kiitos ihanasta blogista ja aina niin kauniista kuvista ja rauhallisesta tunnelmasta:)
Kosmetologi kirjoitteli ylempänä, että suosittelee entsymaattista kuorintaa ja on niin oikeassa siinä. Minulta meni monta vuotta uskoa, että myös se kuorii ihon ja siihen ei tarvitse erikseen rakeita.
Syksystä lähtien olen tätä käyttänyt (Phytomer)ja punoittava ihoni kiittää. Ihoni on paljon paremmassa kunnossa, kun olen käyttänyt miedompaa kuorintaa. Toinen huipputuote on seerumi (huom. minulla ikää jo 42v)ja erityisesti Lancomen sellainen, suosittelen kokeilemaan.
Vielä kysymys sinulle, ehkä olet sen joskus kertonutkin, mutta mitä itseruskettavaa käytät kasvoilla?
Sitten ihan kaikille kysymystä. Onko kellään kokemusta näistä paljon hehkutetuista BB voiteista, olisi kiva kuulla kokemuksia?

Riikka
155/144 | 

Ok, hyvä tietää:) Itellä aina vähän huono omatunto kun en juo sitä suositeltua 1,5-2 litraa päivässä.

Mari
156/144 | 

Minulla ihoni parani myös huomattavasti, kun lopetin kaikki voiteiden käyttämisen. Pari viikkoa ihoa kiristi, mutta ilmeisesti tämän jälkeen iho alkoi tuottaa omat rasvansa. Aamuisin pesen kasvoni vain vedellä, laitan sen jälkeen merileväuutetta kasvoille. Illalla pesen Eila Hellgrenin puhdistusgeelillä enkä siis illalla laita mitään kasvoihini. Kesällä merileväuutteen sijaan suihkutan kasvoille merivettä (Eila Hellgrenin). Tätä metodia olen nyt käyttänyt kohta kolme vuotta ja ihoni voi huomattavasti paremmin.

ainoo
157/144 | 

Heiii! Kun puhut myös hiusten terveestä ulkonäöstä, voisitko tehdä postausta myös hiustenhoitorutiineistasi?

Riikka
158/144 | 

Yksi oleellinen puuttuu tuosta +listasta: riittävä veden juonti.

Sara
159/144 | 

Hei, ihan off topic, mikä toi sun huulipuna on? Tosi kiva nude sävy :)

jennifer
160/144 | 

Pääasiassa olen sun kanssa samaa mieltä, MUTTA:
- itseruskettavat: ne ohentavat ihoa jatkuvassa käytössä -> ohut iho -> enemmän ryppyjä. Eli en tod suosittelisi jatkuvaan käyttöön. Sullakin on niin päivettynyt iho, että sitä tuskin voi ylläpitää talvella millään 1x vko -itseruskettavilla..? Toinen iso miinus itseruskettavissa on parabeenit, jotka SannaS jo mainitsikin.
- kuorinta/naamiot/muu ns.ylihoito: itse kuorin epäsäännöllisen säännöllisesti vuosikaudet, kunnes elämäntilanteesta johtuen se vain jäi (vauvaperheen arjessa kaiken kiireen alle). Eikä iho ollut siitä moksiskaan. En siis huomannut mitään eroa siihen käytinpä tai en käyttänyt kuorintaa ja naamioita. Joten ne jäi pysyvästi, mitä sitä turhaan laittamaan aikaa/rahaa/energiaa johonkin minkä lopputulos on näköjään zero.. Mutta tämä on toki YKSILÖLLISTÄ. kuten kaikki muukin ihonhoidossa.
Eniten uskon ruuan vaikuttavan ihonkuntoon, siitä kirjoitit tosi hyvin=)

Minttu
161/144 | 

Uskon, että yksi tärkeä kauneudenhoitotuote on myös onnellisuus- kaikkien edellä mainittujen ohella. Se tuo sen loisteen silmiin ja hehkun iholle, jota ei saa mistään purkista. Ihosi näyttää erityisen hyvältä ja sen viimeisen silauksen kuviin tuo mielestäni sinusta huokuva seesteisyys ja onni. Hyvää talven jatkoa sinne Norjaan!

T
162/144 | 

Olen samaa mieltä muutaman jo tänne kirjoittaneen kanssa, ei pidä aliarvostaa runsasta vedenjuontia ja onnellisuutta ja lisäisin vielä listaan runsaan kasvisten syönnin. Pienimuotoinen auringonotto on myös tosi hyväksi monelle epäpuhtauksista kärsiville.

jurristi
163/144 | 

Mainitsit, että syötte kalaa muutaman kerran viikossa. Jäi kiinnostamaan, kuinka monena päivänä viikossa keskimäärin kalaa syötte. Ja mitä kaloja syötte? :D

Tyttö ilman helmikorvakorua
164/144 | 

Mä en pärjäisi ilman alkoholipitoista kasvovettä, mutta pidän ohjenuorana sen, että kuuntelee ihoaan. Cliniquen Carifying Lotionin jälkeen mä tosin sitten käytänkin melkeinpä jopa kuivalle iholle suunnattuja kosteusvoiteita, niin tehden pintakuiva sekaihoni ei ole pintakuiva. Teininä oli, kun en uskaltanut kosteuttaa tarpeeksi...

Nykyään tuntuu, että ihonhoitorutiinit ovat kohdillaan niin, että mun epäpuhtaudet on jäljitettävissä aina johonkin selkeään syyhyn: huonosti syöminen, kuukaudenaika - tai sitten sen säännöllisen ihonhoidon laiminlyönti.

En kategorisesti kieltäisi alkoholipitoista pintakuivalta tuon takia. Niinkuin itsekin sanoit, se rasvantuotanto pitää tasapainottaa, ja siksi mulla onkin sitten se kosteusvoide, joka tuo alkoholilla kuivatettuun ihoon rasvaisuutta. Mutta katastrofi on taattu, jos käyttäisin alkoholipommini kanssa liian kevyttä (yleensä geelimäistä) kosteusvoidetta. Sitten se iho onkin pintakuiva ja punoittava.

Olis se helppoa jos olisi ihminen, jonka ihossa ei ole mitään peitettävää vaikka pesee sen tyyliin käsisaippualla silloin harvoin kun muistaa. Näitäkin on tutuissani paljon. Jos olisin sellainen ihminen, en varmaan lähtisi ylihoitamaan ihoa kun se on valmiiksi kunnossa. :)

Juuli
165/144 | 

Tuli kyllä niin sopivaan saumaan tämä postaus. Kävin nimittäin juuri ensimmäistä kertaa kosmetologilla ihonpuhdistuksessa. Oisko sulla jotain suositella jotain tuotetta tohon kuorinnan jälkeiseksi naamioksi? Entä mitä itseruskettavia käytät. Näyttää nimittäin tosi kivalta tuo sun ihon väri nyt. Ite jotenki aina pelkään niitä hirveitä rajoja ja oranssia väriä :D

kelloa vailla
167/144 | 

Hei, olet varmasti aiemminkin maininnut kellosi merkin ja mallin, viitsitkö toistaa...kertaushan on opintojen äiti.

Tuohon ihonhoitoasiaan kommentoin, joskus vähemmän on enemmän,liikaa aikaa ei kannata peilin ääressä käyttää joka pikkuvirhettä päivitellen, elämä on aivan liian lyhyt siihen. Olet kaunis. Jokainen on.

Kiitos kivasta blogista.

kalastajanvaimo
168/144 | 

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta toi yövoiteen poisjättäminen! Ja ihan loogiselta... paras kai olisi antaa ihon tuottaa oma rasvansa...? Ja toi pukkan ruususvesi <3 Ihanan kuuloiset rutiinit :))

kalastajanvaimo
170/144 | 

Heh, me ollaan nin erilaisia... ;) Hauska kuulla näitä tarinoita!

kalastajanvaimo
171/144 | 

Varmaan tuottaakin Marja :) Ehkä täytyis joskus kokeilla tatä, nyt vaan tuntuu et iho on liian kuiva uskaltaakseni olla rasvaamatta, mutta se on ihan varmaan tottumuskysymys! Iho varmasti tuottaa enemmän rasvaa, jos sen antaa.
Miehet eivät tosiaan niin kauheasti vouhota tän asian kanssa kuin me, mut en tiedä miten se vaikuttaa, että miesten iho on huomattavasti paksumpi kuin meidän naisten, ei me sitäkään taas haluta :P

kalastajanvaimo
172/144 | 

Tosi hauska kuulla, mulle taas varmaan joka kerta kosmetologit ovat suositelleet kuorintaa... Kyselleet et muistanko varmasti kuoria ihoani tarpeeksi usein ;) Ja mun mielestä säännöllinen kuorinta iihan oikeasti pitää ihon parempana, joskin liioittelu varmasti tekee huonoa...
Kivaa viikonloppua <3

kalastajanvaimo
173/144 | 

Totta, kaikille käy niin eri jutut, kai ne oikeat ja sopivat tuotteet löytyvät vain kokeilemalla! Tai sit voi jättää kaiken pois ja kokeilla mitä käy ;)
Joo etenkin sokeri on tosi vahingollinen iholle, valitettavasti ;)

kalastajanvaimo
174/144 | 

Tottavie Dermalogica on ihan älyhyvä! Mulla on kanssa ollut sitä ja tälläkin hetkellä Dermalogican naamio Sebum clearing masque.

kalastajanvaimo
175/144 | 

Mmm, en pysty ihan aina nielemään kaikkia ehdottomia kieltoja ;) Tuntuu niin mustavalkoiselta ja aina jotkut asiantuntijat ovat eri mieltä. Tuntuu tosin ihan loogiselta että niillä kuolleillakin soluilla on tehtävänsä, mutta ihotyypistä kai tämäkin riippuu..? Ja kun nykyään eletään maailmassa, jonka ilmassa on kaikenlaisia epäpuhtauksia ja ravinnossa myös, ei mun mielestä ole sekään ollenkaan epäloogista, että pintaa on hyvä hoitaa tehokkaammin...? Nää on tietty mun omia mietelmiä eikä mulla oo mitään ihotautilääkärin tutkimuspohjaa taustalla, joten kannattaa miettia ketä uskoo ;D

kalastajanvaimo
176/144 | 

Kiitos hyvästä kommentista!
Mulle on usein kosmetologit suositelleet tollasta alkoholipitoista kasvovettä ja etenkin tätä rakastan... Se myös tuntuu kaikinpuolin oikeimmalta hoitoaineelta. Voin toki olla vaärässäkin, mutta usein luotan näppituntumaan ja menen sillä mikä parhaalta tuntuu ;) Ihosta huoltapitäminen on tottavie tärkeää ja yritän käydä myös ihan kosmetologilla säännöllisin väliajoin!

Sonja
177/144 | 

Vesi on myös tärkeä muistaa ihon hoidossa, varsinkin näin talvisin kun iho on kuiva. Vesi ravitsee ja kostuttaa myös ihoa, sitä juodessa siis. Eli vettä tankkaamaan kaikki kuivaihoiset :)

Ihanaa viikonloppua!

kalastajanvaimo
178/144 | 

Ja tosi hyvä kommentti tyttö ilman helmikorvakorua! Ihan justiinsa samaa mieltä :) Mulla kanssa tuntuu olevan hoito ihan ok ja iho voi hyvin jos vaan saan nukuttua ja syötyä kunnolla. Stressi vaikuttaa myös ihan älyttömän paljon kaikkeen; just juttelin työkavereiden kanssa kuinka toinen saa stressistä selän täyteen finnejä ja toinen ikenet haavoille -kummia juttuja :)

kalastajanvaimo
180/144 | 

Tottahan toki, kello on Seiko Coutura Diamond.
Ja ehdottomasti, eipä näihin kannata kaikkea aikaansa käyttää :D Kunhan nyt ajattelin välilä postailla tällaistakin kun ihonhoitojuttuja välillä kysellään :)

kalastajanvaimo
181/144 | 

En oikein uskalla suositella sulle mitään kun en tiedä ihotyyppiä enkä muutenkaan ole ammattilainen... mutta itseruskettavista tykkään eniten Chanelista. Myös Diorilla on ihanan mieto voide :) Ei oransseja raitoja :P

kalastajanvaimo
182/144 | 

Joo no ehkä kolme-neljä kertaa viikossa jos lasken töissäkin syödyn kalan... Me syödään kai eniten sitä perinorjalaista turskaa :D Ja lohta. Niitä eniten.

kalastajanvaimo
183/144 | 

Totta, noi nimekkäät merkithän ovat usein myös kalliimpia siksi, että niiden mainostamiseen ja "nimen hankkimiseen" menee niin paljon kuluja :/ Ei siksi, että ne oisivat hurjasti parempia ;) Tällä hetkellä olen kuitenkin ollut erittäin tyytyväinen -tai oikeastaan aina Cliniquen tuotteisiin.
Exuviancesta olen myös kuullut ja kosmetologiin voi kyllä aina luottaa! :))

kalastajanvaimo
184/144 | 

No kuulosti kyllä ihanalta, eikös tuo ole juuri se mitä me kaikki toivotaan ;) Bare mineralseja rakastan myös ja parastahan olisi avapautua noista "kaikenmaailman lisäaineista"...

kalastajanvaimo
185/144 | 

Mmm, ihan mielenkiintoinen kommentti... :) Ja d-vitamiinin saanti kannattaa tosiaan taata useinkin purkkituotteilla kun ei sitä luonnostakaan aina saa. Mut silti uskon, että aurinkosuoja on hyväksi UV-säteilyä vastaan.

kalastajanvaimo
186/144 | 

Kommenteissa on paljon hyviä juttuja! Kannattaa tosiaan lukea :)

kalastajanvaimo
187/144 | 

Tottahan toki :)) Palailen asiaan!

kalastajanvaimo
188/144 | 

Totta... Nesteytyksestä ja kosteutuksesta sitä kautta on huolehdittava! Sit taas just katsoin jonkun dokkarin, jossa kaksostytöt laittettiin kahden kk(?) ajaksi testiin, jossa toinen joi vahintään 2 litraa päivässä ja toinen ihan vähän... Sit niitä seurattiin kaiken maailman verikokein et miten se vedenjuonti vaikutti eikä eroa juurikaan ollut. Lopuksi todettiin, että kunhan juo normaalisti ja janoonsa, se riittää. Et ylimääräinen vesi tulee kuitenkin vain ulos. Mutta siis kuten sanoit; _riittävä_ veden juonti, ei tarvitse liioitella :))

kalastajanvaimo
189/144 | 

Joo se on lemppari, kulunut jo pari putkiloa viime vuosina. YSL:n 148.

kalastajanvaimo
190/144 | 

-Tosi hyvä rajoittaa itseruskettavienkin käyttöa 8kohtuus kaikessa), mut itse en tosiaan käytä edes joka viikko. Silloin kun muistan ja haluan vähän ekstrapirteyttä iholle :) Jatkuvassa käytössähän ne varmaan aika harvalla ovat; itse aloitan kai jossain loka-marraskuussa kaipaamaan väriä ja lopettelen kevätauringoilla :)
-Jeps, kuorinnan tarve on varmasti tosi yksilollistä ja itse huomaan ihoni voivan huonommin jos unohdan kuorinnan.
Ravinto on munkin mielestä supertärkeää, mutta olenpa lukenut niitäkin mielipiteitä, joissa asiantuntijat eivät usko esim. suun kautta nautitun A-vitamiinin koskaan tavoittavan ihoa... ELi tästäkin saatetaan olla eri mieltä ;)

kalastajanvaimo
191/144 | 

Hyvä kommentti Minttu <3 Onnellisuus on ihan varmasti fysiologisestikin selitettävissä jonkun elimistön tuottamien hormonien kautta iholle edullisena tekijänä :)) Sehän on melkein kuin vastakohta stressille -joka on ihon iso vihollinen! Kiitos hyvästä huomiosta :D

kalastajanvaimo
192/144 | 

Totta, aurinkoa ja ihan raitista ulkoilmaakin tarvitaan! Kultainen keskitie <3

kalastajanvaimo
193/144 | 

Kiva kuulla näitä erilaisia kokemuksia! Mun suosikki-itseruskettava löytyy Chanelilta, ne on tosi mietoja niin väriltään kuin hajultaankin!
BBsta ei aavitustakaan :D

kalastajanvaimo
194/144 | 

Kiva jos sait napattua jotain hyödyllistä! :)

kalastajanvaimo
195/144 | 

Totta, kosteutta tarvitaan! :)
Voi kuitenkin olla, että veden ylenpalttinen juominen ei auta oikein, se kun vesiliukoisena poistuu elimistöstä sellaisenaan mm. virtsan ja hikoilun kautta kun taas öljyt öljyliukoisina ;) jäävät paremmin elimistön käytettävksi... Näin joku sanoo, en tiedä :) Kuulostaa kuitenkin ihan loogiselta tämäkin! Mutta mutta, veden juomisesta ei koskaan ole haittaa ja ennemminkin sitä juodaan liian vähän, joten allekirjoitan ihan täysin ton vedenjuonti-kehoituksen!
Kivaa viikonloppua <3

Emilia
196/144 | 

Oletko muuten käyttänyt enää sitä RVB:n holistic beauty kasvorasvaa, mistä joskus mainitsit? Olen nimittäin itsekin käyttänyt sitä nyt useiden kuukausien ajan, ja iho on aikas hyvässä kunnossa sen rasvan ansiosta! :) Eli kiitokset vinkistä :)

Emilii
197/144 | 

Kalaöljyä monet tosiaan hehkuttavat, että ovat saaneet sillä ihonsa hehkumaan. Tuolla minun blogini puolella on vielä maanantaihin asti arvonta, jossa kolme henkilöä voittaa vuoden tarpeiksi Lysi Omega 3 Fortea. Kannattaa tulla siis osallistumaan kisaan!

Useinhan nuo valmisteet eivät ole enää kalanmaksaöljystä valmistettuja vaan kalaöljystä, joka on eri asia ja suositeltavampi vaihtoehto.
http://www.terveysportti.fi/terveysportti/ekirjat.Naytaartikkeli?p_artik...

Snow*
198/144 | 

...ööö..lapsus tekstissä...

Oli tarkoitus kirjoittaa tuohon yhteen kohtaan, että mietitäänpä miksi ihomelanoomien määrä on kasvanut.

Ei siis ollu kv:lle miettimistä :)

Snow*
199/144 | 

Hej,

Kiitos Johanna postauksesta, asiallista tekstiä ? Ja paljon mielenkiintoisia kommentteja.

Aurinkorasvoista on pakko kommentoida, kun noin kolmikymppisellä tuttavallani havaittiin melanooman esiaste muutamia vuosia sitten (kertoi palaneensa vain pari kertaa nuoruudessa).

Mieti, miksi nykyään on ihomelanoomaa enemmän havaittavissa kuin ennen?

a) nykyään käydään herkemmin lääkärissä (melanooma tunnetaan sairautena ja käydään herkemmin näyttämässä lääkärille ihopoikkeamia

b) rusketuksen ihannointi ja pukeutuminen vähempään vaatetukseen

c) aurinkovoiteiden väärinkäyttöä (liian vähä/liian pienet kertoimet->palaminen) Iho on kuitenkin ihmisen suurin elin ja muistaa palamisen koko ikänsä.

Näillä perusteilla itse suosin suojaavaa vaatetusta/aurinkorasvaa. Itse käytän samaa eucerinin lasten aurinkorasvaa kuin lapseni+pyrin suojaamaan vaatetuksella. Eikä oo montaa aurinkorasvapurkkia vanhentumassa ;)). Vinkkisi itseruskettavien käytöstä oli mielestäni hyvä.

Lisäksi kommentti, siitä että juo vettä kun on jano, oli myös oivaltava ja onnistunut. Koin aiemmin syyllisyyttä, etten juonut 1-1 ½ litraa päivässä pelkkää vettä. OK. Mutta mietitäänpä, jos kurkussa on 90% vettä, samoin vesimelonissa ja maidossa. Näistä esim. siis saa jo vettä ja muutenkin kun nautitaan aterioilla vettä+/maitoa. Ja janoon juodaan vettä. Liiallinen vesi voi häiritä veden elektrolyyttitasapainoa eli natriumin ja kaliumin välistä tasapainoa.

D-vitamiinin imeytymisestä aurinkoraa käytettäessä ollaan montaa mieltä. Onneksi ravinnosta saa D-vitamiinia (D2=kasviperäisestä+tietyistä sienistä (esim.kantarelli) ja D3=eläinperäisestä). Tässäkin imeytymisestä ollaan montaa mieltä, eli onko D2 tehokkaampaa kuin D3. Finelin sivuilta löytyy tietoja ruoka-aineiden D-vitamiinipitoisuuksista. Ja jos tuntuu ettei saa riittävästi D-vitamiinia, niin voihan ottaa purkista.

Huonojen hiilarien välttämisen voi kääntää myös toisin päin. Mitä höttöhiilareista ei saa? Valkoiset, prosessoidut hiilihydraattipitoiset elintarvikkeet (karkit, valk.vehnäjauhot)eivät sisällä suojaravintoaineita ja voi ravinnon ollessa yksipuolista vaikuttaa ihon kuntoon.

Superfoodeista paras on kotimainen (norjalainen tai suomalainen ;) ) mustikka. Erinomainen antioksidantti :)

Ja hyvien rasvojen saanti, kyllä ehdottomasti! Joku mainitsikin avokadon ja kalan. Auttaa :)

Energistä viikonloppua kaikille!

outolintu
200/144 | 

Suosittelen luonnonkosmetiikkaa kaikille. Sain 10 vuotta kestäneen atopiani kuriin luomurasvoilla..läträttyäni ensin mm.apteekin rasvoilla ihoni pahemmaksi. Nykyään luomurasvat ovat tosi ylellisiä ja joukosta löytyy myös antiage-tavaraa. En palaisi enää Biotherm, Aqualan, Lancome - viidakkoon , joissa vaikuttavia aineita on ihan minimaalisen vähän.

omppu
201/144 | 

Itse käytän kosmetiikkaa välillä hyvin runsaastikin, johtuen sen takia että on aikaa ja tykkään tuoksuista. Viime kesänä löysin uuden lempparin, Weledan. Se kun puhdistaa naaman ja laittaa jotain ihanaa voidetta, se fiilis on se, miksi sitä teen.
Ja onhan se ihanaa kun joku luulee 10 v nuoremmaksi, johtuu mm jatkuvasta huolenpidosta.
Itse sain ikäviä maksaläiskiä pari vuotta sitten. Ostin heti käyttötarkoitukseen sopivaa ainetta ja vapusta pitkälle syksyyn käytän aina suojakerroinpäivävoidetta. Hyvin pienellä vaivalla saan läikät poissa pidettyä, kokonaanhan ne ei ikinä lähde. Nyt pimeänä aikana ei moisia onneksi tarvi.
Olen paljon aikoinani ennen lasta reissannut ja varsinkin Amerikassa aina sorruin uusiin merkkeihin. Oli kiva kokeilla jotain ja jos tykkäs, laitoin ylös mustaan vihkoon. Tosiasia on että merkkejä on niin paljon. Tärkeintä oli ostaa koko tuotepaketti samaa merkkiä.
Jos ei mitään hyviä tarjouksia löytynyt, ostin aina Cliniqueta. Amerikasta kun saa n 1/3 osan hinnalla ja isomman purkin kun meidän Sokokselta.
Noista kuorinnoista puhutaan aina. 1 uskoo toiseen koulukuntaan ja toinen toiseen. Jokainen vaan tekee miten itselle on parasta. Oma äitini on koko ikänsä kuorinut naamansa kananmunalla ja kaurahiutaleilla ja hänen naamansa näyttää upealta. Kai sekin on jonkun koulukunnan mielestä kiellettyä.
Itse kun asun pk-seudulla, juon alkoholia, syön rasvaisia ruokia ja kaikkea muutakin, uskon että pelkästään nämä aiheuttavat enemmän haittaa naamalleni kuin se viikottainen kuorinta, joka tekee mulle ulkoisen hyvän lisäksi myös sisäisesti hyvää. Kotiäitinä ei hirveesti sitä luksusta ole, olkoon nyt edes tätä kosmetiikkaa.

Mari
202/144 | 

Mulla on aina ollut hyvä iho, mutta viime syksystä lähtien on alkanut tulla enemmän epäpuhtauksia. Oon miettinyt, että mistä se johtuisi koska en ole muuttanut ihonhoitorutiineitani tai muutenkaan elintapojani. Nyt postausta lukiessani keksin että syy voi juurikin olla kananmuna, koska sen olen lisännyt melkeenpä päivittäiseen ruokavaliooni, eipä tosin ole tullut mieleenkään, että epäpuhtaudet voisivat siitä johtua :)

Nini
203/144 | 

Jos meinaa auringosta hankkia D-vitamiininsa niin 10 min kämmenen kokoiselle alueelle päivässä riittää ;)
Ei siis tarvitse palvoa aurinkoa ilkosillaan tunnista toiseen ja altistaa itseään melanoomalle D-vitamiinin tarpeen tyydyttämiseksi.

Anni
204/144 | 

Mie löysin joskus vuosi sitten Weledan kasvoöljyn, joka on paras kasvojenhoitotuote, johon olen koskaan tutustunut! Ihoni ei ole ollut sen jälkeen enää yhtään kuiva (edes Lapissa vietetyn talven aikana), mutta ei myöskään rasvainen (esim. kesähelteillä). Eikä muuten ole finnejäkään lainkaan samalla lailla kuin ennen.

Kyllähän se öljyn läträäminen naamaan tuntui vähän oudolta aluksi, mutta en kyllä enää sitä mihinkään vaihtaisi. Iho hengittääkin yöllä ihan toisella tavalla kuin jos laittaisi jotain tavallisia yövoiteita.

Pauliina
205/144 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä! Kävinkin ostamassa vaiheeksi kalanMAKSAöljyä, tähän asti olen syönyt vaan kalaöljyä. Kokeilen, onko sillä eroa.

Minulla on tuohon ihonhoitolistaan vielä yksi vinkki. Minulla valon määrällä on todella suuri merkitys ihon kunnolle. Kesällä iho voi hyvin, mutta talviaikana iho aina näppyyntyy ja tulee mustapäitä, etenkin ovulaation ja menkkojen aikana (hormonaalisia).

Nyt olen kokeillut kirkasvalolamppua ja sen lisäksi, että se energisoi ja piristää mieltä, hoitaa se myös ihoani! Kirkasvalolamppuhan tutkitusti hajoittaa melatoniinia, joten se vaikuttaa minulla myös elimistön hormonitoimintaan. Suosittelen kokeilemaan kaikille, jotka kärsivät hormonaalisista iho-ongelmista!

Grace
206/144 | 

Minä lähestyn neljääkymppiä ja olen ilmeisesti saanut hyvät geenit, koska ainuttakaan ryppyä tai juonnetta ei vielä näy, mutta siinä ne ihoa koskevat plussat sitten kohdallani ovatkin. Ihoni on valitettavasti hyperherkkä, eli minkäänlaiset hajustetut tuotteet tai kuorinta eivät käy. Oireet iskevät heti :-(. Hormonitoiminta valitettavasti aiheuttaa kunnon aknehyökkäyksen kerran kuussa kaulalle eikä siihen ole löytynyt ratkaisua ruokavaliosta eikä kosmetiikasta, joten tunnustan viskanneeni pyyhkeen kehään. Talous rajoittaa ikävästi ihonhoitoa, koska kovin kalliisiin aineisiin pennoset eivät riitä, eivät liioin kosmetologikäynteihin (kahdesti olen ollut ja osoittauduin kummallakin kerralla yliherkäksi käytetyille aineille). Lääkärilläkään ei ollut tarjota ratkaisua, koska esim. e-pillereille terveys pisti stopin. Joten apteekin perusvoiteilla mennään, ovat ainoita, jotka eivät koskaan ole aiheuttaneet ihottumaa tai kirvelyä, ja tunnustan, että kaiken uuden kokeileminen arveluttaa. Onko kellään muulla tällaista kaula-alueen jokakuukautista ongelmaa? Mitä olette siihen ratkaisuksi keksineet - Karl Lagerfeldin tyylisen korkean kauluksenko? Toisaalta, sitä pysyy kai nuorena kun teini-iän ongelma vain jatkuu ja jatkuu... Lohtu se on sekin :-).

grants for single mothers
207/144 | 

Pretty nice post, thanks for the awesome article.
Im having troubles subscribing to your domains feed.

Thought Id let you recognize

Kata/Sunells
208/144 | 

Mielenkiintoinen aihe, kun itsellänikin on vaativa ihotyyppi, kuiva/atooppinen mutta rasvoittuva. Olen saanut ohjeeksi välttää kuorintaa täysin(vaikka se niin ihanalta hetkellisesti tuntuukin)ja käyttää hajusteettomia voiteita,esim. apteekin Humektan (rasvaton, kosteuttava)sopii hyvin.

Mukavaa viikonloppua teille sinne Norjaan:)

Laura
209/144 | 

Hyvä kirjoitus! Itse olen vasta pari vuotta sitten herännyt siihen tosiasiaan, että ihoa pitää hoitaa ja vaikutukset kyllä näkyvätkin kun oikeat tuotteet löytää. Aurinkoa olen viimein oppinut varomaan, mutta tselleni ainakin oli ihan uutta tuo, että hiilihydraatit vahingoittavat ihoa, taas yksi syy lisää yritää karsia niitä pois! :)

Kati
210/144 | 

Asiaa jälleen! Painiskelen samanlaisten iho-ongelmien parissa. Olen löytänyt Dermalogica tuotesarjan, ihon pelastaja:)Vielä kun muistaisi aina sen aurinkosuojan...

Meikitön
211/144 | 

Juuri oli lehdessä (HS?) juttu, jossa ihotautien erikoislääkäri ehdottomasti kielsi kaikenlaisen ihon kuorinnan. Jopa kuolleella pintasolukolla on tehtävänsä ihon suojaajana. Mekaaninen kuorinta (esim. kaikenlaiset kikkareet voiteessa) jopa haavoittaa herkkää pintakerrosta. nyt en muista, mitä asiantuntija oli mieltä ihon ulkoisesta ravitsemisesta, mutta tuskin ainakaan samaa mieltä kosmetiikkateollisuuden mainoslauseiden kanssa.

Anu
212/144 | 

Heippa. Hyvinkin tarkkaan luin tekstin, koska ammatiltani olen diplomi-kosmetologi ja päivittäin ohjeistan ihmisiä ihonhoidossa. Kuorinnasta, ylihoitamisesta ja alkoholipitoisista kasvovesistä voisin kirjoittaa loputtomiin...lähinnä kuorinnassa tulee olla tarkkana, biologinen eli entsymaattinen kuorinta on usein paljon parempi vaihtoehto kuin mekaanisia partikkeleja sisältävät kuorinnat. Varsinkin hyvin edullisissa kuorinta-aineissa se kuoriva osa saattaa olla esim. rikottua muovirouhetta, jolloin ihon saa pienille näkymättömille haavoille->ajan kuluessa tulehdukset lisääntyvät eli ei ole ihan sama millä kuorii. Usein ns.rasvainen iho tulkitaan myös väärin. Jos iho tuottaa paljon rasvaa, mutta on kuitenkin pintakuiva, ei sitä pidä käsitellä alkoholipitoisella kasvovedellä. Iho pitää tasapainottaa kosteuttamalla, jolloin rasvantuotanto tasapainoittuu itsestään. Monesti joudutaan ylihoitamaan ihoa juuri ylläolevasta syystä. Hienoa, että jaksat pitää itsestäsi/ihostasi huolta, se palkitsee taatusti kun vuosia tulee lisää!

anuk
213/144 | 

Aika monesta kohtaa samaa mieltä sinun kanssa ja erityisesti tuosta "älkää häiritkö kasvojanne" :) Mulla on sen verran herkkis iho, ettei se pidä kuorinnasta eikä mistään ylimääräisistä kasvovesistä tai muistakaan puhdistusaineista. Yleensä pelkkä vesi riittää ja tämän olen tajunnut vasta nyt aikuisiällä. En tosin meikkaa lainkaan tän yliherkkyyden takia, että siksi pärjään näin "vähällä". Kosteutta iho kyllä vaatii rasvan muodossa runsain mitoin. Naamioissa onkin sitten jo melkein aina jotain ainesosaa, jolle olen allerginen, että nekin olen nyt jättänyt rauhaan. Samoin muuten suurimmassa osassa kosteusvoiteita eli tarkkana täytyy olla, ettei tule turhia hankintoja tai megaihottumaa. Että tämmöinen freak täällä ;)

Pirkko
214/144 | 

Voi että sulla on niin hehkeä iho.
Pikkusen oon kade sallithan.
Meillä on paljon yhteistä kuiteskin kala rakastan kalaa ja pyydän ja syön sitä kohtuudella se on niin hyvää aina se pihvit päihittää :)
Auringosta niin tärkeää kun se onkin niin ei liikaa iho muistaa vuosien taa valitettavasti.
Moni nuori ahnehtii aurinkoa pitää olla kauniisti päivettynyt iho.
Reilu vuosi sitten minulta leikattiin syöpä poskipäästä.
Pieni harmiton näppylä ilmestyi kasvoihin .... terveyskeskuslääkäri määräsi kortisonivoidetta.
Tilasin ajan erikoislääkärille , leikkaus heti ekalla käynnillä ja jonkin ajan päästä laajempi leikkaus.
Siis sitä aurinkoa kohtuudella.
Mulla suklaa ja pähkinät saa ihon kukkimaan:(
Ulkoilu on niin tärkeää.
Hei mutta sulla on ihanan raikas kuulakas iho.

Mariina
215/144 | 

Kiva lukea, että sinäkin olet jo alkanut käyttämään anti-aging-tuotteita, vaikka ikää on vasta vähän. Mutta siinä olet tehnyt oikein:) eli siis käyttöön jo ennen ryppyjä. Itse olen 51 v ja alkanut käyttämään liian myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei milloikaan.
Yhdyn Heidin kehumaan Excuviance- sarjan kehumiseen, sillä olen kyseistä sarjaa käyttänyt kohta vuoden enkä aio siitä luopua. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle arvontatulosta jännittäen :)

D-vitamiinista vielä
216/144 | 

Muuten hyvä juttu, mutta auringon D-vitamiini ei imeydy kehoon jos käyttää aurinkosuojaa. Itse otan vitamiinit purkista ja laitan aurinkorasvaa naamaa joka päivä kun lähden ulos. Valtaosa suomalaisista saa liian vähän D-vitamiinia, joten muistakaahan ottaa!

Marianna
217/144 | 

Mä oon huomannu et hiilihydraatit on mun iholle se"punainen vaate"--suklaa,karkit,valkoset jauhot jnejne ja heti kasvojen iho täynnä mustapäitä ja finnin alkuja..tehokkaasta ihonhoidosta huolimatta..kun taas jopa ihan karppaamista kokeilleena huomasin, että hiilarien poisjättämisen jälkeen yllättäen iho oli hehkeimmillään..ei yhtäkään mustapäätä ja iho suorastaan hehkui--vaikka söin rasvaisia juustoja ja ruokia!!!
Mulle tää oli uutta-koska muistan kun nuorena yritin vältellä just juustoja ja rasvoja huonon ihon takia (tuloksetta)..että sokerit on aika iso pahis ainakin mun iholle!Siinä ei enää vaikuta mitkään muut ihonhoitorutiinit jos liikaa syöt sokeria:( Kiitos IHANASTA BLOGISTASI <3

Kukka
218/144 | 

Kiinnitätkö huomiota kauneustuotteidesi luonnonmukaisuuteen? Monissa ns. hyvissä (Dior, Lancome) merkeissä käytetään ihoa turvottavia ainesosia (silikooni, parabeenit yms), jotka saavat rypyt katoamaan hetkellisesti..
Itse suosin nykyään luonnonmukaisempia kasvojenhoitotuotteita :)
Hyviä merkkejä ovat: Korres, Weleda, Lóccitane, Hausckha, Lavera ym.

taru
219/144 | 

Itse uskon siihen, että vähempi on enempi. Yritin monta vuotta hoitaa ihoani niin kuin joka paikassa kehotetaan (kasvoille tarkoitettu pesuaine + kasvovesi + päivävoide + yövoide + kuorinta joka viikko). Ja kokeilin tosiaan vaikka minkälaisia aineita. Äitini sanoi minun pilaavani ihoni, mutta en uskonut häntä. Pari vuotta myöhemmin kyllästyin kesälomalla ihonhoitoon täysin ja lopetin sen pariksi kuukaudeksi. Aluksi ihoni meni entistä huonompaan kuntoon, mutta noin kuukauden päästä se oli parempi kuin koskaan. En kuitenkaan uskonut sen johtuvan vähemmästä "hoidosta", vaan jatkoin myöhemmin samaa vanhaa rutiinia. Samat oireet kuitenkin palasivat takaisin (pintakuivuus, couperosa, kutina, rasvaisuus. Erityisesti kuoriminen teki hurjaa jälkeä iholleni tauon jälkeen..) ja lopulta uskoin äitiäni ja aloin pestä kasvojani vain kerran päivässä, illalla, ja silloinkin vain vedellä. Lisäksi aloin rasvaamaan ihoani enemmän kuin ennen. Olin aina ajatellut, että jos rasvaan t-alueelta rasvaista ihoani, ongelma vain pahenisi, mutta rasvaaminen taisikin vain tasapainoittaa sitä. Nykyään rasvaan ihoni apteekista saatavalla lisäaineettomalla kasvovoiteella pari kertaa päivässä, kesällä kerran päivässä. Jatkan edelleen samalla tavalla ja iho voi paremmin kuin koskaan. Sitä on jopa kehuttu.
Ruokavaliolla olen huomannut olevan iso vaikutus ihooni: jos unohdan esim. vihannekset edes muutamaksi päiväksi, iho alkaa heti oireilla. Myös paljo sokeri vaikuttaa ikävällä tavalla.
Olen samaa mieltä kanssasi veden juonnista. Vettä voi juoda niin paljon kuin haluaa, mutta ylimääräinen tulee kyllä ulos, eikä siitä ole sen kummempaa hyötyä.
Tiedän, että kaikille tapani hoitaa ihoa, ei sovi, mutta mielestäni jokaisen kannattaisi ainakin kokeilla tätä. Olen esim. säästänyt hurjasti, kun olen jättänyt pois kalliit tuotteet. Parasta tietenkin todella hyvä iho! :)

Laura
220/144 | 

Asiaa joka sana, kiva että otit aiheeksi! Monet syövät aivan liian vähän hyviä rasvoja (avokado, lohi, kalanmaksa), jotka ovat todella tärkeitä niin iholle, pääkopalle kuin sydämellekin. Iho muuttuu hetkessä, kun syö esim. Avokadoa usein - näin ainakin itsellä. Ei kuivu.
Ihailen kyllä, miten epäsuomalaiseen tapaan laitat itsesi kuvissa alttiiksi, ei itselle tulisi mieleenkään kuvata itseä tällaisissa kuvissa - kaipa kaunis tietää olevansa kaunis:) Uskoakseni moni täällä mietti samaa, muttei sano ääneen. Toki kuvat ovat edukseen, mutta sun vaatimattomaan kommenttityyliin pitää vain ihailla jalat maassa - asennettasi. Jännä
taito, jota kovin moni ei osaa.

Soile
221/144 | 

Moi,
Kiitos kivasta jutusta jälleen. Sun iho on niin ihanan värinen.
MITÄ ITSERUSKETTAVAA käytät???
Kasvoihin ja mitä vartaloon...

Mä pesen illalla AINA kasvot Kanebon Sensai Silky Purifying Milky Soap. Se hoitaa sen kasvovedenkin samalla. Aivan täydellinen pumppupullossa oleva saippua. Pitä ihon todella hyvässä kunnossa ja kosteuttaa upeasti!!!
Jo vuosia olen käyttänyt. Se riittää. ja rasvaan. Tärkeää on MYSÖ silmänympärysiho!!!!

Anna
222/144 | 

Kyllä sitä d-vitamiinia imeytyy kehoon muualtakin kuin naamasta kun aurinko paistaa..:D Tässä oli nyt kyse kasvojen ihon suojaamisesta aurinkovoiteella.

Laylah
223/144 | 

Aurinkosuojakerroin on varmasti paras keino!
Taalla Saudeissa mulla on ollut potilaina n 70 vuotiaita mummoja jotka nayttaa n 40 v. Miksi? No koska ne peittaa kasvot ja koko vartalon mustilla kankailla koko ikansa! Lapsenakin tuskin menevat ulos ollenkaan kun aurinko paistaa, ettei vaan vari tartu!

Saudi naisilla onkin ihan eri iho ongelmat, kuten eras prinsessa joka tuli ensiapuun FINNIN takia todisti :) Siis aikuisten oikeesti ja kaikista huvittavinta on etta se myos hoidettiin, IV antibiooteilla! Story loytyy taalta: http://blueabaya.blogspot.com/2012/01/princess-and-pimple.html

Mulle kerran ihotauti proffa sanoi et noi vit A voiteet on kaikki periaatteessa niin laimeita ettei niista ole oikeesti mitaan hyotya. MUTTA jos saat jonkun laakarin kirjottaan itelles aknevoiteeksi tarkoitettua vahvaa A vitamiini voidetta, esim Avitcid, niin silla on jo jotain merkitysta. Ite kaytan sita kuuriluontoisesti aina auringonotto kauden paatteeksi ja se kylla selkeesti vahentaa ryppyja :)

Jacquelyne Ellifritz
224/144 | 

I agree with you completely.

Millard Goessl
225/144 | 

Howdy would you mind sharing which blog platform you're working with? I'm going to start my own blog in the near future but I'm having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

http://criminalbackgroundcheck...
226/144 | 

In most cases there are some fascinating time limits in this post in spite of this I dont be acquainted with
if all of themcenter to heart. You'll get a hold of some validity then again I will take hold opinion until I explore it further. Good article , thanks therefore we want extra! Put into FeedBurner as properly

Restaurant Monroe CT
227/144 | 

Today, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

reverse phone
228/144 | 

You might want to experience a tournament for just one of the finest online resources on-line.
Let me suggest this web site!

Alexandra Kilbane
229/144 | 

Good info. Lucky me I discovered your site by chance (stumbleupon). I have saved it for later!

Pearl Eisenbeisz
230/144 | 

Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

sintomas ataques de panico
231/144 | 

Good day! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

Please visit here
232/144 | 

well worth the read.I found it very informative as I have been researching a lot lately on practical matters such as you talk about...

Family photographers west york...
234/144 | 

Good write-up, I?m normal visitor of one?s web site, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

data processing
235/144 | 

I enjoy the beneficial data you give inside your articles.

Zane Whitehouse
236/144 | 

Heya this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

[link]
237/144 | 

Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally ? taking time and actual effort to make a very good article? but what can I say? I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

Estrella Rogel
238/144 | 

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web savvy so I'm not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

Mold
239/144 | 

Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

Auction Page
240/144 | 

Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one? Thanks a lot!

Medical Assistant Resume Examples
241/144 | 

Currently it sounds like Expression Engine is the best blogging platform out there right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

Striker9 Pro Binary Options Tr...
242/144 | 

How's things?, Awesome site basically a observation that I was getting instantly sent straight on the home-page once I viewed this inner web page; It seemed like a browser hi-jack or something, I'm not too sure but assumed you might have knowledge of it. Kind regards

Nashville roofing
243/144 | 

Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Safari. I'm not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue fixed soon. Kudos

zyban
244/144 | 

Thanks for your post. What I want to comment on is that while looking for a good on the web electronics retail outlet, look for a site with full information on critical factors such as the level of privacy statement, security details, any payment options, and other terms and policies. Usually take time to see the help plus FAQ pieces to get a greater idea of the way the shop is effective, what they are capable of doing for you, and ways in which you can maximize the features.

Pat Paruta
245/144 | 

Acesti pumpincuristi de la B1 critica Antena1 ca in emisiunia un PACATOS Kapatos a dat pe post pe Boc cu fesele goale,dar uitati ca voi la B1TV aveti un Radu care umbla cu minutele prin haznale le duce in gura si calomniaza pe toata lumea ce aveti de spus?

puls stacja
246/144 | 

Thanks for giving your ideas with this blog. As well, a misconception regarding the banks intentions whenever talking about foreclosure is that the lender will not take my repayments. There is a degree of time which the bank requires payments here and there. If you are way too deep within the hole, they are going to commonly demand that you pay that payment in full. However, that doesn't mean that they will not take any sort of repayments at all. When you and the financial institution can find a way to work some thing out, your foreclosure method may cease. However, if you ever continue to skip payments beneath new plan, the home foreclosure process can pick up where it was left off.

baju batik
247/144 | 

Whoa! This blog looks exactly like my old one! It's on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!

single parent scholarships
248/144 | 

Nice post. I get a hold of out something more tough on distinct internet sites everyday.
It will always be stimulating you just read content using
their corporation writers and use a small out of their site.
Id would rather use some while using the content in my blog regardless of
whether or not you dont mind. Natually Ill provide you with a link in your web blog.
Plenty of thanks sharing.

new york web designers
249/144 | 

Apple now has Rhapsody as an app, which is a good get started, but it can be currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it'll somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will nevertheless be a big plus in Zune Pass' favor.

Baby Gifts
250/144 | 

Send us an email when you're ready to get started and we'll figure out how to process your transaction.

a1066153
251/144 | 

I've said that least 1066153 times. SCK was here

a3572827
252/144 | 

I've said that least 3572827 times. SCK was here

a3796234
253/144 | 

I've said that least 3796234 times. SCK was here

borse louis vuitton false
254/144 | 

Thanks-a-mundo for the post.Thanks Again. Keep writing.

bread toasters
255/144 | 

Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

Bing SEO
256/144 | 

Super-Duper site! I am loving it! Will come back again - taking you feeds also, Thanks.

Tessa Bonkowski
257/144 | 

I like this blog so much, bookmarked. "Nostalgia isn't what it used to be." by Peter De Vries.

louis vuitton prezzi borse
258/144 | 

Nice article thank you!

Bankruptcy Discharge Copies
259/144 | 

Better a friendly refusal than an unwilling consent.

Qardoo please
260/144 | 

Gaming individual computers are not as challenging as you might possibly assume, and performing your own gaming private pc isnâ??t as challenging as lots of persons would make you consider. Seeing that you previously have a distinct software in thoughts when building your extremely own gaming device, there are truly only three principal parts you've to need to feel concerned about, and every little thing else is truly secondary: the processor, movie card, and RAM.

pure water
261/144 | 

A man is known by the company he keeps.

chevelle
262/144 | 

Getchevelle is the offical site of the band chevelle

Bankruptcy Documents
263/144 | 

It is better to be born lucky than rich.

car lights
265/144 | 

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web savvy so I'm not 100% positive. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Kudos

http://inceptiondvd.com
266/144 | 

The next occasion Someone said a weblog, I am hoping that this doesnt disappoint me as a lot as this. Come on, man, I know it was my choice to read, but I just thought youd have something intriguing to talk about. All I hear is a couple of whining about something you could fix when you werent too busy trying to discover attention.

whole house water filter Austin
267/144 | 

Not to watch your workmen is to lose your money.

best water filter Austin
268/144 | 

One generation plants the trees another gets the shade.

Triangle
269/144 | 

seek out his / her tips by means of web mail. His or her Myspace user profile contains complete details about your pet. They offers an

Arnold California Real Estate
270/144 | 

Awesome ... simply awesome. Way to give us all something that we might not have ever known about. At least I just was tought something new. You are awesome!

bottleless water coolers Austin
271/144 | 

The miser and the openhanded spend the same in the long run.

BOLSAS PLEGABLES PERSONALIZADAS
273/144 | 

Buen post! y grandes ideas saludos

wholesale jewelry
274/144 | 

of course like your web-site nevertheless you need to have to check the spelling on quite a few of your posts. Quite a few them are rife with spelling issues and I to discover it really bothersome to inform the reality however Iâ??ll surely come back again.

data input
275/144 | 

Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I'm experiencing difficulty with ur rss . Don know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss issue? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

moving storage sc
276/144 | 

Today, Palmetto Specialty Transfer is defined as a company that is synonymous with astounding attention to detail as it relates to relocation, delivery, and installation of art and antiques.

Eze Group
277/144 | 

You will find some fascinating points in time in this post but I donâ??t know if I see all of them heart to heart. There could be some validity but Iâ??ll take hold opinion till I appear into it further. Very good post , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as properly

reverse osmosis water filtrati...
278/144 | 

Never love with all your heart it only ends in breaking.

Eloisa Darrell
279/144 | 

I agree with you and shall be definately trying ahead to your future updates. Thank you and keep the great work up. Good luck!

reverse osmosis faucet
280/144 | 

He can cheat a fish of its skin.

reverse osmosis water filter s...
281/144 | 

Why keep a dog and bark yourself?

recover data
282/144 | 

I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

childrens dentist
283/144 | 

You developed some decent points there. I looked over the internet for any difficulty and identified most individuals goes as properly as with your internet web site.

chat 4 boys
284/144 | 

I've not checked in here for a even though as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my day-to-day bloglist. You deserve it friend

exercises
285/144 | 

This really is a really exciting write-up, Iâ??m looking for this know how. So you recognize I established your internet web site when I was looking for sites like my own, so please look at my internet site someday and post me a opinion to let me know how you feel.

data capture
286/144 | 

I used to be more than happy to seek out this internet-site.. I dont even know how I ended up here, but I thought this post was excellent. A great deal a lot more A rise in Agreeable.

Skeleton
287/144 | 

eliminating not just acne breakouts quite a few forms of skin color skin breakouts, zits and also the scars left

wideofilmowanie wesel
288/144 | 

UWAGA NA NICH OSZUKUJA

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla