...Hurraaaa!

17.mai. Norjan kansallispäivä.

Perustuslain päivä 1814.

Vuoden kohokohta.

^Paikallisten "abien" juhlintaa vietetään Norjassa oikeastaan koko kevät ja se huipentuu kansallispäivään, jolloin russet ajelevat autoillaan kulkueissa. Pääsykokeisiin lukeminen on täällä vieras käsite, sillä jatko-opiskeluihin haetaan lukiopaperiden perusteella. 

^Bunad, Norjan kansallispuku on uskomattoman suosittu juhlavaate. Se on tavallista saada ripillepääsyn yhdetydessä lahjaksi ja tavattoman kallis hankkia "muuten vaan". Koko puvun tulee olla käsityötä kirjailuja myöten ja koristeiden vähintäänkin hopeaa. Tässä mun hyvän ystäväni bunad Telemarkista -jokaisella alueella on omanlaisensa ja -värisensä bunad.

Me käytiin katsomassa kolme kulkuetta... eikun yhdessä nistä käveltiin itse!

Hipi hip HURRAA, se on ohi ;)

Meille tuli svigers eli appivanhemmat aamulla klokken yhdeksän ja minuutti heidän lähtönsä jälkeen iltapäivällä kaksi ystäväparia grillaamaan... Täyteläinen päivä täytyy sanoa ;) ja varmaan blogihistorian täyteläisin kuvapaketti, mutta kyllä niitä kuvia tuli otettuakin!

Kivaa rauhallista keskiviikkoa, hip hip!

Kommentit (102)

kalastajanvaimo
105/102 | 

Juu ja kyllähän täällä aika usein suomalaiset ovat esim. mediassa aika kosteissa merkeissä; nyt jääkiekon MM-voiton jälkeen olen eniten nähnyt juttua miten se joku jääkiekkoilija kompuroi lentokoneesta(?) ja kaatui sen pokaalin päälle.... :/ Eli kyllä munkin mielestä suomalaista on monelta osin aika alkoholipainotteinen kuva täällä, mutta muuten oikein positiivinen kuva, mitä voi sit itse vielä yrittää parantaa ;DDD Ehdottomasti ylpeä suomalaisuudestani minäkin.

kalastajanvaimo
106/102 | 

JEE :))) Ihana kuulla että mun kotikutoinen Salama-kakku oli hyödyksi muillekin!!! KIITOS <3

kalastajanvaimo
108/102 | 

Noi kansallispuvut on tosi mahtavat, mut en tosiaan tiedä osaisinko kuvitella Suomalaisia... se on ihan varmasti vaan se tottumus pikä puuttuu, pitäis olla se samanlainen kulttuuri niiden käyttämiseen kuin täällä.

kalastajanvaimo
109/102 | 

Moikka Misty ja kiitos kehuista! :)) Lapsista ei tosiaan voi oikein saada muuta kuin sööttejä kuvia :))

kalastajanvaimo
110/102 | 

Oi voi kiitos kauniista sanoistasi <3
Päivän asu -kuvia otan vähän miten sattuu; joskus mies auttaa, joskus otan itselaukaisimella, joskus peilin kautta, mutta jalustaa mulla ei ole... eikä juuri muutenkaan mitään kovin pofessionaalia ;D
Valokuvausta en ole opiskellut, mutta ehkä tässä auttaa muut kuvataideharrastukset :)
Kiitos kovasti milli :)))

kalastajanvaimo
111/102 | 

Mun mieskin kuulemma joskus "haaveili" kansallispuvusta, muttei sit kuitenkaan ajatellut jaksavansa aina pukeutua siihen kaikissa juhlissa. Ehkä enemmin naisten juttu ;)

kalastajanvaimo
112/102 | 

Tää on aika pieni paikka, kymmenisen tuhatta asukasta. Suomessa Porvoossa ja Naantalissa on vähän samanlaista tunnelmaa, mutta eihän Suomessa ikävä kyllä ole säilynyt niin paljon rakennuksia 1700- ja 1800-luvuilta kuin täällä, mikä vaikuttaa olennaisesti.

kalastajanvaimo
115/102 | 

Voi ei zumba-juttuja en kyllä tuu näyttämään ;))
Norjan luonto on kokemisen arvoinen -ja ihmiset!

kalastajanvaimo
118/102 | 

En oikeastaan ole tullut Norjaan töihin, vaan miehen vuoksi, joten mun tarinasta puuttuis varmaan sellasia olennaisia juttuja ts. monet asiat olisin tehnyt toisin, jos olisin lähtenyt ulkomaille töihin... Mutta muuten voisin kyllä kirjoitella ulkomaille muutosta ja siihen liittyvistä haasteista! :)

kalastajanvaimo
122/102 | 

hihi kuulin juu että jääkiekkovoitto on sekoittanut koko Suomen -mikä ei yllätä sinänsä. ONNEA vaan jääkiekkopojat :D

Lotta
123/102 | 

Hei,

Olen jo pitkään seurannut aktiivisesti kirjoituksiasi! Kirjoitat ihanasti arjestasi ja erityisen ihanaa siitä tekee kauniit kuvat ja ehdottoman posiviinen elämän asenteesi, siitä saisi monet ottaa mallia!
Ehdottomasti haluan kiittää, kun jaoit jo aikoja sitten niksit Salama McQueen kakun tekemiseen. Niiden siivittämänä veljenpoikani puhalteli Salaman takaosasta 3 kynttilää sammuksiin synttäreillään :)

piia
124/102 | 

Voi, että! Olette koko perhe aivan täydellinen! Ihanan kaunis äiti, huippukomea mies ja älyttömän suloiset lapset! Aivan huippu! Olen ihan myyty! Tästä ei enää onnellinen perhe voi paremmalta näyttää!

Rii
125/102 | 

Aikamoista juhlahumua!:) Ja kyllä näyttää kauniilta, kun niin monella on kansallispuvut. Suomessa niitä ei ehkä osata niin arvostaa, vaikka kauniita ovat omat pukumme ja niillä on oma historiansa. Itselläni ei ole, enkä kyllä osaa kuvitella pukevani sellaista, mutta upealta näyttää niiden päällä, jotka sitä osaavat kantaa :)

Misty
126/102 | 

Voi apua, kun olet aina niin kaunis ja koko perhe on tosi söötti!!!!! Ihanaa kesän alkua =D

Minttu
127/102 | 

Elä sie suotta toisten juomisesta ja kommenteista välitä. Kyllä ne norjalaisetkin osaa ottaa ja kotipolttoistakin kuluu ainakin tuolla pohjoisessa. Suomessa MM- ralleja katsomaan tulleet norjalsiet oli varsinainen näky kun pääsivät halvan viinan makuun paikallisessa ravintolassa.

milli
128/102 | 

Hei Kalastajan vaimo!

Tutuistuin vastikään blogiisi ja olen myyty. Olette niin kaunis ja ihana perhe. Pidän hurjasti blogissasi siitä, että käsittelet monia meitä naisia kiinnostavia asioita, vaatteita, sisustusta, perhettä, elämää. Ja aina niin kauniilla, positiivisella tavalla. Tästä tulee hyvälle tuulelle. Ja sun blogin kuvat on aina tosi hienoja! Otatko esim. päivän asu -kuvat itselaukaisimella ja jalustalla vai kuinka? Miten olet oppinut noin taitavaksi valokuvaajaksi, ootko opiskellut vai onko sulla vaan niin hyvä silmä? :) Oikeasti, tosi ihana hyvänmielen blogi olematta liian imelä, keep it going! Kaikkea kaunista päivääsi!

Minna
129/102 | 

Vähän myöhässä: gratulerer med dagen! Me juhlittiin vähän suurlähetystössä illalla. Bunad on kyllä niin kaunis puku, olen joka kerta yhtä vaikuttunut, kun näen niitä täällä Suomessa juhlapäivänä tai Norjassa. Haluaisin kyllä itsekin sellaisen, jos muutetaan Norjaan joskus myöhemmin, vaikka en norjalainen olekaan. Mieheni taas ei suostu pukemaan kansallispukua ylleen mistään hinnasta. ;)

Elisa
132/102 | 

Onko tuo teidän kotipaikka (kaupunki... kylä???) :D kuinka suuri paikka? Ihanan näköistä siellä ainakin on! Kaikki nuo valkoiset talot... aaah! :D Miksei suomesta löydy tuollaista..?

J
133/102 | 

Ainon mekko on ihan ylisöpö! Ja kivasti molemmat lapsoset tollei sävysävyyn :))
Sun blogia lueskellessa Norjasta välittyy niin kiva kuva, että pakko varmaan joskus siellä lähteä käymään ja itse katsomaan.

Ootko muuten koskaan miettiny kuvaavasi zumbavideoita sun ohjelmista? Niitä olis kiva nähdä :)

Sofié
134/102 | 

Heippa!

Nuo sinun Greengaten kupit ovat todella kauniit. Itse aina ihastelen niitä, mutta astiakaappiin en niitä vielä ole ostanut. Näitä kuviaisi katsellesa huomasin taas niiden kauneuden :)

Norja näyttää niin idylliseltä ja söpöltä :)

kalamuija ja lappilifestyle
135/102 | 

Ihana ilma teillæ ollut siella!!! Taalla satoi eilen lunta niin kuin tanaankin!
Gratulerer med dagen nain jalkikateen:)

Mari
136/102 | 

Voi miten ihania nuo talot siellä!
Kyllähän sitä on Suomessakin juhlittu viime päivinä oikein olan takaa. Suomessa on vaan vähän kosteampi tapa ;)

36-and-still-fabulous
137/102 | 

Tuo oli hyvä tuo "oikea". Mulle tuli suomalaisena ainakin sellainen "alien"-olo täällä Norjassa. Kyllä täällä tämä kansallisylpeys on ihan omaa luokkaansa. Tää juhlinta liittyy varmaan aika paljolti tähän ajankohtaankin. Suomessahan on itsenäisyyspäivän aikaan hieman "koleampaa". Toisaalta Suomen itsenäisyyspäivä on omalla tavallaan juhlava ja ehkä siinä mielessä vähän rennompi, ettei tartte olla klo 7:00 lippua nostamassa jonkun koulun pihalla (Täällä se on aika yleinen käytäntö), vaan voi ottaa ihan rennosti.

Mutta kait se siitä se kansallisylpeys juontaa juurensa, kun on lapsesta asti osallistunut tämän päivän juhlintaan, niin ehkä sisäistää ne omat juurensa ja oman kansansa historian paremmin?!? Suomessakin voisi olla enemmän lapsille suunnattua ohjelmaa itsenäisyyspäivänä.

Olen kyllä ylpeä suomalaisuudestani täällä Norjassa: vaikeasta kielestämme, saunakulttuuristamme, kauniista tuhansien järvien maastamme. Ainut mistä en ole ylpeä on se, että useasti saan kuulla kommentteja suomalaisten alkoholin käytöstä. Esim. jos puhutaan ruuasta, niin yleensä kommenttina on aina "Ei ne siellä Suomessa mitään syö, ne vaan juo". Aika surullista sinänsä, mutta totta. Oletko itse kuullut asiaa kommentoitavan?

Tiin
139/102 | 

Koska, oi KOSKA Suomessakin aletaan taas arvostaa ja ymmärtää meidän oman maan upeita kansallispukuja?

flickan
140/102 | 

Ooooh, va fina flickor och snygga pojkar ! Ootte kyllä ollu ihanina liikenteessä ! Siellä on muutenki niin kovin nättiä, ah, valkoset puutalot..kuola! :)

Ansku
141/102 | 

Olisi hienoa, jos joskus voisit tehdä postauksen Norjaan töihin lähtemisestäsija siitä miten se elämä alussa sujui.

kalastajanvaimo
142/102 | 

Kaipaan Suomea ja muuttaisin mieluusti, mutta mies on norjalainen enkä usko, että muutto koskaan tulee ajankohtaiseksi.

kalastajanvaimo
143/102 | 

No totta, tollaista kuvailemaasi "juhlameininkiä" täällä ei tosiaan ole ;)

kalastajanvaimo
145/102 | 

Niin no onhan Suomessakin vapun juhlinta aika tällaista iloista -lievästi sanottuna :D Täälläkin kaikki ymmärtää kun sanon, että Suomen itsenäisyyspäivän juhlinta on aika rauhallista ja arvokasta... "Ai joulukuussa??? Häh, miten silloin voi juhlia kansallispäivää??" ;D

kalastajanvaimo
146/102 | 

Joo totta, kiva saada tietää muiden maiden "pikku erikoisuuksista" vaikka näin blogien kautta!

kalastajanvaimo
149/102 | 

Se on kyllä pelottava kuva ;) Täytyy varmaan joskus laittaa!
Kiitos kauniista kommentistasi Leena, SAMOIN <3

Neppis
151/102 | 

Kaipaatko takaisin Suomeen vai onko ajatuksissasi, että jäisitte lopullisesti Norjaan? Onko miehesi suomalainen vai norjalainen, jos sopii udella?

kalastajanvaimo
153/102 | 

Kiitos, tänään onkin ollut paluu arkeen ja täyteläinen TYÖpäivä hehe ;)

kalastajanvaimo
155/102 | 

Kiittis propseista hehe, tykkäilen myös punaisista koroista ja värit sattuivat just hyvin Norjan väreihin!

kalastajanvaimo
159/102 | 

Meidän pikkuihmiset on aika kilttejä täytyy sanoa ;) Eikai niistä mitään pahaa voi sanoa :D vielä, hih.

kalastajanvaimo
160/102 | 

Kiitti champagne :) Juu tää juhlinta muistuttaakin jonkin verran Suomen vappua! Ja onnea kauniille Maximalle :))

kalastajanvaimo
161/102 | 

Joo yhteenkuuluvuus taitaa olla norjalaisille erityisen tärkeää...:)

kalastajanvaimo
163/102 | 

En ole kansalainen enkä varmasti koskaan tule pukua hankkimaan; se ei vaan tuntuisi "oikealta". Mutta ei mitään virallisia rajoituksia kuka saa käyttää.

kalastajanvaimo
164/102 | 

Juu suosittelen käymään tähän aikaan Norjassa, todella hauska päivä :)

kalastajanvaimo
167/102 | 

Joo jos Norjaan aikoo tulla, suosittelen 17.5.! :) Ainutlaatuinen tunnelma.

kalastajanvaimo
169/102 | 

Hih, ei valkoisessa mitään ongelmaa ole, kaikillahan täällä on valkoiset :) En oikein osaa sanoa, joutuuku valkoista useammin pesemään ja maalaamaan, mutta enpä usko, ei me ainakaan ;) Ja juu kyllä nää ihan valkoisia ovat. Tällainen kirkkaan valkoinen saattaa olla aika kirkas silmään aurinkoisella ilmalla, mutta mitään muuta neg. en keksi. Ei seinissä tosiaan mitään ötököitä tai muuta likaa pahemmin ole, ehkä ne ei valkoiseen tule kuten sanoit! :)) Me pestiin talo kerran huhtikuussa, tuskin muuten kesän aikana pestään. Eiköhän sade huuhtele! :)

kalastajanvaimo
170/102 | 

Punaiset korkkarit on tosiaan coolit :P Norjan luonto on upea -mutta niin on Suomenkin <3

happy
171/102 | 

Kiva katsella tuollaista iloista juhlintaa! Veikkaan, ettei kukaan ole örvelökännissä, haasta riitaa, oksentele tai kuse housuunsa. (Anteeksi pessimistinen sävy, mutta viime päivinä suomalaista juhlintaa seuranneena voi vain olla kateellinen siitä, että ihmiset osaavat pitää hauskaa siististi ja positiivisessa hengessä... )

no huhhuh
172/102 | 

"toivottavasti" outi kirjoittelit tuon kommenttisi kieli poskella!! en osaa päättää kumpi on säälittävämpää, kuittailla tuolla tyylillä vai oikeasti olla tuota mieltä;)

ihan muuten vain kommenttina että suomessa tosiaan on tylsempää itsesnäisyyspäivän vietto, mutta johtuisikohan kylmästä vuodenajastakin.. jos itsenäisyyspäivä olisi esim toukokuussa, voisi olla paljon karnevaalimaisempi meininki, eikä tarvitsisi tyytyä tuijottelemaan poliitikkojen ym pönötystä linnanjuhlissa. mutta kukapa sitä lähtisi vapaaehtoisesti kaduille hytisemään joulukuussa, huh;) kansalaisaloite: siirretään itsenäisyyspäivän vietto kevääseen tai kesään niin johan alkaa suomessakin olla juhlafiilistä!

Maria
173/102 | 

Kivoja kuvia Norjan kansallispäivänä! Maisemat kauniit valkoisine puutaloineen ja...vuonoineen!
Aivan, matkustin lapsena Norjassa ja ihastuin ikihyvin vuonoihin ja niiden välissä oleviin puroihin.
Sen vuoksi haluan joskus matkustaa tyttäreni kanssa junalla Lapin kautta Norjaan.
Asustasi, voi miten ihana! Onko materiaali silkkiä?

outi
174/102 | 

Aivan mielettömän hieno tunnelma noissa kuvissa!

Suomessa ei koskaan voisi olla tuollaista kansallispäivän tuntua. Siellä Norjassa sen sijaan osataan pukeutua kauniisti ja juhla-ja kansallispuvut ovat paljon kauniimmay ja hienommat.

Blogisis perusteella Norja on kyllä todella hieno ja upea maa. Suomessa kaikki on rumempaa. Ihmiset rumia ja talot ja kylä. Köyhyyttä ja kurjuutta. Olen kateellinen, kun saat asua noin kauniissa ja hienossa maassa.

Miehi on aivan käsittämättömän komea. Onnittelut! Sinun asusi on töäys napakymppi. Niin elegantti ja tyylikäs, että varmasti kaikki ihailivayt vain sinua.

Lapsesi ovat ehdottomasti söpöimmät näkemäni. Täällä Suomessa lapset ovat tylsemmin puettuja ja herttaisuudesta ei voi edes puhua. Sellaisia räkänokkia vaan. Sinun lapsesi sen sijaan ovat kuin päiväpaiste, niin kauniita ja suloisia, että ei pysty käsittämään niitä olenkaan.

Kaikki sinussa ja suinulla on henkeäsalpaavan kaunista.

Merja
175/102 | 

Hej,

Kiitos kivasta kulttuuripläjäyksestä. Ulkomailla itsekin asuneena on kiva tietää eri maiden tavoista ja käytännöistä.
Olet ottanut myös kivoja kuvia!

Amma
176/102 | 

Tekisi mieli kommentoida vaikka mitä näihin ihaniin kuviin, mutta kaikessa kiireessä keskityn olennaiseen: sikamakeat punaiset korkkarit!!! :D

Leena
178/102 | 

Hei Kalastajan Vaimo!

Olen seurannut matkaasi jo aika kauan, ihan sieltä ensimmäisestä blogistasi lähtien. Tosin en ole tainnut koskaan uskaltautua kommentoimaan :) Erityisesti jaksan aina ihastella valokuviasi, raikasta tyyliä ja kaunista kotia.

Blogisi alkuajoilta on erityisesti jäänyt mieleen yksi kuva (vaikka juuri se ei sinun ottamasi taida ollakaan), jossa seisot miehesi kanssa sellaisella valtavalla järkäleellä, joka on kiilautunut kallion väliin. Ehkä voisit jakaa sen "uusien" lukijoidesi kanssa, on se sen verran vaikuttava otos.

Kiitos elämänmakuisesta blogistasi ja kaikkea hyvää!

Heinis
179/102 | 

Ihanaa, saa vähän pukeutua paremmin ja syödä juhlaruokaa :]] Sinä ja Asgeir olette kaunis ja komea ja lapset ääärettömän suloisia ^^ (kuten aina) *puspus*

Uuden Kuun Emilia
181/102 | 

Tässä juuri joku päivä muistelin, että eikös se Norjan-päivä ole tässä kohti vuotta. Muistan niin hyvin sen viimevuoden postauksen :)
Ihana kun on tuollainen ulkoilma juhla koko kansalle. Jotenkin tulee hyvälle mielelle ihan vain noista kuvista.
Eli onnea Norjalle ja kivaa täyteläistä päivää teille! :)

Niina
182/102 | 

Ihania kuvia täällä ihastelemassa ! Ja on teidän pikkunenkin jo hurjasti kasvanut , en oo pitkään aikaan hänestä nähnyt kuvia tai sitten en ole vain tarpeeksi usein vieraillut :) Liityin kyllä nyt lukijaksikin, kun tuntuu, että helpompi seurailla kivoja blogeja tuolta Bloggerin kautta jos on lukijana.
Nastaa päivää sinne, ihanalta vaikuttaa !

Pandice
183/102 | 

Huikean kivoja kuvia! Ja sinulla niin tyylikäs asu, että :) Propsit huivi+kenkä-yhdistelmästä.

Madicken
185/102 | 

Iloisen näköinen päivä!
Ja täältäkin pisteet kengille ja perheen yhdessäololle <3

Aurinkoiset puolenviikonterveiset Helsingistä!

Elisabeth
186/102 | 

Kiva kuvasarja ja on muuten ihana mekko Ainolla! Ja sun kengät, me like! Rakastan punaisia korkkareita :)

Maatu
187/102 | 

Täyteläinen kuvapläjäys, todellakin. Kauniita ihmisiä, kauniita vaatteita ja maisemia. I LIKE IT!

Teidän pikkuihmiset ovat niin söpöläisiä. Osaavatko he tehdä mitään tuhmia?

champagne
188/102 | 

Kivan näköistä juhlintaa:) Värikkäitä kansallispukuja ja teidänkin koko perhe niin tyylikkäänä:)

Onhan meillä Suomessakin tälläisiä kulkueita , ihan perinteisiä, riippuen paikasta ja toiset juhlivat vappuakin viihtyen kulkueissa kansallispuvuissa tai vähän paremmissa vaatteissa. Omassa kotikaupungissanikin on ollut keskikesälläj joka vuosi kaupungin historiaan liittyvä juhlakulkue joka kulkee koko pikkuisen kaupungin läpi ...

Meillä juhlittiin täällä eilen prinsessa Màximan 40-vuotisjuhlia.( Hän on siis Hollannin tuleva kuningatar). Sen kunniaksi syötiin oranssit tambouche-leivokset ja laitettiin lippu oranssilla nauhalla ulos liehumaan;)

sharon
189/102 | 

voi miten kaunis juhla!!..ja samalla linjalla asuistanne..upeita olitte kaikki..ja sinun asusi mielettömän tyylikäs..rennolla tavalla, joka sinulle juuri sopii :)) ..yhteenkuuluvuus jotenkin huokuu kuvista..hieno piirre norjalaisissa..

elsi
191/102 | 

Et oo sinä harkinnut vielä ton kansallispuvun hankkimista? Oleksä myös Norjan kansalainen? Vai saaks sitä käyttää vain "täys"norjalaiset? :)

JiiKoo
192/102 | 

Mä oon ollut kerran Norjassa juuri tuon kansallispäivän aikaan ja käveleskeltiin kanssa kulkueessa kylän poikki! Ihana juhlapäivä mun mielestä! Suomessa ei kyllä tuollaista näkisi!

Ellis
193/102 | 

Ihanan näköistä keväistä juhlahumua :)
Olette kauniina/komeina koko poppoo - ja aivan ihania kansallispukuja!

Mari
195/102 | 

Mieleenpainuva päivä. Olin Oslossa joskus 90-luvulla juurikin 17.5. ja muistan iloisen tunnelman. Kuninkaallisetkin kävivät linnan parvekkeelta vilkuttelemessa. Taas tuli ikävä Norjaan :)

bod
196/102 | 

Todella kaunis ja skarppi asu sinulla! Yleensä pidän tyyliäsi liian romanttisena omaan makuuni, mutta tuo kokonaisuus on TÄYDELLINEN!

Johanna
197/102 | 

Voi miten kaunista! Kansallispuvut ovat kyllä uskomattoman upeita. Samoin maisemat!

Olen vähän aikaa jo pohtinut kesämökkimme tulevaa ulkoväriä, ja olen hiukan jopa harkinnut valkoista. Sain oikein herätyksen nähdessäni näissä kuvissa ihania valkoiseksi maalattuja taloja! Ainakin ne näyttävät kuvissa ihan valkoisilta, vai ovatko värit kohdillaan? Olisinkin kysynyt sinun mielipidettäsi valkoisesta talon värinä. Pysyvätkö seinät puhtaana, vai näkyykö niissä läheltä kaikki mahdollinen lika, siis lähinnä hämäkinseitit yms.? Vai pitääköhän tosiaan paikaansa, että valkoisiin seiniin öttiäiset eivät kiipeä, kun ovat liikaa näkösällä, ja näin ollen hämähäkit yms. saisi pidettyä loitolla?

Entä tuleeko sinulla muuta mieleen valkoisista taloista, sekä negatiivista että positiivista?

Anteeksi pitkä kysymyslista, mutta en voinut olla innostumatta noista upeista taloista, ja läheltä niitä seuranneen mielipide olisi ihana saada! :)

Heidi
198/102 | 

Ihanan tunnelmallista! ja koko perhe niin kauniisti pukeutuneena..sulle pisteet kotiin punaisista korkkareista, aivan ihanat! :D Ja lapsesi niin suloisia. OI voi..välillä sitä toivoo, että itsekin asuisi norjassa. Siellä kaikki näyttää olevan niin paljon kauniimpaa. Ihmiset pukeutuu niin hyvin..eipä pahemmin näe niitä perussuomalaisia tuulipukuja. :O Norja on niin kaunis maa! :D

Blues Saxophone lessons
199/102 | 

Hi! I could have sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's new to me. Anyways, I'm definitely glad I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!

ife
200/102 | 

AAA ihanaa!<3 Norja on mun mielestä niin uskomattoman kaunis ja maaginen maa ja vetää mua puoleensa ja lujaa! Kaikki nuo perinteet ja kulttuuri muutenki. Tää sun blogi on ihana löytö jonka tein pari päivää sitte, ei tosin helpota mun Norja-pakkomiellettä ollenkaan ;)

Pakko muuttaa Norjaaaaan jossain vaiheessa elämää!

landscaper portland oregon
201/102 | 

Useful info. Lucky me I found your web site unintentionally, and I am surprised why this twist of fate didn't came about earlier! I bookmarked it.

oyunlar
202/102 | 

Great one web site operator results webpage article good sharings in this blog often have pleasurable

puls stacja
203/102 | 

I want to show my thanks to this writer just for bailing me out of this type of crisis. Because of looking out through the search engines and coming across recommendations which are not helpful, I thought my entire life was gone. Being alive devoid of the approaches to the issues you've solved by means of your main report is a crucial case, as well as those that might have in a negative way affected my entire career if I hadn't come across the blog. Your own talents and kindness in touching every item was invaluable. I don't know what I would have done if I had not come across such a solution like this. I'm able to at this moment relish my future. Thanks for your time very much for the skilled and sensible help. I won't hesitate to endorse the sites to any individual who will need direction on this topic.

west yorkshire photographers
204/102 | 

Excellent post. I was checking continuously this weblog and I am inspired! Extremely helpful information particularly the closing section :) I handle such info a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thanks and good luck.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012