Ennen

...Kun soivat kiukaan urut

unohtuu murheet, surut...

Tai jotain sellaista muistan kerran saunan ovesta lukeneeni. Tänä lauantaina vanha sanonta piti kyllä taas niin hyvin paikkansa, kun ehdin hyvän ystävän iltapäivävierailun jälkeen vähän väsyneenä miettimään haikeita. Sitä, miten vähän ystaviä ehtii arkisin tapaamaan. Sitä, miten hankalaa aikuisiällä yleensä on solmia ystävyyssuhteita. Ja onko siihen vielä pakko lisätä vieraan maan ja vieraan kielen tuomat haasteet?

Mut sit te ymmärrätte miksi pikkasen haikeat  mietteet kääntyivät löylyjen jälkeen ihan huomaamatta hymyyn:     

Jälkeen

Miten asioita voikin katsella niin eri kantilta kunnon löylyjen jälkeen? :)

<3

Kommentit (52)

Miinu
53/52 | 

Voin yhtyä ajatuksiisi uusista ystävistä aikuisiällä ja vieraassa maassa. Itse olen asunut useassa maassa ja sen verran lyhyen aikaa (alle vuoden), etten ole edes "viitsinyt" sen kummemmin etsiä ketään juttuseuraksi.
Nyt sitten takana on jo kaksi vuotta täällä Norjassa myös ja alkaa tuntua, että nyt se kaveri olis ihan kiva! :D

kalastajanvaimo
55/52 | 

Hyvä kun te laitoitte ton oikean version, noin sen meni ihan varmasti meilläkin. Jos joskus vaikka kirjoittaisi jonnekin saunan seinään ;)

kalastajanvaimo
57/52 | 

Perhoset lähtivät aika pian omille teilleen ;)
Ihanaa päivää naana <3

kalastajanvaimo
59/52 | 

Nimenomaan se kun kaikilla on omat työt ja menot ja munkin paras ystäväni muutti juuri aika pitkän matkan päähän täällä :'( Kyllähän me usein nähdään vieläkin, mutta ei joka päivä kuten äitiyslomalla ;D

kalastajanvaimo
60/52 | 

;D Voi Elisabet :))
Kesätyö lomakuukausiksi... ei älä tee sitä, mieluummin alan vaikka pukeutumaan tylsästi :P
Juu olen myös noi alimmaiset josatin lukenut, totta...

kalastajanvaimo
61/52 | 

Joo täällä tosi harvoilla on sauna! Tiedän kolme taloa, joissa on joku pikkukoppero -eikä niistäkään kukaan käytä ;)
Onnea kaupoista, jjee!!
Mies on todellakin vasta mun myötä innostunut, ei tykännyt siitä aluksi ollenkaan!

kalastajanvaimo
62/52 | 

Ella, itse parhaaseen kaveriini täällä tutustuin jumpassa, hänkin oli justiinsa muuttanut paikkakunnalle ja yhteinen sävel löytyi senkin puoleen nopeasti. Eli jumpassa kannattaa vaan rohkeasti jutella, etenkin jos joku vaikuttaa vähän yksinäisemmältä. Itseasiassa kaikki läheiset kaverit ovat täällä tullut jumpan kautta, eli sitä on kai pakko suositella!! :)

kalastajanvaimo
68/52 | 

Ei täällä ole taloissa saunaa, no joissain harvoissa saattaa olla. Se on täällä vähän sellanen luksusjuttu... ei niinkun ajatella että tavallisessa talossa voisi olla ihan sauna ;) Ei norjalaiset juurikaan ymmärrä saunakulttuuria sen enemmän kuin muutkaan "ulkomaalaiset", mutta kyllä moni siitä sanoo tykkäävänsä :)
Ei mikään hölmo kysymys, eihän tällasta voi tietää! :)

kalastajanvaimo
73/52 | 

Eeva, ei ole vielä tullut kuvia, sorry :) Täytyypi pian ryhdistäytyä asian suhteen kun sita silloin tällöin kyselläan :))
Endottomasti täytyisi mennä vain lasten tapaan, kaikkien juttusille :)))

kalastajanvaimo
75/52 | 

Voi ei.... no ei vais, ei meilläkään ollut saunaa ennen kuin nyt -ja kyllä tuntui ekstraihanalta aina Suomessa käydessä! Ja kyllä sitä jotenkin ihmeesti aina pärjää ilmankin ;)

kalastajanvaimo
77/52 | 

ENNEN kuntosalia OU MAI GAAD :) Tuntuu hassulta, mutta kai siinäkin joku järki on ;)

kalastajanvaimo
78/52 | 

Kuulostaa ihanalta ajankohdalta palata kotiin juhannuksen kynnyksellä <3
Noin se runo varmaan oikeasti meni meillakin ;)

Ella
79/52 | 

Älä muuta sano, aikuisiällä on tosi haastavaa solmia ystävyyssuhteita. Olis kiva kuulla mitä kautta sinä olet siellä ulkosuomalaisena löytänyt uusia ystäviä? Jos vaikka saisi vinkkiä itselleni siitä :)

Me ollaan nimittäin miehen kanssa molemmat siinä tilanteessa, että asutaan kaukana kotoa, uusissa ympyröissä, ja kovasti kaivattais muutakin aikuista seuraa kuin toisemme (yhtään seurasta valittamatta! ;)) Miten ihmeessä sitä törmäis ja tutustuis uusiin ihmisiin ja potentiaalisiin uusiin ystäviin? Jos sinulla on heittää hyviä vinkkejä niin kiitollisena ottaisin niitä vastaan :)

Minttu
81/52 | 

Aivan loistavia tunnelmakuvia! Näihin on pitänyt palata jo useamman kerran ja pyytää muitakin ihastelemaan!

kalamuija ja lappilifestyle
82/52 | 

Voi toi teidän pojan sivuprofiili on ihan kuin isällään:)
ONko miehesi innostunut saunomisesta vasta sinun myötä? Täällä pohjoisessa monella on sauna, mutta he eivät käytä sitä! Me tehtiin juuri talokaupat ja meidän tulevassa talossa EI ole saunaa;( Pitää varmasti rakentaa:)

Ninni
83/52 | 

Heissan=)

Ihania kuvia, perhoskuva oli jotenkin niin söpö=) Ja saippuakuplakuvat aivan riemastuttavia=D Täälläkin veti hymyn huulille=)

Kävin hiljattain kotiseudullani ja tapasin rakasta lapsuuden ystävääni. Mietimme yhdessä kuinka vaikeaa on aikuisiällä luoda samanlaista ystävyyssuhdetta kuin lapsena. Sitä tuntee toisen niin hyvin=) Vaikka menee viikkoja ja kuukausia ettei nähdä tai puhuta edes puhelimessa, niin aina kun tavataan on olo kuin oltaisiin eilen nähty=)

Mukavaa alkavaa viikkoa<3

Elisabeth
84/52 | 

No sisso!
Saunakertomuksesi ilahdutti, mutta tämä on kommentti oikeastaan edelliseen postaukseesi: kävin sitten Onlyn sivuilla, ja Mastercard oheni yli kahdellasadalla tiedätte-kyllä-millä. Oli kyllä hyvät topit, ja peruskesähousut!
Voitko, Johanna, alkaa pukeutua jotenkin tylsästi, tai minun pitää todellakin muuten hankkia kesätyö lomakuukausiksi! (tai ehkä nuo lapset pärjäävät Lidlin ruoilla ja ilman landioita ja kesäreissuja. Näyttäähän niiden äiti hyvältä!).

Muistatteko myös laulun: "saunassa viha viilenee ja saunassa sammuu sappi"?

Anu
85/52 | 

Voi että, miten ihanat ilokuvat! Ei voi kuin tulla hyvälle mielelle näistä. Mukavaa iltaa teille,
Anu

bee
86/52 | 

Heippa!

Ihanat nuo viimeiset kuvat! Isoin onni ja ilo löytyy arjesta ja sen tuomista hetkistä.
Edelleen pidän hirmuisesti blogistasi, vaikka harvemmin kommentoin. Ihanaa Kesää!

Bee

Iida
87/52 | 

Minkälainen norjalaisilla on tuo saunomiskulttuuri? Onko heillä taloissaan saunat ja saunovatko yhtä usein kuin me suomalaiset? :)
Anteeksi hölmö kysymys, mutta olisi kiva tietää.

Elisabet
89/52 | 

Ihana postaus! Btw, se on 'Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut'. Meillä on mökillä sellanen vanha 50-luvun saunarakennus, joka on rakennettu sodan jälkeen, mistä löytyy juurikin toi lausahdus. Toimiva ohjenuora vielä tänäkin päivänä.. :)

Marianne
90/52 | 

Tuli kylmät väreet tästä niin kauniista kuvasta. Kiitos piristävästä blogista!

champagne
91/52 | 

Enpä ole löylyissä käynyt Suomesta muuton jälkeen mutta olen kyllä samaa mieltä siitä että ystävien hankkiminen uudesta kotimaasta saattaa olla uskomattoman hankala yhtälö. Ja vielä hankalampaa kun kaikilla on lapset ja työt niin ei sitä niin vain tapailla ahkeraan:)

Oma onneni oli se, että miehellä on laaja ystäväpiiri täällä ja hän jopa niiden 12 Suomessa asutun vuoden aikana on pitänyt koko ajan yhteyksiä, niinpä tutustuin miehen kavereiden tyttöystäviin ja vaimoihin jo ennen tänne muuttoa ja parin kanssa olen ystävystynyt oikein kunnolla:)

ryppymekko
92/52 | 

Ihanan lohdullinen postaus Johanna. :)
Tuo ensimmäinen saunan jälkeen kuva on hienosti onnistunut otos!

Meilläkin saippuakuplat välillä pyörivät ilmassa, myös sisällä.

Iloa ja voimaa sinulle!

naana
93/52 | 

Kurkkimassa. <3

kauniita kuvia jälleen kerran. =O* Yks asia jäi vaivaamaan; päästättekö nuo perhoset vapaaksi?

Ihanaa päivää sinne! <3

IdaSofia
95/52 | 

Tiedän tunteen, ei ole niin helppoa solmia enään sellasia ystävyyssuhteita mitä esimerkiksi suomessa on. Ja: Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut. Meillä on suomessa mökillä saunassa tuo lausahdus!

CalGirl
96/52 | 

Ihan mahtavat kuvat etenki noi vikat!! Noista tulee vakisinki hyvalle tuulelle!!
CalGirl

mirjami
97/52 | 

Joo, kyllä sauna vie murheet ja stressin! Meillä ei täällä pallon alla ole saunaa, mutta otan aina kuuman kylvyn silloin kun "saunottaa".

Eeva
98/52 | 

Meilläkin mökillä on pesuhuoneen ovessa tuo taulu "Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut". Mummun perintöä...
Sauna on kyllä parasta, mutta näin kotona sitä ei oikein aina osaa arvostaa. Mökkisaunat on parhaita!

En muista oletko laittanut kuvia siitä teidän uudesta kylpyhuone/saunaosastosta, pistäpä tulemaan, jos ei vielä ole ollut (ja nyt siirryn selailemaan vanhoja postauksia... ;))

Kunnolliset ystäväsuhteet on kyllä vaalimisen arvoisia. Ja samaa mieltä olen, miten aikuisiällä on tullut jotenkin vaikeaksi nuo uudet ystäväsuhteet, pitäisi kenties ottaa lapsista mallia, tyyliin leikkikentällä juosta vain toisten luo ja alkaa höpöttää :)

Victoria
99/52 | 

Voi miten lämpöistä tunnelmaa välittäviä kuvia tänne laitoitkaan :) Arki olisi todentotta juhlaa, jos siitä riittäisi aikaa tarpeeksi ystäville kaiken tohinan keskellä.

Sini
100/52 | 

Elä muuta virka, aikuisiällä on vaikea solmia ystävyyssuhteita ja vielä vaikeampaa kun on ulkosuomalainen.. Sauna vie murheet mennessään,mutta kun ei ole saunaa niin mitäs sitten? ;) Ihania saunahetkiä!

Katz NYC
102/52 | 

Itse ulkosuomalainen ja tassa maassa ei kunnon saunoja edes tunneta. Saunat on taalla vaan lammittelypaikkoja ennen kuntosalitreenia ja sinne mennaan lenkkarit ja trikoot jalassa. Suomessa oltaessa saunotaankin sitten joka ikinen paiva. Hyvin olet onnistunut vangitsemaan riemun noissa kuplakuvissa. Ihastuttavia!

s
103/52 | 

Meillä on lapsuudenkodin pesuhuoneen seinällä peili, jossa tuo runo kuuluu seuraavasti: "Kun soivat kiukaan mustat urut, niin unohtuvat arjen surut." Mutta tottapa tuo on kirjoitusasusta huolimatta. :) Itse en ole väliaikaisulkosuomalaisuudestani (heh) johtuen päässyt saunaan neljään kuukauteen ja odotan niiiin innolla juhannusaattoa ja paluuta kotiin. Sitten kyllä täytyy antaa suruille lähdöt kunnon löylyjen merkeissä! (Aivan ihania muuten nuo saippuakuplakuvat!)

rannie
104/52 | 

"Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut"

Tuo sama teksti lukee meidän rantasaunan eteisen naulakossa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012