Ranta-askarteluiksi oli pakko kehittää jotain; oikeasti tuikitarpeellinen olkihattu.... Tai paperinarustahan toi on tehty, mutta siis just yhtä ihanan ilmava ja kevyt päässä. Lierinkin voi helposti taittaa pois tieltä jos siltä tuntuu, tää on hyvin muotoiltavissa.

Hattu on tehty kokonaan ketjusilmukoista, helpommaksi ei voisi paljon mennä ja paperinarua tarsitsee sellaisen keräkaalin kokoisen pallon verran. Ostin itse lankakaupasta suuren vyyhdin, josta riitti narua kahteen kerään/ hattuun. Äitikin on jo saanut siis oman :)) Ja virkkuukoukku numero 7. Tähän vaaleaan olisi ollut kiva yhdistää musta tai tummansininen lieri tai vain raita... sitäkin voisi vielä kokeilla.

Aloittelin kolmen ketjusilmukan lenkillä ja lisäilin aluksi silmukoita tuplamäärä; kaksi silmukkaa yhteen. Kun pyöreä levy oli tarpeeksi suuri, hyppäsin suunnilleen joka kuudennen silmukan yli ja muuten virkkasin silmukan silmukkaan. Ja lieriä saakin sitten levennellä niin paljon kuin haluaa! :)

Nyt taas mennään, moi! :)) Kyselkää, yritän vastailla vielä tänään jos ohjeista on kysyttävää ;)

Ps. Paperinaru kannattaa kostuttaa, jotta virkkaaminen sujuisi mahdollisimman jouhevasti ja lopputuloksestakin tulee kostella narulla tasaisin. En kuitenkaan suosittele kokeilemaan mun epätoivoista yritystäni kastella narukerää roikottamalla sitä veneen ulkopuolella kovassa vauhdissa...

Kommentit (35)

Vierailija

Voi ku ihana! Vois virkata itsekin jos ranne kestäisi. :) Mä en pysty kuin neulomaan.

Vierailija

Fantastinen lierihattu hellekeleille, eikä liian fiini. Nyt kyllä tartutit hatuntekovimman minuunkin! Voi sinnuu!

Vierailija

Ihania kesakuvia! Niin tunnelmallisia. Taynna kesaa, lampoa ja iloa :) Kiva myos toi sun lyhyempi hiusmallia :)

Vierailija

Tarkoititko ketjusilmukoista ja pylväistä? Pelkällä ketjusilmukalla ei saa käsittääkseni noin yhtenäistä pintaa aikaiseksi...

Vierailija

sulla on aivan ihania valokuvia täällä sun blogissa, tosi kauniita! miten satutkin aina olemaan kamera kourassa oikealla hetkellä!

kesäterkuin essi :-)

Vierailija

sulla on aivan ihania valokuvia täällä sun blogissa, tosi kauniita! miten satutkin aina olemaan kamera kourassa oikealla hetkellä!

kesäterkuin essi :-)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Joo, tai jos on käsillä vesihana, niin varovasti kostuta pienen vesivirran alla ja puristele kosteus koko kerään. Onnistuu kyllä upottamalla koko komeus mereenkin :))

Vierailija

Aivan ihana hattu ja suloiset kuvat! Taitaa olla ihan kiinteitä silmukoita, musta ja bees vois ollakin hyvä yhdistelmä, lieri vois olla vaikka tasaraitaa...ihana idis!

Nauttikaa Suomen lomasta ja rakkaistanne! Rakkaus ja kiintymys välittyy kuvista:)

Vierailija

Heippa! Onpa kiva hattu! (: p.s. taisin bongata sut perjantaina terassilta, en vaan uskaltanu tulla sanoo moi :))

Vierailija

Aivan supernätti hattu! Ostitko paperinarun täältä Suomesta ja mistä tarkemmin? Tuota täytyy kyllä kokeilla, kun vaan löytyy oikeanlaista paperinarua :)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Paperinarun ostin ihan lankakaupasta, mutta kyllä näitä varmasti myy askartelukaupatkin ja varmaan monet sekatavarakaupatkin, en oikein oo ennen ajatellut mistä paperinarua saa :)

Vierailija

Mainio hattu :) Selailin taas viime aikojen kuvia, ihania. Iloista ja lempeää kesäoloa sinulle ja perheellesi, missä kuljettekin!

Madicken

Vierailija

Heippa!

Ihanat biksut eli bikinit...mistähän ne on?

Kivaa kesää <3

*Tiikerikakku

Vierailija

Koska mä oon vähän huono näissä ni voisitko vielä laittaa parempia kuvia tuosta hatusta ja sen mallista ja ehkä jonkinlaisia piirroksia miten siis teit sen. Ollaan lähdössä 4 viikon kesälomareissulle asuntoautolle ja mies ajaa, joten mä voisin virkata tuommosen hatun itselleni. =)

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Tähän kannattaa soveltaa vähän omaa tyyliä, voi muokata mallin oikeastaan ihan just sellaiseksi kuin haluaa... Mun hattu on littanaksi lätättynä aika sellanen laakea; ei selkeää hattu -tai lieriosaa eli ei suuria kavennuksia eikä levennyksiä. Aloita kuitenkin tekemällä ihan sellaista pannunalusen tapaista litteää ympyrää ja kun se tuntuu olevan sun päälaen kokoinen, lopetat silmukoiden lisäyksen, virkkaat yksi yhteen ja vähän kaventeletkin (eli hyppäät noin joka 5. silmukan yli). Myöskään lieriä en tehnyt valtaisan suureksi, vähän vain lisäilin taas silmukoita kun hattu ulottui sopivasti otsalle. Lykkyä tykö ja hyvää matkaa :))

Vierailija

Hei!

 

Ihana hattu! Kuulisin mieluusti vielä tarkemmat speksit itse "langasta", miten leveää se oli?

Vierailija

Superidis jonka on ihan pakko toteuttaa lomalla :) Kiitos taas kerran ihanasta DIY vinkistä.

Vierailija

Ihana DIY vinkki! Oikein mukavaa lomailun jatkoa teille! Olet sen ansainnut. Ei haittaa yhtään vaikka blogisi elääkin tällä hetkellä hieman "hiljaiseloa", keräilet rauhassa jutun aiheita ja ennen kaikkea rentoudut. :D

Täällä vielä hetki kuluu töissä ja sitten koittaa odotettu loma ja ulkomaanmatka!

Kesäterkuin V

http://vbelieveinyourdreams.blogspot.fi/

 

Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään norjalaisen kalastajan vaimona ja kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram