Ihan vaan tällanen nopea pikku ruokainspis tänään -jollet vaikka keksi mitä torstaipäivälliseksi tekisi... :) Meillä oli eilen kolmea eri sorttia valkoista kalaa (turskaa ja kahta muuta, joiden nimeä en suomeksi tiedä) jotka pojat olivat onkineet ja tänään sit tällänen vähän köyhempi versio... Eilen en vaan tajunut ottaa kuvia, meni sen verran nopeasti suihin :P

Niin et täytyi kuvata nyt tää lohiversio tänään. Mut oli kalalaji mikä tahansa, niin tää on aina takuuvarma päivällinen. Paistat pannulla voissa kalafileet ja kevätsipulin (tai minkä vaan sipulin) ja kattilassa keität perunat, kukkakaalin ja brokkolin. Suunnilleen sama aika menee, vajaa puoli tuntia. Muista lisätä keittoveteen suolaa, jotta saat vihanneksiin terävämpää makua. Ja sit valmiiseen annokseen ripottelet päälle suolaa ja pippuria. Jos haluat oikein hifistellä, voit tehdä kalafileille vehnäjauho-suola-pippuri -seoksen, jossa pyörittelet fileet ennen paistoa ja saat kunnon rapean maukkaan pinnan/ kaloille. "Kastikkeena" tän aterian kanssa meillä on tapana olla joko ihan vaan sulaa voita (hyvin vähän) tai rømmea -sellasta creme freshen tapaista hapanta tahnaa -miksei kermaviilikin kävisi!

Sellanen päivällinen siis tänään :)

Ps. Norjan telkkaria katsovat: joskus puol ysin jälkeen huomenna eli torstaiaamuna on toi meidän kalastaja juttelemassa jotain kalastusjuttuja God Morgen Norgessa :)) Voitte kurkata onko sillä mitään järkevää sanottavaa :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (63)

Jatta
2/63 | 

Niin on maittavan näköistä ja mun ihan lempparia myös, sillä voisin elää pelkillä meren elävillä :) Katkaravuthan tulevat sieltä teiltä tänne meille ja kauppahallista olen onnistunut hankkimaan savustettuja katkarapuja..ja voi että ovat hyviä!

Harmi vaan, että moni kala mitä meillä tiskillä myydään on kasvatettua. Entäpä teillä siellä? Enkä tarkoita miehesi onkeen tarttuvia :)

Kati
4/63 | 

Nam nam;) Meilläkin syödään usein kalaa. Talvella verkoista saadaan useimmiten kuhaa, joita mäkin paneroin samoin kuin sä tai sitten käytän korppujauhoja. Muuten sitten lohta.

Harmi kun meillä ei näy kuin God morgon Sverige ja Hyvää huomenta Suomi:D
No varmasti painavaa asiaa sun miehellä;)

Mä en ole ehtinyt itse tekemään blogipäivityksiä aikoihin enkä ehtinyt lukemaan blogejakaan, plääh. Mutta sentäs sun postaukset kävin urakalla läpi ja kyllä ne piristi kummasti, kiitos! Mäkin aloittelen taas hölkkäharrastusta, joten varsinkin kummasti innostaa enemmän sun hölkkäpostausten jälkeen:D

No huh huh, tulihan pitkä kommentti...
Mukavaa viikonlopun odottelua;)

Mei
5/63 | 

Tuo "brokkoli- parsakaali" kommentti oli varmasti ihan hyvällä tahdolla kirjoitettu eikä piikkinä tarkoitettu. Mielestäni kommentti oli hyvä, sillä itselläni ainakin on nuo englanninkieliset ruokasanat hieman unohduksissa ;)! Tottakai englantia saa ja ehkä vähän kuuluukin käyttää ainakin puhekielessä ja epävirallisissa kirjoituksissa, kuten tässä Johannan kivassa postauksessa! Hyvää kesän alkua ja näin ajoissa hyvää äitienpäivää kaikille, especially ihanalle Johannalle! :)

ccc
6/63 | 

"Suomeksi puhutaan parsakaalista :)"

Kuten Johannakin kirjoitti, niin jotkut sanovat Brokkoli:) Linnunkin blogiin käyvät kerta toisensa jälkeen ihmiset sanomaan tästä.

Itse käytän ihan tarkoituksellani vielä puheessani englantia. Ihmiset puhuvat erilailla, miksei sitä vaan voida hyväksyä :)

Niina
7/63 | 

Kala on hyvää juurikin yksinkertaisesti valmistettuna. Mutta tuollaisella keittoajalla kukkakaali ja varsinkin parsakaali on täysin ylikypsennetty pilalle. Kukkakaali max. 10 min, parsakaali 5 min. Kuten tuossa lautasellakin näkee kuinka nuhjuiseksi ja värittömäksi parsakaali on mennyt.

kalastajanvaimo
8/63 | 

Hviting ja kveite oli ne kaks muuta. Ainiin onhan teitä paljon jotka tietää norjan kaloja :P

kalastajanvaimo
9/63 | 

oon ennenkin kuullut tästä ;) mut luulen, et oon suomessakin kuullut puhuttavan brokkolista... että sekin on ihan vakiintunut käyttöön. Kun mulle tulee aina parsakaalista mielen se tankoparsa. Sekotan ne muuten, brokkoli-sanan käyttö pitää mun kasvispääni paremmin järjestyksessä :P

kalastajanvaimo
10/63 | 

Totta... on noi mun lohetkin varmaan kavatettuja :( Enpä muuten edes katsonut, taytyis varmaan tarkistaa... Jos me ostetaan kalaa, niin ostetaan yleensä kalakaupasta, jonne paikalliset kalastajat tuovat ihan luonnon kalaa. Aika harvoin ostetaan kaupan pakattua kalaa -minä vaan joskus yksin kotona ollessani sorrun... hyihyi ;)

kalastajanvaimo
11/63 | 

Kiitos Mei, sitä samaa <3
Joo brokkoli on myös norjaa ja varmaan siksi sitä helposti käytänkin... joskin miellän sen myös suomeksi... :D et ei ollut tarkoitus käytellä ulkomaansanoja tässä, vaikka toki niitä joskus väliin heittelenkin :)

kalastajanvaimo
12/63 | 

Voi kuule kiitti pitkästä kommetista :D Eikä edes ollut pitkä, antaa tulla pitempiä vaan :)))
Tsemppiä hölkkään, mulla on just melkoisen kostea aamulekki tihkusateessa tehty <3

kalastajanvaimo
13/63 | 

Hih tästä saa aina kommettia :) Mutta tosiaan luulen, että suomeksikin jotkut sanovat brokkoli. Luulen itsekin käyttäneeni sitä Suomessa asuessani.

kalastajanvaimo
14/63 | 

Kala on kyllä hyvää, etenkin voissa paistettu :P Sillä kannattaa aloittaa jollei suuri kalafani ole ennestään :)

kalastajanvaimo
15/63 | 

Se on varmaan vähän sellenen yleisnimitys, jonka täytyy olla vähän käytössä myös Suomessa -onhan, edes vähän? ;))

kalastajanvaimo
16/63 | 

Näin on :)) Brokkoli on myös aina varma puheenaihe ;D
Kiitos hyvästä selvennyksestä.

kalastajanvaimo
17/63 | 

Kommenttiboksissa sitä sivistyy lähes poikkeuksetta :o
Kiitti siitä teille. Pus <3
:D

kalastajanvaimo
18/63 | 

Iso pikkupoika :D hihi
Sitä näytti jännittävän aika kovasti <3
Joo tatska.... kalastus on sen elämä kuten huomaa... ;)

kalastajanvaimo
19/63 | 

Oi... ai on Soile, ihana paikka putiikille!! <3
Senkin puoleen et saa samalla tuoreet raaka-aineet :))
Kiitti, se on kyllä oikein kultainen -tuo mies..

kalastajanvaimo
20/63 | 

Joo siitä arvaa kilometrin päähän et se on norjalainen... mikään muu kansalaisuus ei edes voi tulla mieleen ;)
Kiitos hyvistä vinkeistä Outi...! Mmm, ihan vesi herahtaa kielelle :))
Pus tarkoittaa kai vähän niinku sellasta pusua - sellasta söpöa nenänrutistus-kos-mys-pusua minkä voi heittää vaiks lentosuukkona :D Ja peace&love, no hard feelings... :) Tää on sit vaan mun oma tulkinta hihi :D

Sandra
21/63 | 

Herkullisen näköinen ateria, tekis kovasti mieli kalaa!! :) Ja hei tosi kiva kun oot nyt postaillut vähän ahkerammin, on ollut kiva tulla piipahtamaan blogiisi kun aina on jotain uutta täällä, kiitos!

anne
22/63 | 

ihanan näköistä ruokaa taas!ootko koskaan kokeillu turkkijugurttia?
mä käytän paljon sitä, se sopisi kastikkeeks noihin sun kokkailuihin myös :) se on tosi monikäyttöinen ja hellii vatsaa..pitää hyvin nälän poissa...tungen sitä suunnilleen joka paikkaan...marjojen kanssa, leipomuksiin, kastikkeeksi lihalle ja kalalle eri maustein, kananmunan kanssa "munavoina"...etc...kokeile ihmeessä :)

Heidi
23/63 | 

Kveite on ruijanpallas (tosi hyvä ruokakala!) ja hvitting on jonkin sortin turska. Aina välillä tulee hauskoja yllätyksiä, kun kotona tarkistan, mitä kalaa taas tuli hankittua. Mm. kissakala kuului näihin :) Hyvä kala sekin on, vaikka aika hurja ulkonäöltään.

rekku
24/63 | 

Hyvän terveellisen näköistä ruokaa, mutta tuli mieleen että syödäänkö teillä muuta kun keitettyä perunaa ja kasviksia ja paistettua kalaa kun vain nämä aina saa palstatilaa?

Beniza
25/63 | 

olenkin ihaillut noita laukkuja Putiikissa Rannalla muistaakseni. Kiva! oon todennut saman että kun on lapsia ja vaunut yms niin messenger on paras laukkumalli. Mulla monta olkalaukkua joita ei vaan nykyään tule käytettyä!

Madicken
26/63 | 

Mmmm, herkullisia kuvia!

Kalavinkki:
Päälle vihreää tai punaista pestoa, pinjansiemeniä ja parmesanlastuja. Uuniin (tai käy myös kylmän savulohen päälle). Lisukkeet oman mielen mukaan.

Hyvää ruokahalua (ja viikonloppua)!

Satu
27/63 | 

Onko se "hapan tahna" samaa mitä syödään vohveleiden ja hillon kanssa Norjassa. Ihan törkeen hyvä yhdistelmä. Olen kokeillut creme fraichea, kermaviiliä, smetanaa yms, mutta ei ihan ole löytynyt vastaavaa.
Nimimerkillä täti asuu Lofooteilla.

Guacamole Recipe
28/63 | 

Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

kalamuija
29/63 | 

Mitka ne 2 valk. kalaa on norjaksi?
Meilla kanssa syødaan usein kalaa taalla kun Norjassa ollaan ja on helppo ja hyva ruoka:)
Pitaa yrittaa muistaa huomenna katsoa toi ohjelma:)

God morgen...
30/63 | 

..Norge olikin aika hätäisesti poistanut klipin tuosta ko. ohjelmasta :(. Asgairin blogin linkkiä klikkaamalla tuli siellä ilmoitus, ettei ole enää katsottavissa. Kummallista..

kalamuija
31/63 | 

Joo kveite on ruijanpallas ja on ihan huippuruokakala. Mun lemppari:)
Tohon hvittingiin en ole tørmannyt:)

kalamuija
32/63 | 

Joo.. pikkupoika:) sille tuli varmaan meidan keskimmainen mieleen. Heilla on miehesi kanssa samanlaiset tukat:)
Tai sit oli mustis. Ku ennen ohjelman alkua lassytin vauvalle, etta nyt odotellaan, etta "good looking" tulee telkkaan;)

Outi
33/63 | 

Huomenta,

Katoin God morgen Norgen ja kalastajasi puhui ihan järkeviä :) Miehesi on ulkonäöltään niin "typisk norsk" :)

Ite paistan lohen uunissa, tilliä ja suolaa mausteina. Lisukkeena perunaa, brokkolia ja rømmeä. Keitän brokkolin vedessä jossa on suolaa sekä pikkuisen sokeria ja voita. Digger!

P.s Mitä toi pus oikeen tarkoittaa? Facessa siihen tørmänny mut ikinä sitä tajunnu.

kalamuija
34/63 | 

Katsoin Asgeir:n haastattelun. Mieheni sanoi, ettæ han on iso pikkupoika;) Siis ulkoisesti. Minusta han on søpø:)
Jarkeviahan han puhui:)
Mut aika harski tatska:)

Soile
35/63 | 

Nam, kalohjeet ovat hyviä, sillä syön sitä liian harvoin. Upeaa että saat kalat omasta takaa.

Mun sisustusliike on täällä Hakaniemen hallin II kerroksessa, joten saan aina alakerrasta tuoreet ja ihanat kalat ja lihat ja vihannekset tuosta pihalla olevasta Hakanimen torilta :)

Sun mies on komee ja niin kivantuntuinen.....

Hannele
36/63 | 

Sanon myös aina brokkoli, parsakaali on myös saksaksi Brokkoli:). Kiitos päivällisideasta!

Ella
37/63 | 

(Ihan ohi aiheen, mutta kun täällä nyt epäolennaisuuksista muutenkin väännetään: englannin kieli erikseen ja englanninkielinen yhteen. Ope kiittää. Pus <3)

Lillemor
38/63 | 

Saa kirjoittaa mitä haluaa mutta pakko kommentoida kun puhutaan englanninkielestä. Parsakaali on brokkoli norjaksi ja broccoli sekä englanniksi että ruotsiksi :-)

Kiitos hyvästä kalavinkkeistä!

Travis Kirk
40/63 | 

Jason, I have follow you for a while... and i have to say .. YOU ARE THE BEST !!!I am 150 % on your right side ... and will follow you on word press journey ! Can't wait what you have to show !!!!THANK YOU !!!!!!

Grazyna Dombroski
42/63 | 

Howdy! I could have sworn I?ve been to your blog before but after browsing through many of the posts I realized it?s new to me. Regardless, I?m definitely happy I stumbled upon it and I?ll be book-marking it and checking back frequently!

Donna Shack
44/63 | 

Thank you for all your valuable hard work on this blog. My mum takes pleasure in conducting internet research and it is obvious why. Almost all learn all regarding the compelling method you make very helpful tips and hints via your web blog and as well as inspire response from some other people about this situation and our own daughter is certainly understanding a whole lot. Have fun with the rest of the year. You are always performing a really great job.

visit here
45/63 | 

So informative web site! Large thanks! Thanks for a good time visiting your site. It is really a pleasure understanding a web site like this filled with nice information. Thanks!

Natalie Mccamish
46/63 | 

Appreciate it for this marvelous post, I am glad I detected this web site on yahoo.

Unitech Gurgaon property
47/63 | 

I just cant stop reading this.  Its so cool, so full of information that I just didnt know.  Im glad to see that people are actually writing about this issue in such a smart way, showing us all different sides to it.  Youre a great blogger.  Please keep it up.  I cant wait to read whats next.

Flight Simulator Game
48/63 | 

Hi! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

Brianna Ordahl
49/63 | 

What's up?, I love site merely a heads up that I was getting automatically redirected towards the homepage when I looked at this inner web page; It looks like a browser hi-jack as well, I'm not really too sure but believed you might be informed about it. Regards

Alfredo Didamo
50/63 | 

Hey there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding one? Thanks a lot!

Striker9 Pro Binary Options Tr...
51/63 | 

What's up?, Love site simply a observation that I was getting automatically sent straight towards the home page once I looked at this internal web page; It looked like a internet browser hi-jack or something like that, I'm not too absolutely certain but assumed you may want to have knowledge of it. All the best

Todd Haley
52/63 | 

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

bupropion
53/63 | 

I'm also commenting to let you know what a fine experience our child found reading through your blog. She came to understand some details, most notably what it is like to have a marvelous teaching style to have other people with no trouble know selected very confusing subject matter. You truly exceeded people's expectations. Thank you for supplying the essential, dependable, educational not to mention fun guidance on this topic to Lizeth.

Freda Adamowski
54/63 | 

WOW! Now that is what you call a well written article, it has everything in it that as a reader you want to know. Keep up the good work and continue to post great articles like this one.

Betsy Degenfelder
55/63 | 

Maybe audio editing software can match with face tracking software to make mathematics knowledge of the lack of maker to complete their work

Zombie Boy
56/63 | 

Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

Baby Gifts
57/63 | 

There is obviously a lot to know about this. I think you made some good points in Features also.

landscaper portland oregon
58/63 | 

It is really a nice and helpful piece of info. I?m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

developing leadership skills
62/63 | 

could you send this to Deepak Chopra personally , he's an important person in my well being and i want him to find out I love him.

Bing SEO
63/63 | 

You made some good points there. I did a search on the topic and found most people will agree with your blog.

Family photographers
64/63 | 

Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains. If you know of any please share. Cheers!

Iliana
65/63 | 

Hi great art! i'm so happy and i add "Like" (facebook) to kalastajanvaimo.indiedays.com

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014