Hei taas :)

En tiedä olenko koskaan sanonut, mutta nyt on ihan pakko kehaista, että Indiedaysissa on mun mielestä todella kiva blogata! Ja arvatkaa miksi? Täällä saa aina apua kaikkeen. Nytkin selvitettiin Hannun (atk-tuki) kanssa miksen saanut liitettyä videoita postauksiin ja johan näkyy taannoinen meikkivideokin ihan omalla paikallaan blogipostauksessa! Ja et miten saan taas liitettyä uusia juttuja sivupalkkiin. Mitä vaan.

Vastaukset kysymyksiin tulee aina pikana ja ystävällisesti ilman että tarvisi tuntea itseään tyhmäksi -vaikka sitä välillä todella onkin ;D Meillä on siis taustalla tosi ammattimainen ja -taitoinen taustajoukko, joka tekee tosi ahkerasti töitä. Pakko kerrankin mainita; nää backstage - jutut kun ei teille näy ollenkaan. Ja jos joku vaikka sattumalta miettii tota Indiedaysin työpaikan hakemista (lisätietoja oikealla sivupalkin alareunassa) niin tiedoksi vaan, että loistoporukka odottaa :) Ja minä, sydämellisesti tervetuloa mun uudeksi tietopankiksi hehee :D

Vähän tylsistyttää taas laittaa päivän asua, mutta nyt ei muu auta :)

chinot Asos.com / vyö Vila / silkkipaitis DAY Birger & Mikkelsen

Vaikka on tää bloggaaminen muutenkin aika mielenkiintoinen harrastus, ei voi muuta sanoa. Tuo jännitystä elämään ;) Niin että kiitos teille taustajoukoille sielläkin puolella, kiva kun jaksatte käydä lukemassa mun välillä ihan turhia ja hölmöja höpinöitä, en oikeastaan tiedä mitä tekisin ilman <3

Ps. Loppuviikon aikana saattaa hyvinkin tulla saunapostausta (eli siis ennen -jälkeen kuvia meidän saunaprosessista), sen verran tämä lähestyvä syksy alkaa innostamaan taas sisätilojen kohenteluun. Ja saunan lämmittelyihin, mmm :)

Kommentit (84)

Hessu
85/84 | 

Peräänkuuluttaisin medialukutaitoa kaikille blogien lukijoille! Kyky nähdä ilmiselvien merkitysten taakse tulee tarpeeseen muitakin viestimiä seuratessa...

Aino
86/84 | 

Saunapostausta odotellaan täälläkin innolla =) Meilläkin olisi jossain vaiheessa iso kylpyhuone-remontti edessä, joten inspiskuvat ovat enemmän kuin tervetulleita! Melkoinen mellastus täällä kommenteissa taas meneillään, enkä ihan käsitä, miten se tähän postaukseen liittyy. Tai edes nimenomaisesti tähän blogiin; olen seurannut satunnaisesti muitakin Indiedays-blogeja, ja monissa se tuotelahjojen esittely on ihan jokapäiväistä, eikä niitä sen kummemmin mainoksiksi mainita, kunhan vain todetaan juuri siihen tuttuun tyyliin, että "posti toi tänään mukavan yllätyksen". Itse olen kokenut, että nykypäivän medialukutaidolla tuosta ymmärtää (jos vain haluaa), että kyseessä on tuotelahja, varsinkin Indiedays-blogien kohdalla, jotka ihan avoimesti tiedetään tässä mielessä kaupallisiksi. Jos kuitenkin jotkut lukijat kokevat, että kyseessä on selkeä lainrikkomus, niin ehkä kannattaisi olla suoraan yhteydessä Indiedaysiin (yksittäisten blogistien kommenttiboksien sijaan) ja who knows, ehkä siihen sitten kehittettäisiin joku yksiselitteinen sanamuoto, jolla tulisi kaikille selväksi, että tuotelahjasta on kyse. (sitä tosin en tiedä, että mistä löytyy niin paljon rautalankaa väännettäväksi...;) Paljon hyviä kommentteja on aiheesta esitetty, itse komppaisin eniten Andyä! Kivaa viikonlopun odotusta Norjaan, täällä on jo ihan(a) syksy!

Aino Keski-Suomesta

Piia
87/84 | 

Johanna sun varmaan kannattaa ottaa käyttöön joku kommentien valvontajuttu tai et voi kommentoida vaan niin, että kommentoijan tiedot näkyvät kaikelle kansalle. Jospa joku tälläinen juttu estäisi nimimerkin takaa huutelun.

Tää menee mun mielestä jo ihan sairaaksi touhuksi joidenkin osalta. No niinhän se kyllä on, että jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia...

Tsemppiä sulle ja kiitos, että jaksat pitää tätä blogia ja piristää ainakin minun päivääni.

Peruspekka
88/84 | 

Eikö hyvä blogi ole sellainen joka aiheuttaa keskustelua (niin hyvässä kuin pahassakin)?! ;)

Itse en osaa sen kummemmin ottaa kantaa tuohon piilmainonta-asiaan, mutta ei bloggari kyllä mielestäni voi ihan hälläväliä -asenteella esitellä tuotteita (lahjuksia). Tai siis itse selvittäisin aika tarkasti, kuinka asiat KUULUU tehdä, jos on tarvis mainostaa jotain lahjaksi saatua tuotetta!

No niin, tavallisena tallukkana mulle ei kauheesti oo väliä, ymmärrän monien pointin tässä asiassa, "ei kannata lukea blogia jos ei kiinnosta" yms. kommentit, mutta siitähän ei nyt ollut kysymys. Ihana blogi, mutta lait on kirjoitettu piilmainonnasta ja siihenliittyvästä aihealueista ja ne nyt varmaan kannattaa
ensisijaisesti selvittää (indiedaysin, bloggarin ja mainostajan kesken).

Ella
91/84 | 

Luin hämmästyneenä näitä hyökkääviä kommentteja ja pohdin miltä mahtaisi tuntua, jos joku tulisi toimistolle työpisteeni ääreen paheksumaan sitä, että teen työtä josta pidän - ja saan siitä vieläpä korvauksen.. Onko meissä todella niin syvällä ajatus siitä, että työ ei saa olla kivaa? Joskus työ voi todella olla niin kivaa, että tuntuu kuin ei se työtä olisikaan - saa "harrastaa työtä" :o) Olen kovin pahoillani niiden ihmisten puolesta, jotka eivät sellaista tekemisen iloa ole koskaan kokeneet.

Toisaalta mietin myös sitä, että jos näille kärkkäästi kommentoiville tarjottaisiin palkkiota esim. jostakin rakkaasta harrastuksesta, vaikkapa postimerkkeilystä, niin kieltäytyisivätkö he siitä..? Enpä usko. Annettaisiin tilaisuus harrastaa ja tehdä sitä mistä nauttii edelleen, mutta pientä (tai suurta) palkkiota vastaan. Muuttuisiko suhde rakkaaseen harrastukseen? Jälleen kerran - enpä usko.

Miksi sitten blogiharrastuksesta tuleva hyöty (oli se sitten palkkio tai jokin muu hyödyke) herättää niin paljon negatiivisia tunteita - sitä voimme vain arvailla. Minun paras arvaukseni on se vanha tuttu kateus. Ja nyt joku kysyy, että mitä kadehdittavaa julkisen päiväkirjan pitämisessä muka on tai ulkokultaisissa kuvissa - ei mitään. Sen sijaan kateus lähteekin siitä, että joku tekee selvästi jotain sellaista mistä pitää ja nauttii - eli rakas harrastus, josta joku on niin kiinnostunut, että haluaa siitä maksaa.

TUO on se syy, mikä asiasta tekee kadehdittavan.

Maj
92/84 | 

Nyt Johanna tuun täältä näytön läpi ja laitan sut rautoihin :D Mulla odottaa tuo sama mystinen paketti kuljetuspalvelussa, aika jännää <3

kalastajanvaimo
93/84 | 

Heisan, piilomainonta on nyt niiiiin moneen kertaan nousut esiin näissä kommenteissa, vaikka moneen kertaan on myös kerrottu, mikä on piilomainontaa ja mika ei, että ajattelin heitttää yhden kommentin vielä :)

Aika harvoin otan vastaan yhtään mitään tuotetta; ne kaksi onkin tässä mainittu eli Putiikin Rannalla mekko ja tämä alusmekko. Eli sikälis helppo homma puhua mun mainonnasta ja piilomainonnasta. Molemmista tapauksista löytää ihan stavarmasti epäselvyyttä jos haluaa, sillä kummassakaan ei ole lyöty kuva päälle tekstiä "Ilmaisahja". Kumpikaan tapa ei kuitekaan ole millään tavalla laiton tai piilomainontaa.
Esimerkiksi alusmekon kohdalla ainoa mainostuksen kohde on Arielin kampanja, josta tekstissäni kerron ja johon olen viitannut. En olisi edes voinut manostaa mitään kauppaa tai vaatemerkkiä tässä tapauksessa, joten sikäli harhaanjohtava tapaus; te ihmettelette miksen suoraan mainosta ja mainise nimiä kun ei niitä ole -paitsi tosiaan Areilin kisa, johon linkkasin. Kampanjassa Ariel ja mainostoimisto lähetteli ympäri pohjoismaiden erilaisia vaatekappaleita ja niitä tosiaan tuli postin mukana sadoille muillekin tilaamatta -siksi valitsin sanavalinnan "posti toi", joka nyt on ilmeisesti ihan tuhoon tuomittu ilmaisu ;)

Ihmiset, rauhottukaa. Tää tuntu jotenkin pikkasen väärältä niillä määrillä mitä minä olen ilmaistavaraa koskaan vastaanottanut. Piilomainonta on tottakai laitonta ja aihe on tärkeä, mutta kaikki nää hyökkäykset ei mun mielestä ole ollenkaan oikeutettuja eikä asiallisia.

Terkuin Johanna

kalastajanvaimo
94/84 | 

Joo totta, molemmissa tapauksissa asian olisi varmasti voinut sanoa selvemminkin ja rautalangasta vääntäen. Ihan totta.

kalastajanvaimo
96/84 | 

Noh... en välttämättä heitä joka päivä vaatteita pesuun, mutta likaantuessa. Naäkin housut ollut kolme päivää jalassa -ja joskus silti voi laittaa vielä kaappiin jollei ole likaantuneet.

Ella
98/84 | 

Mustikkatyttö sentään kirjoitti kaikki kommentit samalla nimellä - sinä sen sijaan käytit ainakin kolmea eri nimeä näissä "tölväisyissäsi".

champagne
99/84 | 

Ei, mun, yhden blogin lukijan silmissä sellainen blogi jossa kommentoijat hyökkäävät blogin kirjoittajan kimppuun ei pitkän päälle ole kovin mukava lukea. Tässäkin jutussa kommentointi on mennyt pitkälle hyvän maun ulkopuolelle. Mitä jos sinäkin "peruspekka" olisit kommentoinut omalla naamallasi niinkuin Johannakin pitää tätä blogia. Silloin voitaisiin puhua yhdenvertaisesta keskustelusta. Tämä ei ole mitään keskustelua.

Minkä pointin sä muuten tässä ymmärsit kun tuolla on jo aiemmin ilmoitettu miten asiat on ja silti jaksat jatkaa aiheesta...

champagne
100/84 | 

Tässä näkee selvästi kuinka yksi provosoiva kommentoija tuo esiin asian jota ei edes ole olemassa tässä blogissa- eli piilomainontaa ei tässä blogissa ole- ainakaan lainmukaan vaan kaikki on ihan oikein tehty.

Mikä minua myös ihmetyttää on se, että miksi juuri tämä blogi sai tälläisen aiheettoman ryöpyn niskaansa? Johanna hyvin harvoin mainostaa täällä itse yhtään mitään.

Mun mielestä Johanna olisi todella kiva jos vähän säätelisit näitä kommentteja sillä minä ainakin hyvin rahanarvon tuntevana ihmisenä toivon että saisit myös jotakin hyötyä tästä ihanasta blogista jota olet jaksanut näinkin kauan kirjoittaa. Ei ole mikään häpeä haluta hyötyä omista taidoistaan myös rahallisesti. Sen ovat osoittaneet monet todella suositut ulkomaalaiset bloggaajat joiden suosio on vain lisääntynyt siitä syystä että pystyvät tuomaan blogiin enemmän mielenkiintoisia juttuja lukijoille kun saavat itsekin siitä jotakin.

Niin bloggaaja kuin lukijatkin.

Mustikkatyttö
104/84 | 

Söpö asu ja kampaus sulla taas!

Kiinnostava kirjoitus näin toisille bloggaajillekin! Kuulostaa mahtavalta tuo teidän taustatukenne!

Onneksi itelläni on kans taustatukea... Nimittäin mun kolmetoista-vuotias poikani aloitti itse tän vuoden alkupuolella oman bloginsa ja neuvoi sitten minutkin kädestä pitäen alkuun. Vieläkin vaikeissa hommissa Viltsu jelppii.

Ja jännitystä blogaaminen tosiaan tuo! Ei koskaan tiedä millaisia kommentteja on odottamassa ja yhteydenottoja voi tulla yllättäviltäkin tahoilta. Tämän blogimaailman välityksellä voi myös tutustua kivoihin ja kiinnostaviin ihmisiin ja ilmiöihin.

Toivottavasti teet jatkossakin paljon lisää videopostauksia. Jutusteluasi on tosi mukava seurata!

Saunominen alkaa minuakin kovasti houkuttaa näin syyssäiden saapuessa.

Mukavaa syksyn alkua!

Heinis
105/84 | 

Päivän asu -kuvien laittoa ei pidä koskaan pahoitella/epäröidä, ne on ihan parasta antia!! :) Tykkään tosi paljon <3 Kivaa päivää!

Vässykkä
106/84 | 

Sinun höpinöitäsi on kiva lukea :) Eihän se arki aina kovin kummoista ole, mutta se siinä ehkä onkin parasta. Näin kesän jälkeen on mukava palata takaisin arjen tuttuihin rutiineihin.

Laapa
107/84 | 

Ihana asu, taas. Tykkään itsekin murretuista, maanläheisistä väreistä. Skandinaavisista väreistä, mutta ne meille vaaleaveriköille kaiketi sopiikin parhaiten :)

postwoman
109/84 | 

Edellisestä postauksesta. Olet nykyään siis myynyt sielusi ja blogisi mainosmiehille?

Helposti se kävi!

jensba
110/84 | 

WUHUU!

Ehdottomasti saunapostausta!

Meillä on remppa meinaan vielä siltä osin kesken että saunaa ei ole vielä tehty. Kiinnostaa siis sikana :)

ja lisää mainontaa..
111/84 | 

On varmasti mukavaa postailla palkallisesti, senKIN voisi mainita mut ehkä nämä postaukset on jo sinällään niin fyysisesti rankka suoritus että semmoinen lisä olisi jo liikaa venytty. ;-) Miksi teille maksetun palkan suuruusluokka muuten on niiiiiin Suuri Salaisuus? Väistämättä tulee mieleen että ne summat ovat niin älyttömän suuria suhteessa tähän hassun helppoon "työhön" että totuus pitää hinnalla millä hyvänsä (sananmukaisesti) piilottaa.

jensba
112/84 | 

En tiedä juuri ketään joka levittelisi muille "palkkatietojaan" ihan muutenkaan yleisesti joten miksi näiden bloggaajien pitäisi !? :)

Ja se vielä, että ei bloggaaminenkaan niin kauhean "helppoa" ole tai helppoa ehkä kyllä mutta silti aikaa vievää, menee kumminkin aina aikaa kuvien ottoon, ja varsinkin niiden muokkaamiseen, lataamiseen ja kaikkeen muuhun ..

Essi76
113/84 | 

Jos tämä on bloggaajalle niin helppoa rahaa niin miksi ette ala itse blogata. Kuka tahansa voi sen halutessaan aloittaa,joten go on. Hyvä jos Johanna saa tästä kunnon korvauksen niin toivottavasti jaksaa tätä pidempään, sillä raha toimii varmasti ainakin yhtenä motivaattorina monen, monen muun syyn ohessa eli olkaamme iloisia jos näin on:)

ja lisää mainontaa....
114/84 | 

Nämä blogiyhteisöt eivät ole sama asia missään mielessä kuin tavallinen ansiotyö, niinhän blogistit itsekin kovasti koettavat todistella.

Siksi toisekseen, varsinkin nuorempien lukijoiden olisi hyvä tietää postauksien sisällön kytkökset, ts. maksaja ja/tai mainostajat vaikuttavat todella paljon siihen ettei näihin yhteisöissä kirjoittavien teksteihin kannatta suhtautua samoin kuin riippumattomien.

Ja kyllähän palkkojen suuruusluokat todellakin tiedetään useimmista työpaikoista! Siinäkin mielessä on naurettavaa millaisen salaisuuden verhon tää näitä laitetaan.

Mainonnasta vielä; huomasinpa vasta äsken tuossa sivupalkissa Putiikki rannalla -mainoksen ja joitakin postauksia sitten sinulla Johanna oli sieltä oleva asu, oliko se saatu sieltä vai itse ostettu? Mainostat heitä ihan vain hyvää hyvyyttäsi?

-Sanna
115/84 | 

Jee, sauna-kuvia odotellessa! : ))

Tuli mieleen kysyä, että annatko oman värin kasvaa hiuksissa? Muistelisin lukeneeni jotain sellaista aikasemmin. Mä oon kokeillut hiuksissa jos jonkinlaista väriä(ja pituutta, nyt taas kasvatellaan, heh) ja nyt päätin että kiitti, mulle riitti. Viimeksi ei enää värjätty tyveä vain ainoastaan raidoitettiin vähän enemmän. Sitten vain hopeashampoota tasaisin väliajoin ja keltaisuus pysyy poissa : )

Hande
116/84 | 

Mua kiinnostaa, että mitä sää teet aina edellispäivän asulle kun joka päivä uudet vaatteet?nakkaat pyykkiin vai mitä?

Mustikkatyttö
117/84 | 

Näille mainonnan kritisoijilla tekee mieleni hieman kommentoida:

Kyseesshän on täysin win-win-win-tilanne! Bloggaaja voi saada uusia kivoja tuotteita tai joissain tapauksessa palkkaakin bloggaamisestaan.

Lukijat saavat nautittavakseen mukavia postauksia ja usein kiinnostavia tuote-esittelyjä. Jos bloggaaja saa paljon palkkaa, hän voi lopulta jopa joissain tapauksessa luopua muista ansiohommistaan ja keskittyä jopa täysipäiväisesti bloggaamiseen. Ja sehän on vain innokkaille lukijoille nannaa!

Firma taas saa mainiolla tavalla näkyvyyttä tuotteileen. Kaikki eivät jaksa tutustua perinteiseen mainontaan, mutta tykkäävät kun tuotteita tuodaan esille muitten juttujen ohessa.

Minusta bloggareitten ja tuotteitaan esille haluavien yhteistyö alkaa olla jo varsin tunnettu asia ja vanhemmathan voivat vaikka valottaa tästä jälkikasvuaan.

Tämä kuvio toimii ja hyödyttää ja ilostuttaa kaikkia osapuolia!

Mikäli joku ei tykkää tällaisestä systeemistä aina on vapaus siirtyä lukemaan blogeja, jotka tiukasti sanoutuvat irti kaikesta tuotesijoittelusta. Mitä luultavammin sellaisiakin löytyy.

Me muut voimme nauttia hyvillä mielin lämminhenkisistä jutuista ja uusien vaate-ja huonekalu- ym ideoiden metsästyksestä! :)

Mervi
118/84 | 

Mainonta blogeissa ei vaan nyt ole noin yksinkertaista kuin Mustikkatyttö haluaa vedella kulmat suoriksi, kannattaa TODELLA tutustua Buttermilk Bisquitsin loistavaan kirjoitukseen asiasta, se on lakikysymys, piilomainonta on LAITONTA! That's it, puhumattakaan kuinka halveksittavaa on yrittää pukea saamansa taloudellinen hyöty "ihan vaan tässä pelkästään teidän iloksenne vaivojani säästelemättä bloggailen" kun todellisuudessa korvaukset liikkuvat sadoissa tai tuhansissa euroissa kuukaudessa! Ja pliis älkää nyt fanit vetäkö kateellisuuskorttia, se ei tähän laillista vai ei -debattiin kuulu.

Mustikkatyttö
119/84 | 

Mervi: Minä kirjoitin miten itse rehellisesti todellakin koen asian. Itselleni on ollut selviö, että indiedays-blogeihin liittyy avoimesti yhtenä juttuna nämä tuote-esittelyt ja yhteistyö eri firmojen kanssa. Minua se ei ole häirinnyt.

Jos asia on avoin ja kaikki huomaavat helposti, että juu, yhteistyötä firmojen kanssa on, niin mitä...siltikö termi piilomainonta pitää repäistä esiin. Itse en koe niin. Pitäisikö kaikki vääntää rautalangasta tyyliin: "Kissoja ei saa kuivattaa kuivausrummussa."

Mervi
120/84 | 

Mustikkatyttö: Selviö sinulle mutta laki on laki. Ja hyvä niin, silloin ei pitäisi asioiden eikä varsinkaan sisältöön rankalla kädellä vaikuttavien hyötysuhteiden olla kenellekään epäselviä kun ne rehellisesti ja suoraselkäisesti mainitaan, a i n a. Kun jättää niin tekemättä, jättää samalla oven avoimeksi arvailuille että mitä muuta salataan taloudellisen hyödyn varjossa.

Murmeli
121/84 | 

Kyllä verotiedot ovat ihan kaikkien saatavilla ;) Mutta en minäkään ymmärrä, miksi ketään kiinnostaa.

Mustikkatyttö
122/84 | 

Mervi: Eri asioihin liittyen on toki olemassa laki. Mutta on sitten asia erikseen, miten lakia tulkitaan ja sovelletaan. Missä menee se kuuluisa raja ja miten sitä pilkkua pitää viilata. On olemassa myös käsite lain henki. Jos ihmiset ymmärtävät, mistä on kyse, eikö se ole oleellisinta.

Kannattaa myös muistaa, että lukevan yleisön älyä ei kannata aliarvioida. Ihmiset ovat yllättävän hoksaavaisia.

Kirjoitit:"...kuinka halveksittavaa on yrittää pukea saamansa taloudellinen hyöty ?ihan vaan tässä pelkästään teidän iloksenne vaivojani säästelemättä bloggailen? kun todellisuudessa korvaukset liikkuvat sadoissa tai tuhansissa euroissa kuukaudessa!"

Ihminen on monimutkainen psykofyysinen kokonaisuus ja kukapa ottaa täysin selkoa edes omista vaikuttimistaan ja motiiveistaan...saati sitten toisten.

Bloggareilla on kaikilla varmasti monia motiiveja kirjoittamiselleen. Kun bloggaa jossain sos.median yhteisössä tms (eritoten, jos yhteistyötä firmojen kanssa on) jonkin kokoavan otsakkeen alla, on kyllä yleisessä tiedossa, että hommasta saa korvauksen.

Tuntuisi tyhmältä, että bloggaajan pitäisi koko ajan olla tiedottamassa, että muistattehan, että saan myös rahallisia tai muita etuja tästä kirjoittamisesta...Älkää nyt vain unohtako...

Ei sitä missään lehdissäkään toimittajat jatkuvasti hoe.

Ja sitä paitsi monet bloggaajat todellakin rakastavat kirjoittelua ja kuvien ottamista itseään kiinnostavista jutuista tai niissä esiintymistä ja tekisivät sitä siitä huolimatta, vaikka eivät saisi siitä koskaan mitään aineellisia etuja. Tosin, kun jotain saa, se mahdollistaa monella sen, että voi käyttää enemmän aikaa bloggaamiseen.

Sannis
123/84 | 

Pitäiskö sun hankkia elämä? onhan maailmassa nyt suurempiakin epäkohtia (esim. lapsityövoima, valtioiden velkaantuminen, HIVin leviäminen, kuivuus Afrikassa..), kuin blogeista saatavat tulot tai piilomainonta. Itselleni nämä blogit on hauska tapa rentoutua ja minulle on aivan sama saavatko blogin pitäjät palkkaa vai ei. Ja mitä tulee tuotelahjoihin tms minusta Johanna on selkeästi ilmoittanut, jos jonkun on saanut yhteistyön kautta yms. Joten eiköhän anneta näiden juttujen olla ja nautitaan kivasta blogista!

Murmeli
124/84 | 

Niin, siis tietenkään Norjan veroasioista en tiedä, mutta jos niin helvetisti kiinnostaa, miksi ette kysy jonkun sellaisen Indiedaysin bloggaajan verotietoja, jotka eivät missään muussa työssä ole? Eipähän enää tarvitse itkeä asiasta jatkuvasti.

hmm..
125/84 | 

Taidat Mustikkatyttö tykätä omasta "äänestäsi" ja haluta väen vängällä viimeisen sanan?

Asiaa voit toki koettaa vääntää niin solmuun kuin haluat fakta on se että piilomainonta on laitonta piste.

Äläkä vaan missään nimessä hyvä ihme sentään vertaan jotain narsistista bloggailua toimittajien työhön!!!

-bia-

Murmeli
126/84 | 

Nimenomaan! Bloggaajat saavat sentäs kertoa tuotteista ym. rehellisen mielipiteensä (tosin miksi kukaan haukkuisi, ilmainen kama on sentään tervetullutta jatkossakin), toimittajilla se ei ole ihan niin helppoa.

henhi
127/84 | 

Kiitos itelles hei et jaksat bloggailla. Monesti jätän nää kommenttilootat kokonaan lukematta, mut on tää kyllä ihan naurettavaa. Tsemppiä sulle! <3

Neely
128/84 | 

Itse en nyt oikein ymmärrä missä tässä on piilomainontaa? Jos sivubannereissa tms, näkyy jonkun lafkan logo, sehän on selkeä mainos, ei mitään piilossa siinä. Esim. Putiikki Rannalla -liikkeen mainos on näkyvissä, sen jälkeen bloggaaja voi höpistä firman tuotteista niin paljon kuin lystää, yhteistyö on selvästi esillä. Eikös se näin mene? Korjatkaa toki, jos olen väärässä!
Jos en nyt ihan väärin muista, niin Johanna on aina tuotelahjoja saadessaan sen täällä tuonut julki, joten ei mitään piilossa siinäkään.
Ei kai sekään, että kertoo käyttökokemuksia jostakin tietystä tuotteesta, välttämättä tee siitä piilomainontaa, eikös se riipu ihan siitä, tehdäänkö se vastineeksi jostakin ja jätetään se seikka kertomatta?
Valistakaa nyt viisaammat=).

Ettei jää epäselväksi, niin itselleni on aivan sama, kuinka paljon bloggaajille maksetaan, tai mitä he muuten tästä hyötyvät. Jos tätä tekee isommassa mittakaavassa, niin onhan se vaan plussaa, jos siitä jotain tulee itsellekin päin=).

Mustikkatyttö
129/84 | 

Hmm...:

Osuit naulan kantaan! Rakastan todella omaa ääntäni! Yes! Kun rakastaa itseään ja omaa ääntään on helpompi rakastaa myös toisia. ;)

Ja enpä sanoisi, että suurin osa bloggaajista kutenkaan on narsisteja. Narsismiin tarvitaan paljon muutakin kuin se, että tykkää äänestään tai esillä olosta, itsensä ilmaisemisesta.

Ihan samalla tavoin voi toimittajissakin olla narsisteja kuin missä tahansa muussakin ammatti-tai harrastajaryhmässä. Eivät hekään ole sille sen kummemmin immuuneja kuin esim bloggaajat, näyttelijät, muusikot tai laulajatkaan. Monet nauttivat tuoda ajatuksiaan esille tai muuten esiintyä...minäkin, myönnän sen.

Mutta nautin myös tästä suloisesta blogista (pitemmän aikaa olin ihan äänetönnä), joka ainakin itse kirjoittajansa puolesta on todella lämminhenkinen.:)

Janca
130/84 | 

"Ihanasta velourmekosta on muuten kiittäminen Putiikkia Rannalla. Siellä on jokseenkin aivan ihana valikoima vaatetta ja vaikka just tää mekko on onkin jo loppuunmyyty (menneen kauden juttuja), kannattaa katsastaa uutuudet (ja psst, alennusmyynnit ;)). Suosittelen. Nettiputiikin tytöt ovat suloisia ja oikeiden kauppojen (Helsinki ja Tampere) varmaan vielä suloisempia ;D -Kiitos tytöt! :)

(Laitan linkin nettiputiikkiin vielä sivupalkkiin niin pääsette siitä sitten myöhemminkin.)"

tästä EI käy ilmi että kiittääkö blogisti ilmaisesta lahjasta vai hyvästä asiakaspalvelusta, eikä ole ensimmäinen kerta.

Johanna jostain syystä on oikein todella syvälle koettanut kätkeä sen mitkä mainitsemistaan tuotteista on saatu ja mitkä ostettu eikä se tosiaan riitä että mainos on sivupalkissa vaan on piilomainontaa postauksen sisällä. Mikä kumma siinä on niin vaikeaa kertoa "Sain tämän ihanan puseron ilmaiseksi kiitos siitä, nyt laitan mainoslinkin" Epärehellistä kaikenkaikkiaan aika pitkälti tämän blogin postauksissa toiminta on.

puolukka
131/84 | 

Kivat sulle, itserakkaana on varmasti varsinkin sun ympäristössä oleilu mukavaa. Eip käy katteeks kollegojasi tai läheisiäsi...omg.

Misty
132/84 | 

Tykkään tosi paljon lueskella blogiasi! Eikä minua kiinnostaa muuten pätkääkään mitä tienaat =)
Sulla on aivan täyden kympin väri hiuksissasi. Ihailen niitä aina. Kuinka monta eri väristä raitaa niissä on? Haluan kans tollaset =D
Odotan innolla saunakuvia...

Krisu
133/84 | 

Jee saunapostaus! Itellä on kylppäriremppa (jonka yhteydessä sauna) viittä vaille valmis, ja siitä tulee niin hieno ettei meinaa malttaa odottaa! Kiva nähdä miltä teidän sauna näyttää! :)

hämmästynyt
134/84 | 

Rauhoittukaan nyt hyvät ihmiset! Kukaan ei teitä pakota lukemaan yhtäkään blogia, jos ne teitä suunnattomasti ärsyttävät. Oma valinta. Yrittäkää nauttia elämästä ja jättäkää turhat napinat pois. Elämä on ihanaa kuin sen oikein oivaltaa! Antakaa Johannalle rauha kirjoitella ja olla mikä on, kuten myös muille kirjoittajille. Myös tekin saatte olla mitä te haluatte, mutta ei siitä kamalaa ääntä tarvitse pitää. Eipä nämä niin suuria asioita ole, että kannattaisi niistä täällä kommenteissa AINA taistella...

Pienet ovat ihmisten murheet, jos lukevat blogeja vain, että saisivat taas jonkin asian sieltä, josta napista ja nurista...

Johanna on upea ja toivon, että nämä kähinät täällä eivät lannista tai pahoita mieltä. Aivan turhia juttuja ja mielestäni naurettavaa.

T. Suurempia asioita kohdannut, onnellinen ja nykyään tervekin lukija

hämmästynyt2
135/84 | 

Ei tullut kehiin kateuskorttia tuli "suuremmat asiat" :-D

Rautalankaa: piilomainonta on laissa kiellettyä, laki koskee myös Saint Johannaa, joka ilmaisee kytköksensä kauniisti sanottuna epäselvästi , siinä kaikki.

Murmeli
136/84 | 

Musta on aika itsestäänselvää, että Indiedaysin sivuja ja niiden alla toimivia blogeja lukiessa samat kampanjat ja ilmaisroinat pyörii, ensin yhdellä, parin päivän päästä toisella. Joten tavallaan mainoksiahan täällä nimenomaan enimmäkseen luetaankin. Kuka tykkää, kuka ei. Turha urputtaa.

summer
137/84 | 

Just niin, pelkkää mainontaa verhoiltuna "kirjoitanpa tässä kivasta hameesta jonka haikara toi postilaatikosta minulle kun unessa kerroin osoitteen. Just just. "#enkä tee tätä rahasta vaan harrastuksesta?????

järkihoi
138/84 | 

Murmeli osui naulankantaan! Turha urputtaa. Saa lukea, ken haluaa. Piilomainontaa ei voida koskaan kitkeä pois. tulee aina elämään, tavalla tai toisella. Ja tyhmäkin sen tajuaa, että kaikki tämä on bisnestä. Ja näin homma toimii...
Ei mikään nipinä tai napina tule muuttamaan tätä.

Sulkekaa silmät, jos noin ärsyttää. Lähtekää vaikka lulos enkille ja sulkekaan koneenne. Koko netti on nimittäin täynnä piilomainontaa ja muuta... ei siitä kannata ottaa paunoja. Olette aika pieniä tekijöitä näillä markkinoilla... aiheutatte vaan ihan turhaan tänne tummia pilviä, kun me haluaisimme vain nauttia näistä kauniista kuvista, ilmaislahjoista, fiiliksistä ja muista mitä täällä blogeissa pyörii. Eipä tarvitse niitä lukea tai katsoa, jos ei tykkää.

Pitää alkaa lukemaan blogia kurkkaamatta näihin kommentteihin, kun ei näitä napinoita jaksa aina lukea. Pysyy blogista saatu hyvä fiilis, kun ei pilaa sitä napinakommenteilla.

Johannalle terkkuja ja keep on going :)

Lawislawislaw
139/84 | 

Niin että sanonpa seuraavan kerran kun ylinopeussakkoa kirjoitetaan että ihan on vapaaehtoista poliiseille mennä jonnekin toiselle tielle katselemaan ohiajavia, ei ole mikään pakko tässä seisoskella ja ikävästi rangaista lakia rikkovia, mitäs läksit. Huikeaa mitä järkeilyä.

höpö
140/84 | 

Buttermilkin kirjoitus on hieman yksiviivainen eikä hän ole ainakaan postauksensa perusteella alan ammattilainen. Bloggajalla pitäisi myös olla kanttia ilmoittaa kirjoitukseensa että kyse on hänen mielipidekirjoituksesta johon hän on lisännyt muutamia isommasta kokonaisuudesta irrotettuja faktoja. Kuluttajansuoja ei kehoita bloggaajia kirjoittamaan postauksiinsa että kyseessä EI OLE MAINOS. Jos jonkun postauksen tuote-esittelyn todenperäisyys mietityttää niin kannattaa ottaa yhteyttä kuluttajansuojaan

Niinkuin tuossa joku aiemmassa postauksessa sanoi kannattaa lukea tietoa sieltä mistä sitä puolueettomimmin saa.

Esimerkiksi Kalastajanvaimon edellinen postaus oli aivan lainmukainen.

Indiedays
141/84 | 

Näin Indiedaysin puolesta haluamme myös hiukan kommentoida tätä keskustelua, sillä vaikuttaa siltä, että osalle käsite "piilomainonta" on hiukan epäselvä. Piilomainonnasta on siis kyse silloin, kun bloggaaja jättää kertomatta yhteistyöstään markkinointitahon kanssa. Tällainen tapaus on esimerkiksi se, jos bloggaaja suosittelee tuotetta, muttei mainitse saaneensa sen ilmaiseksi blogin kautta. Jos bloggaaja kertoo postauksessa saaneensa tuotteen mainostajalta, kyse ei ole piilomainonnasta, koska tällöin lukijan tietoon on saatettu tuotteen alkuperä.

Indiedaysin palkkiomalli ei ole julkinen, mutta harva bloggaaja pääsee Suomessa bloggaamisella sellaisiin tuloihin, että niillä voisi elättää itsensä täysin edes säästeliäästi eläen.

Otimme tällä viikolla Indiedaysin etusivulla kantaa näihin palkkioita ja mainontaa koskeviin harhaluuloihin. Tekstin voi lukea täältä:
http://indiedays.com/kauneus/indiedays-oikaisee-palvelua-koskevia-harhal...

Heinis
142/84 | 

Ihmiset on kyllä niin JÄRJETTÖMÄN kateellisia! En edes viitsinyt lukea kuin muutaman kommentin, mutta esim. "postwoman" ja "ja lisää mainontaa.." - miksi nämä asiat riipovat teitä niin riipivän paljon??? Miksei bloggaaja voisi saada harrastuksestaan myös korvauksen, MITÄ PAHAA SIINÄ ON?? Ja mikä tämä piilomainontaongelma teillä myös on??? Onko jotain pahaa, jos blogin myötä myös joskus saa jonkun pikku paketin? ONKO? Jos, niin MIKSI/MITÄ?

Heinis
143/84 | 

Niin ja tosiaan, miulle on ainakin aivan hitsin sama, mitä Johanna saa mistäkin ja kuinka paljon palkkaa saa mistäkin :--D Ihmiset ovat kautta aikain olleet erinomaisen kiinnostuneita toisten asemasta ja rahoista! Minä ainakin luen tätä blogia ihan muista intresseistä <3

Andy
144/84 | 

Hei, todella kuvaavaa tuo Lawislawislaw-tyypin kommentointi. Jotkut täällä käyttäytyvät todellakin kuin ylimmät juristit tai tosiaankin poliisit.

Maailma on täynnä rikollisia, rosvoja , sortoa ja vääryyttä. Tämän blogin tarkoitus on olla hyvänmielen levityspaikka. Paikka katsella kivoja ja kauniita juttuja ja rupatella.

Mikä on heidän tarkoituksensa, jotka Marco Bjurströmiä lainaten tulvivat tänne "ruttuturpina" napisten ja naristen. Mitä sisäistä tarvetta itsessään täyttänevätkään? Miksi ovatkaan valinneet tämän blogin omaksi ilmaisukanavaksenne?

Jos täällä tapahtuu rikoksia, lopettakaa narina ja nitinä ja ottakaa yhteys poliisiin!

Ja jos teillä on aitoa intoa selvittää rikoksia, menkää vaikuttamaan suuremmille areenoille!

Menkää itseenne... mitä sisäistä tarvetta täytätte verbaalisella ryöpytyksellänne?

Tuntuuko hyvältä, kun edes hiukan sai tölväistä liian kaunista,liian onnellisen oloista ja elämäänsä tyytyväistä bloggaajaa?

Onko nyt hyvä mieli nyt...vai jääkö siihen koukkuun...mikä on seuraava narinan aihe?

Tsemppiä Johanna, olet ihana! :)

Suski
145/84 | 

Olen aina ihmetellyt sitä, mistä ne narisijat tulevat ja ennenkaikkea miksi he jäävät kommentoimaan blogeihin, joita niin kovasti arvostelevat.

Kokevatko he itsensä suuriksi yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi saadessaan valittaa? Muuttuuko maailma nyt paremmaksi? Ovatko suuret rikokset ja vääryydet nyt lähellä ratkaisuaan?

Ettei vaan tosiaan viippaisi sinne psykopatologian puolelle. Ehkei valittajilla olekaan maailman parantaminen, ei edes pohjoismaiden parantaminen mielessä...ehkä mielessä on vain oman olon parantaminen... valittamalla.

En suosittele, on rakentavampiakin keinoja!Ja se on iloa, joka ei kauaa kestä, josko lainkaan.

Neely
147/84 | 

Okei, ehkä me sitten ajatellaan ihan eritavoin. Kyllä minulle noista sanankäänteistä "...on kiittäminen Putiikkia Rannalla" tulee mielikuva, että ko. vaatekappale on sieltä SAATU, ei ostettu. Ei kai kukaan käytä noita sanoja, jos on ihan kovalla valuutalla ostettu vaatekappale, mitäs kiittämistä siinä on? Asiakaspalvelusta voi toki silloinkin kiitellä, mutta tässä kiitettiin mekosta(+ toki kehuttiin myös putiikin tyttöjä)!

Nyt en enää puutu tähän asiaan!
Kiitos ja kumarrus=).

Ainon äiti
148/84 | 

Palkan tai palkkion saamisessa työstä (eli bloggaamisesta) ei ole mitään väärää, mutta piilomainonta on tosiaan laitonta, ja esimerkiksi tuosta ylläolevasta lainauksesta ei tosiaan käy ilmi, kiittääkö Johanna ilmaisesta lahjasta vai asiakaspalvelusta.

Säde
149/84 | 

Hyvänen aika, kuinka niin ei?? "Mekosta on kiittäminen Putiikkia." Hmmm... onkohan nyt sitten mekosta kiittäminen Putiikkia, vai asiakaspalvelusta kiittäminen putiikkia, enpä voi tietää... Sepä olisikin hassua, jos ostoksen jälkeen pitäisi peukut pystyssä toivoa että aisakaspalvelija on kivalla tuulella, että ylipäänsä saisi ostoksensa rahoilleen vastineeksi.

Sini
151/84 | 

Tulin vaan kehumaan edellisen postauksen neuletta ja utelemaan mistä langasta on tehty? Dropsistako taas... :-) Hyvää syksyn jatkoa!!

Hei
152/84 | 

Jos kaikki lopettaisivat tämän blogin lukemisen, niin blogista tulisi epäsuosittu ja luultavasti mainostajat kaikkoaisivat. Bloggaajan valtavat rahat ja lahjat loppuisivat. Nyt kaikki riidanhaastajat onnistuvat kääntämään kaiken päälaelleen, kun kommentoijia on aina pilvin pimein ja ovat samalla piilomainosten ja rehellisten mainosten vaikutuspiirissä.
Hui.

voivoivoi
154/84 | 

On se vallan henkeäsalpaavan kauheaa kun Johannaa uskalletaan arvostella!! Onko hän joku jumalolento joka lakia rikkoessaankin onkin kaikkien muiden yläpuolella? Kertoo aika paljon sekä hänestä että nämä puolustelukommentit tästä seuraajalaumasta. Surullista, todella. Kivan blogin irvikuva nykyään.

Jade
155/84 | 

Ai kauheeta, kun joillakin kiristää pipoa pahasti.. Silti vain ovat hekin niin koukussa blogiisi, että hampaat irvessäkin täytyy joka päivä käydä lukemassa, hehhh...

Tulin vain sanomaan, että todella kauniin väriset hiukset sinulla. Tuo löysästi solmittu letti sopii sinulle hyvin, itse en osaa sitä noin rennosti tehdä, vaikka hyvin samanpituiset hiukset onkin. Omat hiukseni ovat ehkä liian liukkaat tuohon hommaan. Tosin jostakin luin, että sinulla oli jokin suihke käytössä, joka antaisi tukea.

Lisäksi huomasin, että tykkäät käyttää noita valkeita helmikorviksia. Omat lempparini ovat ihan samanlaiset ja melkeinpä päivittäin käytössä.

pörrö
156/84 | 

Sivupalkkimainoksia ei voi mitenkään verrata näihin "kivoihin" päivän asu tai päivän puuhat postauksiin piilotettuihin tuotemainoksiin, nuohan voi totaalisesti dismissata sivulla olevat kuten varmasti 99 prosenttia lukijoista tekeekin. Täysin riippumatta siitä minkä portaalin alla kirjoittaa luulisi blogistin omaavan jotain etiikkaa ja moraalia sanoi laki mitä tahansa. Että vaikka joku riepu olisi kuinka ihqu tahansa niin muistaa mainita että mielipidettä voi inasen ehkä muokata se ettei ko. asu ole maksanut senttiäkään, päinvastoin, eikä myöskään ole tipahtanut taivaasta totaalisen odottamatta.

IT-tuki, auta!
157/84 | 

Minua kiinnostaisi lukea postauksen aiheisiin liittyviä keskusteluja, mutta se on tehty kovin vaikeaksi. Olisiko teknisesti mahdollista järjestää niin että kaikki kommentit joissa esiintyy avainsanoja kuten 'piilomainonta', 'älä valehtele', 'paljonko saat palkkaa', 'saitko vai ostitko', 'epärehellistä', 'myynyt sielusi', 'helppo työ', 'laki on laki', 'sivupalkki', ohjautuisivat ihan omaan kommenttiketjuunsa vaikkapa seuraavan otsikon alle: 'Pahatapaista anonyymiä napinaa ja ilkeilyä ihmisiltä jotka saavat kicksinsä bloggaajia haukkumalla'? Auttaisi tosi paljon, kiitos etukäteen :)

Katri
158/84 | 

Jään innolla odottelemaan sitä saunapostausta :) Sinulla/teillä on muutenkin aivan ihanan näköinen koti.
Ja sitten minulla olisikin yksi pieni kysymys. Minkän laista objektiiviä ja kameraa käytät sekä millaiset kokemukset itselläsi on niistä? Itse pohdiskelen uuden objektiivin ostamista ja olisi kivaa kuulla millaisia kokemuksia sinulla on ollut.

Ihanaa alkanutta syksyä :)

Minttu
159/84 | 

"Mekosta on kiittäminen putiikkia" oli minun korvilleni selkeästi viesti ilmaiseksi saadusta tuotteesta.

Jotta kaikki mahdolliset epäselvyydet jäisivät pois, voisi lahjoista kirjoittaa tyyliin "sain mekon".

Ensimmäinen tapa kirjoittaa oli pehmeä kiertoilmaus; miksipä ei sanoa asioita selkeästi aivan suoraan niin kenellekään ei pääse tulemaan mielikuvaa piilomainonnasta.

Bisquits
160/84 | 

Vastaanpa tähän, kun minusta kerran puhutaan. Kyllä, blogini on yksityishenkilön kirjoittama harrastelijablogi, en ole mainonnan enkä myöskään lain ammattilainen. En ole muuta missään väittänytkään. Koko blogini on kirjoitettu minun, yksityishenkilön näkökulmasta. Jos joku haluaa lukea ammattimaisempaa tektiä, niille on olemassa omat areensa. Sillehän en voi mitään, mikäli joku pitää blogitekstistäni, linkkaa sitä ja haluaa siitä keskustella. Tekstistä on syntynyt paljon keskustelua (mitä en missään vaiheessa itse suunnitellut kirjoittaessani postauksen pieneen blogiini) mutta jos siitä puhutaan näin paljon eri blogeissa, näköjään aihe tuli tarpeeseen.

Adria Manwaring
162/84 | 

Thanks a lot for giving everyone a very memorable possiblity to check tips from this site. It can be so lovely and packed with amusement for me and my office peers to visit the blog really 3 times every week to learn the newest items you have. And definitely, I'm usually happy with the eye-popping opinions served by you. Selected 3 tips in this article are undeniably the very best I've had.

photographers
163/84 | 

Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be at the net the simplest thing to keep in mind of. I say to you, I certainly get irked whilst people consider concerns that they plainly don't recognize about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the entire thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be again to get more. Thank you

puls stacja
164/84 | 

I discovered your blog web site on google and check a few of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I just further up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking ahead to reading extra from you later on!?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat