~ sunnuntailenkillä ~

Kolme komistusta ja yksi pieni käsi -bongaatko pienimmän miehen pään? :D 

Hmm. Keskustelua ja pohdintaa. Aika vaikeita kysymyksiä luontopolulla... lasten kysymykset oli meille aikuisillekin kivempia. :'D

Parin tunnin taaperruksen jälkeen ruokaa!!!! :P Ja nam, lisää ruokaa:

Hilde tuli suoraan synnäriltä ja keisarinleikkauksista yövuorosta porukoihin tekemään parin tunnin vaelluksen, ei hullumpi suoritus! <3

 

Ja sitten piti lähteä kotiin.... Itkuhan siinä tuli. :) Mut ensi vuonna taas. Tämä on jokavuotinen juttu, jonka tosin olen aina joutunut tekemään ilman miestä, koska sillä  on yleensä juuri tähän aikaan kaikkia kalastus/metsästysmessuja työn puolesta. Nyt messut olivat viikkoa aiemmin, jippii. Vähän ekstrakivaa kun pääsimme molemmat.

 

Ja niitä vinkkejä sitten ;)

 

Käy metsässä. Ainakin kerran viikossa. Ainakin sunnuntaisin. Potki käpyjä, kiipeile juuria pitkin. Hengitä vihreää ilmaa.

Suunnittele. Käytä puoli tuntia joka sunnuntai seuraavan viikon suunnitteluun. Koska syödään mitäkin ja koska ehdit liikkua. Koska ehdit käydä kahvilla tai kutsua ystävän kylään. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vältyt stressiltä ja kiireeltä. 

Syö jotain. Ennen kuin haet lapset kotiin. Ettei kaikkia väsytä ja kiukuta. Että äiti on kiva eikä heti suutu eikä joudu kärsimään huonosta omastatunnosta myöhemmin.

Tee paljon ruokaa. Miten ihana on tulla kotiin päivänä, jona hyvä kotitekoinen ruoka odottaa lämmittämistä ja aikaa jää vaikka mille muulle touhulle.

Liiku. Väsy. Kroppa ja mieli tarvitsevat, vaativat, rakastavat hyvää väsymystä. Energian puute ei ole riittävä tekosyy; se on syy liikkua! Liikunnasta sitä energiaa saa!

Muista jälkkäri. Jotta kroppa ja mieli eivät huuda herkkuja tunnin päästä sohvalla. Koska jälkkäri tekee arjesta vähän enemmän juhlaa.

Puhu. Kerro. Puolisolle, ystävälle. Kuinka moni ongelma johtuu siitä ettei puhuta? Ettei saada sanottua. Kysy, miten puoliso kokee parisuhteenne, miten hän voi. Kuinka tärkeää on että kotona vallitsee hyvä ilmapiiri. Puhu. Se yleensä tuulettaa.

 

 

Eli hyvää alkavaa arkea taas. <3 Kaikkea hyvää Sinulle.

 

 

 

 

 

Kommentit (38)

Pirjo
39/38 | 

Aivan mahtavan ihania kuvia taas kerran!!! Ja mitkä ohjeet! Nuo kun muistaisi........no täältähän niitä voi kerrata aika ajoin. Mukavaa viikkoa sinullekin! ❤️

Teija K
43/38 | 

Voi miten ihania kuvia taas! Ja nuo ohjeet upposivat kyllä täysin. Hyvää loppukesää <3

Sofia
45/38 | 

Kiitos, tästä intoa alkavaan viikkoon!!:))

Kati
47/38 | 

Mä niin allekirjoitan noi Syö hyvin ja Liiku -vinkit!! Tosi tärkeitä, oman jaksamisen kannalta! Mahtavan vihreitä kuvia olet ottanut! Tsemppiä viikkoosi!

Vierailija
49/38 | 

Mahtavat ohjeet! Voisin melkein printata huonetauluksi kotiin :D

Mirjam
51/38 | 

Toi kohta niin kolahti missä neuvottiin syömään ennenkuin hakee lapset... se hetki on nykyään ihan painajaismainen, kun kaikki on niiiin väsyneitä ja vihaisia, koko porukka! Jotain evästä pitää alkaa kyllä ottaa töihin, että ennen töistälähtöä voi jo vähän aloitella "päivällistä" vaikka jonkun hedelmän muodossa...

sipru@
53/38 | 

Tuota ensimmäistä kohtaa olemme myös toteuttaneet sunnuntaisin, vaikka eilen oli kamala helle ja 30 astetta mittarissa. Metsä löytyy pienen automatkan päästä ja  kävelyreitit on vaihtelevia - tuntuu hevosetkin niistä pitävät, kasoja on senverran matkalle kerääntynyt.. Ihme vain ettei metsässä ollut eilen yhtään hyttysiä? Eikä senkään anneta häiritä että ihan puiden yläpuolella nousee kentältä lähteviä koneita - ja äänimaailma on hetken korvia huumaava. Se on enemmän harmi ettei vettä ole lähimain. Mutta ainahan sitä voi tehdä pienen virtuaalimatkan Hgin Kaivopuiston rantaan. :)

Aurinkoista viikonjatkoa!

Laura Q
55/38 | 

Suuri kiitos Johannalle ihanasta blogista! Kuvat ovat taas todella kauniita ja on ihana lukea pienia arjen vinkkeja. Meilla on toissa tosi kiireista ja stressaava, joten on tosi rentouttavaa pitaa pieni tauko ja lukea blogia teekupin kanssa.

Henna J.
57/38 | 

Voi kiitos tästä! Tuli niin tarpeeseen ja hyvään saumaan sun sanat. Äärettömän hyviä neuvoja <3 Kiitos vielä kerran noista. :)

Lisbeth
59/38 | 

Hyvä teksti, tosi hyvä. Kiitos. Niin kuin ihan oikeasti kiitos <3

Hanna N
63/38 | 

Kiitos ihanasta blogista, jota olen lueskellut jo useamman vuoden. Aiheesi ovat aina olleet puhuttelevia ja varsinkin juuri tämä postaus upposi, sillä merimiehen (tulevana) vaimona on arki pienen lapsen kanssa joskus haastavaa ja omasta jaksamisesta on pidettävä huolta.

Mies on yleensä neljä viikkoa kotona ja neljä töissä merillä ja meillä on 7kk ikäinen tyttö. Vasta nyt, kun vauva-arjessa alkaa olla jo hyvää rytmiä, olen hoksannut, että arkea tosiaan kannattaa vähän suunnitella ja ennakoida. Varata aikaa liikunnalle, kaupassa käynnille, kodinhoidolle ja ystäville, niin jaksaa paljon paremmin itsekin ne viikot, kun on kaksin vauvan kanssa.

Hyvä muistutus siis oli tämä tekstisi, kiitos siitä ja ihanaa syksyä!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
64/38 | 

Kiitos :) Niinpä, olen kanssa huomanut, että suunnittelemalla voi hankalastakin viikosta saada ihan mukavan. Aika pienellä vaivalla voi kuitenkin välttää kiukuttelun, kiireen ja itkukohtaukset :D

tytteli
67/38 | 

Vinkit leppoisampaan arkeen tulivat kuin tilauksesta. Yksinkertaisia. Kiitos.

Tsemppiä ja alkaneeseen viikkoon!

Jaana B
69/38 | 

Hei, kiitos vinkeistä! Tällaista odottelinkin. Jos vielä helppoja iltaruokavinkkejä on, niin kiitollisena otan vastaan. 

Ja onpa nuo norjalaismiehet aina niin komeita! Niin isot kuin pienet.

Anna / Pikkukioski
71/38 | 

Olipa kiva käydä lukemassa blogiasi jälleen :) Sinulla tuntuu olevan elämänhallinta suht hyvin hyppysissä. Ehkä

vinkeissäsi on perää! :)

http://www.pikkukioski.fi

Pirkko
73/38 | 

Hyviä ohjeita, jollaisia olen käyttänyt vuosikaudet. Organisointi ja suunnittelu, ennakointi. Luonto, ruoka, liikkuminen. Hyvä mieli tulee, kun on etukäteen nähnyt vaivaa.

AnnukkaR
75/38 | 

ihana postaus! Hildelläa on superkivat housut, misäta mahtavat olla?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010