Pienenä, sellaisena alle kymmenvuotiaana mulla oli herkkä iho. Äiti laittoi nukkumaan ärsytävät puuvillahansikkaat kädessä jotten raapisi unissani ja pyykki pestiin (muka) hajuttomalla MiniRiskillä tai jollain mulla sellaisella.

Murrosiässä tuli finnit. Eikä niitä siihen aikaan kummemmin hoideltu. Kuuluivat murrosikään. Muistan ajatelleeni, että ihan kaikki ihmiset, joilla vain on kaunis tasainen iho ovat kauniita.

No, finnit nyt oli finnejä, mutta ekat ehkäisypillerini saivat aikaan aknen. Pillerit vaihdettiin aknea hoitavaan tyyppiin ja taisin olla aika tyytyväinen ihooni noina vuosina Diane Novan kanssa.

Hormoonipillereiden lopettamisesta iho ei tietenkään tykännyt. Sitä seurasi elämäni ensimmäinen käynti ihotautilääkärillä ja antibioottihoito. Iho eleli pahimman shokin jälkeen aika tavallista elämää, sellaista, johon iho-ongelmista kärsinyt oli ihan tyytyväinen. Näppyihin tottunut.

Vasta ekan kerran raskaaksi tultuani saatoin ensimmäistä kertaa aikuisessa elämässäni ihastella ihoni kuntoa. Se oli moitteeton. Sama toisella raskauskerralla. Ei näpyn näppyä.

Nyt, vuosi synnytyksen jälkeen, keskitalvella on iho taas ollut pikkasen ongelmallinen. Mun iho ei todellakaan ole luonnostaan samettisen pehmeä ja raikkaan värinen, sellainen jota aina ihaillaan. Noup. Epäpuhtauksia, suuria huokosia, punoitusta -that's me. Viimeisen Suomen reissun lopulla kävin kuitenkin taas kosmetologilla kasvohoidossa ja ostin erään rasvapurkin. Iho-ongelmiin tottuneena ostan nimittäin mielelläni kosteusvoiteeni kosmetologilta, jotta saan ihotyypilleni mahdollisimman sopivan. Tämä uusi purnukka on, sanoisinko, ihmevoide.

 Olen käyttänyt 24-hour creamia nyt noin viikon, eikä ihossani ole koskaan näin pienellä ajalla tapahtunut näin suurta muutosta. Se loistaa. Ei niikuin rasvaisena vaan niinkuin hehkeänä. Ei se täydellinen ole, mutta pahimmat epäpuhtaudet ovat kadonneet, väri tasoittunut. Purnukka on varmasti kallein koskaan ostamani kosteusvoide, mutta myös aivan varmasti sen arvoinen. Se on italialaisen RVB:n Holistic Beaty -sarjan puhdistava Biopurity 24.hour cream, jota voi siis käyttää niin päivä- kuin yövoiteenakin. Kuivattaa ihoa jonkin verran, eli vaatii hiukan rasvaisen ja "puhistettavan" ihotyypin.

Voin lämpimästi suositella koko RVB Holistic Beauty -kasvohoitoa ja tuotesarjaa, joka muuten on 100% organic, ei sisällä mm. parabeenia, eläinkunnan proteiineja, ei silikonia, ei mineraaliöljyjä. Itse kävin ihanalla Emilialla täällä, eikä tämä ole maksettu mainos ;) Olen vain vilpittömästi todella tyytyväinen.

Muita kokemuksia RVB:sta?

Kommentit (79)

Lumikko
80/79 | 

Täällä on puhuttu melkein pelkästään Diane Novasta, mutta ainakin vähän lievempään akneen Yasmin ja Yasminelle voivat tuoda pelastuksen. Itse söin Yasminia (ja hetken myös Yasminellea) vuosikaudet, enkä huomannut mitään sivuvaikutuksia, päinvastoin: pillereistä oli paljon muutakin hyötyä kuin ihon kirkastuminen. Iho todella tykkäsi niistä, nyt pillerit lopetettuani se on taas alkanut oireilla. Nämä ovat tosiaan hirmu yksilöllisiä, että mikä kellekin sopii.

Emma
81/79 | 

Täytyypä minunkin kommentoida ihka ensimmäistä kertaa, koska tuntui siltä kuin olisin itse kirjoittanut tuon sinun tekstisi! Olen vuosia käyttänyt sekaihon tuotteita, koska ihoni on pintakuiva mutta myös T-alueelta rasvainen. Tulos on kerta toisensa jälkeen ollut se, että tuotteet kuivattavat ihoani liikaa, jonka vuoksi iho puolustautuu milläs muulla kuin erittämällä lisää rasvaa. Loputon oravanpyörä siis!

Nyt ensimmäistä kertaa löysin myöskin kosmetologikäynniltä RASVAISEN ihon tuotesarjan. Sanoin heti, ettei minulle missään nimessä sovi rasvaisen ihon tuotteet, koska ne raastavat ihoni lopullisesti rutikuivaksi ja voin kuvitella kuinka iho vain hilseilee sen jälkeen. Mutta tämä tuotesarja on nimenomaan KOSTEUTTAVA JA RAUHOITTAVA. Puhdistus poistaa epäpuhtaudet kuivattamatta kuitenkaan liikaa. Nimenomaan kasvovesien alkoholi kuivattaa talvisin ihoni, mutta tämä ei. Ja 24h voide on aivan mahtava, illalla kirkkaan punaisena heloittavat näpyt ovat aamulla rauhoittuneet ihan huomaamattomiksi. Tämä sarja on saksalainen JANSSEN ja tuo rasvaisen ihon tuotesarja on nimeltään PURE. 50ml 24h voide maksaa 30 euroa! Suosittelen!

Olen vasta muutamia viikkoja seurannut blogiasi (ja valvonut LIIAN myöhään monta iltaa lukiessani vanhoja postauksiasi), tykkään kovasti!!! Voisit tehdä pikapäivityksen meille uusille lukijoille minkä ikäinen olet, mitä olet opiskellut, mitä teet työksesi, mitä harrastat (ainakin zumbaa), minkä ikäinen vanhempi lapsesi on, onko miehesi ihan oikea kalastaja ;) ?? Uteliaisuus herää heti, kun tapaa mielenkiintoisen ihmisen vaikkakin virtuaalisesti. Oma elämä tässä monella tapaa kääntöpisteessä tällä hetkellä... Hyvää jatkoa toivottelen!

lisa
82/79 | 

Musta sun iho näyttää tosi freesiltä... Enemmän ihmetyttää, että miks sä et ole halunnut leikkauttaa noita luomia kasvoista pois, kun kuitenkin muuten panostat ulkonäköösi ilmeisen paljon.

Mäkin olen syönyt Diane Novaa, enkä voi kyllä suositella niitä kenellekään. Kaikkien edellä mainittujen sivuoireiden lisäksi sain kasvoihin hirveitä maksaläikkiä, jotka ovat vaalenneet vasta nyt parin vuoden lopettamisen jälkeen.

Ninni
83/79 | 

Heissuli=)

Tämä postaus ei kolahtanut omaan kokemukseeni sillä ihoni on aina ollut hyvä .Ei finnejä murkkuna eikä raskauksien aikana=) Joskus sentään on jokunen finni ollut yksi silloin ja toinen tällöin. Rasvat kyllä olen ostanut jo vuosia omalta kosmetologiltani=) Terveisiä vaan Katjalle=D

Mukavaa viikonloppua teille<3

Minttu
84/79 | 

Olipas mukava, että kirjoitit aiheesta! Paljon näyttää muutkin olla painineet samojen asioiden parissa kuin minäkin. Mulla murrosiässä oli sanotaanko, että normaalisti finnejä, näppyjä silloin tällöin, mutta ei aknea. Kun aloin syömään ehkäisypillereitä, iho alkoi mennä huonompaan ja huonompaan. Kokeilin eri merkkejä, kun kärsin monista muistakin sivuvaikutuksista.

Lopulta noin vuosi sitten kyllästyin pillereiden huonoihin puoliin ja lopetin niiden syömisen. No ei se iho sitten tykännyt siitäkään vaan meni aina vaan huonompaan kuntoon. Olen kokeillut monia vaihtoehtoja pääosin huonolla menestyksellä: kosmetologit, antibiootit, voiteet.. Sitten lääkäri oli sitä mieltä, että Roaccutan olisi viimeinen vaihtoehto. Minua se kuitenkin epäilytti, kun tuntuu olevan koko keholle tosi rankka kuuri. Päätin kokeilla vielä tv-shopissa mainostettuja proactive-tuotteita. Olen käyttänyt niitä reilut pari kuukautta ja täydeksi yllätyksekseni ihoni on alkanut parantua! Vaikkei iho nyt vielä mikään virheetön ole, on ihanaa, ettei koko ajan tarvitse huolehtia.

Oppii arvostamaan puhdasta ja hyvää ihoa ihan eri tavalla, kun tulee tämmöisiä ongelmia. Tuo voide vaikuttaa kyllä hyvältä, kun vielä on luomuakin. Tällä hetkellä opiskelijana ei varmaankaan olisi varaa, mutta ehkä sitten joskus.. Pillereihin en kyllä ihan äkkiä takaisin menisi. Lopetettua sitä vasta on tajunnut, kuinka paljon ne minuun vaikuttivatkaan.

Sintti
85/79 | 

Mulla taas on Diane Novasta vain hyviä kokemuksia monen vuoden ajalta, mutta yli kolmekymppisenä gyneni ei enää suostunut niin korkeahormonista pilleriä kirjoittamaan. Sain pilleriksi matalahormonisen Yasminin ja niiden aloitus oli yksi elämän "isoja virheitä". Alkoi rajut mielialan vaihtelut ja hiivatulehduskierre. Ehkäisy oli kyllä 100% kun ei todellakaan tehnyt mieli ja kirveli ja kutitti, eikä hiivalääkkeet tehonneet. Lopetin pillerit puolen vuoden päästä ja vasta niiden lopettaminen laukaisi pahimman aknen minulla ikinä :( Sitä hoideltiin pitkällä ab-kuurilla, joka tehosi onneksi hyvin. Nyt ollut vuoden ajan ylläpitohoitona Avitcid-voide, joka on tosi hyvä :) Sitä käytetään jossain päin maailmaa ryppyvoiteena, joten muitakin etuja on kuin paiseettomuus...

Maatu
86/79 | 

Ihmevoiteita olen testannut jos monenmoista ja siskoni toisen mokoman, mutta mikään ei ole auttanut. Mutta sitten löysimme Foreverin aloe vera tuotteet ja avot, jopas on atooppinen ihoni hehkeä. Juon aloe veraa sisäisesti ja käytän tuotteita myös ulkoisesti, enpä voisi olla tyytyväisempi. Siskoni on vielä skeptinen, ei ole ottanut mehua testiin, mutta propolis rasvan on hänkin huomannut auttavan akneihoon ja irti rapiseviin ihokohtiin esim käsissä ja poskissa.

Ja hei.. tämä on mainos, jos Johanna sen vaan sallit. Tuotteita myyvät itsenäiset jälleenmyyjät Suomessa ja me olemme yksi heistä http://www.myaloevera.fi/keho/kotisivu ;o) Etsimme muuten koko ajan uusia tiiminvetäjiä porukkaamme, rohkeat ottakoot yhteyttä!

Tina
88/79 | 

Tämä on minunkin ajatus ollut, kun iho-ongelmat olivat päällä, "ihan kaikki ihmiset, joilla vain on kaunis tasainen iho ovat kauniita". Olen huonon ihon takia jättänyt juhlia väliin ja kaikista kuvista aina kieltäytynyt. Itsekin Diane Novaa syönyt, silloin iho oli kunnossa, mutta raskauksien aikaan paheni taas. Jälkimmäisen raskauden jälkeen en halunnut palata pillereihin ja sain hormoonikierukan. Tämän kanssa iho ei pysynyt kunnossa koko kuukautta.

Sitten päätin että mitä vain tarvii tehdä niin tehdään sitten. Kävin iholääkärillä tca-kuorinassa, sain tetrasykliini kuurin, paikallishoitoon dalacinia, samoiten muutin ruoka tottumuksia ja ja vaihdoin naaman pesuaineet. Hyvin harvoin enää syön sokerisia paheita kuten karkkia, sokerisia jogurtteja, mehuja tai limsoja, osittain olen maidon juontia myös vähentänyt. Pesuaineet vaihdoin lactasydiin, käytän luonnonkosmetiikka rasvoja ja myös ihan perusniveaa talviaikaan. Tämän kaiken jälkeen olen saanut parhaimman ihon aikoihin, hyvin harvoin tulee pieniä näppyjä jotka kuitenkin häipyvät nopeasti. Tarkoitus on mennä uudestaan tca-kuorintaan, jotta vanhoja jälkiä saisi vielä tasoiteltua. Mineraalimeikkejä haluan kokeilla seuraavaksi, nyt on vielä vanha nestemäinen meikkivoide ollut.

Itse kanssa ulkosuomalaisena on kiva lueskella juttujasi ja tunnen olevani suomalainen kun käyn täällä lukemassa suomalaisia blogeja, vaikkakin olisivat sitten kirjoitettu ulkomailla :D Kiitokset blogista ja käsityöohjeista, aion kokeilla sitä hartiahuivi ohjettasi.

Maija B
89/79 | 

Paljonko tuollaisen voiteen hinta on, jos saapi kysellä?

Minulla on ollut aina melko huono iho, muttei mitään todella vakavaa aknea onneksi. En ole koskaan käyttänyt e-pillereitä. Olen nyt 27-vuotias ja viimeiset pari vuotta kasvojeni iho on vihdoin muuttunut lähes näpyttömäksi, pari kertaa puolessa vuodessa saattaa ilmestyä muutama näppylä, yleensä vain yksi kerrallaan (mikä on huima parannus nuoruusvuosiini). Nyt kun olen vihdoinkin kasvojeni ihoon suht tyytyväinen, en uskalla ottaa e-pillereitä, joiden lopetus saattaisi laukaista taas ihon kukkimisen.

Kasvoistani ongelma on nyt siis poistunut, mutta surukseni selässäni on ollut koko aikuisikäni ajan näppyjä, eikä parannusta ole tapahtunut. Selässäni on etenkin sellaisia kipeitä ihonalaisia näppyjä, jotka saattavat pysyä pitkään. En oikeastaan muista koskaan sellaista hetkeä, että selkäni iho olisi ollut virheetön, paitsi ehkä lapsena ja varhaisteini-iässä. Tämä harmittaa erityisesti kesällä, kun topit ja mekot täytyy valita siten, ettei vaatteen selkämys olisi kovin matala, eikä bikineitäkään aina kehtaa pitää. Pidän kesällä usein hiukset auki, jotta selkäni iho ei näy, mikä tietysti saattaa lisätä hikoilua ja hikinäppyjä. Reissasin ulkomailla pari kuukautta ja selkä oli rinkan kantamisen ja hikoilun jäljiltä tosi näppyinen, melkein itketti kun reissuni rantakohteista en oikein voinut kunnolla nauttia, suuri osa matkastani meni näppyjeni vuoksi pilalle.

Minulla on ollut myös nuoruusvuosistani lähtien melko lievä psoriasis hiuspohjassa ja kyynärtaipeissa, mutta tämän autoimmuunitaudin oireet saan pidettyä onneksi lääkkeillä lievinä. Myös aurinkoisissa maissa asuminen poisti psoriaksen melkein kokonaan.

Tsemppiä kaikille iho-ongelmaisille!

Katz NYC
90/79 | 

Oman ihmevoiteeni loysin Nykista pienesta luomukaupasta nimelta Live Live Organic. Bee Yummy Skin Food on taydellinen kuivalle iholleni talviaikaan. Kevaalla taytyy katsoa toimiiko se vuoden ympari voiteena vai ei. 8 ainesosaa suoraan luonnosta, ei sailonta-aineita tai teollisia hajusteita; Wildflower Honey, Honey Cappings, Bee Pollen, Propolis, St. John?s Wort Oil, Royal Jelly, Purified Water, and Balsam Fir Needles as fragrance)

Taalla lisaa aiheesta: http://katzandthecity.blogspot.com/2010/12/bee-yummy-skin-food.html

Hauskaa viikonloppua!

Paula M
91/79 | 

Kiitoksia mielenkiintoisesta vinkista! Olen itse karvistellyt koko aikuisikani vahan samantyyppisten ongelmien kanssa: pintakuiva sekaiho, suurentuneita huokosia, couperosaa...ja niin monia eri tuotteita/hoitoja kokeiltu. Kaytin Dermalogican tuotteita pari kolme vuotta hyvin tuloksin, mutta viime kesana kosmetologi piti palopuheen parabeeneista ja muistakin kosmetiikan haitallisista ainesosista ja saikaytti mut jutuillaan niin, etta sai mut kokeilemaan Dr. Baumann-sarjan ?bionomista? kosmetiikkaa, josta kemikaalit/sailonta-aineet ja hajusteet karsittu minimiin, ja tuotteet koostuu ihossa ja elimistossa luonnostaan esiintyvista ainesosista ja vitamiineista. http://www.dr-baumann.fi/ Pitkin hampain jatin rakkaan ja toimivan Dermalogican tauolle, mutta olen ollut tosi tyytyvainen Baumannin SkinIdent sarjaan. Tuotteet ovat vaan aika hyvissa hinnoissa ja valilla tuntuu, etta ihoni voisi ehka kumminkin olla paremmassakin kunnossa...siksi hakusessa on ollut juuri joku orgaaninen, parabeeniton tuotesarja, joten tama vinkki tuli hyvaan saumaan, jospa vaikka kokeilisin vaihteeksi tata!

Tarja
93/79 | 

Toinen täällä, jolla ei todellakaan ole ikinä ollut mikään hyvä iho. Murrosiässä finnejä, joista jäi arpia. Epätasaisuuksia, punoitusta, välillä hilseilyä yms. on löytynyt, mutta ongelmat ovat todellakin pienentyneet, kun aloin käydä säännöllisesti kasvohoidoissa ja tutustuin RVB-tuotteisiin. Ne ovat kauttaaltaan olleet mahtavia, mutta tämä Holistic Beauty-linja ja -hoidot ovat kerrassaan lumonneet minut!!! Ihania tuotteita! Olen niitä nyt 3 kk käyttänyt ja olen pelkästään tyytyväinen. Hoitojen jälkeen ihoni on ihan hehkunut ja kun samoja tuotteita käyttää vielä kotonakin, niin onpa arki paljon kivempaa :-)

Ex-iho-ongelmainen?
94/79 | 

Hei! Kerronpa mäkin kokemuksiani Diane Novasta. Jouduin aloittamaan sen, kun ihoni meni tosi huonoon kuntoon stressin jne. vuoksi. Olin tosin kärsinyt aknesta jo teini-iästä lähtien, mutta koskaan finnien määrä ei ollut niin suuri kuin tuolloin 28 v Dianet aloittaessani. Ne kyllä tehosiavat, ja söin niitä muutaman vuoden kunnes alettiin suunnitella raskautumista. Pelkäsin ihoni taas räjähtävän käsiin, mutta onneksi mitään pahaa tilannetta ei tullut. Näppyjä kyllä ajoittain, muttei mitään ongelmatilannetta. Ekassa raskaudessa tosin näppyjä vielä jonkin verran tuli, muttei erityisemmin sen jälkeen. Ei myöskään toisen raskauden aikana (2 v ekan raskauden jälkeen). Tosin nyt synnytyksestä vasta 3 kk, joten en vielä voi varmaksi tietää, mikä ihoni tilanne tulee olemaan pitemmän ajan päästä. Mutta ei Diane Novan lopettamisesta aina siis seuraa paluuta pahimpiin akneaikoihin: Ihon tilanteeseen vaikuttaa myös muut asiat kuten elämäntilanne. Itsellä ainakin ihoni oli huonoimmassa kunnossa juurikin sillon kun muutenkin oli suurimmat huolet. Eli ei ehkä kannata lopettaa Dianea juuri hankalassa elämänvaiheessa, etteivät iho-ongelmat vielä entisestään latista mieltä. Ja jos voi valita niin kansii lopettaa juuri ennen kesää (niin tein itse), koska aurinko yleensä parantaa akne-ihon tilannetta.

Murmau
95/79 | 

Joku kysyi mistä tuotesarjaa voipi ostaa. Kliksuttelin Johannan "täältä"-linkistä eteenpäin..tuotteet jne..ja sieltä löysin suoran verkkotilaussivuston näille tuotteille. toimi ainakin nordean ja sampopankin verkkopankkitunnuksilla. :)

Porkkana
96/79 | 

Myös täältä löytyy yksi aknea pitkään sairastanut. Tosin mulla ei Diane Novatkaan tuoneet aikanaan huomattavaa apua iho-ongelmiin. Tällä hetkellä iho on kohtalaisen hyvässä kunnossa, kun olen tehnyt muutamia ruokavaliomuutoksia ja siirtynyt ekokosmetiikkaan. Silti pelottaa joskus akne taas pahenee. :(

Mutta kiitos Johanna, että kirjoitit tästä aiheesta! Jos yhtään helpottaa, en ole KOSKAAN sun kuvia kattoessa huomannut, että kuuluisit meihin aknesta kärsiviin. Ja yleensä kyllä rekisteröin muiden akneongelmat, koska tuntuu helpottavalta nähdä kohtalotovereita. Senkin takia tämä oli innoittava kirjoitus. Ehkä minunkaan iho-ongelmat eivät ole niin näkyviä, kuin kuvittelen.

Ja hienoa, että olet löytänyt itsellesi sopivan hoitotuotteen! :)

Vera A.
97/79 | 

Eikä! SINULLA iho-ongelmia, en olisi ikinä uskonut! :D Ihosi näyttää aina niin kauniilta, myös niissä kuvissa, joissa olet meikitön! Joka tapauksessa taas kerran postaus, johon saatoin samastua, tosin itse sain ensimmäisen (hyödyttömän) antibioottikuurin jo yläasteella, lukiossa sitten otettiin se Roaccuttan ja lopulta Diane Nova käyttöön. Minulla ei ole koskaan ollut pahaa aknea, mutta sellaista ärsyttävää itsepäistä pikkunäppylää ja rasvaisuutta, johon juuri Roaccuttan ei tepsi hyvin, toisin kuin ehkä pahemman luokan syvä-akneen.

Näin aikuisiällä en halunnut enää turvautua Roaccuttaniin, koska 90-luvun lopussa raportoitiin ensimmäisiä tilastollisia yhteyksiä Roaccuttanin ja masennuksen välillä, vaikka ilmeisesti yhteyttä ei olekaan pitävästi todistettu, niin kuurit jäivät sitten 2 kertaan. En halunnut riskeerata... Sen sijaan itse olen löytänyt helpotuksen Skinoren-voiteesta, jota voi käyttää myös raskausaikana ja imetttäessa sekä nyt imetyksen loputtua olen palannut käyttämään 8% glykolihappo-voidetta, jonka sekoittaa minulle italialainen apteekkarini, valmiit voiteet maksavat maltaita. Glykolihappo on aha-happoja, se kuorii ja vaikuttaa täten sekä näppyjen ehkäisijänä että pinnallisiin ryppyihin ja aurinkoläikkiin. SItä siis alunperin käytettiin "nuorennusvoiteena", ja aknea parantava vaikutus huomattiin vasta jälkeenpäin. :) Tuo käyttämäsi voide kuulostaa myös hyvältä, Italiassa on useita hyviä kosmetiikkafirmoja. :) Joka tapauksessa, todella hyödyllinen ja hyvä postaus!

T
98/79 | 

Mulla on lapsesta saakka ollu atooppinen iho mikä on talveella oikea riesa.
Tutustuin RVB:n tuotteisiin noin vuosi sitten ja hurahdin kertaheitolla. Eteenkin tuo holistic beauty sarjan 24h voide on aivan mahtava!

Sirutuuli
99/79 | 

Tuttuja juttuja! Miulla oli murrosiässä finnejä, samoin raskaana ollessa ja vauvoja hoidellessa. Sain Diane Novat ja iho oli parhaassa kunnossa ikinä. Ja kun lopetin niiden syönnin, naama räjähti ennennäkemättömään kukoistukseensa. Meni pahempaan kuntoon kuin murrosiässä. Vieläkin kärsin finneistä, vaikka täytän kesällä 40! Arvaa, ärsyttääkö...
Paras hoitosarja miun iholle on Garnier Pure Active, ruokakaupasta saatava. Etenkin se puteli, jossa on se kuoriva harja, on ihan mielettömän hyvä ja täsmäpuikko finneille kuivattaa ne tosi nopeasti.
Olen kokeillut kaikkea mahdollista ja näistä on paras apu. Joskus kävin kosmetologilla mekaanisessa ihonpuhdistuksessa ja kaksi vuotta oli poskessa mustelma.

Nina
100/79 | 

Harvinaisen tuttua. :/ Raskauksien aikana mullakin iho ollu parhaimmillaan. Just oon täällä tuskaillut kun naama on taas näppyä täynnä, eikä niistä vaan pääse eroon. Perhanan valkopäät, joihin mitkään voiteet sun muut tökötit ei tepsi. Ei oo kiva näyttää teiniltä enää tässä iässä.

Cilla
101/79 | 

Tarinani on juurikin samanlainen kuin muilla "kanssakärsijöillä". Diane Novaa on tullut popsittua muutama vuosi ja samaten tetrasykliineja. Mitään sivuvaikutuksia en ole huomannut. Itseasiassa kahden viikon päästä on aika lääkärille ja tarkoitus olisi vaihtaa toiseen merkkiin. Terveydenhoitaja sanoi että nykyään käytäntönä on että kyseisiä pillereitä syödään vain puoli vuotta putkeen ja sitten vaihdetaan. Hänen mukaansa myös muilla yhdistelmäpillereillä on positiivinen vaikutus iho-ongelmiin. Innolla odotan tuloksia... Kiitos kaikille purnukkavinkeistä, kohta on taas kylppärinkaapit pullollaan!

Tiina
102/79 | 

Joo, olen aika varma, että näin tulee käymään. :D Saisko tätä projektia varten palkallista sairauslomaa... heh.

En tiedä mitä kriteerejä Roaccutanille olisi nyt, mutta tosiaan lukioaikana ei mitään pillereitä edellytetty, vaikka enhän niitä itse olisi edes tarvinnutkaan. En ole tutustunut aiheeseen enää näin aikuisiällä, vaan olen ajatellut, että jos tilanne menee pahaksi, marssin yksityiselle ihotautilääkärille ja saan kuurin. Tietysti toivon, ettei koko homma edes etenisi siihen pisteeseen.

J
103/79 | 

Lyön korteni kekoon keskusteluun.
Itse aloitin Diane Novat 16-vuotiaana ja lopetin noin vuosi sitten 20-vuotiaana. Diane Novat tosiaan tekivät täydellisen tasaisen ihon ja pelkäsin samaa ihon "räjähtämistä" kuten varmasti kaikki kyseistä merkkiä syövät/syöneet. Muutama ensimmäinen kuukausi pillereiden lopettamisen jälkeen iho pysyi tasaisena (ja menkat poissa...), mutta 4 kuukauden jälkeen alkoi tulla paljon epäpuhtauksia. Iho meni suurinpiirtein samaan kuntoon kuin oli ollut ennen pillereiden aloittamista. Naamasta siis. Aloittaessani minulla oli selässä finnejä, joista erityisesti halusin eroon. Niitä tuli muutama takaisin, muttei siis todellakaan niin pahana kuin ennen.
Nyt vuoden lopettamisen jälkeen minulla on lähestulkoon yhtä täydellisen tasainen iho kuin Diane Novia syödessäni. Toki hormonit pukkaavat välillä finnejä, mutta ei kuitenkaan samassa mittakaavassa kuin ennen pillereiden aloittamista. Selästäkin löytyy kerrallaan vain muutama finni ja välillä ei ole ollenkaan.

Sivuoireita ei ollut juurikaan, paitsi yleinen itkuisuus, jonka kylläkin pillereiden lopettamisen jälkeen olen huomannut lähinnä pysyväksi luonteenpiirteeksi... nykyään ei itkuisuutta tosin ilmene ihan niin vahvana kuin pillereiden aikaan.
Itselläni ei ole niinkään pahaa sanottavaa kyseisestä merkistä ja voisin aloittaa samat pillerit uudelleenkin. Näitä juttuja lukiessani olen helpottunut siitä, että olen päässyt pillereideni kanssa näinkin helpolla.

Toki ihoni tämänhetkiseen kuntoon saattaa olla osa"syyllisenä" myös baremineralsin tuotteet, joita käytän lähes pelkästään päivittäisessä meikissäni.

kalastajanvaimo
104/79 | 

Joo Clerasilla hoidettiin, mun mielestä se ei vaan auttanut mihinkään :D Ainakaan mulle. Sitä just tarkotin että mitään järeämpia aseita ei ollut kuin puhdistusaine... en tosin tiedä mitä nykyteinit tekee, joten ymmärrän pienen hämmennyksesi ;)
Käytän meikissä vain Baremineralsin pohjaa enkä sitäkään päivittäin, mikä ihan varmasti on osasyy siihen, ettei iho tän huonompi ole.

kastehelmi
105/79 | 

Melkeimpä kyllä haluttais kipaista ostamassa tuollainen puteli. :) Voi kun sitä tosiaan vielä joskus olis tyytyväinen ihoonsa, eikä joka aamu tarvis jännittää,että miltähän se sillä kerralla peilistä näyttää. Ihana blogi sulla. Eksyin toisen blogin kautta tänne.

Maria
106/79 | 

Harvoin innostun kommentoimaan, mutta nyt on pakko jakaa oma kokemukseni.

E-pillerien lopettamisen jälkeen kärsinyt koko aikuisikäni iho-ongelmista. Ihoni on pintakuiva, herkkä sekaiho, Kolmenkympin lähestyessä iho tuntui räjähtävän, kuivuvan entisestään ja finnejä putkahteli jatkuvasti. Välillä hymyileminen sattui kun iho oli niin tulehtunut.

Vaihdoin kuivattavan pesuaineen miedompaan ja kasvovoiteen puhtaaseen jojobaöljyyn. Muutamassa päivässä kuivat läiskät poskista hävisivät ja parissa viikossa katosivat finnit. Puolen vuoden käytön jälkeen ei kasvoissa edelleenkään näy yhtään finniä (ei edes sitä viikon tykyttävää paisetta tiettyn aikaan kuukaudesta) eikä iho rasvoitu enää päivän mittaan samalla tavalla. Puoli vuotta kestänyt pullo maksoi noin 13 euroa. Kannattaa kokeilla, vaikka öljyn käyttö rasvoittuvalle iholle ehkä ensin epäilyttääkin.

meri
107/79 | 

Minäkin ihmettelin luomia. Itse kyllä poistaisin noin huomiota herättävät luomet kasvoista saman tien. Muuten ihosi on mielestäni ihan hyvän näköinen. Ja oikeanlaisen voiteen ansiosta varmaan hyvän tuntuinenkin :-)

Tiinu
108/79 | 

Ls:lle on pakko vastata Roaccutanista. Annoit kuvan, että sitä saa tuosta vaan ja kuka vaan. Roacctania ei nykyään saa ilman tuplaehkäisyä.Siis ehkäisynä pitää olla pilsut ja kondomi tai kierukka ja kondomi jne. Ovat kiristäneet lääkkeen antamista eli ehkäisy täytyy olla 100 % varma ja raskaustestiin joutuu ennen kuin lääkäri suostuu sitä kirjoittamaan. Tiedän tämän, koska olen úseamman kerran Roaccutania syönyt. Milloinkahan olet kuurin saanut, jos 5 vuotta sitten, niin nyt on meininki toinen. Vastuullinen ihotautilääkäri tarttuu heti ehkäisyasiaan.
Dian Novat on syöty ja antibiootetja, sekä Roaccutan, mikä ei aiheuttanut mitään negatiivisia oireita (ihon ja huulten halkeilua tms.) vain positiivisia. Iho parani paukamista ja märkäpäistä viikossa ja ylläpitohoidoksi söin 1 tabletin päivässä 1/2 v. Ikävä kyllä kuurin loputtua ongelmat palasi. Synnytysten jälkeen söin minipillereitä, jotka aiheutti taas kovan aknen, joten lopetin ne ja siitä taas entistä huonompi iho... mutta Roaccutania EN SAA, koska minulla ei ole nyt muuta ehkäisyä kuin kumit. Pelkään nimittäin, että hormonikierukkakin aiheuttaa aknea kun minipilleritkin niin tekivät. Nyt olen syönyt kohta vuoden antibiooottia ylläpitona ja iho on ok (Sain 100 tabletin purkin) mutta en tod. tiedä mitä teen kun kuuri loppuu :( Iho huononee heti ja ikää on jo 36v.). ihotuotteet ostan apteekista rasvaiselle iholle, en uskalla kokeilla mitään uusia aknen pelossa. Ihotautilääkärille kannattaa mennä, jos iho vaivaa- apua on saatavissa. PS. täällä on jotkut kommentoineet luomia kasvoissa, ne ovat jokaisen oma asia- jollekin ongelma toiselle ei. Itse poistatin muutama vuosi sitten 2 luomea kasvoista ja olen asiasta tosi iloinen ja tyytyväinen!

Varpu
109/79 | 

Hei,

Mielestäni, jos haluaa lopettaa Diane Novan käytön ja sitten joutuukin pahenevien iho-ongelmien vuoksi syömään Roaccutan-kuurin ja kuurin aikana käyttämään vielä hormonaalista ehkäisyä, raskauden tehokkaan ehkäisemisen varmistamiseksi, hyöty ei kuitenkaan ole täysi nolla. Roaccutan-kuurin aikana vaaditaan hormonaalisen ehkäisyn käyttöä, koska se voi aiheuttaa epämuodostumia sikiölle, mutta Dianen Novalle löytyy matalahormoonisempia vaihtoehtoja. Itse käytin Diane Novaa myös vuosia joskus kauan sitten, ja käytön lopettaminen sai aikaan iho-ongelmien palaamisen. Ihoni ei edelleenkään ole mitenkään hyvässä kunnossa, mutten kyllä enää suostuisi tuota Diane Novaa syömään. Jotenkin vaan sen lopettamisen jälkeen pää oli niin paljon selvempi ;)

Eava
110/79 | 

piti vaan tulla sanomaan, että sinä näytät just semmoselta mitä suomalaisista sanotaan että perinteinen kaunis suomalainen, sellanen vaalee hiuksinen ja sinisilmänen! oikein elovena tyttö: )

kalastajanvaimo
112/79 | 

Purnukka maksoi jotain 80 ? (ihan sekoa :D). Tosiaan tsemppiä iho-ongelmaisille! Kuten joku tossa yllä sanoi, ei ne ongelmat aina oo niin näkyviä kuin itse luulee <3

kalastajanvaimo
113/79 | 

Skinorenia sain myös antibioottien kanssa ihotautilääkäriltä ja komppaan todellakin!! Melkein niitä antibiootteja tehokkaampi taisi olla! Tosi kiva kuulla teidän muidenkin kokemuksia samoista jutuista :)

champagne
114/79 | 

Mielenkiintoinen puteli. En ole koskaan kuullutkaan koko merkistä. Toisaalta pyrin välttämään kuivattavia voiteita ja pysyttelen kosteuttavissa:)

Selma
115/79 | 

Enpä olisi mitenkään uskonut, että sinulla olisi ollut iho-ongelmia, niin kauniilta se on aina näyttänyt! Pidän hyvistä vinkeistä, tosin tällä kertaa kyseinen rasva ei uppoa, kun taistelen tosi kuivan ihon kanssa. Punoitus on ollut myös paikoittain minunkin ongelmani, jopa niin että olen käyttänyt punoitusta estäviä meikkituotteita. Mukavaa weekendia!

St. Brigitten
116/79 | 

Mä olen kärsinyt iho-ongelmista koko ikäni. Vauvasta asti on ollut atooppinen ja herkkä iho. Pari vuotta taaksepäin puhkesi sitten ekseemakausi (ihottuma), joka ei ole vieläkään hellittänyt. Ei hellittänyt raskaudenkaan aikana. Pahimmillaan ihottuman peittävyys oli 93% kropastani, olin varma että kuolen siihen. Nyt ihottuma keskittyy "vaan" kasvoille, kaulan ja niskan alueelle, kämmeniin ja käsivarsiin. Iho on niin kuiva, että hilseilee. Ihotautilääkärini vain toteaa joka kerta hyvät jatkot ja kirjoittaa reseptejä vuodeksi eteenpäin. Hohhoijaa. Että juu, tiedän mitä tarkoitat iho-ongelmilla ;) Välillä toivo terveestä ihosta loppuu kokonaan, mutta kyllä mullakin vielä joskus kaunis iho on.

Vaikkei maksettu mainos ollutkaan, oli kirjoitus kun maksetusta mainoksesta. Hahaa, saisivat maksaa sulle. :D

Els
117/79 | 

Mahtavuutta, että uusi hyvä/toimiva voide löytyi ! Ja tuo todellakin on, niin ärsyttävänkin :) yksilöllistä ... En ole vielä oikein löytänyt mitn suosikkia, joten välillä olen jopa tyytynyt ja ollut tyytyväinenkin ;D Pirkan vauvojen peppuvoiteeseenkin...eli Still seriously looking!
Olen huomannut, että omaan ihooni vaikuttaa paljon unen laatu ja löysinkin tässä männä viikolla Yogi:n Bedtime -teen ...ja toimii ! Olen enemmän kahvi -ihmisiä, mutta nykyään (siis tammikuussa aloitetun 'paremman elämän' vuoksi) juon tuota n. tunti ennen nukkumaan menoa ja aamulla olo on selvästi levänneempi ja iho heleämpi :)), mut aniweis sen unelma voiteen aion kyllä minäkin vielä löytää ! :))

Uusi Aamu
118/79 | 

Heippa,
Itse olen etsimässä sopivaa kasvojen hoitotuotetta, jota en vielä erilaisista yrityksistä huolimatta ole löytänyt. Tänään itseasiassa juuri aloitin Dr. Hauschkan tuotteiden kokeilun. Ajattelin, josko sitten jollain luonnonmukaisemmalla tuotteella olisi vastaus tähän herkkään, kuivaan, kuitenkin herkästi näppyjä saavaan ihoon. Ja aina ei ole rohkeutta kokeilla paikallisia tuotteita, niissä kun saattaa olla ihoa valkaisevia aineita mukana. Eikä tätä ihoa yhtään valkoisemmaksi enää tarvitsisi saada ;) Ehkä seuraavaksi koitan löytää tuon purkin jostain käsiini.

sini
119/79 | 

Hei! Ei ole kokemusta ko. tuotteesta mutta kirjoituksesi sai ajattelemaan että ehkä kannattaisi minunkin käydä kosmetologilla. Saisi ehkä apua tähän punoitukseen ja iho kun ei ole hehkeä luonnostaan. Kaverit sanoo että minulla on hyvä iho, joo ehkä ei ole näppyjä mutta ainainen punoitus ja herkkyys vaivaa. Itselläni ei ole mahdollisuus RVB:n tuotteisiin kun asumme pikkuisessa kylässä, mutta Dr.Hauschkan kosmetologi olisi samalla plazalla.. onkohan tuo merkki hyvä?

siina*k
120/79 | 

Aika jännä - meillä taas ei oikein nuo Aloeverat ole tehonneet :/

Mulla sellaisen viiden vuoden yhtäjaksoisen raskaus/imetysrupeaman jälkeen kasvot "räjähtivät" ihan totaalisesti. Ikinä ole ollut sellaisia paiseita ja tulehtuneita näppyjä. Nyt kaikenmaailman aineita kokeilleena (mm. nuo aloeverat) rakkaan ystävän vinkistä ajauduin Akamuti:n nettikauppaan ja ostin sieltä Neem-naamiota. Ihme ja kumma kun se on auttanut! Edelleen noita näppyjä tulee hormonikierron mukaan, mutta ei niin pahoja.

lumppumaakari
121/79 | 

Iho-ongelmat ovat kamalia :( Ihanaa, että olet löytänyt itsellesi sopivan tuotteen.

Kaikenlaisia ihottumia ja finnejä minullakin ollut ja maksaläiskät sekä valkopälvi anta oman ongelmansa vielä muun lisäksi. Mun hipiä on todella herkkä joten en voi oikeastaan muuta voidettakaan käyttää kuin Tummelia....paitsi minäkin löysin ihmetuotteen jonka jälkeen en muuta ole käyttänyt....tuote on Seacret http://www.seacretspa.com/
Iho on tasaantunut ja valkopälvet ovat rauhoittuneet kasvoissa, en ole enää laikukas :) Kuorinta pitää kädet koville joutuvat käteni pehmeinä ja rasvaakaan ei juuri tarvita hoidon jälkeen.

Nasu
122/79 | 

Mullakin oli sama ongelma pillerien lopettamisen jälkeen aikoinaan ja raskauden jälkeen sitten taas. Mut sitten sain ystävältä lahjaksi kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä CocoVi Tastyä, jossa ei oo mitään lisäaineita ja sitä voi oikeasti vaikka syödä. Sillä lähti näpyt ja kuivuus naamasta, vaikka laitan sitä vain iltaisin. Uskomaton tuote. Hinta oli kait ollut 8 euron luokkaa...Eli hyvä ei aina ole kallista. Samaa tavaraa laitan myös kuiviin kantapäihin ja ne ei oo enää kuivat eikä kovat.
www.cocovi.fi

lintu
123/79 | 

mäkin mietin juuri kanssa samaa eli ison luomen poistoa (en kritisoidaksesi sinua), vaan tuntuu, että panostat ja "tuijottelet peiliin tai kameraan" oikein olan takaa, niin iso luomi on aika noh persoonallinen

Ls
124/79 | 

Roaccutania saa kyllä ilman että tarvitsee vetää mitään hormonipillereitä. Ja vaikka sen reseptin saisikin ja lääkäri kehottaisi syömään, niin eihän niitä pakko ole ostaa! Itse söin Roaccutanini ilman pillereitä saati mitään raskauskontrolleja. Kiitos lääkärilleni siitä. Todellakin naurettavaa, että pitäisi syödä ehkäisypillereitä aknen hoidon ohessa, kun nimenomaan pelkästään pillerit tuntuvat aiheuttavan niin monelle aknea. Onpa sitä kuultu kosmetologiltakin palautetta, että akneni on hoidettu väärin ja olisi pitänyt kuulemma e-pillereillä ""hoitaa"" :D En ole koskaan ollut tyytyväisempi ihoni kuntoon kuin Roaccutanin popsimisen jälkeen. Menkää ihmiset ihotautilääkärille, jos akne oikeasti vaivaa (itselläni oli aika lievä, mutta haittasi silti), kosmetologikäynnit eivät ole ainakaan minulla auttaneet pätkän vertaa.

Kerttu
125/79 | 

Ongelmaihoinen täällä myös hei. Atooppisesta hormonisairauden aiheuttamaan akneen - tällä hetkellä raskausakne, ja edellisessä raskaudessa ihana iho...huoh tätä naisena olemisen vaikeutta.

Mutta osaatko Johanna sanoa mitään tuon vinkkaamasi hoitolan kestopigmenttoinneista? Vaikuttaa niin edulliselta, että silmät voisin tuolla käydä laitattamassa, jos suosituksia olisi jollain.

Sonja
126/79 | 

Iho-ongelmat alkoivat aikuisiällä kipeitä punaisia hormoonipaukamia.Diana Nova kyllä tuntui auttavan mutta kiitos ei hormooneja kehoon ja jätin pillerit . Meine Base orgaaninen suola on aivan loistava tuote, suolalla ja vedellä pestään kasvot (puhdistuksen jälkeen) ja varsinkin ne näppylä kohdat, on ollut iso apu.Ihana tuote muutenkin voit tehdä hauteita, ottaa kylpyjä ,pestä hampaat ym.sopii myös vauvan kylpyveteen. Ruokavalion muutos on tuonut lopullisen tuloksen, iho pysyy hyvässä kunnossa ja kipeät paukamat ovat historiaa.
Suosittelen suolaa jos kärsitte huonosta ihosta älkää vaan käyttäkö ihohuokosia tukkivaa voidetta yöllä, ihon pitää saada levätä yöllä, paukamiin myös hyvä tuote on tea tree öljy.

kalastajanvaimo
127/79 | 

Emilia on tosi ammattitaitoinen ja osaava kosmetologi, suosittelen :) Olen tykännyt kovasti, vaikka vain kulmat ja ripset värjännyt kerran, en mitään kestopigmentointeja kokeillut.

Maatu
128/79 | 

Nämä on niin yksilällisiä juttuja.. toinen toimii toiselle ja toinen toiselle.

Aloe veralla on sellainen vaikutus, että se alkaa ensin puhdistaa elimistöä ja sen myötä voi tuntua, että esim ihottuma pahenee, kunnes puhdistuminen loppuu ja alkaa paraneminen. Elimistö tarvitsee 75 vuorokautta tottuakseen uusiin muutoksiin ja siksi useimmat rasvat ja esim elämänmuutokset eivät näy kunnolla, jos niitä kokeilee vaan parin viikon aikana.

Eija
129/79 | 

Iho-ongelmat ovat tuttuja täälläkin, tosin hiukan toisin päin kuin sinulla: teini-iässä en juuri kärsinyt finneistä, niitä taisi olla koko teini-iän aikana yhteensä ehkä 10. Parikymppisenä ihoni oli melko kuiva, mistä selvisin tehokkaasti kosteuttavilla rasvoilla. Minulla ongelmat alkoivat raskauden alussa, ilmeisesti hormonien vaikutuksesta iho rasvoittui ja etenkin leukapielet alkoivat tosiaan kukkia, isoja, kipeitä finnejä, joille en osannut tehdä mitään, kun en ollut sellaisia itselläni koskaan nähnyt. Kosmetologilla käynti auttoi hieman, mutta ei merkittävästi. Poikani on nyt 3,5-vuotias, itse olen 32v ja iho-ongelmat ovat ilmeisesti tulleet jäädäkseen, tosin eivät onneksi samassa mittakaavassa kuin etenkin alkuraskaudesta. Jokunen arpi on muistona raskausajan iho-ongelmista, epäpuhtauksia löytyy jonkin verran, etenkin juuri ennen kuukautisia, ja lähinnä leukaperissä, eli selkeästi hormonitoimintaan liittyen. Nyt olen jo tottunut siihen, että ihossani on jonkin verran epäpuhtauksia, enkä oletakaan niiden kokonaan häviävän. Pillereitä en ole iho-ongelmien vuoksi syönyt, enkä aio syödäkään, ihan kosmetologin suosittelemilla tuotteilla ja meikillä mennään. Välillä kyllä kaipaan parikymppisenä omaamaani sileää ihoa, mutten tietenkään vaihtaisi lasta siihen ;) Ja uskallan jopa suunnitella toista raskautta ;)

kalastajanvaimo
130/79 | 

Ei kaikki kuvat on tältä päivältä! :D Alimmaisiin kuviin yritin saada lähikuvaa juuri ihon pikku virheistä, joita ylhäällä ei näy :) Niitä siis on vielä... :) Tota kuorintaa en olekaan kokeillut. Kuulostaa tehokkaalta!

kalastajanvaimo
131/79 | 

Nää on kyllä niin yksilökohtaisia juttuja.... Samaa sanoi yksi 50-v. superhehkeä ihotautilääkäri; on aina käyttänyt vain kaupan halpisrasvaa.... :)

kalastajanvaimo
132/79 | 

Hmm, en tiedä ainakaan vielä :) Vinkatkaa muut jos jostain tiedätte saavan :)

kalastajanvaimo
133/79 | 

Kiitosta sulla kommentista! :) Joo sisäinen kauneus hihi ;) ei sekään aina auta :D

loijhoijhn
135/79 | 

Kannattaa lopettaa Dianet pari viikkoa ennen jotain kuukauden lomaa, koska ainakin mulla iho meni huonommaksi kuin ikinä, kun jätin kyseisen megahormoonipommin. *gag*

Roaccutanissa on se huono puoli, että sitä ei määrätä, ellei popsi jotain vastaavaa hormonaalista ehkäisyä, joten hyöty on täys nolla. Ei ole mitään järkeä pumpata itteensä estrogeenin lisäksi myös Roaccutania, kun saman tuloksen saa pelkillä pakollisilla ehkäisypillereillä.

maria
136/79 | 

olen samanikäinen kuin sinä, syntynyt vuonna -81. reagoin tuohon "Murrosiässä tuli finnit. Eikä niitä siihen aikaan kummemmin hoideltu". tarkoitatko, ettei käyty ihotautilääkärillä tai syöty reseptilääkkeitä? itse nimittäin muistan kyllä Clearasil-tuotteet. niitä käytin itse.

itselläni on onneksi melko ongelmaton iho. meikkaaminen varmastikin rasittaa ihoa, vaikka käytössä olisi mineraalimeikit (käytätkö muuten mineraalipohjaa vai nestemäistä meikkivoidetta?). ymmärrän toki, etteivät kaikki halua luopua meikkien käytöstä. itse käytän vain hajusteettomia rasvoja, tai melkein hajusteettomia, tavallinen Nivea on osoittautunut omalle iholleni oivalliseksi voiteeksi. toivottavasti ostamasi tuote on yhtä hyvä jatkossa!

Jii
137/79 | 

Hei, olen uusi lukija ja kommentoin ekaa kertaa. Kärsin myös epäpuhtaasta ihosta ja hassua kyllä, minulla on täysin päinvastainen kokemus viime ajoilta, jos siis voiteiden hinnoista puhutaan. En edes halua ajatella kuinka paljon rahaa olen syytänyt erilaisiin "ihmevoiteisiin" viime vuosien aikana. No, nyt männä viikolla jälleen yksi kallis purnukka tyhjentyi ja mietin, että "voi ei, ei olis just nyt rahaa ostaa uutta mutta pakko kai se on.." ja laitoin sitten suihkun jälkeen kasvoilleni jotain kaapista löytynyttä Erisan voidetta (jonka olen kaiken lisäksi saanut ilmaiseksi jostain tuote-esittelystä!!) Olen nyt käyttänyt tuota voidetta parisen viikkoa ja ihoni ei ole koskaan voinut näin hyvin!! :D Eipä tässä oikein tiedä itkisikö vai nauraisiko, mutta taidan pysytellä tuon "halpis"-voiteen käyttäjänä jatkossa!

Ps. Kiva blogi sulla! :)

tatjana
138/79 | 

En nyt ymmärrä. Ovatko nuo allaolevat kuvat ennen ja yllä oleva jälkeen? Jos näin, niin ihan hyvä tulos. Tosin yläkuva on hieman kauempaa otettu. Mutta ainakaan siinä ei enää ole noita alimmaisen kuvan näppyjä.

Itsellänikin on ollut iho-ongelmia, mutten voinut syödä diane novaa, koska mulla on veritulppataipumus suvussa. Olen turvautunut sen sijaan kasvojen kemialliseen kuorintaan lääkärillä. Kävin 3 kertaa ja tulos on ihan kohtuullinen. Rahaa paloi vaan aika lailla ja kasvot ovat kammottvat 3-5 viikkoa, kun iho poltetaan ja se kuoriutuu pois.

Voisin kokeilla tuota voidetta, koska en ole tuon ihotautilääkärin määräämään happokuorinnan jälkivoiteeseen aivan tyytyväinen.

Hanna
139/79 | 

Kiitos että kirjoitit tästä aiheesta Johanna. Olen itsekin syönyt jo monta vuotta dianenovaa ja sitä edelsi varsin rankka kuuri Roaccutania. Minulla akne oli todella paha...siis sellainen että häpesin lähteä ovesta ulos kun en saanut sitä millään peittoon. Olen miettinyt diane novan lopettamista, sillä olen huomannut samanlaisia sivuvaikutuksia kuin "loijhoijhn"kertoi kommentissaan, mutta silmissäni on kauhukuva akneaikaisesta ihostani, jollaista en todellakaan enää halua kokea. Se oli itsetunnolle todella ahdistavaa ja tuhoavaa. Puheet sisäisestä kauneudesta ei paljon lämmittäny:)

Heini
141/79 | 

Kuulostaa niin tutulta sinun ihosi tarina! menee melkolailla yksiin oman kanssa, raskauksien aikana iho myös minulla ollut parhaimmillaan. Bloggailinkin samaisesta aiheesta juuri tällä vkolla, itse otin kokeiluun sarjan nimeltä dermalogica. Toiveet ovat korkealla, toivottavasti tulisi apua! suurin ongelma ehkä on se, että iho on sekä pintakuiva että epäpuhtauksiin taipuvainen. Voiteen siis varsinkin pitää olla just oikeanlainen, ettei se tuki ja aiheuta yhä lisää näppyjä, mutta kosteutta silti pitäisi tulla rutkasti. ihonhoitotuotteet olen jo pitkään hankkinut kosmetologilta, silti huteja on tullut kasapäin. Huoh sentään, ajattelin joskus teininä, että "sitten joskus aikuisena" nämä ongelmat ovat onnellisesti takanapäin, mutta kattia kanssa! kohta 32 mittarissa ja sama show jatkuu.

Tiina
142/79 | 

Mulla on just toi kauhukuva, että iho "räjähtää", jos lopetan Diane Novan! Mulla on ollu finnejä jo ylä-asteella, ei nyt mitään megapahaa ihoa, mutta kuitenkin. Lukiossa söin muutamankin Roaccutan-kuurin ja olin niin iloinen hyvästä, ei liikaa rasvaa erittävästä ihostani. :D Dianet aloitin v. 1999 ja sillä tiellä ollaan edelleen. Ikää nyt 30 v. ja haluaisin jossain vaiheessa lopettaa pillerit, ei raskaushaaveiden takia, vaan ihan muuten vaan. Ikää tulee ja riskit kasvaa jne. No, pelkään niiin paljon että naama alkaa kukkia oikein tosissaan. Tietysti voin aloittaa Roaccutanin... Paitsi, että raskauden vaara on ihan toisenlainen kuin lukiossa, eihän mulla ollut silloin edes poikaystävää! :D Iho-ongelmat vaan stressaa siinä määrin, etten haluaisi niitä enää miettiä. :(

Kiitos mielenkiinoisesta tuotevinkistä!

loijhoijhn
143/79 | 

Ei ole kokemusta kyseisestä tuotteesta, mutta iho-ongelmasi kuulostavat erittäin tutulta.

Mä popsin Diana Nova -pillereitä kaksi vuotta, jolloin iho oli täydellinen, mutta sivuvaikutukset katastrofaaliset. Seksihalut katosivat kokonaan ja kuvioihin tuli kaikenlaiset omituiset yhdyntäkivut, minkä lisäksi aivot olivat kuin jossain harmaassa pilvessä. En myöskään tiennyt, mitä selluliitti tarkoittaa, ennen kuin marinoin kroppani kyseisellä estrogeenivalmisteella.

Pilsujen lisäksi olen vetänyt useamman antibioottikuurin, jotka aina auttavat hetkellisesti, mutta muutos ei ikinä ole ollut pysyvä. Nyt olen elellyt naturellina kohta vuoden ja mieli on kirjas, mutta iho ei niinkään. Parhaimmaksi tuotteeksi olen havainnut apteekissa myytävän Novalanin, joka on tehty maailman surkeimmille ihotyypeille ja jota käytetään myös lääkevoiteiden pohjana - TOIMII. :D

scholarships for college students
144/79 | 

You really make it seem so simple with your presentation
on that the other hand I get a hold of this matter
to be actually something that I think I would never understand.
It seems too complex and extremely broad for me. I
am hunting forward for the next post, I will try to search
out the hang of it!

http://criminalbackgroundcheck...
145/79 | 

When do you think this Real Estate market will go back right side up
Or is it still too early to tell We are seeing many housing foreclosures in Winter Park Florida.
What about you I would love to find your feedback on this.

ourmidland click here
146/79 | 

What i dont understood is really how you are not actually much more wellliked than you'll be now. Youre very intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, produced me personally consider it from so a whole lot of varied angles. It is like women and men arent fascinated unless its one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs first-rate. Always maintain it up!

scholarships for single mothers
147/79 | 

This is often a first-class affecting look at this specific point.
I am delighted you discussed your views as well because knowledge
and I discovered that i believe I agree. I truly respect that the very evident writing
additionally , that the effort and demanding work youve you spend writing this post.
Loads of thanks yous for the decent work and first-class
luck with that the site, I am searching forward to updates within the future.

scholarships for single mothers
148/79 | 

I discovered your blog web site on google and examine just
a few of your early posts. Continue to maintain up that the superb operate.
I merely extra up your RSS feed to my MSN News Reader.
Hunting for forward to reading more from you later on!

louise vuitton
151/79 | 

Thanks for helping out, great info. ?The surest way to be deceived is to think oneself cleverer than the others.? by La Rochefoucauld.

kontenery legnica
154/79 | 

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

about
155/79 | 

purchase in order to create the main level of monies to make certain they?d be capable to acquire just about all

Jeffery Slama
156/79 | 

Once I originally left a remark I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I obtain four emails with the identical comment. Is there an easy method you may take away me from that service? Thanks!

Shanda Fagerstrom
157/79 | 

Dobre i to Reniu,kiedy? mia?em dzia?k? daleko od domu,ale odk?d nie mam samochodu,to przesta?em si? ni? interesowa?,za to mam balkon wype?niony zieleni? poka?? Ci go latem.....nie masz balkonu to znaczy mieszkasz na? parterze?

Clemencia Braget
158/79 | 

With havin a lot content material and articles do you ever run into any problems with plagorism or copyright violation? My site has numerous completely distinctive content I've both created myself or outsourced but it appears a variety of it is popping it up all over the internet with out my agreement. Are you aware any techniques to assist stop content material from being stolen? I'd really recognize it.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010