Multa aina silloin tällöin kysellään ruokavalioon liittyvistä jutuista ja syömisistä. Ei varmaan yhtä paljon kuin "ihan nuorten tyttöjen" blogeissa, mutta joskus kuitenkin. Osittain ihan tietoisestikin kirjoittelen kuitenkin aika vähän aiheesta ja etenkin ruokapäiväkirjan pito tai "päivän annosten" ja banaanien kuvailu tuntuu mulle hiukan vieraalta -sorry :)

Suoraansanottuna mun mielestä ruoka ja syöminen yhdistetään etenkin mediassa ihan liikaa laihduttamiseen ja meihin naisiin kohdistuu jo ihan tarpeeksi paineita ilman että joka suunnalta (lue: vielä munkin blogistani) tulee neuvoja miten pitäisi syödä. Millaisella dietillä pitäisi olla ja millainen kroppa ois tarpeeksi yhteiskuntakelpoinen. Ja tietenkin miten sen unelmakropan saavuttaa syömällä. Mikä on fy fy -ruokaa ja mikä avain onneen.  

Mepä aloitettiin aamu tänään paistamalla lettuja. Kun ei ollut leipää ja molemmat puurokattilat olivat astianpesukoneessa. Niin me paistettiin lettuja. Ei munakasta eikä mitään muutakaan protskupitoista, vaan kunnon hiilaripommi. Hillolla. Mmmmmm :P

Mun syömisessä varmaa on se, ettei mikään ole kiellettyä. Se mitä tekee mieli, sitä saa syödä ;)

Ja toinen mikä on varmaa on päiväkahvit. Kuppi kahvia kermalla jonkun superherkun kanssa. Enkä nyt puhu superfoodista. Superherkku = pulla tai kakun pala tai munkkipossu tai piirakka tai ihan kauheassa hätätilassa kuiva keksi (tapahtuu lähinnä työpaikalla) ;D

Dagens neulosmekko Minus /  leggarit Pieces

Olen hoikka -tiedän. Mitään en kuitenkaan tee "pitääkseni itseni laihana" enkä todellakaan edes ymmärrä, miksi hoikkuus on niin avostettua; monen mielestä lähestulkoon ainoa oikea tapa olla hyvännäköinen. Mun mielestä ei. Kauneus ei ole kiloista kiinni ja mun silmään ihan yhtä kaunis voi olla poikamaisen laiha nainen kuin rehevän runsaskin; se tärkein hehku kun tulee sisältä. Kaikki eivät ole samanlaisia; what makes you different makes you beutiful.

Tänään pomittiin oman maan ekat retiisit, mmmm <3

Kuulen myös aina silloin tällöin, miten naiset "mieluummin ovat pikkasen pyöreita, mutta iloisia kuin salaattia puputtavia kiukkuisia nälkäänäkeviä laiheliineja".  Olen periaatteessa ihan samaa mieltä ;) En minäkään nälkää näkisi enkä mitään puputtaisi, mistä kiukkuiseksi tulee. Ihan oikein :D  Ruoasta ja elämästä tulee nauttia!

Toisaalta satun olemaan tyyppiä, joka tekee kaikkea muuta mieluummin kuin syö hehe. Keksin aina niin paljon muuta tekemistä, että syöminen saattaa vähän unohtua. Mut sellanen ihminen vähän on. Ei meitä ole tehty istumaan sohvalla (tietokoneen ja blogin ääressä ;)) ja vastaanottamaan ravintoa parin tunnin välein. Aikoja sitten on metsästetty ja syöty tarkasti silloin kun ruoka on saatu kiinni -ei välttämättä ihan joka päivä. Ja vielä viisikymmentä vuotta sitten ruokaa oli paljon vähemmän tarjolla. Ei nykyistä ylituotantoa, pitkälle jalostettuja valmisruokia ja törkeää roskiinheittoa. Niin ja -ihmiset olivat poikkeuksetta aika hoikkia. Sellaisia, joita tänä päivänä melkein ihmetellään. Ruokaa ja esimerkiksi ruokaluaikoja ja syömisen sosiaalista merkitystä voitaisiin myös arvostaa enemmän.

AND...

Ensimmäinen ja viimeinen kuva weherartit.com

Eli ruokailun osilta toivotan kaikille oikein rentoa, stressitöntä ja maukasta kesää, nautitaan mauista! :D

Kommentit (104)

annamaija
105/104 | 

Mukavia kirjoituksia, joita lukee mielellään. Olen myös samaa mieltä, että hyvästä ruuasta ja elämästä kannattaa nauttia. Ja elämästä kannattaa nauttia nyt, eikä vasta huomenna´)

annamaija
106/104 | 

Tietysti pitää olla kontrollia ja osata myös lopettaa. Työn jälkeen nautinto:D

IdaSofia
108/104 | 

Ihana postaus. Juuri kun mietin tässä että detox vai karppaus vai mikä :D Kohtuus kaikessa helpommin sanottu kuin tehty! Ihanaa viikonloppua norjaan. :)

MissuS
109/104 | 

Ensiksi luin otsikon ja ajattelin "eiii ei kai eiii en jaksais enää lukea näitä olen tosi laiha ja timmi mutta vielä pitäisi tuota oikean pohkeen lihasta maanitella enemmän näkyviin juttuja" mutta yllättyin ERITTÄIN positiivisesti!

Minua aivan äklöttää kun hoikat naiset blogeissaan jaksavat valittaa kuinka pitäis pikkasen kiinteytyä sieltä ja täältä tai silloin ei voi hyvin. Todella huolestuttavaa!!! on mun mielestä hyvä että ihminen liikkuu ja syö terveellisesti ja silloin kun noi on tasapainossa niin ei pitäis hirveästi lihavuuttakaan ilmetä. Mutta aina varmasti löytyy valittamista ja musta silloin elämä menee kyllä ihan hukkaan jos vain kokoajan mietti kahvakuulia ja detox diettejä ja on jo todella timmissä kunnossa.

Elämä on ihan liian lyhyt sellaiseen! Mieluummin nautin ajasta rakkaiden kanssa ja olen huolettomalla tuulella ja jos vaaka heittää pari kiloa sinne tai tänne niin en huolestu vaan jätän vaikka pari pullakahvia viikossa pois ja katson tilannetta uudestaan kuukauden päästä :)

tulin todella iloiseksi sun kirjoituksesta!! ihanaa että sä kehtasitkin sanoa noin!!! :)

Ninni
111/104 | 

Heips Johanna=)

Kiitos sähköpostistasi=)

Osuit muuten naulan kantaan: päivällä kuppi kahvia KERMALLA ja vaikka näin kesäaikaan ihana MANSIKKALEIVOS mmmmmmmmm voiko olla parempaa=D
Aurinkoista viikonloppua teille<3

Minny
112/104 | 

Olipa kiva postaus, olen itse "rehevähkö", mutta se ei ole koskaan haitannut itseäni. Lähinnä se tuntuu haittaavan muita -itse olen onnellinen ja isoluinen, laihuus ei sopisi minulle ollenkaan! Pieni tai suuri, kapea tai leveä, kyllä se on se itseluottamus ja sisin joka vetoaa. Hauskaa myös kuulla, että joku muukin juo kahvinsa kermalla ;)

Uuden Kuun Emilia
113/104 | 

Oi, nyt vain toivon, että mahdollisimman moni lukee tämän postauksen ja edes yrittää sisäistää asian. Juuri näin, ihanasti kirjoitettu!

