...Yli kuuden miljoonan asukkaan valtavasta Madridista!

Arvatkaa mitä me tehtiin melkein koko lauantai? Kokkailtiin Tapaksia oppaan ja kokin kanssa. Aloittaen ihan raaka-aineiden ostolla.

Siinä ne kaksi yllämainittua ovatkin; pikkasen sateinen päivä sattui meille ekaksi, mutta eipä tuo mitään haitanut, lämmintä oli silti kotioloihin verrattuna ;)

Herkullisia hedelmä- ja tapashyllyjä, mmm :)

Meidän kokki (jonka nimeä en ihan varmasti osaisi kirjoittaa oikein) ja yksi espanjan suosituimmista Tapaksista (johon mun oikeesti piti kuva tarkentaa :D) GILDA. Siinä on anjovis, oliivi ja vihrä pippuri.

Tapas -nimi juontaa muuten juurensa 1800 -luvulle, jolloin juomalasit peitettiin jollakin syötävällä; vaikkapa leivän palalla kärpästen ja muiden hyönteisten poissapitämiseksi. Sana Tapas viittaa siis peittämiseen. Nykyään Tapasravintoiloita on Madridissa tottakai paaaljon ja ihmiset käyvät "Tapaksilla" kierllellen ravintolasta toiseen; jokaisella on tavallisesti oma erikoisuutensa ja herkkunsa. Mmmm :)

Teemu teki sangriaa.

Mun ja Charin hommaa oli voidella paahdetut leivät tomaatilla ja oliiviöljyllä (voi jøsses miten paljon niissäkin voi olla eroja ja vaihtoehtoja :o) = Pan con Tomate.

Valmis Tortilla de Patatas.

 

Nyt aamupalalle ja varsinaisen Fashionpäivän pyörteisiin, huh!

Savner dere kjære hjemme kjemppe masse som dere allerede vet ;) Gleder meg til å komme hjem <3 Kyss.

Kommentit (35)

kalastajanvaimo
38/35 | 

Joo se oli hyvää :P Huomenna (su) opitaan vielä tanssimaan flamengoa, jotta on sitten jotain uusia taitoja esitellä miehillekin kotiin (tapakset ja tanssia) Hahaa....

kalastajanvaimo
39/35 | 

Tää kurssi oli järjestetty...öö Turismo Madridin kautta... Luulen, että kys. kokkiin voi voi ottaa henk.koht yhteyttä, mutta muuten kurssin järjestäminen varmaan on mutkien takana :)

kalastajanvaimo
41/35 | 

täällä on tosiaan tullut maisteltua ihan eri juttuja kuin omatoimisena turistina.... Ei ois osanut mennä oikeisiin paikkoihin tai tilata oikeita juttuja!

kalastajanvaimo
42/35 | 

Nautin.... Melkein voisin toivoa olevani parikymppinen opiskelija ja vaihdossa Madridissa ja ja ja .... Aivan uskomattoman kiehtova paikka!

kalastajanvaimo
46/35 | 

Voi jaksaisin kyllä, en vain ole ehtinyt yhtään olemaan netissä! Hotellihuoneessa on käyty nopeasti vähän fiksaamassa tukkaa seuraavaa menoa varten.... Hyvä että nukkua on ehtinyt! :)

Marge
47/35 | 

Voi itkut, että alko tekemään mieli tuota Tortilla de patatas -ruokaa. Niin hyvää! :) Viettäkää oikein ihanaa aikaa reissussa!

emmi
48/35 | 

Ihan kateudesta vihreänä täällä ruudun takana :) . Tapakset ovat parhainta mitä tiedän! Oli varmisti aivan ihana kokemus, kaikin puolin.

S
49/35 | 

Oi miten herkullisen näköistä. Mä juuri väsäsin tapenadea ja focacciaa pahimpaan tapasnälkään, mutta nuo kuvat tuovat kyllä veden kielelle entisestään. Madrid olisi ihana paikka visiteerata. Toivottavasti jaksat kirjoitella enemmänkin kokemuksestasi kaupungista.

Lau
51/35 | 

Hassu hetki kun yhden suosikkibloggaajani etusivulla oli kovin kotoisia kuvia tälle Madridissa asuvalle lukijalle! :) Toivottavasti nautit Madridista!

kerttu
52/35 | 

hola!
näyttää ja kuulostaa herkulliselta. tuli ihan oma kesäinen espanjan matka mieleen. hauskaa lomaa!

EmJei
53/35 | 

Nyt kun olet siellä Madridissa, niin täytyy sanoa, että sussa on jotain samaan kuin Espanjan Letiziassa! En kyllä osaa spesifioida, mutta jotain on. :)

champagne
54/35 | 

Tulin katsomaan josko täältä löytyisi jo kuvia Madridin katukuvassa näkyvistä trendikkäistä ihmisistä mutta sen sijaan törmäsinkin Tapaksiin:) Laittakaahan nyt päivän asukuvia itsestänne, kun on monta valokuvaajaakin mukana että päästään tunnelmaan mukaan!

Anne
55/35 | 

Ai että kuulostaa ihanalta ja virkistävältä! Ja herkut on varmasti taivaallisia! Nams! :)

Heli
56/35 | 

Toi tori/market missä olette olleet, on aivan ihana !! Viimeksi siellä ollessani otin varmaan 1000 valokuvaa niista kaikista ihanuuksista, mmmm. Huomenna Madridiin itsekin, nyt on aikaa tutustua kaupunkiin ja lähiseutuun kunnolla, oon reissussa yli 2kk :) Nauttikaa!

Elisabeth
57/35 | 

Oi kun kuulostaa mahtavalta reissulta! Likka tekee tuota pan con tomatea usein kouluun evääksi :)

Jaana
59/35 | 

Näyttääpä kivalta! Mikä paikka tämä oli, jossa pääsitte kokkailemaan? Tiedätkö järjestävätkö he normaalisti tällaisia tapas-kursseja?

coco
60/35 | 

aaah, ihanaa!Mäkin olisin voinut olla tuolla... nyyh. :/. Terveisiä Charille, Irenelle ja pojille täältä pakkasen keskeltä. Nauti olostasi ja omasta ajasta. Ihanaa. Amigos!

tuulia
61/35 | 

Se on muuten flamenco tuon tanssin nimi. Olen itse harrastanut sitä 12 vuotta ja asuin 2 kesää Madridissakin ihan vain tanssiopissa.

Riikka
66/35 | 

Ei ois taaskaan kannattanu sun blogia tsekata! Aaaaahhh Espanja, miksi aina kiehdot sa vain! :D Aivan mahdoton polte tuli takaisin Espanjaan. Ihmiset ja kulttuuri siellä on kiehtovaa. Koin olevani Espanjassa normityyppi tempperamenttini kanssa... Joskus Suomessa asuessamme tuntuu, että hyssynhyssyn hyrylään, kun en osaa elää niin kuin täällä kuuluisi. Mulla liian suuri nauru, liian iso ääni , enkä jaksa tunteitani pahemmin panttailla.

Suomessa on ilmeisesti talvisodat sun muut liian isot asiat niin lähellä vielä, ettei tähän tunteitten näyttämiseen vielä pystytä. (Huomaatko miten elän toivossa, ettei me suomalaiset oikesti olla näin jäässä :)) Mutta ihan oikeasti Norjassa asuessanikin koin ihmisten olevan huomattavan paljon vapautuneempia kuin suomalaisten. Pohjoismaalaisiahan tässä ollaan kaik tyynni. Tokkopa me perusluonteeltaan olla niin erilaisia...

Kiva maanantain filosofiantunti! Pitäkää leidit lippu siellä korkeella ja nauttikaa niistä välittömistä ja tuittupäisistä ihmisistä!

-Riikka

Nina
67/35 | 

Heips, ihania erilaisia kuvia tuolta suuresta maailmasta. Laihdutuskuurilaiselle vaan aika pahoja. Toivottavasti matkasi oli ihana ja jaksat taas meitä ilahduttaa.

Lau
68/35 | 

Hassuus lisääntyi, kun toimiston kahvitauolta kipaisin tien toiselle puolelle ravintolaan (ei kylläkään niin onnistuneesti) ja huomio kiinnittyi ilmeisesti teidän valokuvattavaan pöytäseurueeseen. :) Kummaa miten näinkin iso kaupunki voi taas toisaalta olla niin pieni.

Irene
69/35 | 

Oi vitsi, ootpa saanut hyvia kuvia, naa pitaa ehdottomasti laittaa kiertoon :D Enpa oo koskaan ollut reissulla mista tuliaisina viidella jarkkarilla otettuja loistavia kuvia ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram