Heippa hei :) Maanatain virkistykseksi -ja koska yksi mun ihonhoitosuosikkini Jurlique viettää pian eli 22.4. Earth Dayta, haluan arpoa teille yhden IHANAN jutun :)

Olen itse saanut blogin kautta Jurlique -ihonhoitotuotteita testiin ensimmäistä kertaa viime vuoden puolella (postaus täällä) ja siitä lähtien niitä ensin testanut, useampiin tuoteisiin tutustunut, ihastunut ja yhä kasvavissa määrin käyttänyt; tän kevään aikana itseasiassa päivittäin. Alusta asti pidin Jurliquen tuotteita tutustumisen arvoisina paitsi ekologisen ajatustavan, myös sen tuotteiden luonnonmukaisten sisällysluettelojen vuoksi. Merkillä on myös etenkin loistavia spa-tuotteita; kuorintavoiteita, naamioita ja öljyjä. Mun suosikeista kaurainen kuorintavoide niin näyttää kuin tuoksuukin jonkun pikkueläimen kakalle kun taas ruusuinen kasvovesi... mmm... on jotain aivan prinsessaista vaikka keskellä päivää. Suurimmassa osassa tuotteista on miedon luonnonmukaiset tuoksut. Sellanen sekoitus luksusta ja luontoa :))

Nyt siis, jotta joku teistä pääsisi oikein kunnolla hemmottelemaan itseään ja koska kasvohoito on ainakin mun fav kevätrutiineja, arvon teille yhden Jurliquen Aroma Luksus -kasvohoidon (arvo 90 euroa).

"Tämä uskomattoman tehokas ja ylellinen kasvohoito alkaa hemmottelevalla jalkakylvyllä ja kuorinnalla. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi käytetään kahta eri kasvonaamiota; syväpuhdistukseen ja antioksidanttien palauttamiseen kasvojen iholle. Hoitoon sisältyy myös rentouttava jalka-, käsi-, kasvo- ja decoltè-hieronta. Kokonaisvaltainen ja ihana hoito."

Hoito voidaan suorittaa jossakin Jurliquen jälleenmyyjäsalongissa ja näitä sijaitsee: Helsingissä,  Turussa, Karjaalla, Tampereella, Ähtävällä, Raumalla ja Jyväskylässä. Valitset tietenkin itse paikan ja ajankohdastakin varmaan päästään helposti yhteisymmärrykseen :)

Arvon voittajan 22.4. ja koska kyse on Earth Daysta, toivon, että jos mieleen tulee jotain ympäristöystävällistä (omia pikku niksejä ja vinkkejä, toimintatapoja) jaat sen meidän kaikkien kanssa kommentissasi. Ei stressiä kuitenkaan runoilusta, jokainen kommentti osallistuu :))

C U! <3

Kommentit (570)

Maria H.
301/570 | 

Olisipa ihanaa päästä hemmoteltavaksi! Jos ei onni suosi nyt niin pitää kaivaa omat purnukat kaapista ja pitää kotisalonkia... vaikka ei se sitä korvaa että joku toinen tekee työn sun puolesta ;)

Maria H.
302/570 | 

Niin ja oma ekoiluvinkkini liittyy muutenkin säästäväisyyteen. Pyrin heittämään mahdollisimman vähän ruokaa hukkaan ja pidän välillä kasvisruokapäiviä.

Hansu
303/570 | 

Omat pikku ekotekoni ovat ehdoton hyötyliikunta paikasta toiseen (muutenkin rakastan kävelyä raikkaassa ilmassa) sekä panostus laadukkaisiin tuotteisiin. Ostan vähemmän, mutta ostamani tuotteet kestävät oikein hoidettuna vuosia :)

Muutenkin vinkkinä kaikille, että aina se uusi paita ei tuo hyvää fiilistä yhtälailla kuin esimerkiksi keilailta kavereiden kanssa tai hyvä ravintolaillallinen ;)

AinoF.
304/570 | 

Heis,

osallistun arvontaan!

No täs on ainakin yks vinkki:
Jos lapsien housuihin tulee reikä, reiän päälle voi maitoliimalla liimata paikan, jos ei jaksa/ehdi/on liian hankala paikka ommella. Maitoliima on todella kestävää, kestää mm. 60 asteen pesun ja liimalla paikka on helpompi kiinnittää esim. polven kohdalle, kuin ompelemalla. Lisää käyttöikää housuille!

(Lisäyksenä vielä, että maitoliima on sitä ainetta, mitä levitetään tuftattujen mattojen nurjalle puolelle pitämään nukka paikoillaan)

mannu
305/570 | 

Mukana :) Kierrätys on meillä in, ensinnäkin jätteiden kierrätys, mutta myös vaatteiden ja kodin tavaroiden kierrätys. Ja vähemmän on enemmän pätee tässäkin asiassa, turha materia ahdistaa.

Vieläkin enemmän haluaisin tehdä ja kun lapset kasvavat niin kiva yhdessä pohtia mitä kaikkea voidaan tehdä maapallon hyväksi!

Mary
306/570 | 

Meillä käytössä polkupyörän peräkärry! Odotan innolla tulevaa kesää ja lasten kanssa tehtyjä ihania pyöräretkiä!! Saa kuntoilua ja on ekologista :) Ja olisi aivan mahtavaa voittaa noin ylellinen palkinto!

Sanna
307/570 | 

Mun paras "ekoiluvinkki" on pitää talon sisälämpötila terveellisenä, taloudellisena ja ympäristöystävällisenä.
Olisipas ihanaa voittaa tuollainen luksushoito, johon ei muuten olisi näin nuorena kotiäitinä mahdollisuutta :)

Sasha
308/570 | 

Kirppikset, kävellen liikkuminen, lyhyet suihkut, jne.:)

Nina
309/570 | 

Merkkikosmetiikka useasti pakattu liian näyttävästi ja useimpiin kääreisiin, jolloin rasittavat ympäristöä, pyrin useimmiten suosimaan alan ammattilaisten luonnonmukaisia tuotteita, koska miksi maksaa turhaan hienoista pakkauksista. Kiva päästä mukaan arvontaan, kukapa ei hemmottelusta saadessaan ilahdu :)

JennyE
310/570 | 

Voi tämä olis niin kiva juttu, pienen lapsen äitinä olis kiva saada hetki omaa aikaa ja päästä hemmotteluun!

Meillä noita eko asioita mietitään jonkin verrankin, yksi missä pitäis tsempata vielä olis se että saunaan mentäis heti kun se on lämmin.

Juuli
311/570 | 

Hirmustesti tullu jo kaikenlaisia ekovinkkejä. Niistä monet on jo itelläki käytössä. Autottomuus, kierrätys yms. on omia ekovinkkejä. Nuista paikkakunnista joissa kasvohoijon voi saaha, lähin on n.300 km päässä, mutta jos arvonnassa onnistaa niin eiköhän sitä keinot keksi :)

Anne
312/570 | 

Ainakin sellainen tulee mieleeni, että en käytä autoa(tai ylipääään omista sellaista), vaan kavelen/pyöräilen mahdollisimman moneen paikkaan! jos kauemmaksi mennään, niin jukiset:) Toivottavasti onni sattuu kohdalle!

Tara
313/570 | 

Heippa!
Oi, ihana arvonta, mukana olen:-)
Ei valitettavasti ole mitään uusia ekovinkkejä tarjota, mutta yritämme kaikessa mahdollisessa säästää luontoa, missä vain on mahdollista:-)
PS. olis kyllä ihan luxusta päästä hemmoteltavaksi tuon pitkän talven jälkeen:-)

Juulinen
314/570 | 

Oisko vähän ihana palkinto :) ikinä, koskaan, milloinkaan en ole tuollaisessa käynyt, en edes kosmetologilla. Mutta kotona sitten olen käyttänyt luonnontuotteita joita kaapista löytyy. Hunaja + sokeri on hyvä kuorinta aine kasvoille ja jos haluaa tasaiset kasvot vaikka ennen meikin laittoa niin kun vaahdottaa kananmunan valkuaisen, lisää siihen pari tippaa sitruunan mehua, sivelee kasvoille, antaa kuivahtaa (vie n. 15 min) ja huuhtelee lämpöisellä vedellä niin avot, saa kauniin tasaisen pohjan meikille. Kotoakin siis löytyy kaikenlaista, mutta se että joku toinen tekee tuon.. ah, ois ihana ajatus :)

pöllö
315/570 | 

Voi kun kiva kilpailu, ehdottomasti mukana!

Katriina
316/570 | 

Oi, kasvohoitoon menosta pitkästä aikaa olenkin haaveillut tässä jo tovin! Olisi ihanaa päästä rentoutumaan niissä merkeissä.

Maija
317/570 | 

Moikka!
Arvontaan osallistuisin, väärin tulostetut kopiopaperit uusiokäytän lapsille piirrustuspaperina, kirppikset ovat mahtavaa arjen luksusta, voi kun ihanaa kun teen jonkin hyvän löydön, esim. viimeksi upean pyörän 5-vuotiaalleni. Lisäksi laitan kiertoon lasten
leluja ja vaatteita ja omia vaatteita joko kirppiksen kautta tai antamalla lahjoituksina.
Hyviä askarteluja syntyy kierrätysmateriaaleista!

Johanna
318/570 | 

Ostan luomua enenevässä määrin, pyrin välttämään autoilua ja suosin kirpputoreja. Petrattavaakin olisi vaikka kuinka ja paljon mutta jostainhan se on hyvä aloittaa. :) Ihanassa arvonnassa mukana!

Jenni
319/570 | 

Oioi, ihana arvonta! Tulis niin tarpeeseen tällaselle väsähtäneelle kotiäitylille...

Meilläkin kierrätetään ja käydään kirppiksillä, sekä ostoksilla että myymässä. Lapsille yritetään opettaa, ettei vedellä tarvii turhaan läträtä ja valot voipi sammuttaa kun poistuu huoneesta.

Heli
320/570 | 

Hei,
itselläni oikeastaan jo edellä mainittuja ekojuttuja, mutta pienten lasten äidillä jo niissäkin on hommaa:) Mukana ollaan.

Iida Liina
321/570 | 

Lajittelemme poikaystäväni kanssa lasit, metallit ja pahvit omiin keräysastioihinsa. Ausinalueellamme ei valitettavasti kerätä biojätettä, joten pyrimme senkin takia kuluttamaan kaiken ruuan kokonaan, mitä ostamme.

Mukana arvonnassa, jos vaikkapa onnetar olisi anteliaalla päällä mun kohdalla :)

Ninah
322/570 | 

Mukana arvonnassa. Kaikki pienetkin teot auttavat, valojen sammutus, kierrätys, kompostointi, hyvän tekeminen jne...
Yritän päivittäin tehdä hyviä valintoja.

Emmi
323/570 | 

Osallistun arvontaan! Samat jutut täälläkin; kierrätämme, käytössä kestovaipat jne.

Imdina
324/570 | 

käytän julkisia, kierrätän lasten-ja omat vaatteet ja ostan vaatteita myös käytettynä.En syö punaista lihaa.

kiva arvonta!

Kerttu
325/570 | 

Oi, mikä arvonta!<3 Yritän pelastaa omalta osaltani tämän pallon kierrättämällä mahdollisimman paljon ja kattavasti! Ja toisinaan poden sitten ahdistusta, kun naapurit työntävät mm. energiajätteeseen suunnilleen kaiken mikä sinne ei kuulu..;) Autoa ei ole eikä tule ja luomua syödään useimmiten. Lisäksi suosin kasvisruokavaliota mahdollisimman paljon!

Minnie
326/570 | 

Tämä nyt ei ole mikään suurin vinkki, mutta välillä monilta unohtuu. Pienistä puroista syntyy iso virta: jokainen ekoteko, vaikka kuinka pieni, on askel oikeaan suuntaan. Kukin ekoilkoon siis itselleen sopivalla tavalla.

nnnn
327/570 | 

Oma ekovinkkini voisi olla mm. sen pesulämpötilan lasku. Juuri luin jostain, että sähkönkulutus laskee PUOLEEN jos laskee 60 lämpötilan 40 asteeseen. Itse pesen usein vieä 30 asteessa, joten siinä varmaan säästyy sähköä jo aika paljon :) Lisäksi perus: lihansyönnin vähentäminen, valojen sammuttaminen ja julkisten suosiminen ovat sellasia tapoja, joita jokainen voi kokeilla :)

H/
328/570 | 

Kirppislöydön kunniaan. Lyhyesti ja ytimekkäästi :)

Taru
329/570 | 

Tähän arvontaan on pakko osallistua! Voi kun voittaisin hemmotteluhoidon!!! Olen siirtynyt jo vuosia sitten aineettomiin lahjoihin aikuisten (ja osin lastenkin) kanssa eli annan lahjaksi juurikin hemmotteluhoitoja, jalkahoitoja, hierontoja, leffalippuja, teatterilippuja ym. turhan tavaran sijaan. Itse en vain saa keneltäkään vastaavia lahjoja, en vaikka vihjailen =(
Otan kirppispöydän pari kertaa vuodessa, kiertoon lähtee säännöllisesti kaikki ylimääräinen nurkkiin kerääntynyt tavara ja vaatteet. Samalla hankin kirppikseltä itselle tarpeellista, kuten lasten vaatteita. Naisten lehdet ostan halvalla kirppikseltä, haastattelut ja muotijutut eivät vanhene muutamassa viikossa!

Katja
330/570 | 

Täytyy koetella onneaan.

Minä kierrätän kesäisin vettä, kun puutarhakasvit tarvitsevat kovasti juotavaa. Suikuttelen itseni ja muksut lasten kylpyammeessa, josta veden saa näppärästi kaadettua sankoihin ja kannettua kasvihuoneeseen.

Jaeida
331/570 | 

Osallistun :) ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni ja olenkin innokas kierrättäjä, mutta kuitenkin niin, että pyrin minimoimaan jätteen määrän esimerkiksi niin, että en heitä ruokaa pois enkä osta kertakäyttöisiä juttuja. Lisäksi sammuttelen valot (enkä käytä, jos niitä ei todella tarvitse), otan nopeita suihkuja ja kirppistelen. Yritän myös muistuttaa ystäviäni näistä pienistä asioista, joilla on kuitenkin suuri merkitys.

Maikki
332/570 | 

Aivan ihanaa! Mä teen lähes kaikki huonekaluhankinnat huutokaupoista ja lapsien vaatteita kierrätän ahkerasti. Ja taloa lämmitetään maalämmöllä.

Sarah :)
333/570 | 

Ihanaa,tällaista kaipaisin!
Ekotekoni on sammutella valoja huoneesta poistuessa :)

Mahina
334/570 | 

Ihana osallistua kisaan ilman ponnisteluja :-)

-s-
335/570 | 

Osallistun kisaan! ja kerron samalla pienen vinkin.(Tämä voi olla monelle jo entuudestaankin tuttu.) Sanomalehtiä voi käyttää ikkunan/ peilin pesussa kuivauslastan sijaan. Eli sanomalehti "mytyllä" pyyhitään ikkuna/ peili kuivaksi. Sanomalehdestä ei jää ikäviä viiruja ikkunaan, niin kuin lastasta voi jäädä, eikä "nöyhtää", niin kuin esim. talouspaperista. Itse käytän tätä usein kylpyhuoneen peilin pesussa.

http://elamisenilo.blogspot.com/

HH
337/570 | 

HUH, olisin niin TODELLA tämän tarpeessa!!

Pirkko
338/570 | 

Rakastan luontoa ympäristöä ja haluan omilla teoillani vaikuttaa että tulevat sukupolvet lapsemme lapsenlapsemme ja heidän lapsensa voisivat elää ja nauttia kaikesta siitä mitä meillä nyt on.
Haluan elää niin että omilla valinnoillani voin mahdollistaa heille kaiken sen mitä minulla on.
Olen taistellut sinnikkäästi kaiken tämän puolesta omia voimavarojani säästelemättä pyyteettömästi sillä tiedän että päämääräni on ainut oikea.

Jossu
339/570 | 

Jo kertaalleen käytetyt (läpisuodatetut) kahvipurut ovat mitä parhain kuorinta-aine koko kropalle! :)

Heta
340/570 | 

Oi miten ihanalta kuulostaa ja varmaan tuntuisi, osallistun siis arvontaan

Ilona
341/570 | 

Jihuu! Jospa pääsisin elämäni ekaa kertaa kasvohoitoon!

Rakastan kirppiksia! Kierrätän! Pyrin kuluttamaan järkevästi! Valmistan paljon itse! Tärkeitä asioita nämä!

Sari
342/570 | 

Olen niin mukana! Vien kartonkikeräykseen vessapapaperihylsyistä lähtien maitotölkit, lasit ja metallit omiinsa. ..jne. Ylimääräiset valot pois päältä...

Saara
343/570 | 

Mukana arvonnassa; kylläpä tekisi hoito terää! Ekoilen kotona ja muualla sammuttelemalla valoja sekä välttämällä turhaa vedenkulutusta. Leivon paljon, joten käytän mm. silikonivuokia jne., jotta kulutus vähenee ja pakkausmateriaalia säästyy.

Emilia
344/570 | 

Kuulostaa aivan mielettömän ihanalta hemmotteluhoidolta, ehdottomasti mukana arvonnassa! :)
Ekotekona minulla on vaatteiden ja jätteiden kierrätys sekä sähkönkulutuksen pitäminen mahdollisimman pienenä.

Neenu
345/570 | 

Juuri tuollaisen hoidon tarpeessa oisin minäkin, joten mukana arvonnassa! Kahta työtä tekevänä opiskelijana ei ihan hirveesti liikene aikaa hemmotteluhoitoihin, vaikka varmasti hyvää tekis :) Käytän aika paljon luomutuotteita ihon hoidossa, luonnonmukainen tuoksu peittoaa parfymoidut mennen tullen. Kaikista parhaaksi olen kuitenkin havainnut oliiviöljyn tai vaihtoehtoisesti kookosöljyn kasvojen ja vartalon kosteuttajana. Talven kuivattama iho kiittää :)

Marjut
346/570 | 

Asunnossamme on takka, ja poltan siinä kaiken mahdollisen mitä vain voin (pahvipakkauksia/wc-pap./talous.pap.rullia, kananmuna pakk. ynnä muuta vastaavaa).
Kierrätän aina muovipakkaukset/lehdet yms..

Upea arvonta taas!

Hemppa
347/570 | 

Osallistun ensimmäistä kertaa. Olisipa ihanaa ja piristävää voittaa :)

The Mama
348/570 | 

Ihanaa!! Täysillä mukana!! Kiitos kivasta blogista, Johanna!

Hanna
349/570 | 

Minusta on ollut mukava tutustua uusiin tuotteisiin blogisi kautta. Kaikkea ei raski ihan aina hankkia, joten osallistun mielelläni arvontaan. :)
Kierrätän lapseni vaatteet sisaren lapselle & osan annan tarvitseville. Esim. Pari vuotta vanha kolmipyörä meni juuri ilmaiseksi yksinhuoltaja opiskelijan lapselle.Tulee mieletön fiilis kun tietää, että joku pikku marakatti ajelee sillä ylpeänä. :)

Tiina
350/570 | 

Ihana palkinto! Koskaan en ole kasvohoidossa ollut, joten olisi tervetullut:)) Olen ihastunut Menthodin kodin puhdistusaineisiin

Mari
351/570 | 

Talven jäljiltä iho ei ota palautuakseen vaan huutaa apua jokaisen suihkukerran jälkeen- syytän tästä myös syömääni antibioottikuuria vuoden alkupuolella :/
Mukana siis, ehdottomasti :)

Liisa A
352/570 | 

Kerrankin kosmetiikkakisa, johon haluan osallistua! Mun vinkki voisi olla vaikka työmatkapyöräily / -kävely. Vähintään kun 20 min suuntaansa niin saa jo aika hyvin liikuntaa.

Henni
353/570 | 

Oi oi...tämä mamma olisi niin niin tuollaisen tarpeessa. :) Olisi kiva palata työelämään freshin näköisenä.

Elisa
354/570 | 

Ehdottomasti osallistun <3.
Pieni ekotekoni on sammutella valoja huoneista joissa ei olla ;).

isabella
355/570 | 

Mie niin osallistun tähän arvontaan. En ole koskaan ollut kasvohoidossa. Jalkahoidossa yhden kerran, kun sain lahjakortin, mutta muuten opiskelijan budjetille tällaiset ovat luksusta.

Eveliina
356/570 | 

OI kasvohoitoa olen jo pitkään pohtinut kun ei ole ikinä tullut oltua joten tämä tulisi juuri oikeaan aikaan. Ja tuosta ekoteosta sen verran että omani on varmaan kirppistely.:) Ja luonnon roskaamista en ymmärrä sitten alkuunkan..

Anne
357/570 | 

Oiiih!!! Tätä kaipaan niin just nyt!

janni
358/570 | 

Osallistun! Pyöräilen aina koulumatkat, se ainakin säästää luontoa pikkusen ja samalla mitä parasta hyötyliikuntaa!:)

Heini
359/570 | 

Wau, kuulostaapa aivan huipulta hoidolta!

Mää yritän kuormittaa maapalloa ees vähän vähemmän syömällä kasvispainotteisesti ja ostamalla vaan sellasia tavaroita yms joita oikeesti tarvin ja käytän, ja nekin saa aika usein käytettynä :) Ei mitään ihmeitä varmaan saa aikaan mutta on varmaan pienetki askeleet eteenpäin :)

Juuli
360/570 | 

Olisipa mahtava päästä ensimmäistä kertaa elämässäni kasvohoitoon ja vielä luonnonmukaiseen sellaiseen! :)

Lara
361/570 | 

Kierrätän ahkerasti ja jos jonkun kaverin luona joutuu laittamaan vaikka banaaninkuoret normaaliin roskikseen, tulee huono omatunto :D Yritän myös välttää yksityisautoilua ja kuljen hyvin harvoin autolla.

katja
362/570 | 

Ekoteko on ajatella fiksusti ruoan suhteen ja olla ostamatta jääkaappia aina täyteen vaan suunnitella ruokailuja ja syömisiään tai jos ruokaa pilaantuu niin kompostoida. Ihanaa kasvohoitoa toivoen :)

Zuippa
363/570 | 

Jätteiden kierrätys, julkiset kulkuvälineet ja turhien valojen sammuttelu yms. perusasiat kuuluu mun jokapäiväiseen elämään :)

Noora
364/570 | 

Kasvohoito olisi ihana. :) Rakennamme omaa taloa ja siitä tulee nykymittapuussa vaatimattoman kokoinen ja vain vähän energiaa kuluttava.

MariaH
365/570 | 

Mukana! :) Ihanan kuuloinen palkinto.

Meillä vältetään ylikulutusta. Kesäisin kasvatetan omia vihanneksia ja poimitaan sieniä ja marjoja.

Vaatteita kierrätän aina kuin mahdollista. Myyn myytäväksi sopivan ja olen lahjoittanut myynnistä saadut rahat hyväntekeväisyyteen.

Sun blogi on tosi kiva!

Mervi
366/570 | 

Ihana arvonta! Mukana. Nyt ei kyllä tuu yhtään vinkkiä mieleen...

R
367/570 | 

Täällä ollaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä että kerrankin onni suosisi! Tämän tytön nassu olisi nimittäin niin kasvohoidon tarpeessa, iho on kuiva kuin korppu. Koskaan en ole kasvohoidossa käynyt, opiskelijabudjetilla kun ei sellaiseen ole mahdollisuutta..
Viimeisin ekotekoni on kimppakyydit. Autoa en tietoisesti omista, päivittäiset matkat kuljen pyörällä, mutta pidemmillä matkoilla yritän aina bongailla kimppakyytejä. Hyvin on tähän mennessä onnistunut, toivottavasti jatkossakin!

Ulla-Riitta
368/570 | 

Ah, tällaista hoitoa kaipaavat korput kasvoni talven jäljiltä!

Yksi mielekkäimmistä ekovinkeistä ovat meidän perheessä olleet kestovaipat. Ihania kuoseja, suloisia päällä! Ja näin vähän isompana lapsikin osaa jo arvostaa tyylikkäitä vaippoja kivoilla kuoseilla.

Meeja
369/570 | 

Voi kun arpaonni osuisi kohdalleni. Olisi ihana päästä hemmotteluun. 4 lapsen äitinä sitä aina siirtää omia juttua eteenpäin.

Suihkun sammutus pesun ajaksi. Valot sammuksiin, kun ei huoneissa olla. Kierrätystä. Vaatteita ei tarvitse olla hirmuista määrää yms.

My
370/570 | 

Minä olen vastikään vaihtanut pyykinpesuaineen pesupähkinöihin ja huuhteluaineen muutamaan tippaan eteeristä öljyä! Pyykistä tulee ihanan pehmeätä nyt.. Sitten toinen mitä suosittelen kaiille on kuukupin käyttöä naistenvaivojen aikaan! On niin paljon mukavampi kuin siteet ja tampoonit eikä koko aikaa tarvi olla vaihtamassa :)

Minna
371/570 | 

Kiva arvonta olen näitä tuotteita halunnutkin kokeilla. Osta harvoin laatua taitaa olla ohje mitä itse noudatan.

Maria
372/570 | 

Ympäristöä pyrin säästämään kotitalous asioissa, kuten vesi, sähkö (taloa lämmitetään suurimmaksi osaksi puulla, pakkausjätteiden vähentäminen(suuria ruokapakkauksia voi jakaa ja laittaa pakkaseen). Jos taas ajatellaan asiaa eteen päin niin kuluttaahan se tietty sähköä ;)eli asialla on monta puolta, mutta kasvohoito olisi virkistävä kokemus kotiäidille :)

Lauruska
373/570 | 

Jokainen voi vaikuttaa valinnoillaan. Joskus ne ovat huonoja ja välillä hyviä. Itse käytän julkista liikennettä paljon. Ja lyhempiin matkoihin käytän pyörää. Kierrätys on myös osa minun valintojani. Vanhat ja tarpeettomat vaatteet, huonekalut ja tavarat vien kirpputorille ja samalla yleensä itsekin löydän jotain tarpeellista ! Kosmetiikka jota käytän on suurimmaksi osaksi ostettu liikkeestä nimeltä Greenlips jossa on luontaiskosmetiikkaa. Itse huomasin jopa ihoni menneen parempaan kuntoon luomumeikkien takia. Suosittelen muillekkin ! Hemmottelu tulisi minullekin kuten varmaan kaikille meistä hyvään käyttöön, sillä opiskelijana minullakaan rahaa ei ole mahdottomiin.

Maria
374/570 | 

Moi! Osallistun ja haluan freesausta kasvoihini. Mun ekovinkki on se, että hammastahnatuubi saksilla poikki kun tuubista ei puristamalla enää tule mitään. Ja sitten leikattuna siellä korkin kohdassa on vielä viikon tahnat! ; )

Maria
375/570 | 

...ja olen siis eri Maria kuin tuo yo. Vaikkapa Maria M !

hennah
376/570 | 

Oma ekotekoni on kulkea kylmällä ilmalla töihin julkisilla ja nyt lämpimämpien ilmojen koittaessa taittaa tuo 8 kilometrin matka pyörällä. Saapa fillaroinnista hyvää hyötyliikuntaakin :)

Emppu
377/570 | 

Pyörällä pääsee ja kunto kasvaa! :) mut kyllä sitä joskus maistuu hemmotteluhoitokin. Ps. Edellisen postauksen paljettitoppi on upea!

Line
378/570 | 

Nyt kuulostaa niin ihanan hemmottelevalta, että on pakko osallistua.
Parasta ekoilua on suunnitella perheen ruokailut niin, ettei tarvitse heittää ruokaa roskiin. Hyvänä apuna on viikoksi eteenpäin laadittava ruokalista, jonka pohjalta tehdään myös ruokaostokset. Kaupassakin tarvitsee käydä vain 2 kertaa viikossa ja ruoka ei pilaannu kaappiin.

Niitty
379/570 | 

Pieniä tekoja... Meilläkin on perussetti tiskialtaan alla ja huomasin ettei metallia juuri tule. Meill
Ei ole lähimaillakaan metallinkeräyspistettä, joten olen jättänyt metallisäilykkkeiden ostot.
Vkonloppuna luin artikkelin miksi Suomessa kierrätyspaperia tulee entistä vähemmän. Syy sähköinen kanava. Ei osteta niin paljoa painettua tietoa. Suomessa muutenkin on paperinkeräys hyvällä mallilla, eli hienoa tämäkin homma !
Ja kiitos mielellään osallistun arvontaan !

Anu
380/570 | 

Olen aloittanut terveys-projektin itselleni (ja läheisilleni siinä sivussa ;), johon kuuluu mm. liikuntaa raikkaassa säässä ja luonnossa sekä terveellisien ruokien kokkaamista ja tietenkin elämästä nauttimista (ja liikkumista) ystävien kera. Minun ekologinen tekoni on puulämmitteinen taloni sekä työmatkapyöräily. Ja vielä lisänä mikä sen parempaa liikuntaa ja lihaskuntoharjoitusta kuin hapekkaassa ilmassa puiden rankojen nostaminen ja polttopuiksi pilkkominen.. :)
Ihana kasvohoito olisi mahtava lisä minun projektini lomassa..

Mira
381/570 | 

Mukana arvonnassa! Ja ekovinkkini: säästän omat ja lasten vanhat rikkinäisetkin T-paidat, ne jotka ei mene kirpparimyyntiin, ja aurinkoisena kesälomapäivänä istahdan terassille sakset kaverina ja leikkaan ne ohueksi soiroksi, siis kuin matonkuteeksi. Osasta virkkaan pimeinä syksy- ja talvi-iltoina esim säilytyskoreja ja loput kuskaan ullakolle, jos vaikka joskus kokoaisin taas kangaspuuni ja kutoisin lapsille matot heidän omista vanhoista vaatteistaan. On sitten kiva heidän joskus aikuisena katsella raitoja ja muistella omaa lapsuuttaan ja äitiään... ;) ;)

julia
382/570 | 

Mukana, tekis niiiiin hyvää tollanen kasvohoito! :)

Pauski
383/570 | 

Pyöräily, julkisten kulkuneuvojen käyttö, kierrätys, kirppistely, vaatteiden ja tavaroiden korjaus/tuunaus... ihan vain muutamia ekotekoja mainitakseni :)
Ja arvonnassa mukana tietty!

Essi
384/570 | 

Kasvohoito kuulostaa todella upealta, ja olisi ihana piriste opiskelijalle. :)
Omia ekotekojani ovat kauppalistan tekeminen, eli en osta ja heitä pois yhtään ylimääräistä ruokaa, pyöräily ja julkisten käyttö sekä jätteiden kierrätys.

zude
385/570 | 

Olisipa ihana päästä kasvohoitoon :)

Minun ekotekoni on se, etten osta ruoan lisäksi juurikaan mitään. Kun koti on saatu sisustettua ja astiastot hankittua niin mihin edes tarvitsee kaikkea uutta roinaa, eihän ne edes mahdu mihinkään :) Vaatteissakin pyrin ostamaan laatua, joten niitäkään ei tarvitse ostella koko ajan. Mutta kukin kuluttaa ja ekotekoilee tyylillään, tärkeintä kuitenkin, että ihmiset muistavat ekoillakin.

K
386/570 | 

Voi vitsi tommonen tulisi just nyt niin tarpeeseen (häät toukokuussa ja raskaus lisäks niin hemmottelu ja hoidot kelpais ;))! :)
Ei mulla mitään erityisiä vinkkejä tms ole, perusjuttuja vaan, esim autottomuus eli kävellen/pyörällä/julkisilla liikutaan, shoppaillaan mahdollisimman vähän ja esim lapsen vaatteet suurin osa käytettyjä, ruokaa heitetään mahollisimman vähän pois kun ei ostella liikoja ja syödään parina päivänä samaa ruokaa jos on jäänyt, jotakin semmoista.. :) Ympäristöystävällisyydessä olisi silti aina, ainekin mun kohdalla, ihan huimasti parannettavaa..!

sari
387/570 | 

Haluaisin kierrättää pois kaikki kuolleet ihosolukot tämän ihanaiselta kuulostavan hoidon myötä... oikeasti en osta koskaan kaupasta muovikasseja vaan mulla on ikioma tyttären ompelema kauppakassi, iso ja vahva sellainen.

Katrinsessa
388/570 | 

Ihana arvonta! Ekovinkeistä järkevimpiä ovat mielestäni veden lotraamattomuus ja tarpeettoman tavaran kauppaan jättäminen. Itse olen oikea vahti tuon veden suhteen, megapitkät ja kuumat suihkut on nounou:)

Jenson
389/570 | 

Olen alkanut säästää vanhoja puuvillatrikootoppejani, joihin on tullut reikä helmaan tai likaläikkä, joka ei lähde pesussa. Sitten olen leikellyt paidat trikookuteeksi ja virkannut itseni ja muiden iloksi koreja, mattoja ja pannunaluasia. Kierrätystä parhaimmillaan!

Mukana arvonnassa. :)

Mammu
390/570 | 

Loistava arvonta! Ja hyödyllinen, mä tuun lukemaan ihmisten ekovinkkejä vielä, kun on enemmän aikaa. Hyviä kikkoja bongasin jo monta!
Itse käytämme lapsilla kestovaippoja, ostamme vaatteita käytettynä, kierrätämme, autoilemme mahd. vähän, emme lotraa suihkussa, kauppaan AINA oma kassi ja sieltä mukaan luomutuotteita ym ym :)

Tiina
391/570 | 

Lapsilla kestovaipat ja ostoskassi aina mukana.

Stina
392/570 | 

Suunnittelen neljän viikon ruokalistan niin, ettei hävikkiä synny. Teen kerralla isompia annoksia kun lämmitän uunin.Tähteeksi jääneet annokset pakastan kerta-annos purkkeihin, joista on helppo ottaa eväät töihin tai urheilemaan lähtevä nuori voi lämmittää itselleen nopean aterian ennen treenejä. Luonnollisesti pesen myös täysiä koneeellisia pyykkiä, enkä käytä kuivausrumpua turhaan. Kierrätämme, kompostoimme ja lajittelemme jätteet. Perheessä on vain yksi auto-julkisilla ja pyörällä voi liikkua jos ei jaksa kävellä. Meillä elekroniikka ei ole leposähköllä, eivätkä valot pala tyhjissä huoneissa. Lämpötilan olemme säätäneet kahdeksaantoista asteeseen, jossa pärjää hyvin - villasukat voi vetää jalkaan jos palelee.

PerpaMarjatta
393/570 | 

Oih! oon niin mukana! omia ympäristöystävällisiä luonnollisia valintojani ovat julkisten liikennevälineiden suosiminen sekä pyörällä polkeminen säällä kuin säällä. Kimppakyydit kunniaan!

iina
394/570 | 

osallistun. tykkään käydä kirppareilla.:)

Saaramaria
395/570 | 

Osallistun ilolla :)

Tärkeintä ei mun mielestä ole mikään yksittäinen juttu (tai kyllähän silläkin lailla voi vaikuttaa) vaan ne arjen valinnat. Että sammuttaa ne valot aina, kierrättää niin vanhoja vaatteita kuin jätteitäkin, pyöräilee lyhyet matkat, ostaa järkevästi ja laadukkaita tuotteita (esim. vaatteet, kengät) ja ylipäätään ajattelee valintojaan sen kautta, voisiko luontoa säästää tekemällä /valitsemalla toisin :)

SF
396/570 | 

Osaan aina uudestaan ja uudestaan hämmästyttää kanssa ihmisiäni sillä kuinka ostan melkein kaikki vaatteeni kirpputoreilta ja silti kuulemma näytän hyvältä ;) Nii-in, sieltäpä ne ihanimmat löydöt tekee. Hyvä mieli myyjälle ja ostajalle.

Lapselleni myös mm. teetin takin vanhasta puna-valkoisesta retroverhokankaasta. Ihan syötävän suloinen takki ja ihastusta saanut. Vanhalle asialle uusi tarkoitus =)

Mutta kerta kasvohoitoja ei voi kierrättää niin koitetaan josko sellaisen voisi voittaa, khih.

Maiju
397/570 | 

Voi minä haluan! Ja vielä kerrankin olisi jotain tässä lähellä (Ähtävällä), eikä vain isoissa kaupungeissa. Raskausaikaan tällaiset hemmottelut ovat aivan must!

Noona
398/570 | 

Oi, olisi kyllä ihan mahtavaa hengähtää kaiken kiireen keskellä :)

Tinttu
399/570 | 

Mä käytän muovipussit moneen kertaan: hedelmäpussit menee pariin otteeseen työeväiden pakkaamiseen ja sit kerään niihin biojätteet (biopussin tietty tyhjään biojäteastiaan/kompostiin ja niskaan pussin tavan roskiin.isommat pussit palvelee kauppareissuilla, sitten kenkä- ja pyykkipussina ennen päätymistään roskapussiksi. Mulla on säilytysjärjestelmä niin eivät mene sekaisin :) Niistä vanhoista vaatteista joita en vie kirpparille leikkaan siivousrättejä. Ja soodalla nyt voi ekosti pestä mitä vaan :) viimeisenä vinkkinä on etikka,jolla voi kuulema pestä pyykkiä. Tätä pitää itsekin pikimmiten kokeilla!
Mukavaa alkanutta viikkoa sulle Johanna ja kiitos (jälleen kerran) ihanasta blogista!

-Ninka-
400/570 | 

Vanha kikka käsien kuorintaan; ihan ruokaöljyä ja suolaa. Kyllä tulee pehmeät kädet.

Nina
401/570 | 

Jukra miten kiva arvonta! Toivon todella arpaonnen suosivan!

Kaikki matkat kävellen lasten kanssa lähikirjastoon, kauppaan, kouluuun ja eskariin :)

Elina
402/570 | 

Voi kun tuo olisi ihanaa hemmottelua kotiäidin arkeen! Pyrin ympäristöystävällisyyteen ihan arkisissa asioissa, kuten siinä mitä tuotteita kotiimme ostetaan (lähiruoka!).

-E-

Anne
403/570 | 

Oi ihanaa...kasvoni huutavat kasvohoitoa! :) osallistujamäärä hipoo taivaita, mutta ehkä onni joku kertaa osuu omalle kohdalle. Kierrätys kunniaan! :)

Elina
404/570 | 

Arvonnassa mukana! Päivän ekoteko, työmatkat pyörällä!

MariaLe
405/570 | 

Voi miten mahtava arvonta. Monet ystävistäni käyttävät Jurliquen tuotteita ja kehuvat niitä valtavasti. Nyt viimeistään olen myyty, täytyy itsekin kokeilla!

S
406/570 | 

Mun vinkki on viedä itselle tarpeettomaksi käyneet vaatteet, kengät, pyyhkeet, petivaatteet jne. niitä tarvitseville esim. seurakunnan diakonityöhön, työttömien yhdistyksiin, lastenkotiin tai muuhun vastaavaan. Paikkoja ja tarvitsijoita on monta.

Terhi
407/570 | 

Mukana ehdottomasti! haluaisin olla enemmän eko- ja luomuihminen kuin käytänössä olen, mutta koko ajan vauhti kasvaa :)

Selena
408/570 | 

En ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan kyseisestä merkistä eli olisi ihan uusi tuttavuus tämä kasvohoito :) Viime spa-käynnistä on ihan liian pitkä aika. :) Minun ekologinen tekoni on käyttää polkupyörää niin paljon kuin mahdollista :) Suosittelen kaikille :)

Satu T
409/570 | 

Mukana ollaan ja tänäänkin kävelin työmatkan mennen tullen. No okei, matka on lyhyt, mutta voisi sen joku tolvana autollakin porhaltaa :-)

jenn
410/570 | 

Oi toivon niin kovasti että kerrankin voittaisin jotain! Ympäristöstä huolehtiminen on tärkeää ja sen esiin tuominen missä tahansa nostaa pisteitä ainakin mun silmissä. :)

LinaLina
411/570 | 

yksi hyvä ekovinkki joka tuli heti mieleen on kuorintavoiteen vaihtaminen sokeriin joka vain lisätään tavalliseen kasvojenpuhdistusemulsioon! Rakeet sulavat nopeasti ja kun hellästi hieroo ihosta tulee aivan yhtä sileä kuin kalliiden voiteiden kanssa :)

Minnikki
412/570 | 

Mukana minäkin! Ikinä en ole kasvohoidossa (tai muissakaan hemmotteluhoidoissa) ollut, ja jopa näköjään täällä Raumallakin pääsisi moiseen, niin voi kun kävis kerrankin tuuri!
Meillä on sekä tuulimylly, että aurinkopaneeleja, lämmitys vanhassa omakotitalossa ainoastaan puilla (myös vesi, ei ole lämminvesivaraajaa), jopa pyykinpesukoneelle lämmitetään itse puilla vesi, jotta säästyy sähköä, mulla on poljettava ompelukone (no joo, on sähkökäyttöinenkin rinnalla, mut kuitenkin).. Nii, ja muksujakin neljä, joten vipinää ja vilskettä riittää, lastenvaatteet pyrin tekemään itse, tai sit kirppiksiltä ostan, huonekalut ostetaan myös kirppiksiltä - kierrätys kunniaan! ;)

Ansquliini
413/570 | 

Osallistuisin :) Lukiessa tuntu siltä että olis kamalasti henkevää sanottavaa, mutta nyt kun pitäs kirjottaa, pää lyö tyhjää ;)

Sanni
414/570 | 

Ihanan kasvohoidon minäkin haluaisin! :) Ympäristöystävällisyys lähtee minulla jokapäiväisistä jutuista: kierrätyksestä, julkisen liikenteen käytöstä, lähi(luomu)ruuan valitsemisesta ja luonnonkosmetiikan käytöstä. :)

Krisuliini
415/570 | 

Olisipa ihanaa voittaa kasvohoito kun en sellaisessa ole ennen käynytkään! :) Luonnon suojeleminen koostuu itselläni pienistä asioista: kierrättäminen, autottomuus, energiansäästö, ekologiset tuotteet ym. :)

Sakina
416/570 | 

Valot pois kun niitä ei tarvita, sekä kierrätys, molemma niin helppoja tapoja säästää luontoa. :) Osallistun arvontaan!

Sakina
417/570 | 

Valot pois kun niitä ei tarvita, sekä kierrätys, molemma niin helppoja tapoja säästää luontoa. :) Osallistun arvontaan!

Saana
418/570 | 

Ihana arvonta!
Pyrin ostamaan vain tarpeellista ja käyttämään sitä mahdollisimman pitkään. Tuotteista pyrin löytämään kotimaisia vaihtoehtoja ja vähän pakattuja, näin myös ruuan kanssa ja ruuan kanssa olemme myös tarkkoja että kaikki mikä ostetaan myös syödään ettei tulisi paljoa kompostoitavaa. Iloista kevättä!

Kerttu
419/570 | 

Kierrätys ja ympäristöytävällisten tuotteiden käyttäminen on minusta helppo tapa kunnioittaa luontoa ja maapalloa. :)

Madicken
420/570 | 

Pieniä arjen tekoja; mm. jätteiden lajittelu, julkinen liikenne, vaatteiden kierrätys, kirjastopalveluiden käyttö ja kuluttamisen realistinen arviointi.

Ja kaiken tämän siirrän eteenpäin omalle jälkikasvulleni :)

Nitta
421/570 | 

Ihana arvonta! Kannan korttani kekoon esim. niin, että lajittelen jätteet, kierrätän, pyrin ostamaan luomua ja ekologisia vaihtoehtoja, kestovaippailin ja kasvatan lapseni kunnioittamaan luontoa ja huolehtimaan ympäristöstä.

-Vinkumiina
422/570 | 

Pesee pyykkiä täysiä koneellisia, vähentää suihkuaikaa ja hankkii vettä säästävän suihkuhanan.

Pia
423/570 | 

IHANA arvonta ja mukana täysillä:)!
lasten vaatteiden kierrätystä harrastan,luontoa en roskaa ja mahdollisimman paljon kuljen jalan,hyötyliikuntaa kun maitolastin kantaa repussa 3 km matkan. Hyvää kevättä!

Anna
424/570 | 

En omista autoa, sammutan turhat valot ja käytän kankaista ostoskassia, ainakin aina kun muistan ottaa sen mukaan :)

Jenna
425/570 | 

Suomessa vähennetään nyt kyläkouluja huimaa vauhtia. Kun kouluja lopetetaan, kannattaa kysellä, saako ottaa/ostaa halvalla vanhoja kaappeja, oveja, ikkunoita jne. Upeita vanhoja huonekaluja hyötykäyttöön!

Nina
426/570 | 

Kierrätys kuuluu arkeemme, lisäksi suosin mahdollisimman paljon kirppareita. 3 lapsen äidille pieni hemmottelu tekisi hyvää, edellisestä kasvohoidosta liian kauan!

Sanni
427/570 | 

Jee, osallistun! En tunnusta olevani mikään superekologinen, eli en ajattele jatkuvasti näitä juttuja, mutta kyllä sellainen tietty säästeliäisyys on elämäntapa.. Vaatteet ostan pääasiassa kirpputorilta jne. Ja kun maalle muutetaan, niin elämäkin muuttuu vähän maanläheisemmäksi, omalle kasvimaalle eväät kasvamaan, ja kellariin säilöön talveksi, oma kompostori biojätteille, ja takkaan kaikki palava jäte.. Lämmitysjärjestelmänä pelletti ja aurinkopanelit. Kaupungissa kerrostaloasuminen rajoittaa kyllä ekologisuutta!

Petra
428/570 | 

Hei! Päivittäisenä ekotekona minulla/perheellä on kierrättää KAIKKI roskat mahdollisimman tarkasti sekä kasvattamalla itse omat yrttimme (niin paljon kuin se on mahdollista) sekä liikkumalla julkisilla kulkuvälineillä esim työmatkat.

Elina
429/570 | 

Ehkäpä oma ekotekoni on pyörän ja jalkojen käyttö moottorivoimien sijaan. Joskin kyse on jossakin määrin pakon sanelemasta jutusta, sillä opiskelijan kun ei oikein kannata autoa pitää...

aan
430/570 | 

Osallistun arvontaan, jospa munkin tuurilla joskus tärppäis! :) Käyn viileässä suihkussa, hiuksetkin on näin kiiltävämmät :)

sipuli
431/570 | 

Kiireen keskellä kasvohoito tekisi NIIINNN hyvää!

ElisaM
432/570 | 

Kylläpä tekisi kasvohoito hyvää!
Pyrin elämään mahdollisimman ekologisesti. Kierrätän, suosin kirpputoreja, ostan vain sitä mitä todella tarvitsen, en omista autoa vaan kävelen, pyöräilen ja käytän julkisia, korjaan ja tuunaan vaatteita, kosmetiikassa olen siirtymässä luonnonkosmetiikan puoleen, ja olen kasvissyöjä. Lisäksi olen sähköpoliisi, siis se ärsyttävä tyyppi, joka sammuttelee lamppuja ja sähkölaitteita muiden jäljiltä. ;)

mh
433/570 | 

Ihana arvonta, noita Jurliquen tuotteita olen kiinnostuneena katsellut nettikaupoissa :) Ekotekona voisin mainita sen, että kohta alan pyöräillä työmatkat auton sijaan, kunhan kevät ihan pikkuisen vielä etenee.

Rva Turusta
434/570 | 

Mukaan arvontaan, kiiiiiiitos. Sama ekovinkki:Kaikista pulloista (hiusgeeli, sinappi,ym, ym...)saa paljon vielä tavaraa, kun leikaa putkilon auki!!!

Outi
435/570 | 

Ei sen erityisempää tai uutta vinkkiä ole hihassa, lähinnä ehkä pyrin ajattelemaan luontoa kaikessa tekemisessä ja olemisessa. Sopiikin osuvasti, että hemmottelukin hoidettaisiin luonnon ehdoilla(?). Jurlique onkin uusi juttu, pitääpäs tutustua...

Anne
436/570 | 

Moi! Osallistun, vaikka mun kotikaupungissa ei jälleenmyyjäsalonkia olekaan. Jos voitan, niin sisko pääsee hemmotteluun :)
Olen itse testannut brändiltä shampoota ja hoitoainetta ja tykkäsin kovasti.

Dinasara
437/570 | 

Kuulostaa ihanalta!
Haluan mukaan arvontaan!!

Hanna
438/570 | 

Kasvohoito tekisi kyllä hyvää! Minä käyn kaupassa kävellen ja sammuttelen valot niistä huoneista joissa ei olla.

Elina
439/570 | 

Kuulostaapa ihanalta tuo kasvohoito! Yksi ekoteko meidän kodissa on käyttää vauvan kylpyvesi vessan huuhteluun. Eli ammeesta ämpäriin ja ämpäristä pönttöön:-)

Iiris
440/570 | 

Täyttöpakkaukset on minusta aika tärkeä juttu. Varsinkin kun nykyään monet ostaa kotiin noita pumppupulloja, niin sisältökin pitäisi saada täyttöpakkauksina. Joillain harvoilla merkeillä on täyttöpakkauksia, haluaisin niitä paljon paljon enemmän.

Ja minusta myös, mitä vähemmän hajusteita sun muita tököttejä, sen ympäristöystävällisempää. Itse olen nyt hurahtanut Lacto Line pesuaineeseen kasvoille. Ihanaa pestä "kunnon" pesuaineella (maidot ei paljoa naamaa putsaa ja muuta ei atoopinen pintakuiva ihoni ole kestänyt) joka vaahtoaa ja on ainakin eläinkoevapaa.

Minun vinkit siis tässä:)

Anitta
441/570 | 

Hei,haluan mukaan arvontaan! Aikuiset lapsemme ovat tosi "vihreitä", me vanhemmat olemme vähän vanhanaikaisella tavalla. Eli teemme itse ruokaa, syksyllä teemme talven mehut, lajittelemme roskat, ylim. vaatteet ja tavarat lahjoitamme lastenkoteihin Viroon yms. Muuten ihan eri asiaa, nyt on sitten ilmestynyt miehesi kalastusblogi sivupalkkiin. Osaan vähän ruotsia, niin yritin sitten ymmärtää sitä kautta norjan kieltä. Sanan sieltä, toisen täältä ymmärsin. Hauskaa on tämä kielten sekamelska!

Veera
442/570 | 

Kivaa! Parasta on, että ei vaan osta liikaa. Ihan kaikkea siis. Ei siihen mitään vippaskonsteja tarvita tai hirveää ekoilua. Kuluttaa vain yksinkertaisesti vähän.

surinasussu
443/570 | 

Oi mikä ihana arvonta! Olen ihan varma että tarvitsen kasvohoitoa enemmän kuin kukaan täällä, hehheh ;) No mutta asiaan: Kyllä runsas vedenjuonti ja hymy huulilla on ainakin halpa ja ekologinen kauneusvinkkini.

Jenspi
444/570 | 

Vooi miten on ihanan kuuloinen arvonta! ;-)
Yhtenä ekotekona voisin mainita kirpputoreilla käymisen! Tällä hetkellä luultavasti vaatekaappini kaikki vaatteet on kirpparilta :-D mikään ei ole ihanampaa kuin löytää jotai edullista ja sellaista mitä ei ihan jokainen välttämättä omistakkaan! JA mikä tärkeintä, sopii opiskelijan pieneen budjettiin ;-)

Ella
445/570 | 

Auto jätetään kotiin ja fillari alle - siinä yksi varsin simppeli ekoteko :)

Heli
446/570 | 

Osallistun tähän ihanan kuuloiseen arvontaan!
Mun ekoteko on koittaa ostaa vain sitä mitä todella tarvitsee. Ja kierrättää kaikki turha, eikä heittää vain roskikseen.

Päivi
447/570 | 

Tahdon mukaan arvontaan!
Yritän hankkia vähemmän tavaraa ja kun hankin, niin harkitusti tarpeeseen ja yritän käyttää sitä mahdollisimman pitkään/loppuun. Tarpeettoman ja pieneksi jääneet laitan kiertoon kirpputorille.

May
448/570 | 

Ihana arvonta ja ois mahtista se voittaa :)!

ainakin yksi ekoteko on ettei pidä turhia valoja päällä kun ei niitä tartte.samoin laturit on käytön jälkeen hyvä ottaa kokonaan pois seinästä.

Ihanaa kevään jatkoa sinne!!!

Anjuska
449/570 | 

Ihana arvonta ja tulisi tarpeeseen! Minulla laskettuaika näillä hetkillä ja olisi ihana päästä jossain vaiheessa hemmotteluhoitoon, kun varmasti lähiaikoina tulee valvottua.

Kirsi
450/570 | 

Hei,
JIPII osallistuisin tuohon Jurlique arvontaan, tässä iässä sitä jo todella tarvitsee hemmottelua kasvoille, täytin juuri 48 v(=: ja tytär opiskelee Turussa((=:jotta siis äiti pääsisi katsomaan tytärtä ja hoitoon(0:)

-Kirsi-
Björneborg

Helena
451/570 | 

Ihan palkinto, mukana ollaan!
Vinkkeinä tulee ensimmäisinä mieleen autoilun vaihtaminen julkisilla liikkumiseen tai pyöräilyyn, sekä kasvissyönti tai ainakin lihansyönnin vähentäminen :)

onerva
452/570 | 

Tähän arvontaan on suorastaan pakko osallistua!

Ympäristöystävällinen kauneusniksiini on valmistaa itse kuorinta-aineet esim. oliiviöljystä ja sokerista. Toimii ihanasti varsinkin talven kuivattamaan kroppaan! :)

CiCi
453/570 | 

Hei, täytyypä koittaa onneaan arvonnassa. Mun mielestä itsestä ja omasta terveydestään huolehtiminen on myös ympäristöstään huolehtimista. Perusteluihin tulisi aika paljon tekstiä, joten jätetään tähän ;)

Pssst, toivottavasti jaksat blogata vielä pitkään, näitä juttuja on kiva lukea!

Janika
454/570 | 

Opiskelijan elämä on kyllä älyttömän ekologista. Mihinkään ylimääräiseen ei ole koskaan varaa ja jos jokus on niin vaatteet tulee ostettua kirpputorilta. Oma auto on ylellisyys jota ei ainankaan minulta löydy. Julkiset kulkuneuvot kunnaan! Leivät ja muut teen myös itse.

Elisa
455/570 | 

Mukana arvonnassa.

Pienet teot ovat suuria. Sammuttelen valoja, yritän minimoioda ruokajätteen, pyöräily/julkinen liikenne aina kun mahdollista, satsaan vaatteissa (ja tavaroissa) laatuun ja pitkäikäisyyteen jne...

Mads
456/570 | 

Tuollainen ihana kasvohoito piristäisi keskellä kiirettä :) ekotekoihin pyrin päivittäisillä valinnoilla: kierrätän, en pidä esim. turhaan valoja päällä, ostan kestävää ja pitkäikäistä tavaraa ja vaan oikeesti tarpeellista jne.

Maarit
457/570 | 

Oihh! Siitä onkin jo vuosia kun kävin viimeksi kasvohoidossa, haluan osallistua.

Anniina
458/570 | 

Ihana arvonta! Jurlique on aivan uusi juttu minulle... Lapsen myötä olen alkanut entistä enemmän arvostamaan ekologisia asioita ja koko maapalloa. Pienilläkin asioilla ja muutoksilla voimme saada paljon suurta aikaiseksi.
mm. meidän perheessä ei ole kuin yksi auto. Jalat ja fillarit käytössä enempi. Turhia valoja ei pidetä päällä, vedellä ei lutrata, ostamme mahdollisuuksien mukaan luomua ym.. emme ole himoekoihmisiä, mutta haluan, että lapseni saavat elää puhtaassa ihanassa elinympäristössä ja osaavat arvostaa sitä mitä heillä on :)

kaisaelina
459/570 | 

Oh. Olen hämmästynyt, koska en tiennyt että tarvitsisin tälläisen kasvohoidon, mutta tekstin luettuani huomaan, että se todellakin olisi tarpeen.

Anu
460/570 | 

Voi mäkin voisin osallistua :) olisko mitään niin ihanaa kun kasvohoito tässä kiireen ja pikkuvauva arken keskellä :)
viime kesänä kun tehtiin pihaan uusi nurmikko, joka kaipasi paljon vettä niin keräsin suikussa ollessa veden punkkaan ja siitä sitten iltasella kuskasin kastelukannulla nurmikolle :) tätä konstia käytetään myös tänä kesänä :)

Heidi
461/570 | 

Kookosöljy iholla <3 Ihana tuoksu ja toimii paremmin kuin vartalorasvat. Toimii myös kevyenä aurinkosuojana ja antaa iholle kauniin rusketuksen. Ja jos arpaonni suosii niin palkinto menee äidille joka ansaitsee enemmän hemmottelua <3

-j-
462/570 | 

Tavaroiden ja vaatteiden kierrätys kunniaan, ja turhat krääsät voi jättää kauppaan.

Jurliqueta mielelläni koittaisin,
jos vain kerrankin voittaisin!

Haiha
463/570 | 

Oh, olisipa ihanaa, jos arpaonni suosisi tätä elämän viimeisen puolen vuoden aikana murjomaa surumieltä. Joudun tällä hetkellä tsemppaamaan kovasti, jotta en aivan näänny murheitteni alle. Mietin äskenkin, että jaksankohan tähän edes vastata, mutta sain itseni tsempattua: olen päättänyt yrittää hemmotella itseäni kaikin vähällä rahalla saatavissa olevin keinoin, joten nyt toivottavasti onnikin suosisi!

Tämän hetken lempiekovinkkini on käyttää pyykinpesuun suomalaisen Ole hyvä -sarjan luomulaatuista pyykinpesuainetta, jota saa täyttöpulloihin ainakin Ruohonjuurissa (ilmeisesti myös isoissa kanistereissa voi tilata). Vinkissä on kolme asiaa, joista tykkään: kotimaisuus, luomu ja täyttömahdollisuus.

Johanna
464/570 | 

Vinkki: kuori ihosi ruokasoodalla, tulee ihanan pehmeä iho.

Laura
465/570 | 

Ihana palkinto pakottaa osallistumaan ensimmäisen kerran. :) Ekologisuus ja luomuilu tulleet itsellekin tärkeiksi. Kierrätys ja luomuruoka arkipäivää, ja Ekolo niin lähellä että seuraavaksi ajattelin käydä täyttämässä siellä aina pesuainepullot uudelleen. Myös lushin palasaippuat ihania, säästyy paljon pakkausmateriaalia. :)

maria
466/570 | 

Onpa ihanan kuuloinen palkinto! :)

Minulle ekologisuus on oikeastaan elämäntapa, se on mukana oikeastaan jokaisessa arjenkin tilanteessa. Kasvojen hoidossa käytän mm. meikkien putsaamiseen ja kosteutukseen kookosöljyä ja meikkeinä yksinomaan luomukosmetiikka, mutta yleisesti vähemmän on enemmän. :) Vaatteeni hankin kaikki käytettyinä kirppiksiltä/nettihuutokaupoista. Luomuruokaa suosin aina kun mahdollista. Ja nyt kesän kynnyksellä olen suunnittelemassa omaa hyötykasvimaata takapihalle! Saa kesän mittaan napsia ihania tuoreita yrttejä ja kasviksia ruokiin. :)

Just Me
467/570 | 

Kyllä kiitos mielelläni osallistun arvontaan. Peukut pystyyn!

tuplapiste
468/570 | 

Vaikka nuo paikat onkin turhan kaukana kaikki, niin tommonen ois kuitenkin niin ihana (eikä reissaaminen oo ollenkaan huono juttu), joten mukana ollaan! :)

Tiutti
469/570 | 

Voi juku, olispas ihanaa päästä kasvohoitoon?

Kesätyttö
470/570 | 

ehdottomasti mukana arvonnassa! ite olen ympäristöystävällinen valitsemalla bussin auton sijaan ja liikkumalla ulkona luonnossa ryhmätuntien yms sijaan
:)

Slaal
471/570 | 

Mukana ollaan! :) Olen itse huomannut, että mitä luonnollisempaa ja "yksinkertaisempaa" kosmetiikka on, sitä paremmin se omalle iholleni sopii. Naamani on sen verran herkkä, että jos alkaisin puhdistaa sitä rajuilla aineilla, se saisi aikaan sellaisen finnikaaoksen että en edes halua kuvitella....! Siksi ainut mitä teen kasvoilleni on vesipesun lisäksi kevyt rasvaus veden jälkeen, sekä kasvovesdellä pyyhkiminen.

Rasvana käytän Cliniquen Dramarically different moisturizing lotionia ja kasvovesi on Dermosilin ruusuvesi. En siis ole suoranaisesti luonnonkosmetiikkaa oikeastaan kunnolla kokeillut, muta kevyillä tuotteilla mennään, ja luonnonkosmetiikkaan kiinnostus on kyllä kasvanut viime aikoina paljonkin!

Merenranta
472/570 | 

Tottakai osallistun arvontaan.
Luonnonkosmetiikka lähellä omaa sydäntä. Käytellyt Weledan ruusu-sarjaa. Mieto ruusunlehtien tuoksu..dödö kasvovoiteet jne..Ja öljyt.. Kertomastasi sarjasta en ole kuullut. Täytyykin katsoa mistä Suomessa niitä saa. Ihanaa maanantai illan jatkoa!

Annikki
474/570 | 

Taidan olla ikuinen kokeilija mitä tulee ihonhoitotuotteisiin, hoitolakäynti olisi todellista luxusta vauva-arkeen. Viimeisin ekoteko on tiskirättien virkkaus!

Eve
475/570 | 

Mukana arvonnassa! Itse käytän lähes pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Kyseinen sarja ei ole minulle tuttu. Olispa kiva tutustua hoitolassa... :)

Hissu
476/570 | 

Mukana ollaan - jälleen! :) Kolmen lapsen äitinä kierrätys (joka muodossa) ja kirppislöydöt tulevat ensimmäisiä mieleen ympäristöystävillisinä tekoina. Ja se kirppistely kun on niin hauskaakin! ;)

Lotta
477/570 | 

Oi, en ole eläessäni vielä käynyt kasvohoidossa(hyi mua!) joten olisi ihana voittaa! Oma ekoteko on hyödyntää luonnosta saatavia antimia: kesäisin omasta kasvimaasta tulee oikeastaan kaikki tarpeelliset kasvikset, vihannekset ja hedelmät. Talven varalle tulee myös kerättyä marjoja, sieniä ja säilöttyä omia kasviksia ja juureksia. Ihana veljeni myös innolla kalastaa ja jakaa saalista myös meille :) melko omavaraista ja niin ihanaa :)

Anne
478/570 | 

Ihana arvonta :) Lähiruokaa ja etenkin luomua suosimalla ympäristöystävällisyys tulee ikään kuin kaupanpäällisenä :)

Anonyymi
479/570 | 

Tännekkin kelpaisi kasvohoito, oiih! Se olis elämäni eka kerta:) mun ekoteko on varmaan kirppareiden kiertely, myyn ja ostan paljon sieltä! Ihana huippu blogi, vaateideat yms ylikivoja!:)t. Tintti,ex-norski

bee
480/570 | 

heippa! näin tahmeana maanantaina ei runoilut nyt lähde, mutta ekologinen kosmetiikkasarja/kasvohoidot itsellä hakusessa, joten kokeilu olisi paikallaan.

bee

Lasu
481/570 | 

Oi! Kyllä tämä väsynyt ja kuivakka naama kaipaisi jotain piristystä!

Lottanen
482/570 | 

Olisi ihanaa koittaa kyseistä kasvohoito hemmottelua. Ekologisena vinkki: Ystävien kanssa voi järjestää kierrätysillan. Kaikki tuovat jotain ja toivon mukaan löytävät jotain tilalle. Myös hyvä syy kokoontua yhteen :)

Annina
483/570 | 

Mukana ollaan!
Mielelläni käyttäisin enemmänkin luonnonkosmetiikkaa mutta köyhänä opiskelijana sitä ei oikein ole varaa panostaa kosmetiikkaan niin paljon, kuin haluaisin. Pitäisi ottaa ja tutustua vähän enemmän eri vaihtoehtoihin niin kenties löytyisikin jotain varteenotettavias tuotteita. :)

Nonna
484/570 | 

Mukaan arvontaan! Tämä olisi täydellinen syntymäpäivälahja, kun täytän ensi kuun alussa pyöreitä vuosia :)

Yksi suuri ja hyvä ekoteko on KIERRÄTTÄMINEN. Jos jokainen edes ne biojätteet alkaisi lajitella. Monelle itsestäänselvää, mutta ei kaikille ja siitä syystä nostankin tämän tässä kohtaa ylös. Tiesittekö, että esim. Ruotsissa (ainakaan Tukholman ympäristössä) biojätteiden lajittelu ei ole pakollista. Olen tähän törmännyt töissä, kun ruotsalaiset kolleegani kummastelevat "mikä ihmeen biojäte" :D

Mansikki
485/570 | 

No nyt pitää koittaa onnea! Lähin jälleenmyyjä on vain alle 20 km päässä ja täällä maalla siis erittäin harvinainen tapaus! =)

Ite olen koittanut elää luontoystävällisesti jo vuosia. Roskat kierrätetään, ostettaessa tarkistetaan vaihtoehdot ja eko valitaan, jos mahdollista. Auto on pakollinen välimatkojen pituuden ja julkisen liikenteen puuttuessa, mutta auto kuluttaa vähemmän kuin peruskaara=)

Empska
486/570 | 

Oma päivittäinen eko tekoni on mennä kävellen töihin ja jättä auto kotipihaan parkkiin. Vaikka aikaa kuluu kolme kertaa kauemmin, olisi minusta hölmöä käyttää autoa "pikku"matkaan. :)

Empska

Mansen mimmi
487/570 | 

Hello, ehdottomasti mukana kisassa, tällaista etiikkaa haluan aina kannattaa :)

Outi-Maria
488/570 | 

Mukana kanssa arvonnassa. Uusia ja hyviksi havaittuja ihonhoitotuotteita tarviisinkin.:)

Marica
489/570 | 

Oi ihanaa olisi päästä tuollaiseen hemmotteluun, talvinen naamani kaipaa virkistystä!Luonnon kosmetiikasta ei ole paljoa kokemusta..olisi kiva kokeilla :)

Minkki
490/570 | 

Biojätepussilla kestää joitakin kuukausia maatua, kun taas sanomalehti maatuu jo muutamassa vkossa. Siksi en käytä biopusseja vaan laitan biosangon pohjalle sanomalehtiä. Kaatopaikalla joudutaan erittelemään biojätepussit jätteestä!

Hanna
491/570 | 

Voi olisi upeaa voittaa jotain näin ihanaa:)Elikkäs mukana! Ekotekoja yritän tehdä joka päivä jotain pientä ainakin:)

nitta
492/570 | 

Ihanaa olis päästä hemmoteltavaksi!
Ostelen aika paljon käytettyjä vaatteita kirppiksiltä ja myyn itsekin.:)

Tintti
493/570 | 

Vautsi mikä arvontapalkinto!!! Mukana ollaan, meillä ekoteot lähtee kotona tehdystä ruoasta, ympäristöystävällisistä pesuaineista ja kierrätyksestä.

Minttu
494/570 | 

Jee, tahtoo mukaan arvontaan!

Ekotekoni ja myös suuri palvelus omalle hyvinvoinnille on kasvisruokavalio.

noona
495/570 | 

Ihanalta kuulostaa, ois huippu päästä hemmoteltavaksi!

Itse ostelen laadukkaita ja kestäviä vaatteita, siskosten kesken niitä onkin sit parasta kierrättää!=)

Paula
496/570 | 

Aurinkoinen kevättä todella paljastaa hoidon tarpeessa olevat kasvot! Omassa arjessani ekoilu on pieniä tekoja: kierrätystä, julkisilla liikennevälineillä kulkue yms.

Kiitos sympaattisesta ja aurinkoisesta blogista!

Anna
497/570 | 

Ihana arvonta - mukana! Arkipäivän ekotekoni on kierrätys. Kotonani on kuusi eri lajitteluastiaa, joihin roskat menevät ihan yhtä nopeasti kuin yhteenkin sekajätteeseen :)

Emilia
498/570 | 

Mukana ollaan, pelkkä ajatuskin alkaa jo rentouttamaan!! ;) hyvää ekoilua on mielestäni kirppikset, koska kaiken ei aina tarvii olla uutta ja sieltä saa täysin käytettävää tavaraa vieläpä halpaan hintaa..:)

Kati
501/570 | 

Mukana arvonnassa monien muiden joukossa =D

Ella
502/570 | 

Jee, osallistun! Mahtavaa kun on mahdollisuus näissä naamatököteissäkin valita luonnonmukaisempi vaihtoehto, vaikka onhan niitä jos jotakin sorttia jo kaapin perukoillakin! :)

TuulaH
503/570 | 

Arvontaan minäkin. Ja kierrätän vaatteita, niin lasten kuin aikuistenkin. Ja välillä kun oma vaate käy kierroksen jossakin se palaa takaisin itselle "uutena".. Lisäksi rasvatuubit leikkaan aina kahtia, sillä niistä ei kaikki rasva tule puristamlla.

Minna Vuo-Cho
504/570 | 

Mukana arvonnassa. Ekologisuus on meillä pieniä tekoja - kierrätystä, oma kauppakassi, lapsille mieluummin vähän hintavampia varusteita, jotta kestäisivät kaikki kolme poikaa...

Piritta
505/570 | 

Meilläkin harrastetaan monenlaisia ekotekoja kuten kauppaan ostoskori mukaan ja sitten yritetään suunnitella ruokaostokset niin, että ruokaa ei vanhene juurikaan biojäteastiaan. Ja lähi- ja luomuruokaa yritetään valita aina kun mahdollista. Punaisen lihan välttäminen on myös ekoteko :) Tällaisia tavallisia juttuja.

Anna
506/570 | 

Voi kun olisi ihana voittaa tuollainen hemmottelu! Ekotekoina suosin luomua ja lähiruokaa.

Terhi T
507/570 | 

Kierrätys kunniaa ja lapset pienestä pitäen mukaan :-)

sippu
508/570 | 

Mukaan arvontaan! Kierrätystä ja oman ruuan kasvatusta, siinä tärkeimmät ekoteot tässä huushollissa.

Ilona
509/570 | 

Olen ehdottomasti mukana arvonnassa :)

Tyyppi
510/570 | 

Arvonnassa mukana! Ja fillarilla töihin auton sijaan. :)

Tiina
511/570 | 

Olisipa ihana voitto, varsinaista luksusta.
Oma ekotekoni on jo pitkään ollut se ettei minulla ole ajokorttia joten eipä tule autollakaan ajeltua.

Alle 50km matkat taittuu pyörällä ja muut linja-autolla tai junalla.

Maria
512/570 | 

Arvonnassa ollaan. Pyörä on aina hyvä ympäristöystävällinen tapa liikkua, se on mun hyvä ja uskollinen menopeli kesät ja talvet. :)

shiksa
513/570 | 

Ulkomailla vähävetisessä maassa asuessani keräsimme talteen pyykkikoneen huuhteluveden ja käytimme sitä vessanpöntön huuhteluun pikkuasioinnin jälkeen ;)

Suomessa en moiseen jaksa ryhtyä, mutta ulkomailla olo oli oi niin ekologinen. :))

Marika
514/570 | 

Tietenkin mukana arvonnassa. Ekotekona vältän ainakin veden valuttamista suihkussa shampoon ym. levittämisen aikana. Ja kierrätystä tietenkin!

Huli
515/570 | 

Olen käyttänyt jo vuosia pelkästään palasaippuoita. Ne kestävät tajuttoman pitkään ja muovijätettä ei jää saippuan loputtua tipan tippaa.

Mini Mommy
516/570 | 

Ihana hemmottelupäivä olisi tarpeen, henkisesti hyvin väsyneelle, kahden pienen äidille. Pienin on kaksi ja puoli kuukautta vanha, ja ollut flunnssassa kaksi kuukautta.
Omat voimat on nyt niin lopussa, että paras ekotekoni tällähetkellä on lastenvaatteiden kierrättäminen :)

Tiina
517/570 | 

Mun ekotekoni on kävely töihin, jumpalle ja salille. Junalla matkustaminen aina kun mahdollista auton sijasta. Lajittelen jätteet ja suunnittelen viikon ruuat aina etukäteen niin että en heitä mitään roskiin.

ST
518/570 | 

Nyt on niin ihana arvonta että pako on osallistua! Tulis tuollainen hemmottelu kyllä niiin tarpeeseen :). Ekoiluun ei sen kummempia kikkakolmosia minulta valitettavasti löydy, ehkä kohtuus kulutustottumuksissa on sellainen elämäntapa, jolla pääsee jo pitkälle.

Piipula
519/570 | 

Mulla onkin uusi ihonhoito sarja etsinnässä ja tätä ois kyllä niin kiinnostava kokeilla!!!
Mukana arvonnassa. Ekoilla vois vaikka pitämällä paastopäivän :)))

Mirri
520/570 | 

o/ Mukana arvonnassa!
Kaikenlaista päivittäistä "ekohörhöilyä" ei ees tuu nykyisin päivittäin huomattua, niin selkärangasta jotkut jutut tulee :)

AnskuK
522/570 | 

Ehdottomasti mukana. Kierrätys kunniaan niin vaatteissa kun sisustus ym. tavaroissa.

Tanja
523/570 | 

Mukana iloisessa jannityksessa! :)
Tallainen kasvohoitohan olisi ihana virkistys ei vaan sen vuoksi etta stressaantunut ja vasynyt iho rakastaa hellintaa, vaan siksi etta kun iho hehkuu, hehkuu ihminenkin! Ja kun tuntuu kauniilta, hymy ja raikas olemus ilahduttaa ymparilla olevia!
Ja mikas sen ymparistoystavallisempaa! :)

Heidi
524/570 | 

Mahtava arvonta! Mun on pitänyt pitkään tutustua Jurliquen tuotteisiin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi!

Iida
525/570 | 

Osallistun arvontaan! :) Ekoilla koitan siten, että kauppaan otan kangaskassin kotoa mukaan, enkä osta aina muovipussia, mikäli työmatka olisi lyhyempi niin pyörällä tulisi töissä käytyä.

Annilia
527/570 | 

Ai että mikä arvonta, kyllä tulis tuommoinen hemmottelu tarpeeseen joten arvonnassa mukana :)

Johanna
528/570 | 

Ei minulla mitään niksiä tai neuvoa ole, mutta todella mielelläni menisin kokeilemaan ekokauneushoitoja ja samalla tutustumaan eroihin luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen välillä - en tiedä aiheesta mitään!! :)

Kirsi
529/570 | 

Arvonnassa mukana:) Pyrin ostamaan vain sen mitä todella tarvitsen ja ne pyrin ostamaan sen verran hyvälaatuisina että kestävät pitkään.Suuret määrät en-mä-tiedä-tarvinko-mutta-ostetaan-kun-on-halpaa tavarat ahdistavat hirveästi. Ja tottakai lajittelen roskat ym.

elina.p
530/570 | 

Mun ekoteko on antaa vanhat vaatteet ja tavarat kiertoon :)

Johanna
531/570 | 

Vieläkö siis ehtii arvontaan? Mun mielestä ympäristöystävällistä on jo ihan sekin, että harkitsee mitä ostaa eikä siten hanki mitään turhaa tavaraa. Vähentää sekin ympäristön kuormitusta edes vähän.

Janika
532/570 | 

Moiks! Odottelen ensimmäistä lastani ja laskettu aika on toukokuun alussa, kasvohoito olisi ihana joko ennen tai jälkeen :) Ekologisuutta kannatan tietysti, mutta vinkkejä ei ole kauheasti jakaa sen normaalin kierrätyksen lisäksi.

iisa
533/570 | 

Oi mikä ihana arvonta! pitkään olen jo halunnut testata jurliquen tuotteita, tämä olisi mukava tapa aloittaa!
ympäristöä suojelen pienillä tavoilla; en koskaan roskaa, kierrätän ja suosin ekologisia tuotteita. Pienistä arjen valinnoista se lähtee...

sanni
534/570 | 

Oispa ihana piristys äidin arkeen päästä vähän hoidattamaan itseään. Eikä luonnonmukaisuuskaan haittaa :)

Iidi
535/570 | 

Olen saanut kasvatuksen, jossa ekologisuus ei ole kovin tärkeässä asemassa. Tämän takia olen itse vasta herännyt ekoajatteluun ja luonnon kunnioittamiseen, eikä sitäkään olisi välttämättä tapahtunut mikäli asiasta ei puhuttaisi tällaisissa samaistuttavissa medioissa. Kiitos siitä. :)
Oma ekologisuuteni on pienien juttujen tiedostamista ja pienten valintojen tekemistä. Autostani aion hankkiutua eroon tämän vuoden aikana.
Kasvohoito taas olisi iiihana palkkio hurjan pääsykoerumban päätteeksi!<3

Eeva K
536/570 | 

Oma pieni yrttitarha keittiön pöydällä. Kivan näköistä, tuoksuista, ja käytännöllistä!

Ja mä oon niiiiiin kasvohoidon tarpeessa!

Krista
537/570 | 

Mitäpä jos vaihteeksi polkaiset töihin tänään autoilun sijaan :) Tämä video "We love bikes" saa ainakin minut hyvälle tuulelle (video on viime vuodelta, ja tarkoituksena promotoida UCI World Championship kisoja). ottakaamme tanskalaisista mallia :)

http://www.youtube.com/watch?v=fiLFHKTz6yA

Ainu
538/570 | 

"Älä osta sitä mitä tarvitset vaan sitä mitä ilman et voi tulla toimeen" Kuluttamisen hillitseminen on tehokasta luonnonsuojelua; tuhlaa rahat mieluummin palveluihin kuin tavaroihin. Kaikkea ei tarvitse omistaa itse, lainaa/ kierrätä/ vuokraa/ tuunaa/ jaa...

Nyt jos koska haluaisin vähän arpaonnea, mahtava palkinto!

Sanni
539/570 | 

Jee - ilman muuta arvonnassa mukana!! Näin keväisin iho oikein "huutaa" kunnon kasvohoitoa. Ympäristövinkkinä älä lutraa vettä, muuta kuin sisäisesti ;) sekä unohda auto ja kävele tai pyöräile paikasta toiseen (juotu vesi ja hapekas ilma tekee hyvää myös iholle :D).
Mukavaa kevättä kalastajan vaimolle ja kiitos ihanasta kilpailusta!

Riikka
540/570 | 

harjoittelemme pientä piha puutarhaa mummin pihalla. paljon ruokatuotteita saa kasvatettua siellä tosi helposti. Ihana palkinto kilpailussa.
Kauniin puseron teit seuraavassa postissa!

Minttu
541/570 | 

Jihuu, mikä ihana kilpailu:) Seurannut blogiasi mielenkiinnolla,itsekin hoitaja. Nyt oli pakko osallistua näin ihananasta asiasta. Luontoäidin hyvinvointi alkanut kiinnostaa ja jokapäivisillä pikkujutuilla sen hyväksi yrittänyt elää ja lapsille opettaa näin keski-iän kynnyksellä. Mm.opetellut tekemään vaatteita itse esin.villasukkia joka käsitöitä inhoavalle suuri juttu.

Mukavaa kevään jatkoa Sinulle ja perheellesi!

Rautasydän
542/570 | 

jei, osallistun. Mitään fiksua ei nyt kyllä tule enää noiden muiden jälkeen mieleen.

Hantski
543/570 | 

JES, ihana arvonta! Itse kannatan kalliimpien ja laadukkaampi vaatteiden ostoa verrattuna esim. halpisketjujen heti hajoaviin/kulahtaviin vastaaviin. :)

merja
544/570 | 

ekotekoni ovat ihan perinteisiä - lajittele roskat, käytä julkisia ja niin edespäin. ihan perus kotiäiti-arkeen saa kuitenkin ihanan pikku säväyksen, kun on tuollainen ihana pian parivuotias, joka kuljettaa lattialta joka roskan ja pikkukiven roskiin :) kun viemme yhdessä roskia, hän aina sanoo "äiti tänne laitetaan" ja osoittaa milloin mitäkin roskista. joskus jopa menee oikein ;) eli siis isoin ekotekoni: ottaa lapsi mukaan pienestä saakka, niin tulokset varmasti näkyvät tulevaisuudessa!

jemi
545/570 | 

kai sitä huomaamattaankin yrittää ekologisesti elää, kierrättää ja lajittelee roskia, käyttää kangaskasseja muovikassien sijaan, kulkee julkisilla yms.. yrittää parhaansa jos ei muuta!

tiiti66
546/570 | 

Turhan kuluttamisen välttäminen, voisiko vähempikin riittää...

EmmiV
547/570 | 

Heip!
Vain tarpeelliset ostokset, kierrätetään vanhat, tuunataan ja tyydytään vähempään. Aina ei tarvita uutta!

Mainio blogi, tykkään!

Miia
548/570 | 

Osallistun!

Ekotekoja; tuunaus ja uudelleenkäyttö. Omista t-paidoista tytölle mekkoja, farkuista peittoja ja mattoja, neuleista virkkuujuttuja. Hidastaa uuden osastamista, kun pyrkii käyttämään vanhat loppuun asti pois...

Anna Vartiainen
549/570 | 

Vaikka nyt sataakin pölyjä puhdistavasti - kaatamalla - niin puhtaita luonnon raaka-aineita sisältävät kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteet tuntuvat ainoilta oikeilta. Recovery Mask keuhkokuumeessa vietetyn kahden viikon jälkeen olisi taatusti oikea valinta! :-)

Greu
550/570 | 

Osallistun! Oma suurin ekotekoni on varmaan ahkera kirppistely, mutta muuten olisi kyllä parantamisen varaa..

kalamuija
551/570 | 

Oi olisi ihana paasta elamani ekaan kasvohoitoon:)
Taalla pohjoisessa musta on tullut oikea ekoilija.. vai onko se tama ika. Mutta siis kaytan kestovaippoja vauvalla, kierratan, kavelen / pyørailen mahdollisuuksien mukaan jne:)

Heikku
552/570 | 

Arjen ekotekoni on pakata kaupassa vihannekset ja hedelmät biopusseihin ja käyttää sitten niitä pusseja bioroskiksessa. En myöskään pakkaa ostoksiani muovipussiin vaan kangaskassiin, joka kulkee laukun pohjalla aina mukana. Tylsistä yksivärisistä kangaskasseista saa kivoja, jos koristeilee ne itse tai yhdessä lasten kanssa. :)

pauliina
553/570 | 

Kierrättämällä vaatteita, käyttämällä julkisia :) Mukana kisassa!

Jenny
555/570 | 

Aaaaivan järkyttävän ihanalta kuulostaa tämä arvontavoitto!! Kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että arpaonni suosisi;)
Pieniä ekotekoja meidän perheessä; ei valuteta vettä turhaan, valot vain siellä huoneessa missä ollaan, lähiruokaa yms, yms

Leena
556/570 | 

Vanhojen vaatteiden "tuunaaminen" ja kestävien ja yhdisteltävien uusien vaatteiden hankkiminen :)

Mina
557/570 | 

Kiva, kun huomioit ympäristöystävällisyyden ja tuotteiden sisältämät aineet valinnoissasi.
Niin minäkin. Olen vähentänyt autoilua; kävelen, pyöräilen ja käytän julkisia kulkuneuvoja. Ruuassa suosin lähiruokaa. Vaateostoksissa kiinnitän huomioita myös eettisyyteen.Suosin kierrätystä viemällä vaatteita ja tavaroita kierratykseen. Ostan myös kirpputorilta.

Mukavaa maanantaina sinne Norjaan Turusta!
T.Mina

Kivi
558/570 | 

Pyöräily ja kävely = iloinen mieli. Näin on myös luonnollaja sinullayhteinen kieli! ;)

ensu
559/570 | 

Nyt keskustellaan Tallinnan (tulevan) mallin mukaisesta ilmaisesta joukkoliikenteestä. Tämän puolesta kantaa ottaminen olisi minusta todellinen ympäristöteko!

Sanna
560/570 | 

Onpa kiinnostava uusi tuttavuus tuo Jurlique-sarja, samoin myös ihastuttava blogisi! Arvonta on kirvoittanut jo niin runsaasti ympäristöystävällisiä neuvoja, että kaikki taitaa jo olla sanottu, mutta koetan kantaa korteni kekoon: suosimalla luonnonmukaisuutta ja laatutietoisuutta pääsee jo hyvin pitkälle:)

Nina
561/570 | 

Kiitos Hullujen Päivien sain ostettua lasisen saippuapullon jota en muuten raaskisi ostaa ja kun saippua loppuu laitan kauniiseen lasipulloon Fairya joten ei mene soma pullo hukkaan ja tiskienpesusta tulee (ehkä) mukavempaa!? Eli lasinkierrätystä parhaimmillaan. Kruunukynttilänpätkät säästän ja laitan ne ulkolyhtyihin talvella!
Kaikki peruskierrätys tehdään jo rutiinilla, lasi-paperi-pahvi-vaate!
Du har en vacker blog, tack för härliga lässtunder!

ANNIKA
562/570 | 

Suomen luonto on täynnä loistavia puhtaita raaka-aineita kosmetiikkaan. Nautitaan niistä myös sisäisesti, niin iho hehkuu! :)

Marikki
563/570 | 

Ainakin itselläni eräs asia jossa voisin olla ekologisempi on liikkuminen. Eli ellei työmatka ole aivan mahdottoman pitkä, niin auton ratin taakse menemisen sijasta voisi hypätä pyörän selkään tai käyttää apostolinkyytiä.

Anna-Leena
564/570 | 

Hei...

Mun ekotekoni on se, että vien poikani luontoon...Ja haluaisin sanoa poikieni puolesta, että he ovat alkaneet kerätä luonnosta sinne heitettyjä pulloja ja tölkkejä (ja vievät ne sitten kauppaan...:)).Ja myös roskia, jos joku on sinne niitä heittänyt.

Ja joo, osallistuisin minäkin...

Salla
565/570 | 

Mun ekoteko on valita omat jalat tai yleiset kulkuneuvot kun pitää päästä liikkeelle.

Anna E
566/570 | 

Oi, kasvohoito olisi kyllä niin mieluisa piristys tähän raskaaseen kevääseen.

Pyrin kyllä olemaan ympäristöystävällinen. En mm. omista autoa. Pyöräilen ja kävelen matkat aina kun se on mahdollista. Käytän kestovaippoja lapsilleni ja teen pääsääntöisesti ruoat ja vauvan soseet itse ym. Ostan vaatteita ym. aika harvoin, mutta silloin kun ostan panostan laatuun ja klassisuuteen. Tässä siis jotakin mainitakseni. Joissain asioissa ja tekemisissäni en taas ole kovin ympäristöystävällinen. Mm. Thaimaanmatkailuista keskellä talvea on vähän huono omatunto... :/

Jokatapauksessa maapallon tulevaisuus ja biodiversiteetin säilyminen huolestuttavat minua ja siis pyrin pienillä teoillani vaikuttamaan ja opettamaan samalla lapsilleni ekologisempaa ajattelua.

Laura
567/570 | 

ihana kilpailu! mun vinkkini on: opettele pitämään kotona vain yhtä valoa päällä kerrallaan! ei siis tarvitse luukuttaa valoja eteisessä, keittiössä ja kylppärissä, jos istuu iltaa olohuoneessa;)

Johanna (Tre)
568/570 | 

Ihana arvonta! Ei mitään maata mullistavia ekotekoja, mutta etenkin lastenvaatteiden ja -tavaroiden kierrätystä kavereiden ja sukulaisten kesken. Ja aikakauslehtien kierrätystä samoin! Lisäksi jätän kaikki hedelmäpussit ottamatta mikäli mahdollista, esim. banaanit, paprikat jne. voi hyvin ostaa ilman pussia.

Kivaa kesän odotusta! T. Johanna

Hekku
569/570 | 

Oijoi, oispa mahtava voittaa tämmöinen hemmottelupaketti! Huhtikuun lopussa ois sopivasti miun synttäritkin, pääsis tääkin nelikuisen pikkuipanan mamma vähän rentoutumaan :)

Itse valmistan ympäristöystävällisiä kortteja esim. pussilakanapakettien sisällä olevista pahveista tai muusta pakkausmateriaalista, "ilmaista" ja hyvää paperitavaraa! :) Pikkuihmisten lahjat paketoin usein lahjakasseihin, niitä sitten kierrätellään ystäväperheiden kesken. Kestävät hyvin monet juhlat!

Mirka
570/570 | 

Hei, minä osallistun! Mun ympäristövinkki: syökää papuja! Niitä voi laittaa salaattin, voi vaikka korvata osan lihasta niillä. Halpaa, hyvää, proteiinipitoista, terveellistä ja ekologisempaa kuin lihansyönti :)

Tintsa
571/570 | 

Voi kun olisikin jotain hyviä uusia vinkkejä, mutta pahoin pelkään ettei taida olla. Yritänkin siis ottaa siitä syystä kaikkien muiden vinkeistä vaarin! ;)

santra
572/570 | 

Tärkeimmät omat tekoni on varmaan kierrättäminen, kasvissyönti ja julkisten käyttö, autoa meillä ei edes ole.

Isadora
573/570 | 

Ihana Jurlique! Ostan vaatteita lähinnä kirppareilta ja vintagekaupoista. Hiukan luontoystävällisempää eikä usein kävele vastaan samoja vaatteita ku mulla. :)

enbbuu
574/570 | 

no ma ostelen aika paljon vaatteita kaytettyna, lisaks kierratan roskia, siina muutama hyva luontoystavallinen teko:)

minä
575/570 | 

kierrätys ja aina kun mahdollista kävelen tai käytän julkista liikennettä! Aurinkoa kaikkien päivään vaikka onkin aika harmaa päivä ainakin Helsinkiin tuloillaan, pitäkää lähimmäisistäsi huolta <3

Merenranta
576/570 | 

Oman elämän ekologisia tekoja ja valintoja:
-vaikka asun Helsingissä aivan keskustassa, lähitilalta kerran vkossa haetaan täysimaito 5 litraa ja kananmunat.Jotta lapset saavat luonnonmukaista..
Vaatteet: ostan laadukasta ja pidän useita vuosia ja lopuksi vielä myyn kirpputorilla. Lasten vaatteet myyn kirpputorilla.vaikea vaan löytää nykyään kouluikäisille ostettavaa sieltä. Myöskin taloyhtiöllä oma kierrätyspiste mm.vaatteille,kengille,leluille. Saan kaikki aikakausilehdet mitä haluan naapurilta (koska postissa töissä) nämä kierrätetään ystävien kanssa..en edes tiedä kuinka moni ne sitten vielä lukee :) Eli kaikki mitä voi käyttää useampaan kertaan, käytetään. Hyvin huolehdittuna monesta asiasta riittää toisellekkin iloksi asti <3

lisa
578/570 | 

Itse yritän ostaa lähiruokaa ja tukea suomalaisia yrittäjiä - mieluummin siis poronlihaa Lapista kuin espanjalaista chorizoa leivän päälle ;) Tuntuu pahalta ajatella, että viinini kuljetettaisiin Australiasta asti, joten suosin juomissakin eurooppalaista. Vaikkei minusta kasvissyöjäksi olekaan, niin yritän myös parhaani mukaan pitää sen yhden lihattoman päivän viikossa :)

Mukavaa kevättä sinne naapurimaahan :)

Mia
579/570 | 

Heissan!

Mun ekotekojani ovat olleet monivuotinen kasvissyönti, tehokas kierrätys, kirpputorit, luonnonkosmetiikan käyttö ja luomuruoka, mutta tärkeimpänä olen oppinut pitämään omien lasten myötä kauaskatseista ekologista ajattelua - millaisen maailman jätän lapsilleni? Lapset oppivat itse arkisista valinnoistani ja heidän oma ekologinen ajattelunsa kehittyy.

Rahankäytössä olen oppinut harkitsevaisemmaksi, entinen himoshoppaaja kun olen..:).

Arvonnassa mukana!

Minttumaaria

Silkku
580/570 | 

Voi että ku oon haaveillu niin pitkään just tollasesta hoidosta. En oo nimittäin koskaan käyny missään tollasessa.
Osta suurimmaksi osaksi vaatteet ja tavarat kirppareilta. Ja sähkö meillä on vesisähköä (vai mitenkä se nyt sanotaankaan). :)

aalto
581/570 | 

Tähän ihonhoitosarjaan en olekkaan vielä tutustunut, vaikka luonnonmukaisia kosmetiikkatuotteita olenkin testaillut. Juuri päivittäin käytettävillä, pienilläkin asioilla voi vaikuttaa: kannan aina mukanani laukussa kangaskassia (vältän ostamasta muovikassia tai sanon myyjälle laittavani omaan kassiin, mikäli muoviseen olisi pakkaamassa). Pyrin käyttämään elintarvikkeissa useimmin luomua ja/tai ainakin kotimaista. Käytän pesuaineina luontoystävällisiä tuotteita. Kiertelen kirpputoreja ja suosin kierrätystä kaikin puolin.

Ananas
582/570 | 

Mulle ekologiset valinnat arkipäivässä eivät ole mistään pois tai vaikeuta elämää, vaan päinvastoin ovat enemmän sellaisia kivoja tekoja itsellekin. Ostan suurimman osan lastenvaatteista käytettynä ja myyn tai annan eteenpäin. Kirppisten penkominen on kivaa shoppailua. Lisäksi siivous- ja pesuaineeni ovat luontoystävällisiä ja samalla ihanan tuoksuisia. Olen myös kasvissyöjä ja sekin on ihan omasta hyvinvoinnista lähtöisin, eli mistään en ole joutunut luopumaan. Lisäksi tietysti jätteiden lajittelu ja muut itsestäänselvyydet hoituvat arkipäivässä kuin itsestään.

Maija
583/570 | 

Kävin viikonloppuna Luonnonkaunismessuilla ja sieltä sai paljon hyviä vinkkejä luonnolliseen kauneudenhoitoon.

HannaHoo
584/570 | 

Tulikin tuosta mieleen, että pitäisi täällä työpaikalla taas kerran nostaa mekkalaa kierrätyksestä. Voitteko kuvitella, siivoojat ei suostu, että olisi eri roskikset...Kuitenkin, kun olen aika isossa puljussa töissä (13 500 tässä kaupungissa työntekijöitä) niin tuolla jo taitaisi olla merkitystä.

Jurlique kuulostaa tutustumisen arvoiselta, ja tuo hoito olisi todella luksusta väsähtäneen äidin päivään!

HannaHoo

PS. Tutustuin blogiisi vasta n. viikko sitten, riemulla luin liki akiken putkeen ja vielä riemastuttavampaa oli löytää yhteinen tekijä, Kotka.

Riinukka
585/570 | 

Jurlique on minulle uusi, mielenkiintoinen juttu. Ja hoito tulïsi niin tarpeeseen! ;)
Meillä kierrätetään niin roskat kuin vaatteet ja muutkin tavarat, pyritään miettimään myös sähkön ja veden käyttöä ja talon lämmitysasioita.

KahviKaneli
586/570 | 

Voi että, tämä sopisi juurikin minun nelikymppisille väsyneille kasvoille tämä tämmöinen hoito ja hemmottelu.
Lukijana mukana arvonnassa.

Helle
587/570 | 

Kierrätys, biohajuva tiskiaine ja kaikkea muutakin biohajuvia tuotteita.
Mukavaa viikkoa:)

Päivi J
588/570 | 

Kierrätän kaiken mahdollisen ja ostan aika paljon vaatteita netistä secondhandina. Kuukauden päästä iskevän nelikymppisyyden vuoksi olisi ihana kasvohoito enemmän kuin tarpeen :)

Helinä
589/570 | 

Hei
Kiitos mahdollisuudesta olla arvonnassa mukana!

Asutamma vanhaa taloa (1800-luvulla rakennettu). Korjaamme sitä itse mistä on pakkko, hyvin vanhaa meillä on edelleen ja vaatimatonta. Hyvä ekologinen teko perheeltämme joilla harrastuksena mm. purjehdus ja partio. Lapsemme eivät aja mopoilla eikä mopoautoilla vaan kävelevät tai pyöräilevät kouluun, kuten minä äiti töihin.

Heijji
590/570 | 

Pienillä valinnoilla :) Vaihtamalla käyttämäsi tuote ekologisempiin tuotteisiin, lisätä kasvisten syöntiä, pyöräilemällä(kävelemällä) paikasta toiseen (!) ja muutenkin käyttämällä maalaisjärkeä :) Itse koitan pikku hiljaa tehdä hyviä valintoja pallomme puolesta !
P.s. Don't forget to quit smoking ! :) I did it already !

Pia
592/570 | 

Ihana arvonta, voittaapa tuon kuka tahansa niin varmasti tulee tarpeeseen pieni hemmotteleva arkikatko!
Ekotekoja mm. perinteisesti kierrättäen, kompostoiden, turhia ostoksia välttäen, lähituottajia suosien.

Laura
593/570 | 

Pyrin aina mahdollisuuksien mukaan ostamaan lähiruokaa ja välttää pitkälle jalostettuja tuotteita ja tekemään kaiken alusta asti itse. Välillä se on tietysti mahdotonta lapsiperheessä...Mukana ollaan jälleen tässä ihanassa arvonnassa ;)

Jenni
594/570 | 

Olen siirtynyt enenevässä määrin käyttämään luonnonkosmetiikkaa: aina kun joku tuote loppuu, ostan tilalle ekosertifioidun tuotteen. Lisäksi olen alkanut myös ruokakaupassa kiinnittämään huomiota tuotteiden alkuperään, ja ostankin yhä useammin luomua ja reilun kaupan juttuja. Kierrätän kaikki (ehjät) käytetyt vaatteet, pahvit, paperit, metallin, lasin ja sähkölaitteet sekä lajittelen bio- ja sekajätteen.

Silja
595/570 | 

Ihanaa! Jurliquen tuotteet on itsellä ahkerassa käytössä ja hoito piristäisi kivasti kotiäidin arkea. Ekoilu on muutenkin lähellä sydäntä kyllä.

Sissi
596/570 | 

Asun pienessä asunnossa, sammutan valot perässäni, liikun pyörällä, kierrätän. Hyvä idea on käydä taloyhtiön lenkkisaunassa- se lämpiää joka tapauksessa!

-Karoliina
597/570 | 

Paristot kierrätykseen ja luontoon ei heitetä karkkipapereita eikä muutakaan. Ajattelen aina kun tekisi mieli joku käärö kädestä pudottaa, että se tulee takaisin omalle pihalleni, enhän sitä sinnekkään halua, eli taskuun ja sitten roskiin.

Marjaanan
598/570 | 

Tuo onkin mulle uusi tuotemerkki, täytyy tutustua. Itse käytän kosmetiikassa hajustamatonta ja luomua, ja tietystä mahd. vähän näitäkin.

Rachel
599/570 | 

Oma komposti, josta tuleva aines menee omaan kasvimaahan.

Lotta
600/570 | 

Lasteni päiväkoti on saanut "vihreä lippu" -sertifikaatin. He oppivat siellä tärkeitä asioita esim kierrätyksestä ja veden säästämisestä. Välillä opin itsekin uutta heidän kauttaan!

Näytä kaikki kommentit (570)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla