Kävin sit tänään suomi-ikävisäni lohtushoppailemassa kukkasia muutamalla satasella (älkää kysykö mitä valuuttaa). Ja raivasin talven jäljilta taas viidakoksi villiintyneitä etupihan kukkapenkkejä ehkä kolme tuntia. Eikä muuten haittaa mitään jos joku hämähäkki kiipeää reittä pitkin shotrsin lahkeesta sisään, mut sit kun varpaiden välissä kiemurtelee käärmeen kokoinen kastemato, tulee kyllä tukahdutettu kiljaisu. Sammakot ja rupikonnat myös alkavat onneksi heilumaan ja hyppimään ennen kuin niihin ehtii koskea. Mut entä kun paljain käsin luulee tarttuvansa kosteaan multakönttiin ja tajuaakin sen olevan sellanen musta monsterietana, joita näkee vain pilailukaupoissa? Hmm. Tänään on tullut pari sellasta kohtausta.

Mut oon sit myös saanut kukkapenkit siisteiksi. Istuttanut noin kymmenen pientä valkokukkaista juttua, jotka kasvavat ihanasti maata pitkin peittäen mullan ja pian valuvat kivijalkaa pitkin. Kaivanut kuopat neljälle ruusupuulle. Kärrännyt kolme täpötäyttä kottikärryllistä nyt täpötäyteen kompostiin.

Ihan projektin alusta en ehtinyt/tajunut kuvia ottamaan, mutta siinä vaiheessa kun törmäsin viidakon ekaan nokkoseen ja jouduin keskeyttämään hommat hakeakseni hanskat (niin pro en sentään ole et hanskoja olisin tajunut käyttää edes kohdatessani ekan etanan) niin hain myös kameran. Aloitetaan siis tästä:

Uusi kivetys etupihalla on jotain ihan mieletöntä verrattuna kupruilevaan, reikaiseen mustaan asvalttiin. Ja siistityt kukkapenkit verrattuna heinäkasoihin. Naapurinkin huomasi et onpa meillä paljon ruusupensaita. Joo on ollut aina, nyt vasta kaivoin ne taas esille;) Ruusupensaat siistin vielä suunnilleen pensaan mallisiksi karsien turhat oksat pois ja pensaiden lomaan kaivoin paikat uusille ruusupuille -koristepuut tekevät pihasta niin kauniisti huolitellun ja siistin puistomaisen. Olisin itse ehkä laittanut mullan päälle vielä sellasta kaarnapala-silppua (mitä lie oikealta nimeltään), muttei oikein päästy miehen kanssa yhteisymmärrykseen. Niin ettei multaa näkyisi. Mut istutin sit tosiaan sellaista valkoista pientä kukkaa ruusupensaiden ja -puiden juurelle, jota meillä on ennenkin ollut; se leviää kokemuksen perusteella tosi kauniiksi matoksi suurellekin alueelle. Myös ruuupensaat kansavat suuremmiksi ja yhdeksi tuuheaksi pensaaksi ja täyttyvat pienista vaaleanpunaisista kukista; kuukauden kuluttua tää näky on huomattavasti kauniimpi! Näette sit taas :)

Toivottavasti saitte kuitenkin jotain käsitystä. Kysykää ihmeessä, jos ette :)

..."Vanhuus ei tule yksin; sen mukana tulee rakkaus puuterhanhoitoon."...

Eh. Oisko seeuraava projekti noiden vihreiden tuolien maalaaminen..? ;)

Ps. Ne, joita kiinostaa muut luonnon niljakkaat, kurkatkaa mitä lapset löysivät!

Kommentit (88)

CC
89/88 | 

How BEAUTIFUL! Oot kyllä saanu kaunista aikaan! Ihanan tyylinen puutarha <3 enjoy your summer!

Punatulkku
90/88 | 

Hei!
Kauniin pihan olet löytänyt viidakosta :)
Suomessa myydään kuorikatetta ja koristekatetta. Kuorikate on aitoa tavaraa ja koristekate yhtenäisempää väritykseltään ja materiaaliltaan. Itse laittelin havuryhmän alle vähentääkseni kitkemistä. Minä kyllä tykkään molemmista :)

champagne
91/88 | 

Tosi kiva laatoitus! Mä tykkään myös ruusuista joten meillä on ruusuja, hortensioita ja lupiineita puutarhassa:)plus sitten yrtit ruukuissa:)

Mä olen miettinyt tuohon meidän etupihaan että mitä pistäisi istutusten väliin kun poistin sieltä varmaan sata erillaista kasvia ja nyt siellä näkyy tylsästi multa. Tuo valkoinen pikkukukka voiskin olla hyvä ratkaisu! Et sattumoisin muista sen nimeä?

Madicken
92/88 | 

Ihana luokseen kutsuva etupiha ja sisäänkäynti kotiin!

Mulla on "vaan" parveke, mut sinnekin saa kummasti mahtumaan kukkien loistoa ja yrttien vihreyttä. Meillä parvekeloiston vastuuhoitajana on tyttö pian kuusvee. Hoitaa ja huolehtii ja kastelee ja nyppii ja kokeilee mullan kosteutta. Sopii mulle :)

Ihania kesäkuisia päiviä sinne!

Heinis
93/88 | 

Oot superreipas! :) Ja ihanaa, että saa tuolla tavalla kerralla valmista. <3 Tosi viihtyisän ja siistin näköistä.

iinuska
94/88 | 

Sun Blogi on aivan mielettömän ihana <3 meillä sitä lukee Äiti, minä ja siskoni <3 me kaikki rakastetaa sun blogia aivan mielettömästi<3

Lauriczek
95/88 | 

Garden looks lovely! Ihanaa inspiraatiota suorastaan tulvii naista kuvista :) En malta odottaa ensi viikkoa ja muuttoa uuteen kotiin ja myllayksen aloittamista puutarhassa! Miten muuten noi ruusupensaat yleensa, parjaako niiden kanssa myos aloitteleva puutarhuri? Kuulin muuten, etta tama vuosi on puun vuosi ja, etta jokaisen pitaisi istuttaa tana vuonna yksi puu. Siinapa onkin pahkina purtavaksi, etta millaisenkohan sita istuttaisi! :D

Suski
96/88 | 

Nuo lasten löytämät elukat taitavat olla joko vesiliskoja tai rupiliskoja. Kumpikin laji esiintyy myös Suomessa, rupilisko tosin on harvinaisempi :)

COMPRAR BOLSAS DE PAPEL
98/88 | 

Disculpe que tengo que mandare esto, pero verdaderamente lo necesito

Marja
99/88 | 

"Kaikki muu on turhaa paitsi puutarhanhoito" :)

Tuon vanhan viisauden ymmärtää juuri siinä vaiheessa kun on monta tuntia häärännyt kädet mullassa ja tajuaa, ettei ole ajatellut mitään ihmeellistä tuona aikana - ei ainakaan työjuttuja tms. :) Täydellistä hermolepoa! Niinikään tuollaisessa pihassa kyllä silmätkin lepää! :)

Olen vatvonut jokusen päivän runkoruusujen hankintaa.. pakko kai niitä onpari käydä hakemassa tänään! Mikäli jostain vielä löytyisi hyväkuntoisia yksilöitä. Sitten alkaisi meidänkin piha olla kesäkunnossa :)

Aurinkoista alkavaa viikonloppua sinne suunnalle!

Soile
100/88 | 

Puutarhatyöt on kivoja silloin kun niitä saa omaan tahtiin tehdä mutta IIKS, mitä nuo lasten löytämät oliot on?!

Nanna
101/88 | 

Just mietin, että onpa ihanan puistomaista, kunnes sen itsekin kirjoitit! Sanottakoon silti vielä, että "ihanan puistomaista ja siistiä!"

Mä kuolaan toisten pihoja. Kaunis piha tai kauniit pihakuvat antaa aina pienen potkun persuuksille oman pihan raivaamisen suhteen.

Kaunista kesää, nauti-nauti-nauti!

Hannahoo
102/88 | 

Kaarnapalasilppu taitaa olla kuoriketta tai jotain sinnepäin?

Ruustu ja pionit, kaikissa eri punaien sävyissä, siinä mun lempikukat! Ja laventeli. Ja orvokit. Ja....

Ihana piha muotoutumassa, ja niljakkeethan on aarre! Ainakin lapsille.

HannaHoo

Kati
103/88 | 

Kiva kun säkin olet "nyt vasta" siivonnut kukkapenkit, mullakin se on vielä työn alla. Joo mönkijöitä riittää... ällöö, mut kuuluu kesään;)

Kivalta tosiaan näyttää kiveys, grattis!

Hih, sen verran itsesuojeluvaistoa, että et laittanut itsestäsi multanaamakuvaa;) tosin ois ollut varmaan tosi hauska!!! siis ainakin meidän lukijoiden mielstä:D

Juu se kaarna hässäkkä taitaa olla kuoriketta tai myös kateaineeksi kutsuttu;)

Leppoisaa perjantaita<3

rilla
104/88 | 

No vau :) Näyttää ihan mielettömän hyvältä. Nuo runkoruusut on tosi kauniit. Ne ilmeisesti talvehtii siellä teilläpäin? Meillä niitä ruukuissa etupihalla, kuvittelen talvettavani ne meidän (toivottavasti joskus valmiilla) takakuistilla...
Tuo loppulausahdun, mitä puutarhaan ja ikään tulee, on niiiiiin totta. Odotas vaan kun olet mun ikäinen :D

Ella
105/88 | 

Upea puutarha teillä, kunpa itsekin saisin moisen innostuksen laittaa piha kuntoon :)

Tuli mieleeni, kun viime postauksissa olet tosi paljon tuonut esille suomi-ikävää, että miksi te ette asu Suomessa? Eikö miehesi työ ole pääosin matkatyötä ja Suomesta varmaan on ihan yhtä hyvät yhteydet maailmalle kuin Norjastakin? Ja sinun töitä on taatusti tarjolla Suomessakin.

Ihanaa viikonloppua!

Saska
106/88 | 

Ikä ja puutarhanhoito liittyvät yhteen ;) Vuosi vuodelta huomaa hurahtahtavansa enemmän ja enemmän, ostavansa enemmän ja enemmän uusia kasveja ja kukkia jajaja.. Tuo kiveys näyttää upealta! Tää mun hoitovapaan aikainen budjetti vaan ikävästi rajoittaa suurempien pihajuttujen toteuttamista, mutta ehkä sit myöhemmin kiveystä tänne meillekin :)

MariS
107/88 | 

Miten saat tuon puksipuun pysymään noin hyvän näköisenä?

Mä olen istutellut pihaan tällä viikolla kolmea erilaista pionia.

Mia
108/88 | 

Tuon iän takia mä en vissiin tykkää puutarhanhoidosta, mä oon liian nuori ;) (tai liian pienet lapset)

Tykkään katsella kauniita puutarhoja, ja tykkäsin kun meillä edellisessä paikkaa oli sellainen, mutta aika ei kertakaikkiaan riitä olemaan peppu pystyssä niitä kitkemässä:(

Piha näyttää tosi kauniilta!!!

Neiti X
109/88 | 

Oi että, miten ihana piha! Ja runkoruusut <3 Tuo iän ja puutarhanhoidon välinen yhteys on kyllä niin totta - itselläni ei enää millään riittäisi pelkän parvekkeen kukkien/yrttien istuttelu ja hoito, vaan pitäisi saada oma piha!

MiaMatleena
110/88 | 

Ihanan näköinen piha! Itse en ole koskaan aiemmin ollut mikään puutarha-ihminen, mutta viime kesinä on pieni puutarhuri nostanut päätään ja ajattelin hakea kukkia juhannukseksi, jotta pääsen toteuttamaan itseäni :)

MissuS
111/88 | 

Ihana eutpiha teillä :) Ja tykkään myös tosta kiveytyksestä tosi paljon!!

Hihii en tiennytkään että sun miehelläkin on blogi, hauskaa!
Istutteko joskus iltasella kahdestaan sohvalla ja kirjoittelette kumpanenkin omia blogianne? ;)

Rentouttavaa viikonloppua sinne! :)

Paprika
112/88 | 

Ihana piha! Täällä myös yksi puutarhanhoitoon hurahtanut. :)

Bongasin oven edestä vanhat Clarksin sandaalit. Mulla on samanlaiset ja ne oli monta vuotta ihan ykköset kesällä! harmi vaan, että kaikki hyvä kuluu ja nyt ne on jo niin parhaat päivänsä nähneet ettei niitä voi pitää kuin kotipihalla.

Kati/Hus nummer nio
113/88 | 

Wau! Todella upea etupiha! Olet ahkeroinut kovasti. Kehtaako edes sanoa, että meidän ei tarvinnut itse tehdä mitään, kun ruohikko rullattiin, puu, pensaat ja laventelit istutettiin? Kuului nimittäin talopakettiin.

Mutta ensi kesänä sitten olis tarkoitus luoda omanlainen piha. Kiitos inspiraatiosta!

Jatta
115/88 | 

Todella kunis sekä viihtyisä piha teillä! :)

Tuo kivetys on tottatosiaan hieno juttu vaikka se kallista lystiä onkin, niin sehän on ikuinen.

Ihania ruusupuita :)

hannah
116/88 | 

Koti-ikävästä voi joskus olla hyötyäkin - varsinkin kun se kohdistuu Kotkan merimaisemiin - sinne minäkin välillä kaipailen, vaikka elämä onkin heittänyt rakkauden perässä järvimaisemiin.

kalastajanvaimo
117/88 | 

:) Ne on salamantereita. Pääsivät kyllä takaisin luontoon kun ovat täällä rauhotettuja.

kalastajanvaimo
118/88 | 

Joo ne talvehtii täällä. Täytyy vaan rakennella jotkut kauheat telineet ympärille ettei lumi tms. katkaise niitä :/

kalastajanvaimo
119/88 | 

Voikun, mutta miehen matkat ovat suureksi osaksi Norjassa, tai niin paljon ainakin, että Suomesta ei voisi ihan niin usein kulkea Norjassa töissä. Ulkomaita on vain muutaman kerran vuodessa. Mut ei sitä ikinä tiedä, jos jonkun ratkaisun keksisi <3

kalastajanvaimo
120/88 | 

Eh, puksipuu on tän kevään uusia juttuja ;) Meillä kukkii kanssa just viimevuotiset pionit, ihanaa nähdä et ne tulee sieltä :))

kalastajanvaimo
121/88 | 

Hih, ei onneksi ;) Miehellä on periaattessa kotikonttori ja se on aika hyvä tekemään työasiat työajalla... eli ei istu koneen kanssa illalla kuten minä!

kalastajanvaimo
123/88 | 

Oi hauska kuulla! Meillä on edessä vielä luumupuiden istutus, mutta koska hedelmäpuut on paras istuttaa syksyllä, joutuvat ne vielä odottamaan vähän :)
Ruusupensaat ovat mun kokemuksen perusteella helppoja; ne kasvat joka vuosi uudelleen -syksyllä kannattaa vaan leikata varret reippasti tasaisiksi. Ja kauniita <3

kalastajanvaimo
124/88 | 

Voi vitsi ei aavistustakaan. Niitä myydään pienissä ruukuissa sellasen tukikehikon kera, koska muuten ne rönsyilisivät ja valuisivat jo kaupassa... eli kannattaa etsia tukikehikoiden kanssa myytävä pikkukukkia ;) Näillä on tapana kasvaa tosi runsaiksi ja kukatkin vain suurenevat.

kalastajanvaimo
125/88 | 

Okei, ajattelin et se ois suomeksi salamanteri -kun norjaksi on salamander... mut ei se sit vissiin niin helppoa taas ollutkaan ;)) Kiitos ;)

nita
126/88 | 

Ihanan näköistä! :) Oon nyt kyllä vähän kateellinen, koska itse asun kerrostalossa, eikä mulla ole edes parveketta :( No ehkä sit JOSKUS tulevaisuudessa :D

Katariina
127/88 | 

Tosiaan kaunis tuo harmaa laatoitus! Meilläkin on vanhahko (40v) talo ja vanha haljennut asfaltti ja sen vieressä musta kivimurske, liian synkkä ilme mun makuun ja murskeessa niin terävät kivet ettei voi avojaloin tallustella. Vinkkinä vaan jos joku mursketta pihaansa suunnittelee, kannattaa harkita toisenki kerran! Toivon että se murske haihtuis ilmaan, ja voisin hommata tilalle vaaleempaa ja pyöreempää sepeliä, luonnon itsensä muokkaamia pikkukiviä :)Ja asfaltti, no, se vielä menettelee ;)

Anna V.
128/88 | 

Kumma kyllä munkin on alkanut tehdä mieli laittaa jotain pihalle, kun ennen en aikonut yhden ainoaa kukkapenkkiä tehdä. Kai se ikä tekee tehtävänsä tässäkin asiassa... Tänä keväänä laitoin kirsikka- ja omenapuut (hyvin ovat lähteneet, vaikka jotkut sanovat että pitäisi laittaa syksyllä) ja kaivoin omin pikku kätösin uuden kukkapenkin reunatiilineen. Hirvittää vaan, että jos tää vuosi vuodelta kiihtyy niin kauanko kestää että koko homma lähtee käsistä..?? Kaunista on teillä. :)

Ritva
129/88 | 

Ihana piha!Itse olen tänään kääntänyt kompostia 6 tuntia.Kompostit on tehnyt edellinen asukas, eikä ole hoitanut niitä.Puuhaa siis riitti.Eihän musta monsterietana ole ukkoetana?Kannattaa tarkistaa, se on ymmärtääkseni rauhoitettu Suomessa.Espanjan siruetana,joka on hirvitys, on eri värinen.

eevi
130/88 | 

Se "kaarnapalasilppu" on kuorikatetta :) tarkoituksena vaikeuttaa rikkaruohojen kasvamista. Ja näyttäähän ja tuoksuuhan se ihan kivalle myös!

web design kenya
131/88 | 

We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You've done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

Corliss Bery
132/88 | 

I'm extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

the hunger games
135/88 | 

I precisely wished to appreciate you once more. I do not know what I might have followed in the absence of the type of suggestions contributed by you relating to my subject. It was a very depressing problem for me, however , spending time with the very well-written approach you processed the issue forced me to weep for joy. I'm grateful for your assistance and hope that you comprehend what a great job you are always providing educating the rest through your blog. I am certain you have never met any of us.

Jazz Improvisation lessons
136/88 | 

Thank you so much for giving everyone an extremely marvellous possiblity to read critical reviews from this blog. It is usually very beneficial and as well , jam-packed with amusement for me and my office fellow workers to search your site minimum three times in one week to find out the fresh stuff you have got. And indeed, I'm also always impressed considering the superb strategies you serve. Certain two areas in this posting are unequivocally the most suitable I have ever had.

madden 13
137/88 | 

I do believe all the concepts you've offered to your post. They're very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too short for starters. May just you please lengthen them a little from next time? Thanks for the post.

team building activities
138/88 | 

Hi there! I could have sworn I've been to this site before but after checking through some of the post I realized it's new to me. Nonetheless, I'm definitely glad I found it and I'll be bookmarking and checking back often!

focus
139/88 | 

I have read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make such a great informative web site.

slimming
140/88 | 

I don?t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

puls stacja
141/88 | 

Hi there, You've done a great job. I?ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I'm sure they'll be benefited from this site.

Doncaster baby photographer
142/88 | 

Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. Nevertheless just imagine if you added some great images or video clips to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with images and videos, this site could definitely be one of the greatest in its field. Great blog!

should
144/88 | 

getting a goal photograph on the internet, stamping this as well as growing it to a go higher woods or perhaps fencing. It can be

Lan Keno
147/88 | 

Heya i?m for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided me.

Qardoo please
148/88 | 

Iâ??m having a little concern I cant subscribe your feed, Iâ??m making use of google reader fyi.

le scarpe hogan
149/88 | 

You obviously know your stuff. Wish I could think of something clever to write here. Thanks for sharing.

car accessories
150/88 | 

You completed several nice points there. I did a search on the subject matter and found mainly folks will consent with your blog.

borse louis vuitton prezzi
151/88 | 

Awesome blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

wyw&#243;z &#347;mieci legnica
153/88 | 

I am not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.

hid
154/88 | 

Incredible! This blog looks just like my old one! It's on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

Leonora Dacey
155/88 | 

In a scenario of monsters you? don't need a group of squad unless you are on a battlefield which is not a battlefield, what you need is a fearless Rambo.

moving tips sc
160/88 | 

Palmetto Specialty Transfer was founded and created based on the principle that individuals in our area and surrounding areas deserved a much higher level of client services

thailand Transen
161/88 | 

I surely did not comprehend that. Learnt a thing new nowadays! Thanks for that.

data input
163/88 | 

Usually the New york Weight Loss diet is undoubtedly less expensive and flexible staying on your diet scheme intended for measures however quickly then duty keep a nutritious everyday life. weight loss

Vanita Kalbfleisch
164/88 | 

Hi? Kent, I have whey protein powder Vanilla, and chocolate flavored. High quality stuff no fillers, sweetened with cold pressed Stevia. I bet it would make super ice cream! I never thought about it til I found this post. Thanks!

BOLSAS DE PAPEL
165/88 | 

Juntos necesitamos hacer mucho mas y este aporte me parece un paso importante. Se ve que sabes de este tema y encima lo sabes transmitir

Photo recovery mac
166/88 | 

I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!

Jan Kofoot
168/88 | 

A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in precise fact bought me breakfast because of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If doable, as you develop into experience, would you thoughts updating your weblog with more particulars? It is extremely useful for me. Large thumb up for this weblog put up!

How to Make Money Online for free
171/88 | 

*warning* Donâ??t any of you people ever take me to CiCiâ??s pizza! There food looks offensive!|Urban_Elegance|

cosmetic dentist gold coast
172/88 | 

As I web site possessor I believe the topic material here is rattling great , appreciate it for your efforts.

Nakisha Holak
173/88 | 

Do you will have a spam challenge on this internetsite; I additionally am a blogger, and I used to be inquisitive about your situation; we have created some nice strategies and we need to trade options with others, please shoot me an e-mail if interested.

must
175/88 | 

one of several snow boards achievable will be Hugh Howerton. Hugh Howerton is easily the most famous Dallas personal

Matthew C. Kriner
176/88 | 

Sorry for the huge review, but I'm really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it's the right choice for you.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011