Tänään sataa (täälläkin), mutta menneinä hellepäivinä mun oli pakko keksiä jotain tekemistä ulos lasten leikkejä vahtiessani. Ja jotain muuta kuin rikkaruohojen kitkemistä, pliis. Ajattelin maalata. Olohuoneen taulu sai kaverin :)

Ei se ehkä ihan valmis ole vielä, saa nähdä. Mun teki vähän mieli piirtää siihen jotain ihan tosi simppeliä. Niinku pelkät ääriviivat. Sellaset niinkuin Picasson The Dog vaikka. Toisaalta halusin sen olevan mahdollisimman "tyhjä". Että en tiedä vielä.

 

Bar Tomate on pieni käyntikortti, joka jäi laukun pohjalle alkuvuodesta Madridin reissulla ja päätyi kuvaan aika vahingossa -ihan niinkuin heinänkorsikin, jonka tuuli (tai lapset) oli taulun pintaan mun huomaamattani kuljettanut.

Sit tiedättekö mitä olen tänään miettinyt? Yhtä kirjaa, jonka luin varmaan joksus reilu kymmenvuotiaana. Sellasta varhaisnuorten viatonta kasvutarinaa. Luulisin, jos nyt yhtään oikein muistan. Se oli ruotsalainen kirja, joka kertoi murrosiän kynnyksellä olevasta sisarusparista ja muistan nimet Ebba ja Didrik. Soiko jollain kellot tai palaako lamppu... Näistä Didrik oli ihan nuori poika, joka kesälomalla ihastui onnettomasti reippaasti vanhempaan Ebbaan. Ehkä? ;) Olen vuosien varrella miettinyt kyseistä kirjaa useammankin kerran, mutta muistot siitä ovat tosi häilyviä -kaikki mainitsemani voi olla vain mun omaa kuvitelmaa ;D Haluaisin kuitenkin palavasti jäljittää kirjan ja palata siihen, joten mun on pakko kertoa kaikki epävarmatkin tuntomerkit. Kertokaa oi jooko, jos teillä herää joku ajatus asiasta! Thanks, terkuin epätoivoinen ebba :)

Kommentit (74)

Sanna
75/74 | 

Ihana taulu! Jos joskus innostut tilauksesta tekemään, niin olen ykkösenä jonossa kahteen vastaavaan valkoiseen, mutta suurempiin sijoitettavaksi eteisen seinälle :) Muutenkin tämä sun blogi on kyllä jotenkin niin ihanaa ajanvietettä :) Hienoa, että jaksat sitä pitää! Onnellista kesää sinne!

Hanna
77/74 | 

Ja Mikaela jatkaa... Nyt mulla näkyy täällä nimimerkki Hannan tiedot! :O gmail-osoitteineen...

lindai
78/74 | 

ei nyt tähän postaukseen liity, mutta kiva juttu oli susta kaks plussassa! muutenki tykkään sun blogista, vaikka nuori oonkin, 16-vuotias :D ihania kuvia <3

suvi
79/74 | 

ihan ohi koko postauksen nyt menee, mutta mun oli tänään melkeen juostava kauppaan ostamaan kaksplus kun näin FB:n sivuilta että siellä oli juttu eräästä rouvasta! Ihana ihana Johanna! Toki olisin lehden muutenkin ostanut, mutta sillä ei olisi ollut vielä mitään kiirettä :D Tosi kiva juttu ja kiteytti minusta niin hyvin sen, minkä kuvan itsekin olen tästä blogista ja sinusta muodostanut! Harmitti vaan ne negatiiviset ihmisten kommentit mitkä oli pitäny vielä siihen jutun loppuun laittaa. Vaikka olihan siinä kirjoituksessa siitäkin kuinka ihmiset reagoi niin ääripäästä toiseen, niin jotenkin se oli tosi kurja lisä siihen. Mutta ei se mitään, itse haastis tai artikkeli vai mikä onkaan oli ihana ja loistava ja onneksi sinulla on meitä ihaniakin lukijoita jotka osaamme arvostaa sitä, että jaat arjestanne ne positiiviset asiat ja levität hyvää mieltä <3

Terhi
81/74 | 

Ebba ja Didrik!!! Mun ehdoton lemppari tv-sarja teininä :) Kirjoja en oo koskaan lukenut :( Didrik soitti epävireisellä pianolla "Yrla virla virvelflickan". Ja Ebban luokan kovistytöt tanssivat Betulan kappaleen tahtiin "om du vill ha mig så får du va med mig".

Tuolta löysin klipin :)
http://www.youtube.com/watch?v=V2I0x-GEwn8&feature=related

Ja muitakin klippejä sarjasta löytyy tuolta youtubesta.

z
82/74 | 

Heip! En ollut ikinä kuullut kyseisestä kirjasta, mutta pikainen copy&paste "Ebba ja Didrik" Googleen löysi heti ekana tuon ruotsinkielisen Wikipedia-linkin mikä aiemmin tässä jo mainittiinkin. Ajattelin vain vinkata jos on mielessä muitakin menneisyyden asioita jotka jääneet häiritsemään. Itseäni ei lakkaa hämmästyttämästä se miten helpolla nykyisin netistä saattaa löytää sellaistakin minkä luuli ikiajoiksi jääneen tavoittamattomiin. :)

Niina Än
83/74 | 

Heips, ihana taulu ja mahtavia elämää pursuilevia kuvia taas <3

Tänään ruokakaupassa, mun mies (!!) sanoi "hei osta Kaks Plus, siel on Kalastajanvaimo".
Ja ostinhan mä. En tajuu miks Perhelehdet sijoitetaan ylähyllylle, niin ettei tällaiset markkakuuskymppiset
yltä sinne asti.

kalastajanvaimo
84/74 | 

Sade on kyllä ihana ilmainen puutarhanhoito ;) Meillä on jo puutarhankastelurajoituksetkin, eli parittomalla numerolla varustetut talot saavat kastella parittomina päivämäärinä ja toisinpäin... eli joka toinen ilta vain.

kalastajanvaimo
86/74 | 

Niin munkin mielestä, omatekemä taide on niin paljon kivempaa. Tai yleensäkin tykkään että taiteen täytyy herättää tunteita ja usein omatekemissä on eniten muistoja ja ajatuksia :)

kalastajanvaimo
89/74 | 

Totta, muistelinkin, että kirjoja oli kaksi. Ebba -kirjan luin ensin ja varmaan useampaankin kertaan. Didrik -kirjan myöhemmin ja se taisi jäädä paremmin mieleen...
Sarjaa en ole kyllä tainut nähdä, höh!!

kalastajanvaimo
91/74 | 

Thanks, kiva kuulla! Meitä on täällä ihanasti samantyylisiä ihmisiä veikkaanma... :)

kalastajanvaimo
93/74 | 

Kiitti Ida! Taulussa valkoinen on tavallista tuubiöljyväriä, jonka olen maalannut paksulla pensselillä. Harmaa on kiiltävää öljypohjaista ulkomaalia ja sitä olen heitellyt taulun pintaan jätskitikulla ;) ja sekoittanut vähän valkoista harmaankin päälle. Tummanharmaa on akryyliväriä...
Mun on myös aika vaikeaa jättää kuvia nain simppeleiksi, mutta kun (oma) toive oli mahdollisimman tyhjä valkoinen (elävä) pinta, niin yritetään nyt ;D
Mulla ois kanssa inspistä enemmän kuin aikaa! Aurinkoista kesää <3

kalastajanvaimo
94/74 | 

No kiitti Ninni, tällasia juttuja on helppo tehdä kenen vain, joka saa aikaa kaivettua moiselle tuhrustelulle ;)
Sateista alkuviikkoa juu :D

kalastajanvaimo
95/74 | 

Ihanan pirtsakoita tällaset viestit, niin kivaa kun te viititte jättää vaikkei mitää hyötyä tuntuis olevankaan :D On on, kiva lukea!!

kalastajanvaimo
96/74 | 

Kiitti weirdrockstar!
Sekä öljyä että akryylia (valkoinen ja vaalea harmaa ovat öljyä, tumma harmaa on akryylia) Työvälineena jätskitikku ja viitisen senttiä leveä pensseli.

kalastajanvaimo
97/74 | 

Kiitti Sirja, tosi kiva kuulla kun mun mielestä usein tuntuu ihan turhalta taas kuvata samoja nurkkia ;D

kalastajanvaimo
98/74 | 

Rillirousku: Voi ei!!! Toi oli kyllä jo aika hauska sattuma :D
Dana: Osataan me varmaan käyttää googlea, mutta joskus on hauska ihan jutustella asioista ...enkä muuten olisi ikinä uskonut, että Ebba ja Didrik oli oikeasti ne oikeat nimet, että niitä hakemalla olisin löytänyt etsimäni :D Mut olihan ne.

kalastajanvaimo
101/74 | 

Kiittis, nimenomaan. Tykkään omatehdyistä jutuista. Kotikutoisista ;)

kalastajanvaimo
102/74 | 

Kiitti Ellis, tosiaan ensisijaisen tärkeää oli taulun sopiminen tohon valokuvan viereen, ikäänkuin täydentämään.. Samaa mielta siis heheh :)

kalastajanvaimo
103/74 | 

Suurkiitokset TEILLE, kävin tänään paikallisessa kirjastossa kyselemässä C. Herrstrømin perään ja ne lupasivat tilata mulle nyt alkuunsa Ebban :))

kalastajanvaimo
104/74 | 

Juu samoin, nyt muistan, että kirjoja oli kaksi erillistä. Tv-sarjaa en minäkään ole nähnyt, höh!

kalastajanvaimo
106/74 | 

Joo Ebba oli tosi hyvä, sen luin ekaksi ja varmaan sit vähän pakosta Didrikinkin kun se Ebba oli niin hyvä!

kalastajanvaimo
107/74 | 

Jee, kohta pääsen lukemaan kirjan uudelleen, katsotaan onko siinä samanlaista taitaa kuin kymmenvuotiaana hihi.

kalastajanvaimo
108/74 | 

Ebbaa tai Didrikiä ei täälläkään ollut kirjastossa, mutta he uskoivat saavansa tilattua ne suuremman kirjaston valikoimista. Jee :))
Terkut sinnekin!

kalastajanvaimo
110/74 | 

Voi se on täältä yhdestä pienestä sisustuskaupasta, maahantuojalta nimeltään nomi-import.

kalastajanvaimo
113/74 | 

Juu täytyy varmaan etsiä ihan minimaalisilla tiedoilla/kuvitelmilla, kun tänkin kerran ois varmasti löytänyt! Hassua!

kalastajanvaimo
114/74 | 

Hyvä mies :P
Hihi onneks sulla oli mies mukana niin sait lehden mukaan.
Tulikin mieleen et onkohan mun isi ostanut lehden... sekin vähän mietti et tarvii varmaan ostaa elämänsa eka Kaks Plus :D

Char
115/74 | 

Hihi, katsoinkin heti, että hetkonen Bar Tomato, näyttää ja kuulostaa tutulta ;)

Housewife
117/74 | 

Muistan! :) Mutta en ole lukenut kirjaa, se tuli jossain vaiheessa sarjana TV:stä ja oli ihan mun lemppari silloin. Mutta Didrik ei rakastunut Ebbaan, Ebba oli Didrikin pikkusisko :) Didrik rakastui Yrlaan joka oli paljon vanhempi. Ebba oli rakastunut Mårteniin, mutta Morten oli rikas sika. Jossain vaiheessa Ebban ja Didrikin vanhemmat erosivat mutta palaisvat myöhemmin taas yhteen. Muistatko nyt enemmän?? :)

JulietJones
118/74 | 

Taitaa olla Christina Herrström:in kirjoja ja jos en ihan väärin muista niin molemmat Ebba ja Didrik on eri kirjat. Didrik kirjassa Didrik 11v rakastuu parikymmpiseen Yrlaan.

Mutta sellainen mini sarja on 1990 ollut tv:ssä kun Didrik ja Ebba

champagne
119/74 | 

Ebba ja Didrik taisivat olla siinä 10 vuoden kumminkinpuolen olevia sisarruksia ja se Didrikin useita vuosia vanhempi ihastus oli nimeltään jotakin muuta:)

Kiva taulu:)

MissuS
121/74 | 

Jos olisin sinä niin ehkä vielä jatkaisin taulua, ihan pikkuisen verran...jos siltä vaan tuntuis mut jos ei niin sit ei tietenkään :D
Mutta mulle jäi katsojana vielä himpun verran keskeneräinen fiilis...

Joka tapauksessa ihailtavaa että teet itse tauluja :) Paljon kivempia kuin kaikki valmiina persoonottomana ikeasta ostettua!!! :)

Toi heinänkorsi varsinkin oli kovin liikuttava <3

Rilla
122/74 | 

Voi, kirja-asiassa en osaa neuvoa, mutta tuo taulu on makea!! Kaikki ihailuhuokaukset vaan sinne suuntaan täältä. Inspiroiduin, voisin kokeilla "jotain" itsekin...
Tervetullut sade piiskaa meidänkn pihaa, pelastaa ehkä nurmikon, kukkapenkit ja vesilaskun :) Kitkemisintoa tuleville viikoille ja vuosille :D

Ida/2M
123/74 | 

Aivan hurmaava taulu, tuo oljenkorsi kera käyntikortin on kuin kirsikka kermavaahdossa! :)

Mitä tekniikkaa olet käyttänyt / mitä välineitä?
Olisi mukavaa kulttuurialan ihmisenä lukea ja nähdä enemmänkin taiteilujasi, tyylisi on niin mutkaton. Minun on vaikea saada jätettyä kuvia noin simppeliksi, useimmiten työstän liikaa..Pitäisi vain löytää muotoiluopintojen ohesta lisää aikaa "vapaalle" piirtämiselle ja muulle taiteilulle sekä antaa tilaa kehittymiselle.

Inspiraatiota odotellessa.. ;) Aurinkoisen meheviä kesäpäiviä!

Ninni
124/74 | 

Vaude mikä taulu=) Olet kyllä ihailtavan luova, heinä taulussa on kuin piste iin päällä=D

Sateista alkuviikkoa<3

ryppymekko
125/74 | 

Komppaan Rillaa nyt aivan.
Kirja-asia on mulle ihan ohi-sektori-juttu-hommeli mutta taulu on ihana!
-Ja tosiaankin,mullekin tuli semmoinen olo että "jotain" pitää kokeilla kyllä!

(toisia vaan matkin, jotta mitä hyötyä tästäki avautumisesta ny sitte oli..Ehheee.
Ihanaa kesän jaktoa!!

weirdrockstar
126/74 | 

Ei hajua E & D - kirjasta.
Öljyjä vai akryylejä? Palettiveitsi vai sivellin?
Pidän taulustasi. Teidän kotokuvatkin tuntuvat muokkautuvan aina vain kauniimmiksi.

Sirja
127/74 | 

Heippa!

Tarina ei oo tuttu, tosin mielenkiintoselta kuulostaa... Mutta teidän koti, ihanalta näyttää! Tuo taulusi on todella kaunis tuolla tuollaisenaan! Voi miten mielellään näitä kotikuvia katselis vaikka joka päivä.. :)

Terkuin S

Rillirousku
128/74 | 

Tämä Ebba oli se the nimi, jonka piti tuleman tyttärellemme. Se oli jo ihan varma pari kuukautta ennen typykän syntymää ja oltiin ihan fileinä, kun nimi oli jo keksitty ja vielä niin hyvä nimi! Ja harvinainen, koskaan ei ollut tullut vastaan ketään samannimistä!

Kuinka ollakaan. Joitain viikkoja ennen vauvelin syntymää menimme mieheni veljen luokse kyläilemään ja saimme kuulla, että heidän yksivuotias tyttärensä oli nimeltänsä Ebba ja sukunimikin vielä sama kuin meidän tulevalla tyttärellä. Kuinka noloksi voi ihminen itsensä tuntea... Ja pettyneeksi. Mutta sitten keksittiin uusi ja tietenkin vielä parempi nimi. Silti tuo Ebba vähän kaivelee. Että kiitos vaan muistutuksesta! ;-D

Maikki
130/74 | 

Voi muistan Ebban ja Didrikin, ihan lempi TV-sarjani ja jäänyt muistin syövereihin. Didrik rakastui tosiaan vanhempaan tyttöön Yrlaan! Näin se meni, valloittava sarja ja oli siitä kirjatkin - ihan kuin olisin lukenut ne ruotsiksi!?

Cheririe
131/74 | 

hih, kiva taulu. Sopii hyvin teidän kotiin. Ihanaa kun teet itse tauluja! Saa niin paljon persoonallisemman kodin :)

Ellis
132/74 | 

Kirja mullekin tuntematon, mutta taulu on aivan ihana, itse jättäisin varmaankin tuohon muotoonsa enkä lisäisi enää mitään. Sopii valokuvataulun viereen kuin nenä päähän. Harmonisen kaunis koti teillä...silmät lepää!
Sateesta huolimatta mukavia kesäpäiviä :)

tiinanen
134/74 | 

Mäkin olen lukenut kirjaa Ebbasta ja Didrikistä. Tai siis, kirjan nimi oli Didrik. Ja kuten aiemmat kommentoijat totesi, Ebba oli Didrikin pikkusisko. En tiennytkään, että heistä on tehty tv-sarjakin.

sanaton
135/74 | 

Oli pakko käydä katsomassa kirjaston sivuilta. Kirjat ovat, kuten on sanottukin Christina Herrströmin käsialaa. Kyseessä on kaksi erillistä teosta Ebba JA Didrik. Näyttävät täällä kuuluvan kuudesluokkalaisten kirjallisuusdiplomiin :)

Niin ja ihania taiteiluja olet tehnyt! Käyn lueskelemassa blogiasi aina, kun huomaan uusia postauksia tulleen, mutta kommentoin aina aivan liian harvoin. Teillä on kaunista ja taiteilemasi taulukin on ihastuttava!

Madicken
137/74 | 

Hauska, miten lapsuuden ja nuoruuden tarinat jäävät muistoihin elämään. Itse marssin kirjastoon muutama vuosi sitten, ja ystävällinen asiakaspalvelija löysi kirjaston varastoista kaksi minulle rakasta kirjaa, molemmat olivat jo poistettu lainakirjojen joukosta. Oli ihana yllätys <3

Taulusta, persoonallisen pelkistetty. Pidän.

Sateen vilvoittamat terkut!

Niina
138/74 | 

Ebba oli ihan mun lempikirjoja pienenä! Missäköhän se mahtaa olla nyt... taisin mennä lainaamaan jollekulle, enkä koskaan saanut takaisin. Mutta ihana kirja oli, ja Didrikin muistan lukeneeni myös!

Niina
139/74 | 

Joo, ja Ebba siinä kirjassa muistaaksini tutustuu rikkaseen poikaan, jolla on kaikki hienot lelut ja pelit ja muut, ja hylkää vanhan ystävänsä (jonka nimeä en muista, mutta jolla on leppoisa boheemi hippikoti ja -äiti). Samoin siinä on jotain sellasta koulun suosituimman tytön huomiosta kilpailua ja vastaava. Didrik-kirjan tarinaa en muista lainkaan, kun taisin lukea sen vaan kerran. (Ebban ppn lukenut kymmeniä kertoja, koska se löytyi omasta hyllystä.)

maria
140/74 | 

Minä katsoin myös sen sarjan telkusta. Myöhemmin luin kirjankin. Voi sitä ihanaa lapsuutta!!!

dana
142/74 | 

Eikö mies tiennyt veljensä lapsen nimeä aiemmin? Ja eikö Johanna ja muut osaa käyttää googlea? :D Olen itsekin nuo kirjat lapsena lukenut.

Rilla
144/74 | 

Dana: Kuten ilmeistä, niin ei tiennyt. Melko uskomatonta mutta totta. Pistetään huonomuistisuuden ja eri maissa asumisen syyksi. ;)

sipe
145/74 | 

heissan! Mä taas olisin kiinnostunut tosta teidän olohuoneen "rullaverhosta",mistä ovat peräisin? juuri sopivan lötköjä ja romanttisia :) Kiitos ihanasta jutusta ja kuvista muutenkin <3

Ekaterina
146/74 | 

Hei vaan :) Minäkin eilen katselit lehtihyllyä ja mietin mitähän sitä ostaisi ja Kalastajanvaimo pisti silmään ja pitihän se lehti ostaa :) hyvä juttu muuten! Lehdessä oli yllättävän paljon hyviä juttuja, olen jotenkin aiemmin mieltänyt lehden täysin raskaus-ja vauva-ajan lehdeksi, mutta löytyihän siitä paljon isompiinkin lapsiin liittyviä juttuja.

Vika
148/74 | 

Kuulet tätä varmaan koko ajan, mutta teillä on kyllä niin ihana koti! :) Tapetit, sohvat, värit,.. kaikki!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Maaliskuu