Mun suhtautuminen ruokaan on täysin sama. Mulla herkupäivä on joka päivä ja mieli on levollinen, kun tietää, että kaapissa on jotain hyvää kahvin kanssa, kun se oikea hetki tulee :)
Samaan tapaan olen niitä ihmisiä, jotka vain unohtavat syödä. Jos en olisi äiti, tuskin söisin varmaan ollenkaan. Tuntuu, että aina olisi muuta tekemistä, mutta kasvatuksellisista syistä sitä on välillä pakko pysähtyä nauttimaan jotain ruokaakin :D

Ihanalta kuulostaa tuo teidän päiväkotinne siellä! Voiko tuollaista paikkaa edes olla!!!
Aurinkoa ja iloa sinne!

alma
115/104 | 

Kiva postaus ja kauniita kuvia jälleen. Meilläkin syötiin iltapalaksi pannukakkua. Mansikkahillolla.:) Ei se ole niin justiinsa. Kauniista viikonloppua Johanna!

Lumi
116/104 | 

Hah! Otsikko sai huokaisemaan, hohhoijaa taas näitä postauksia. MUTTA teksti olikin aivan mahtava! Täyttä asiaa. Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!

Anne
117/104 | 

Erittäin hyvin kiteytit kaiken oleellisen. Hieno kirjoitus! Liikuntaa et paljon käsitellyt, mutta olen saanut sen käsityksen, että liikut paljon niin se on aika suuri tekijä siinä, että voi syödä "kohtuudella" mitä haluaa. Itse käyn juoksulenkeillä niin voin syödä mitä huvittaa ja kilot ei kerry. Ja en mä sen takia siellä juoksulenkillä käy, että kilot ei kerry vaan se on pieni sivutuote siinä ;) Pää siinä tuulettuu ja jaksaakin enemmän kun siellä käypi. Ei se mitään pakkopullaa oo. Eihän siitä tulisi mitään jos väkisin joutuis vääntää :) Sama on ruokienkin kanssa, siitä pitää tulla tapa miten toimii, niin se toimii. Aurinkoista viikonloppua!

cheririe
118/104 | 

Mun mielestä on todella virkistävää vaihtelua lukea tällaista tekstiä!!! Ja kiitos kun et laita mitään diettivinkkejä. :) Työssäni olen joka päivä tekemisissä ravitsemuksen ja varsinkin niiden ongelmatapausten kanssa. Työmaata riittää suomessakin enemmän kuin on resursseja hoitaa..

gaby
119/104 | 

Hoikka nainen on käsittääkseni ennemminkin tyttömäinen kuin poikamainen, jos ajatellaan, että nainen "lihoo" samalla kun saa naisellisia muotoja. Ja noita päivittäisiä pullia voi aikuinen usein syödä lihomatta vain, jos syö muuten kohtuudella tai elämäntapa on liikunnallinen. Monet ihmiset eivät nykyään kävele mihinkään, käyttävät hissiä jne ja syövät todella raskaasti, vaikka olisivat toimistotöissä, joka ei kamalasti kuluta. Munkin hoikkuutta joskus ihmetellään, mutta kun on liikunnalliset elämäntavat ja syö kohtuudella "oikeaa" ruokaa, sitä pysyy hoikkana.

Kaunista ei kuitenkaan ole vartalon koko vaan se miten vartalon kantaa ja se edellyttää sisäistä hyvää oloa. :)

Alice
120/104 | 

Kiitos hienosta jutusta joka piristi päivän!:) Juuri äsken luin erästä blogia jossa nuori neitokainen on dieetillä ja syö suunnilleen vain vähän proteiinia, ja kyllä se pistää ravitsemusalan ammattilaisen huokaisemaan syvästi! Todella murheellista..
Mutta onneksi on olemassa vielä fiksuja ja vastuuntuntoisia ihmisiä.:) Hyvät viikonloput!

Elina K
121/104 | 

Kiitos Johanna tosi hyvästä jutusta! Täysin samaa mieltä tässä asiassa:) Taidan olla itsekin hieman samantyyppinen, yritän syödä perus hyvää ja puhdasta kotiruokaa, herkutkin maistuu. Mutta välillä syöminen unohtuu, jos paljon hommaa.
Tosi kiva juttu sinusta myös Kaksplussassa!

Nna
122/104 | 

ihana kirjoitus sinulta! eikä tästäkään paista minkäänlainen ylemmyydentunne siitä, että vallitsevien kauneusihanteiden edellyttämän ruumiinrakenteen ylläpitäminen ei ole sinulle vaikeaa. siitä juuri pidän blogissasi: maanläheisyydestä, rosoisuudesta, aitoudesta.

ninnukka
123/104 | 

Ihana asu sulla tuossa kuvassa, näytät tosi hyvältä :)
Kiva myös, että tuot esille asian joka tässä hullussa, laihuutta ihannoivassa maailmassa on unohtunut. Syömisestäkin on onnistuttu tekemään suorittamista, ja ihmistä joka ei noudata mitään diettiä katsotaan pitkään..

Hauska tuo ensimmäinen plakaatti, kiteyttää asian mainiosti!

Satu
124/104 | 

Tiedätkö? Sä olet niin ihana, että mulla alkoi kyyneleet valumaan silmäkulmista.

Eipä paljoa lisättävää sanoihisi. Mutta eipä se juurikaan aina ole niin helppoa...

Iina
125/104 | 

Oon niin samaa mieltä! Oon tosi hoikka (170/cm46kg), mut syön aivan mielettömästi! Oon aina syöny. Pienempänä, joskus 15 vuotiaana mua nolotti, kun jaksoin syödä kokonaisen kotipizzan. Nykyään sit jaksan vetää Monsterin kerralla napaan. Ei nolota enää, vaikka poikaystävä ja työkaverit jaksaa muistuttaa mun suursyömisestä. Oon aika onnekas, ainaki omasta mielestäni :)

Säde
127/104 | 

Valitettavasti lihavuus ja merkittävä ylipaino ovat suuri riskitekijä monille vakaville sairauksille, jolloin se elämästä nauttminen jää lyhyemmäksi.
Tämä asia tulisikin nähdä enemmän terveyden kannalta. Liiallinen laihuuskin on epäterveellistä.
Kun löytää tasapainon ruokavaliossa ja liikunnassa, saa varmasti herkutella mansikkakakulla ja kermakahvilla, herkkuhetkiä pitää olla jokaisen elämässä!! =)

Sofié
128/104 | 

Heippa!

Olen sinun kanssasi ihan samaa mieltä. Ihana postaus :)

Olen kasvanut varhaisnuoruuteni tanssisalissa peilien edessä. En ikinä ole olut lihava, vaan minulla on aina ollut naisellinen vartalo. Pyöreä peppu, leveä lantio ja kapea vyötärö. Nuorempana koin ihan hirvittävää stressiä vartalonuodostani, sillä ystäväni omasivat "normaalimman" vartalomallin. Näin myöhemmin vähän aikuistuneena olen oppinut pitämään vartalostani juuri tälläisenä kun se on. Poikaystäväni on myös auttanut minua ymmärtämään, että onnelisuus ei voi olla farkkukoosta kiinni :)

Nykyään rakastan syömistä ja ruoan laittoa. Nykyään taidankin saada suurimmat nautintoni hyvästä ruoasta :). Kun muuten syö terveellisesti ja monipuolisesti, niin voi sitä itselle suoda herkkuhetkiä :)

Päivi
129/104 | 

Piristäviä postauksia sinulla Johanna :) Käyn blogissasi useamman kerran viikossa tai aina kun on tylsä hetki.
Kauneutta on tosiaan monenlaista, joillekin pyöreys suorastaan sopii kun taas toinen hehkuu laiheliinina ja se suurin hehku kuitenkin tulee sisältäpäin, kun on sinut itsensä kanssa. Se jos mikä tekee rikkaan tästä elämästä, ettei kaikkien tarvitse olla samasta muotista veistettyjä. Ja tosiaan päivän parhaita hetkiä ovat juuri nuo pienet nautinnot, aamu- tai päiväkahvi korvapuustin tms kanssa fiiliksen mukaan. Nautitaan kaikilla aisteillamme :) Hyvää kesää norjaan!

Sini
130/104 | 

Olen samaa mieltä! En ymmärrä miten jotkut jaksavat höpöttää dieeteistä ja miltä näyttävät KOKO ajan, kun salaisuus hyvään oloon kun normaali puhdas ruoka ja pitää kroppa liikkeessä. Itse olen erittäin laiska, joten liikuntaa pitäisi rutkasti lisätä. Tosin olen oppinut täällä Ranskan maalla miten syödä hyvin, ennen Suomessa tuli elettyä juurikin salaatinlehdillä ja huono olo oli jatkuvaa, nyt syön todella paljon eikä huonot olot vaivaa :)

Riikka
131/104 | 

Hei, taidan ekaa kertaa kommentoida blogiasi, lukenut olen kyllä jo pitkään....Erittäin terveitä ajatuksia, kiitos tästä kirjoituksesta! Toisaalta tulee mieleen se että kaikki eivät todellakaan voi syödä noita herkkuja yhtä paljon kuin aina hoikkana pysyvät ihmiset. Monilla muilla ihmisillä herkut näkyy pian kropassa eikä s eole pelkästään ulkonäköasia, vaan ylipaino vaarantaa myös terveyden ja aiheuttaa riskejä sairastua moniin elintasosairauksiin.

Itse olen kuten sinäkin, perinnöllisesti laiha, söin sitten mitä hyvänsä. Mun jokapäiväiseen ruokavalioon kuuluu myös se kotiäidin iltapäiväkahvipulla ;) Tykkään leipoa lapsille ja itselleni, ja käytän voita mieluummin kuin margariinia. Sitten toisaalta on päiviä kun en muista/ehdi syödä. Mulle on myös joku sanonut joskus että syön pieniä annoksia, itse en kyllä mielestäni erityisen pienesti syö. Yksi juttu myös mistä olen saanut kommenttia on hidas syömiseni, ehkä sekin vaikuttaa siihen että ei syö liikaa kun pureskelee rauhassa hotkimatta ja nauttii siitä mitä syö.

Mutta ennen kaikeka, fiksu postaus, juuri näin maalaisjärjellä tulisi kaikkien ajatella ruoka-asioista. Ihmistä ei tosiaan ole tehty tietokoneella istumaan ja blogeja lukemaan:D

naana
132/104 | 

Hyvä postaus! :) Harmi vaan kun toiset lihovat helpommin kuin toiset. Mutta ei oteta ressiä, eiköhän tässä elämässä ole isompiakin murheita!

Klem ja ihanaa viikonloppua! <3

Mia Willa Oliviasta
133/104 | 

Heippa :)

Viisaita sanoja!! Olen itse ihan samaa mieltä, että elämästä pitää saada nauttia. Kummini ovat molemmat "reheviä" ja he sanovatkin aina, että miksi sitä parasta kaveriaan kiusaamaan (siis itseään) ;)
Valitettavasti, esim minulla on todella suuri riski sairastua diabetekseen (ole jo kahdessa raskaudessa sen saanut, sekä suvussani on sitä todella paljon ) ja joudun oikeastaan koko ajan laskemaan syömisiäni :(
Sain eilen kaupassa kommentin, että nyt alat syömään!! Kyllä, olen ehkä laihtunut, mutta en tarkoituksella. Ja toisaalta minun mielestäni sillä ei tosiaan ole mitään väliä mitä painaa, kunhan itse on tyytyväinen! Ja minä olen, muutama kilo lisää ja se on kaikki mahassa:( Se on näitä raskauksien ihania varjopuolia ;)

Nautitaan elämästä joko laihoina tai hieman pulleina. Jokainen meistä ne kilonsa kuitenkin itse kantaa:)

Minna
134/104 | 

Hei Johanna !
Ekaa kertaa kommentoin, vaikka olen jo pitkaan blogiasi seurannut.

Itse asun talla hetkella Afrikassa, pienessa kylassa, jossa tuoreruoka ostetaan kahdesti viikossa torilta ja kuivaruoka pienista R-Kioskejakin pienemmista kojuista. Muutiin tanne viime syksylla ja olen huomaamattani laihtunut joitakin kiloja ja mika tarkeinta olen tuntenut oloni jo pitkaan terveen kevyeksi. Liikun saannollisesti, mutta syon myos hyvalla ruokahalulla, herkkuja unohtamatta. Hyvan olon tuotos on ihan vaan lisaaineeton lahiruoka (sana jota jo inhoan, kun sita nyt kaikkialla lansimaissa hehkutetaan). Mutta kun se vain toimii. Lisaksi olen oppinut tekemaan kunnon perusruokaa hyvista raaka-aineista. Tomaattipasta tomaateista, eika kaupan valmiista purkkikastikkeesta, kun sita purkkikastikevaihtoehtoa ei ole.

Taalla tulee ihmeteltya etta mika on mennyt vikaan kun kehitysmaissa ruokapuoli on terveellisilla pohjilla,mutta lansimaissa piti kaiken kiireen ja muun saattelemana kayda pikaruokien/lisaaineruokien puolella ennen kuin herattiin ja ymmerrettiin taas lahiruoan merkitys.

Aurinkoista kesaa sinne pohjolaan ! Tanaan muuten juuri suunnittelin huomiselle aamulle lettukesteja, hillon sijaan taytynee tyytya hunajaan (mika muuten myoskin on ihan torkeen hyvaa kun sekin tulee tasta ihan lahelta, wau!)

Ai niin ja viela. Kylla se tosiaan on kauneinta kun on itsella hyva olla. Voi luoja kuinka hienosti taalla paikalliset], naiset, miehet ja lapsetkin, kantavat itseansa. Ihanan suoraselkaisia, vaikka hitaasti laahustelevatkin :) Paljon meille suomalaisille oppimista.

Jeba
135/104 | 

Olen lukenut blogiasi niin kauan kun olen pitänyt omaani, eli kohta noin 4kk. :) Löysin blogisi sattumalta kun lueskelin siskoni blogia ja hän oli laittanut blogisi omalle etusivulle " Näistä blogeista tykkään" sivupalkkiin. Luen blogiasi päivittäin enkä ole kommentoinut kertaakaan, paitsi nyt on aivan pakko. Ensinnäkin kiitokset todella maanläheisestä ja aidosta blogista. Sulla on hienoja kuvia ja kiitokset asukuvista. Olen saanut paljon inspiraatiota sun tyylistä! :)

Olen sun kanssa samaa mieltä tästä ruoasta. Ikinä en itse voisi olla karppausdieetillä koska mulla on aivan liian iso rakkaussuhde ruokaan ja kaikenlaisiin herkkuihin. Olen katsonut itselleni hyväksi normaalin ruokaympyrän ja hyvän perus liikunnan harrastamisen. Toki, saahan ihminen nyt vähän katsoa mitä suuhunsa laittaa ja aina välillä skarpata herkkujen suhteen. Itsekin joskus yritän skarpata herkkujen kanssa jos huomaan että nyt on tullut syötyä niitä liikaa - mutta ennenkaikkea kohtuus kaikessa! En jaksaisi laskea jokaista hiilihydraatti/ kalomäärää sämpylästä jonka suuhuni laitan. Ihmisen pitäisi nimenomaan keskittyä ruoan pureskeluun, miltä ruoka maistuu suussa, minkälainen on sen rakenne jne - siis nauttia ruoasta ja siitä hetkestä. Kaikenlisäksi olla kiitollinen siitä että edes meillä ylipäätään on ruokaa nenämme edessä. Ajattelin kun luin postauksesi otsikon " että eikai nyt hänkin. mistä hän nyt ottaa pari kiloa pois? " Yllätyin siis positiivisesti kun sisältö oli täysin erilainen. En silti tuomitse ihmisiä jotka vahtaavat jokaista suupalaansa - meitä ihmisiä kun on niin erilaisia. :)

Mukavaa päivänjatkoa!

Ida
136/104 | 

Ihanaa, kerrankin joku ei ole laihduttamassa, jos housut hieman kiristää. Ostetaan vaikka kokoa isommat tai joustavammat housut! ;) Tarkoitan siis sitä, ettei kannata stressata syömästään ruoasta tai pikkumakkaroista, kunhan itsellä on hyvä olla ja se huokuu ulospäin.

"Toiset vaan tykkää muhkummasta."

Mukavaa kesäkuista viikonloppua, nautiskellaan!

Anna
137/104 | 

Moi! Oon jo jonkin aikaa lueskellut blogiasi. Tämä kirjoitus sai ihan oikeesti tipan linssiin :) kiitos. itse en ole hoikka enkä lihava, vaan "naisellisen muodokas" mutta tunnen itseni kauniiksi, jos ei bikineissä tartte esiintyä! näytät säteilevältä kuvissasi ja ihanat lapset!

cheririe
138/104 | 

Pakko vastata tähän että äläpä muuta sano, tämä ravitsemusterapeutti huokailee myös. Surullista vielä lisäksi että todella nuoret (kasvavat lapset) lukee niitä diettivinkkejä ja ihannoi muutenkin niitä tyyppejä. Kyllähän kaikki saa tietenkin kirjottaa mitä tahtoo, mutta jonkunlaisen vastuun (ainakin aikuiset!!!) vois ottaa siitä, että minkälaisia laihdutusvinkkejä blogissaan jakaa...

Murmeli
140/104 | 

Mutta zumbaohjaajana voitkin syödä hieman vapaammin. :) Ja toiset ei vaan liho, ei sitten millään...itselläkin tilanne oli näin, kunnes 25 pamahti mittariin, kummasti vaan alkoi kertyä vyötärölle...

Sina
141/104 | 

Ihana kirjoitus :) Olen itse niin täynnä blogikirjoituksia missä lukijat kirjoittavat bloggaajille "voi että miten ihanan terveellisesti syöt" "olet ihanan laiha, kunpa minäkin olisin", jne. Terveellisesti toki on hyvä syödä, mutta kuten sanoit, niin saa sitä herkutellakin :)

Mariluu
142/104 | 

Moikka. Olen ihan uusi lukija. :) Huomasin tuossa toisessa kuvassa teidän olohuoneen seinällä olevan taulun. Se on ilmeisesti teidän lapsista? Kuinka se on toteutettu? Haaveilen vastaavanlaisesta.

Anna
143/104 | 

Ihana postaus! Itse kamppailen kilojeni kanssa, ja vaikka laihduttaa yritänkin, niin yritän muistaa olla tyytyväinen itsestäni. Tai siis, muistaa sen, että niiden ylimääräisten kilojen alla ON kaunis ja hehkeä nainen. ;) Sun tekstisi muistutti sen tärkeydestä vielä lisää, jos itse keskityn huonoihin puoliini, eivät muutkaan huomaa hyviä puoliani. Toivottavasti mahdollisimman moni oppisi tästä postauksesta jotain.

AnniinaB
144/104 | 

Kirjoitat täyttä asiaa Johanna! Noin sen kuuluukin mennä.

En millään jaksa dieetti/light-tuotevouhotusta kun olen tajunnut, entinen hoikka tanssija,ensin tosin kerättyäni parikymmentä ylikiloa vauva-ajoilta (en raskausajoilta), että kaiken a ja o on tasapainon hakeminen omiin syömisiin ihan normaalin itselle sopivan ruokavalion avulla. Onnistun itse pääsemään pikku hiljaa parin kilon pyräyksin kiloistani kun EN laihduta vaan olen rentona. Mutta heti kun alan tarkkailla syömisiäni niin johan iskee paniikki ja juuri silloinhan on saatava jatkuvasti herkkuja.

En ymmärrä kun monet monet hoikat ja laihat ihmiset hokevat kuuluvasti syntymäpäiväväherkkujen tms edessä, kuinka nappi kiristää ja huomenna on taas kevennyspäivä jne
.
Pyöreälle ihmiselle vaan helposti tulee eteen monia kiusallisia tilanteita. Se on ihan normaali ilmiö.Miten tahansa porukasta poikkeava on kaikesta kauniista puheesta huolimatta aina vähän se "kummajainen" ja oikeasti ne suvaitsevaiset ihmiset, jollainen sinäkin olet,ovat aika vähissä.

Olet mainio esikuva ja mahtavaa jos nuoret muoti-bloggaajat ottavat sinusta mallia! :)

Eräs toinen Johanna
145/104 | 

Mukava postaus mutta pakko nyt sanoa: noin on helppo kirjoittaa, kun on laihuuteen taipuvainen. Mutta kun on se rehevä nainen ihan geeneiltäänkin (uskokaa pois, tällä liikkumisella joku toinen tikkulaiha, mutta minä en!) niin murheelliseksihan se vetää, että joku voi syödä hyvällä mielin kahvin kanssa herkkuja vaikka joka päivä. No voinhan minäkin tietysti syödä, ja liikkua päälle monta tuntia, ja huomata olevani elämäni loppuun saakka tanakka. Ja vaikka sinä ihana Johanna sanotkin, että kaikki voi olla kauniita, suurin osa muusta maailmasta on eri mieltä. Murheellista mutta totta.

Kulkukatti
146/104 | 

Kiitos erinomaisesta postauksesta!!!

Minulla on ollut jo pidemmän aikaa käynnissä yhden naisen taistelu kevyttuotteita ja dieettejä kohtaan. Se on helpompaa täällä Italiassa, koska suurin osa saatavilla olevista tuotteista on normaalirasvaisia (juustot, jogurtit jne). En voisi ikinä ajatella luopuvani jostakin dieetin takia! Urheilu ja kohtuus pitävät kropan ja mielen kunnossa.

Tärkeämpää kuin kaikenmaailman kuminmakuisiin kevyttuotteisiin ja keinotekoisiin dieetteihin keskittyminen olisi syödä puhdasta ruokaa. Kauhistuttaa ajatella, kuinka paljon pohjoisemman Euroopan maissa syödään eineksiä ja lisäaineita.

Ja milloin syömisestä tuli kamalaa pakkosuorittamista? Onko meillä asiat liian hyvin, kun on aikaa luoda outo suhde ruokailuun, jonka perimmäinen tarkoitus on pitää meidät hengissä ja liikkeellä? Joku hakee lohtua ja ylensyö, toinen lopettaa hiilarit, yksi vetää proteiinidieettiä ja joku lopettaa syömisen kokonaan.

Haluaisin sanoa kaikille nuorille tytöille, että ottaisivat rennosti ruokailun suhteen ja olisivat ylpeitä omasta persoonasta: minuus ja identiteetti rakentuvat ihan eri asioille kuin kaloreiden laskemiselle. Elämä menee sellaisessa vain sivu suun ja makoisa mansikkaleivos jää maistamatta :)

champagne
148/104 | 

Meillä on myös nautittu tällä viikolla ekat omat retiisit ja salaatit:) Tomaattejakin näyttäisi kohta olevan:)

Kannattaa sitä kyllä vähän nykyään katsoa mitä suuhunsa pistää ettei ihan täysin kulje mielihalujen varassa:D Täällä Hollannissa naisten elämä on pelkkää keksiä ja kakkua ja se kyllä näkyy. Suurin osa naisista pysyy hyvässä kuosissa vielä sinne kolmekymppisiin vaikka söisivät mitä jos liikuntaa vaan riittää mutta olen huomannut todeksi entisen lääkärini (gynegologi) kommentti siitä että nainen kun katsoo omaa kroppaansa kaksvitosena ja jatkaa samoilla eväillä kolmevitoseksi niin voi lisätä viisi senttiä kummallekin puolelle vartaloa:D Joku naisen ruuansulatuksessa ja kulutuksessa muuttuu siinä kolmekymppisten korvilla. On siis joko alettava sitten liikkumaan enemmän tai ruvettava katsomaan kuinka monta viineriä viikossa mahtuu ruokalistalle;)

Niina
149/104 | 

Tosi hieno kirjoitus !
:) Näinhän se on !

Itse vaan, en voi luoneteelleni mitään. Olen ikuinen laihduttaja. Liikun, syön terveellisesti mutta ilm. ihan liikaa koska mitään ei tapahdu ;D Olen suoraansanottuna hiisin kateellinen kaikille luonnostaan laiheliineille. Ja jos otan liikuntaa lisää kasvaa muskelini ihan valtaviksi mutta emmä siitä hoikkene mihinkään -päin vastoin :D
On tääkin ... naisen elämää !

Tykkään että olen kivannäköinen , mutta hoikempana vaatteet vaan näyttää paljon paremmilta päällä.
Oon kai sit ihan liian narsistinen kun haluan näyttää hyvältä ??! Anorektikkoa musta ei saa tekemälläkään. Rakkauteni ruokaan on liian syvää.
:D :D

Kuinka saisi rauhan itsensä kanssa ja oppisi hyväksymään yrittämättä olla jotain mitä ei voi olla / saavuttaa ? En ymmärrä, kertokaa ! :)

Ihanaa viikonloppua !

Harri
150/104 | 

Moikka!
Hyvältä kuulostaa! Elämästä pitää nauttia:-) Itse olen 35-v ja viime vuosina tullut muutama kilo painoa. Aikaisemmin olen ollut siskoni sanoin "luikku laikku", mutta nyt normaalin painoinen. Elämäntavoissani tullut sen verran muutoksia, että urheilu jäi 3 vuodeksi aika vähiin naimisiinmenon ja lasten syntymän jälkeen.
Nyt olen pari vuotta urheillut jonkin verran ja suurin hyöty siitä on mielen piristyminen ja sen vuoksi sitä harrastankin (lähinnä lenkkeilyä). Lisäksi paino pysyy kurissa ja voi herkutella tyytyväisenä kahvin kanssa aina jotain hyvää - tosin välillä pitää vähän rajoittaa kun huomaa, että maha alkaa pyöristymään.
Ps. eilen kävin täällä ensimmäistä kertaa kun huomasin vaimoni Kaksplus lehdestä jutun. Tää on lähinnä pieni tsoukki kirjoittaa tänne! Hyvää jatkoa kaikille:-)
Harri

aa
151/104 | 

Mukava kuulla tämänsuuntaisia ajatuksia. Otsikosta ajattelin minäkin, että jaahas millaistahan dieettiä sinä itten noudatat.. Minulla on sellainen magneetti tms. "Noudatan kahta dieettiä. Toisessa en saa syödä tarpeeksi."
Maukasta kesäää!

Alina
152/104 | 

Olipa typerä kirjoitus. Hoikan ihmisen näppäimiltä todella tekopyhää. Näinköhän kirjoittaisit noin, jos taistelisit omien kilojesi kanssa?

Itse olen normaalipainoinen, mutta minulla on ystävä, joka kärsii pahasta lihavuudesta. Koen kirjoituksesi erittäin loukkaavana kaikkia ylipainoisia kohtaan, nautitaan vaan elämästä kun ravintolassakin ihan vieras ihminen katsoo oikeudekseen kommentoida ystäväni kokoa ja tilattua annosta...

On helppoa kannustaa hyväksymään itsensä ja kertoa, kuinka päiväkahvilla PITÄÄ saada pullaa.... voi kiesus sentään...

st. brigitten
153/104 | 

Mulla on aika samanlainen ajattelutapa. Syön sitä, mitä mun isoäitini tai hänen äitinsä on mun ikäisenä syönyt...Eli kotitekoista, myös niitä herkkujakin... kunhan ovat kotitekoisia. Tälleen yhdistettynä autottomuuteen(=hyötyliikunta) oon pysynyt tarpeeksi hyvässä kunnossa ja virkeänä :) Kuten mummoni joskus sanoi, "kotiruualla ei kukaan liho".

PN
154/104 | 

Pitkästä aikaa ostin kaksplussan, oikeastaan päivälukemiseksi puuhamaahan ja kukas se siellä :)
Kiva haastattelu ja kauniita kuvia!

Iltapäiväherkkuihin tai ehkä ennemmin iltaherkkuihin käy ihmeessä kurkkaamassa blogistani turkinpippurimarengit! Viikonlopun kunniaksi se lasillinen kuohuvaa niiden kanssa.
Elämä on yhtä nautintoa, turhaa kiusata itseään.
Kohtuus kaikessa :)

Alice
155/104 | 

Alina: kyse onkin kait koko ajan ollut järkevästä syömisestä, eli moni kommentoija ei ymmärrä sitä että laihat teinit koittavat koko ajan laihduttaa lisää, ja vielä huonolla ruokavaliolla. Ihan jokaisella, myös lihavilla, nykykäsityksen mukaan tulisi pitää jonkinlainen maalaisjärki mukana syömisessä. Niin kuin UKK -instituutissakin korostetaan syömishäiriöiden kanssa, että jos tekee mieli pullaa, niin syö pulla. Mieluummin kuin niin että viikon haaveilet pullasta ja sitten viikonloppuna vetäiset pitkon yksinään. On tottakai olemassa sitten niitä henkilöitä jotka lääkkeet tai sairaus tekevät lihavaksi, heille toivon kovasti jaksamista, ja parempaa itsetuntoa.

Itselläni on myös todella ylipainoinen kaveri, ja tiedätkös mitä on tullut tehtyä monet kerrat? Kun joku outo ihminen tulee kommentoimaan (välillä lapsi-vanhus), kerron hänelle kuinka hirveän inhottavaa ja ajattelematonta sellainen käytös on ja kuinka se voi vaikuttaa jonkun elämään todella pitkään. Tähän mennessä ovat kaikki pyytäneet anteeksi. Tähän on tultu sen jälkeen kun koko lapsuuteni ja nuoruuteni minua aikuiset ihmiset haukkuivat rumaksi laihaksi tytöksi. Ja tiedän myös sen, että mitään ei voi yleistää, aina on niitä laihoja tai lihavia ihmisiä, jotka eivät millään meinaa päästä eroon kys. ongelmistaan.

Mutta ne nuoret, laihat ja vielä terveet ihmiset..jos joku arvostelee sinua ulkonäkösi perusteella, niin olisikohan tarpeen vaihtaa ystäväpiiriä?

Murmeli
156/104 | 

Pakko vielä lisätä, että rakastan kyllä asennettasi silti. Mulla oli täysin sama vielä 20 veenä. :D Edelleenkin olen hirveä pullahiiri, ja söisin makeeta koko ajan, mutta nyt olen vaan päättänyt rajoittaa. Tämäkin on kotoa perittyä ja niin se yleensä meneekin - kun vanhemmat juovat pullakahveja, siitä tavasta on tosi vaikea päästä eroon! Mutta ehkei mahdoton...Musta ei koskaan tule täydellisesti hiilareiden kyttääjää (vaikka osittain oon alkanu tunnustamaan tämänkin piirteen itsessäni...), sillä kyllä hittovie herkkujen syömisestä vaan nauttii ja elämästä pitää nauttia! Etenkin näin kesällä, jäätelöä, nam!

Sandels
157/104 | 

On hyvä muistaa, että tärkeintä on, että pitää itseään kauniina, riippumatta siitä mitä muu maailma ajattelee. Ja jokainen on oman onnensa seppä.

Sanni
158/104 | 

Mahtava postaus. Kaunis kiitos, Johanna. Ihanaa kuulla, että joku muukin on näissä asioissa samalla maalaisjärki ja elämästä nauttiminen ensin -linjalla. :)

Mama loves heels
159/104 | 

Aivan mahtava postausidea! Sanat olisivat vaikka voineet tulla omasta suustani -niin samoja ajatuksia itselläni on! Pidän siitä, että aiheesi kirjoituksiin ovat näin monipuolisia ja varmasti kaikkia (jollain tapaa) koskettavia! Maalaisjärki on loistava termi, kuten edelläkin on mainittu! Aurinkoa viikonloppuusi.

Madicken
160/104 | 

Kultainen keskitie ja maalaisjärki niin ruokailuun kuin liikuntaankin.
Sen lisäksi aimo annos tervettä itsensä rakastamista, kaikkine kiloineen ja poimuineen.

Rakkautta ja hyvää oloa.

Saia
161/104 | 

Mainiota hyväntuulista tekstiä melkoisen haastavastakin aiheesta :) Sitä sinussa ihailen, sitä hyväntuulisuutta mikä huokuu teksteistäsi. Kiitos ja ihanaista kesäviikonloppua!

SM
162/104 | 

JOS nyt puhutaan samoista paikoista, niin kyseessä ei suinkaan ole LAIHDUTUSVINKIT, vaan ideointia ja ruokavalion muuttamista jotta saavutettaisiin parempi olo kokonaisvaltaisesti. Joka välissä on huomautettu, että kaikki ei sovi kaikille, ja varmaa onkin että mikään kuuri ei sopisi kaikille. On toki ikävää, että mitään kuureja ylipäätään harrastetaan, mutta joskus niissä on kyse enemmänkin ruokavalion muutoksesta - ja ainakin erään neitokaisen blogissa tämä "kuuri" on parantanut vatsan hyvinvointia, eikä pääasia ole ollut laihtuminen.

Joten ei myöskään kärjistetä ja tuomita toisia liikaa. :) Johannalle sopii tälläinen elämäntyyli, mutta kaikki eivät halua tehdä samalla tavalla - eikä yksinkertaisesti kaikki sovi kaikille.

Mutta ihana postaus, itsekin olen hoikka ja tykkään herkutella, ja olen hitusen kyllästynyt perustelemaan syömisiäni ja sitä, miksi en liho. Tuntuu, että ihmiset keskittyvät ihan liikaa kroppaansa, eivätkä enää oikein osaa nauttia ruuasta.

Aprikoosi
163/104 | 

Todella hyvä juttu!

Minä olen naisena varmasti jotenkin perverssi, koska en ole koskaan ollut millään dietillä. Ruoka on kuitenkin tärkeä osa hyvinvointia, ja siksipä kiinnitän suurta huomiota ruuan tuoreuteen ja makuun. Pitkälle prosessoidut tuotteet eivät kuulu ruokavaliooni, mutta muuten olen kaikkiruokainen (kunhan se on tuoretta, kasvaa puussa tai maassa :)), tai on itse tehtyä tai jonkun muun tekemää tuoretta ruokaa.

Tuli mieleeni, että mikä olisi ollut lukijoiden reaktio, jos lihava ihminen olisi kirjoittanut tällaisen samanlaisen kirjoituksen?

Jenni
164/104 | 

Ihana. Yksinkertaisesti ihana.

Monta kertaa tulee luettua kaikenmaailman ruokapostauksia, jossa todetaan että hyvä syöminen on kaikkein tärkeintä. Sitten jatketaan että itse olen todennut että liha/hiilarit/sokeri/jne ei kuulu mun ruokavaliooni ja jos oikein haluan herkutella niin syön appelsiinin.

Just joo.

Joten oli todella ihanaa kerrankin lukea kypsä, aikuinen ruokapostaus. Teksti, jossa ihan oikeasti mietittiin asiaa monelta kannalta ja kerrankin, kerrankin!, todettiin että ruokailu ei varsinaisesti ole niin haudanvakavaa. Meillä ehkä näissä maailman nurkissa on sitä safkaa todellakin ihan liikaa kun ehditään miettiä sitä niin paljon.

Äitini sanoi joskus että ruokailu ei saisi koskaan olla moraalisen valinnan hetki. Jos on nälkä, syödään. Kiitos siitä että osoitit että jonkun muunkin äiti on suurinpiirtein samaa mieltä :)

minni
166/104 | 

näinhän se menee, eli en minäkään ole ymmärtänyt koskaan ihmisiä jotka elävät vai dieeteilleen...paras ystävänikin on aina ties millä ihme dieetillä ja maksaa niistä itsensä aivan kipeäksi. Noh, tulee dieetin loppu..ja kas kummaa tulikin kilot takaisin parissa kuukaudessa. Ei kannata ei :D. Hyvää ruokaa nassuun vaan, kunhan katsoo ruokamääriä ja muistaa harrastaa myös lenkkeilyä!. Hyvä lehtijuttu oli sinusta myös!, älä välitä kateellisten typeristä kommenteista, niitä riittää aina.. hyvää viikonloppua :)

Pia
167/104 | 

Olipas ihana yllatys, kun Kaks Plus lehti tipahti taalla Englannissakin postiluukusta tanaan :)

Ruokailusta ja ruoasta olen ihan samaa mielta! Kaikkea kohtuudella.

Sini
168/104 | 

Kiitos tästä postauksesta. <3 Toisinaan anorektikkoperheessä kasvaneena on vaikea suhtautua syömiseen rennosti. Kirjoituksessasi sanoit juuri sen, mitä itsekin olen ajatellut. Kieltäytyminen ei kannata, mutta kohtuus kannttaa.

omppu
169/104 | 

Olipa todella outo tuo Alinan kommentti! En ymmärrä lainkaan, mikä sen pointti oli. Miksi ihmeessä Johannan pitäisi tuntea syyllisyyttä kahvipullan syönnistään ja siitä, että jopa kehtaa sen julkisesti myöntää, vain sen takia, että maailmassa on ylipainoisia ihmisiä??? Itsekin olen ylipainoinen, mutta en lähtisi siitä ketään muuta syyllistämään. Kyllä kai aikuisen (tosin en tiedä Alinan ikää) ihmisen pitäisi tajuta, että paino riippuu ihmisen omista liikunta- ja ruokailutottumuksista (poislukien tietysti sairaudet ja lääkitykset, jotka lihottavat). Newsflash: elämä on täynnä valintoja, ja lihava ihminen valitsee sen, että syö liikaa kulutukseensa nähden. Tietoa tervellisistä elämäntavoista on kyllä nykyään saavissa, jos vain kiinnostusta löytyy. Johannan elämäntyyli selvästikin on niin liikunnallinen ja terveellinen, että hän voi hyvillä mielin syödä sen päivittäisen kahvipullansa ja silti hän pysyy hoikkana.

Eve
170/104 | 

"Kauneus ei ole kiloista kiinni ja mun silmään ihan yhtä kaunis voi olla poikamaisen laiha nainen kuin rehevän runsaskin; se tärkein hehku kun tulee sisältä" Kun on sinut itsensä kanssa, sen näkee ulospäin - niin minä ymmärrän tämän "hehkun".
Olen aina ollut itse hoikka, niinkuin vanhempanikin. Teininä oli rasittavaa kuunnella luuviulu/anorektikko-juttuja (kun painoideksi oli jotain 18-19), ja ärsyttävää siitä teki se että ainut liikuntamuoto oli satunnaiset kävelylenkit ja söin kaikkea epäterveellistä sontaa; karkkia ja sipsejä melkein JOKA PÄIVÄ. Nyhjötin paljon kotona ja olin sohvaperunoiden sohvaperuna! Että jos läskiksi ym. haukkumien vetää (varsinkin) nuoren ihmisen mielen matalaksi, niin ei laihallakaan ole helppoa.
Nyt kymmenen vuotta (ja vastaavasti kymmenen kiloa) myöhemmin olen jopa naisen näköinen ja löytänyt jonkinlaisen kultaisen keskitien syömisen kanssa. Vaatekoko heittelee 38-40 välillä, ja jos housut alkaa puristaa niin on syytä miettiä josko sokeria ja suolaa (karkkia, sipsiä, töissä pullaa) on tullut taas liikaa. Paino pysyy kyllä kuosissa ajatuksella, että jos tullut motivaation puutetta liikunnan suhteen, niin vähennetään vähän herkkujakin. ja kun liikkuminen alkaa taas kiinostaa, niin.... No, tajusitte varmaan :)

Eve
171/104 | 

Lisäys vielä; olenko ainoa joka on kesällä vähemmällä syönnilla ja paino vähän putoaa, kun taas talven aikana tuntuu että pudonneet kilot hiipii takaisin jopa korkojen kera?? helteellä ruoka vaan ei tunnu maistuvan niin hyvin, ja enemmän tekemistä??

Kris
173/104 | 

Aivan ihana kirjoitus :) Olen blogiasi lueskellessani ihaillut tervettä asennettasi ruokaan. Reseptit ja kauniiden annosten tai lettukestien kuvailu on asia erikseen, mutta mielestäni on vähän ahdistavaa lukea blogeista jokainen syöty suupala tai juostu lenkki, etenkin kun valtaosalla listailijoista ei sellaiseen mitään terveydellistä tarvetta ole.

Pidä kiinni linjastasi ja kaunista kesää teidän perheelle :) ?

Minttu
174/104 | 

Ystävät kalliit. Dietti (suomeksi dieetti) tarkoittaa ruokavaliota. Ei siis mitään laihdutuskuuria. Kiitos ja anteeksi.

happy
176/104 | 

Hyvä asenne! Mutta lisäisin vaan sen, että toiset pysyvät helpommin hoikkina ja toisille taas tulee 5 kg lanteille pelkästä pullan hajusta. Sinä ilmeisesti edustat sitä tyyppiä, joka ei liho niin helposti ja liikut jo ammattisi puolesta paljon, joten silloin on varaa popsia herkkujakin ihan eri tavalla kuin monen muun.

Minä olin 20+ vuotiaana tosi hoikka, pystyin syömään mitä vaan lihomatta. Nyt 30+ kiloja on alkanut kertyä paljon helpommin, vaikka liikun paljon ja syön terveellisesti. Ja voin kuvitella, että kun ikää tulee lisää, niin sitä enemmän taistelu kiloja vastaan lisääntyy, koska aineenvaihdunta hidastuu.

Olen huomannut sen, että monesti ottaa ruokaa lautaselle tavan mukaan ihan liikaa. Vaikka on jo kylläinen, niin syö lautasen tyhjäksi sen sijaan, että lopettaisi syömisen kun maha on täynnä. Pitäisi oppia ottamaan pienempiä annoksia, ja syödä jo ennenkuin nälkä ehtii kasvaa valtavaksi, koska silloin tulee helposti ahmittua.

Lihavat saa olla lihavia, mutta itse haluaisin pysyä hoikkana, koska ruumiinkuvani on sellainen. En tunne oloani hyväksi, jos kiloja on kertynyt liikaa. Jos se on jonkun mielestä sairasta, niin ihan vapaasti. Eiköhän jokainen saa pyrkiä siihen, mikä itsestä tuntuu hyvältä :)

terveys
177/104 | 

Nimenomaan kysehän on normaalista syömisestä. Jos joku haluaa sunnuntai-aamuna herkutella lettuaamiaisella, ei kai se ole epänormaalia? Ennenkin on juotu pullakahvit joka päivä ja silti pysytty hoikkina. Eikä varmasti ollut ihmisiä jotka ensin näännyttivät itseään ja sitten vetivät kerralla naamaan kolme suklaalevyä, kilon pullaa ja viisi pussia sipsejä. Siitähän on kyse nykyään, mennään äärimmäisyydestä toiseen ja normaali järki on siitä kaukana.

Kun syö päivittäin normaalisti (=syö kun on nälkä ja lopettaa kun on täysi - ihmisvartalo kun osaa toimia niin että kertoo milloin tarvitsee ravintoa jos ihmiset vain kuuntelisivat sitä) ja juo ne pullakahvitkin, niin ei siitä normaali ihminen pamahda satakiloiseksi. Sairaudet ovat asiat erikseen, mutta useimmat ylipainoiset eivät ole sairaita. He vain syövät yksinkertaisesti aivan liikaa ja liikkuvat liian vähän. Toki erilaisia vartalotyyppejä on aina ollut ja tulee olemaan, mutta erot eivät ennen olleet niin suuria kuin nykyään.

Surullisinta on juurikin teinit jotka painavat 40 kiloa ja näännyttävät itseään. He sotkevat normaalin vartalon toiminnan jo nuorena, varmasti siitä seuraa ongelmia aikuisenakin sitten. Kuten sanottu, vartalo osaa toimia oikein jos sitä ei sekoita kaikenmaailman laihdutuskuureilla ja ihmeellisillä ruokavalioilla.

SuviMaria
178/104 | 

Ylin kuva on kertakaikkiaan ihastuttavan tyttömäinen! =) Ruokajuttu täyttä asiaa! Pakko vielä varmistaa täällä, että laitoin taas mailia tulemaan, jos vaikka sun mailiboksi tökkii edelleen ja maili on bittiavaruudessa =)

SuviMaria
179/104 | 

hihi, mä luulin kommentoineeni tuota uudempaa FAV kesäasu-juttua. "Ihastuttavan tyttömäinen" siis viittasi sen postauksen ekaan kuvaan, eikä tässä olleeseen Ollin lettujenpaistokuvaan =D

Vilma
180/104 | 

Täytyy sanoa että sun blogista huokuu kyllä sellanen lämminhenkisyys, että oon aina hyvällä tuulella luettuani kirjoituksiasi :) Jatka samaan malliin!

reissuLene
181/104 | 

Kuten sisilialainen poikaystäväni totesi: "suomalaiset ei syö voita joka on voita, teidän ruoassa ei ole suolaa ja maitokin on vettä JA sitten te kuitenkin syötte sen rasvan ja sokerin karkissa ja pullissa ja sipseissä"

Jep, juuri niin me teemme. Light tuotteita ja herkkuja ylikäytetään, mutta normaalia ruokaa pitäisi koko ajan rajoittaa!

ja ihmiset:

LISÄÄ SUOLAA pastan ja salaattien joukkoon! Maistuu paremmalta ja helteelläkään ei tule niin voimaton olo !!!

Suomessa kun usein laitelaan puoli tee lusikallista per 4 hengen pastavesi ja Italiassa laitetaan se 4 lusikallista per 4 hengen pastavesi. Siellä nautitaan itse pastan (siis makarooni, spagetti yms) mausta yhtä paljon ellei enemmän kuin kastikkeesta!

sistal (danish baking)
182/104 | 

juuri noin sitä pitää!!

täällä TAnskassa on becelit ja muut "jalostetut/kevyt" tuotteet tulleet vasta vähän aikaa sitten kauppoihin.
Eikä kukaan vaahtoa että pitää syödä 5% kermaa ja juustoa. Hyvä kun kaupasta löytyy 2 erilaista ruokakermaa, toinen 38% ja toinen kevyt 18%. Mutta se kertoo vain siitä että se on sitä oikeeta, ja eihän niitä tarvitse laittaa kuin juuri se määrä että antaa makua. Kevyt tuotteilla ei kyllä makua saa..

maijastiina
183/104 | 

Mä ainakin nautin viikottain elämästäni, vaikka koko onkin kevätdieetti päällä. Pienet asiat tekevät elämästä hauskan - ja se yksi pala tummaa suklaata on vain plussaa ;)

Blues Saxophone lessons
185/104 | 

Thank you for every other informative site. The place else may just I am getting that kind of info written in such an ideal way? I've a challenge that I'm simply now operating on, and I have been at the look out for such information.

team building activities
186/104 | 

Please let me know if you're looking for a writer for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Cheers!

Nashville roofer
187/104 | 

Hey there this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

roofing Nashville
188/104 | 

Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

puls stacja
189/104 | 

I like what you guys are up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the good works guys I've included you guys to blogroll.

kitchenaid parts
190/104 | 

Just thought i would comment and say neat design, did you code it yourself? Looks great.

Stephany Gronert
191/104 | 

F*ckin' tremendous issues here. I'm very glad to look your post. Thanks a lot and i'm looking ahead to touch you. Will you please drop me a mail?

http://www.disneytips.net
193/104 | 

Overall, politicians are split on the problem of whether Twitter is a lot more for business or private use. The first thing could be the fact that you can build up quite a large following of men and women.

hid lights
194/104 | 

Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to shoot you an e-mail. I've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

moving sc
197/104 | 

We sought to provide relocation, delivery and storage services of unrivalled quality to individuals, organizations, and businesses. Our quality of service is a daily- renewed endeavor that each transfer associate believes in and executes each and every day.

last longer in bed tricks
198/104 | 

Hey all, just became alert to your blog site through Google, and located it's really informative. I am gonna look out for brussels. I'm going to appreciate if you continue this in future. Many people might be taken advantage of your writing. Cheers!

Ernesto Mlodzianowski
199/104 | 

I'm wondering which blogging platform you are using? I'm new to operating a blog and have been thinking about using the Quizilla platform. Do you consider this is a good platform to start with? I would be really thankful if I could ask you some questions through e-mail so I can learn a bit more prior to getting started. When you have some free time, please contact me at: Doyle@gekk.edu. Kudos

cosmetic dentistry gold coast
200/104 | 

I've not been about your internet site for extremely long. I recollect browsing it a whilst back, but that had been a lengthy time ago so I forgot the scenery lol. I'm happy that I am returning to this great write-up! Finest of all I adore the issues you stated within the conclusion! I believe everyone will undoubtedly be quite finest off just performing them. There all of the successful company need.

Eze Group
201/104 | 

Thanks so a lot for sharing all of the awesome information! I'm seeking forward to checking out a lot more posts!

Michiko Debutts
202/104 | 

The American Worker Overworked and Underpaid, life in customer service is a very tough business these days because of the outsourcing and layoff forcing other workers to pick up the responsibilities of the department that was downsized he properly was doing double? the workload this is common these days.

Galen Smtih
203/104 | 

-LEND ME YOUR EARS-. . I am an upcoming White Rapper.? When I write my music I really try too paint a picture, & show great emotion ...the rap game only has few who can do this nowadays ,. . I cant promise you money , flashy, things in my video's .... . but I can promise you great music that you will want to download. . My name is Ruthless. With a "THUMBS UP", other people can get too know me.. . Please Subscribe To My Channel. . Dream with me , AND CHECK OUT THE NEXT RISING STAR. . -I PROMISE TO AMAZE YOU-

Photoshop video tutorials
204/104 | 

Intriguing post. Positive that Iâ??ll come back here. Excellent function.

Suppindulabluencibleng
206/104 | 

which usually that they can as well as their family could be capable to reside safely along with

schwule
207/104 | 

soâ?¦ facebook recommended me the pages â??foodâ? and â??eatingâ? ,,, yeah Iâ??m obese|HasmAttack|

pest control athens ga
208/104 | 

There are a handful of fascinating points over time in the following paragraphs but I donâ??t know if I see them all center to heart. Thereâ??s some validity but I most undoubtedly will take hold opinion until I check into it further. Outstanding article , thanks therefore we want much much more! Added to FeedBurner as properly

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla