Mies vietti juuri vajaan viikon öljynporauslautalla kalastellen ja kurssitellen ja toi kotiin yhden lautan kokin kalaohjeen. Öljynporauslautat ovat täällä tunnettuja hyvästä ruoastaan, joten luotan siihen että tämäkin ohje on varsin maistuva :) Ohjeessa on käytetty kalaa nimeltä lange, mutta mitä vain valkeaa kalaa voi käyttää, ts. ei kovin rasvaisia kaloja kuten lohi. Helppo ja toimiva ohje!

 

Sitruunassa paistettu (lange)

400 g kalafilettä /1 tl yrttisuolaa/ pippuria

1 viipaloitu sitruuna / 1 rkl voita / 1 rkl öjyä

Sulata voi ja öljy pannulla ja anna ruskistua. Paista sitruunan viipaleet kauniin kultaisiksi ja siirrä ne paistinpannulla syrjään. Laita kalafileet pannulle lihapuoli alaspäin (jos fileissä on myös nahkapuoli), jotta ne saavat parhaiten sitruunan makua. Kun kalafile on puolikypsä, käännä file, vähennä lämpöä ja paista file valmiiksi (nahkapuoli pannua vasten).

Hyviä kalapäivällisiä <3

 

Kommentit (7)

Nina
8/7 | 

Kiitos houkuttelevan herkullisesta - ja ennen kaikkea helppotekoisesta - kalareseptistä! Nyt saadaan vähän variaatiota kalapullille ja uunikalalle ;-)
p.s. Tosi kiva se pilkullinen kesämekko edellisessä postissasi!!!

Lomalainen
9/7 | 

Ihana lisää tällaisia ;) Viime viikko syöty paistettuja muikkuja ja niihin jo kyllästyi.

Saska
10/7 | 

Taidan kokeilla tuota kuhalla, mullekin ihan uutta tuo sitruunanpaistaminen. Nam aivan varmasti!

kalastajanvaimo
11/7 | 

:D Joo voi olla ettei munkaan onkeen tarttuis :P Sit kun vielä mietii että noita lähes 20 kiloisia pötköjä vedetään tosiaan useampi sata metriä ylöspäin ennen kuin ne saadaan vedestä ylös niin... Ei oo mun hommaa ;)

kalastajanvaimo
12/7 | 

Joo siellä ne onkin kaloja 300 metrin syvyydestä... O_o
Kuulosti tosiaan hauskalta reseptiltä ja kun on ihan ammattikokin juttuja (eikä mun keksintöjä ;)) niin on varmaan hyvä!

Hannele
13/7 | 

No huh mitä kaloja! Taitais lentää kalastusvälineet mereen kun tuollainen ois kiinni :D Tuota ohjetta täytyy kokeilla johonkin kalaan, kiitos!

Jatta
14/7 | 

Ihana resepti! Uutta tuo sitruunan paisto, joten kokeiluun menee :)

Mahtavat kalasaaliit kuvan kalastajilla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
Toukokuu