Hei oletteko käyneet Astrid Lindgrens Världissä Ruotsin Vimmerbyssä? Siellä on lähemmäs puoli miljoonaa kävijää vuodessa, puisto on valittu Pohjoismaiden parhaaksi elämyspuistoksi ja saanut jos jotain muutakin nimitystä -jopa Astrid Lingdren Världin johtaja valittiin Ruotsissa Vuoden pomoksi -2011! Suomalainen ystäväperhe kehui kovasti paikkaa viime kesän käyntinsä jälkeen ja ymmärrän täysin miksi. Meidän lapsilla on tänään ollut superelämysrikas päivä, tästä on vaikea pistää paremmaksi...

Aino on halannut Peppiä (ja muuten yksi harvoista sanoista, joita Aino sanoo, on nyt Pippi),  Olli on kätellyt niin rosvoja kuin poliisejakin, ohjanut lautan lammikon yli, kiipeilyt mamman kanssa vaikka mitä ihme ratoja, leikkinyt hippaa niin mamman kuin pappankin kanssa, nähnyt Eemelin livenä.... Aino ehkä nukahti aika hyväksi toviksi kuljetuskärryynsä, mikä pikkasen vähensi noita elämysmääriä, mut ei se mitään haittaa. Jo Astrid Lindgrenin puiston esitteessä suositellaan kiertämään puisto lasten tahtiin. Antaa lasten päättää milloin pysähdytään nurmikolle (ja leikitään hippaa). Parempi vähän kunnolla kuin kaikki stressillä.

Tän voisi laittaa jokaisen huvipuiston käyttöohjeeseen. Kaikkea ei oo pakko nähdä (heti ja kiireellä). Noi viimeisen kuvan rosvot istuivat lopulta nurmikolle juttelemaan Ompun kanssa ja sitä ei kyllä ois tapahtunut, jollei me oltaisi rauhassa istuskeltu nurmikolla hyvä tovi. Jos me oltais vaan menty tohinalla pääreittiä.

Kirjoittelen vielä lisää -ja oikein kunnon referaatin meidän Ruotsin reissusta, niin että saatte vähän faktoja ja detaljeja. Meillä on nimittäin ollut lapsiperheen näkökulmasta täydellisen onnistunut reissu -puuttuu vain se Helsinkin-Stockholm -risteily, jonka te suomalaiset saatte Ruotsin lähtiessänne (kade)... :P nimim. rakastan Ruosin laivoja.

Meille matkan on tarjonut Visit Sweden, joten tulen kirjoittelemaan matkallaruotsissa.fi -blogiinkin lapsiperheen kohteista oikein tarkemmat postauksensa, joten teidän, joita aihe kiinostaa kannattaa ehdottomasti käydä katselemassa ja bongailemassa lisäkuvia! Postaukset tulevat varmasti alkuviikosta, ilmoittelen niistä vielä erikseen.

Terkuin väsyneet vanhemmat hotellihuoneesta ja kaksi sikeästi nukkuvaa lasta! :D

Kommentit (32)

Marjutti
33/32 | 

Vimmerby on ihan ehdoton käyntikohde. Jopa mieheni oli aivan haltioissaan, kun vietimme siellä kaksi päivää kun pojat olivat 4 ja 7. Se oli niin uskomattomia sattumuksia ja elämyksiä täynnä oleva retki, että jos nyt 16-vuotiaalta kysyy, mikä on ollut yksi hauskimmista kesälomista, vastaus aina sama. "Kreikassa oli tosi siistii, mut niin oli sillo Ruotsissaki".
Hauskinta aikuisten mielestä oli sen paikan elävyys. Oli kieltämättä hupaisaa, kun "oikeat" poliisit tulivat tarkastamaan retkieväämme, joivat kanssamme kahvia, Peppi halasi kaikkia, äiti joutui välillä vankilaan, Katto Kassinen tanssi kanssamme ja kaikki tuntui NIIN oikealta ja aidolta ! Siis SUO-SIT-TE-LEN !!!

Ja Johanna ! Ihanat kuvat jälleen kerran !

Sophia
34/32 | 

En yhtään ihmettele Astrid Lindgrenin maailman suosiota. Se on tällaisen jo varttuneen, mutta lapsenmielisen Astrid-faninkin toivelistalla. Lapsena olisin halunnut elää Marikin elämää, Marikin maailmassa. Ehkä lapsettomana vien kummilapseni Vimmerbyhyn, kunhan hän vielä vähän kasvaa ja jaksaa viettää useamman päivän äidistä erossa. :) Äitiä ei voi ottaa mukaan, kun silloin tulisi lisäksi kuusi muuta lasta. ;)

Olen todella korkeanpaikankammoinen kerran sattuneen putoamisonnettomuuden vuoksi, mutta tuollaiseen tuolihissin tapaiseen voisin ehkä jopa mennäkin - aika jännä tapa katsastaa eläimet.

Mun opiskeluajan vuokrakämpässä oli muuten juuri tuollaiset vaaleansiniset, vanhat keittiökaapit ja lasilokerot. Liesi oli vähän uudempaa mallia, mutta muuten keittiö näytti aika tarkalleen tuolta. :) Lisäksi keittiö oli todella mini-ihmisille suunniteltu. Minä pärjäsin 150-senttisenä, mutta 185-senttisellä miehellä oli ongelmia mahtua keittiööni. :D

ElinaK
35/32 | 

Ihana paikka! Näitä kuvia katsoessa tuntuu taas, että elän väärässä ajassa, haluaisin elää 1940-50 luvulla..

Roxy=)
36/32 | 

Me tehtiin viime kesänä 3 viikon kesälomareissu josta n. 2 viikkoa oltiin Ruotsin puolella. Meidän poika oli silloin 2,5 v. ja kierrettiin autolla ja teltalla. (oli ehkä viimeinen kerta ku lähden matkaan niin, että yöt nukutaan perus soputeltassa, vaikka elämys se olikin)
Meillä jäi lopulta tuo Astrid Lindgren Värld väliin mutta me toisaalta käytiin Gotlannin puolella katsastamassa mm. Pepin talo. Ja Kolmårdenissa käytiin.
Kiva tietää, että tuo ALV oli kiva paikka. Ehkä tehdään seuraava reissu sitten sinne kun lähdetään Ruotsin puolelle. =)

By the way, onko tuo Ompun lippis semmonen aito Eemelin lippalakki ja ostitteko sen tuolta ALV:stä?

Johanna V
37/32 | 

Innostun aina, kun Astrid Lindgrenin maailmaan kehutaan! Se on niin ihana ja niin siisti, kuten muutkin ruotsalaiset paikat - ovat kovin lapsikeskeisiä. Kiersimme Kolmårdenin, Vimmerbyn ja vähän muutakin kesällä 2008. Lapset 4 ja 10 (kymppivuotias poika tykkäsi ihan täysillä vielä myös). Vimmerby oli aivan ihana, matkaa suunnitteleville suosittelen ajoissa varaamaan majoitusta. Kävimme myös oikeassa Melukylässä ja Kissankulmassa eli elokuvien kuvauspaikoilla. Jonkin verran Jönköpingiin päin, suosittelen myös niitä!!

Ihana postaus, Johanna. Pitääkin kaivaa oma valokuva-albumi ja fiilistellä taas.

markki
38/32 | 

Meidän muistomme ALV:sta ovat vuodelta 2005, jolloin asuimme Ruotsissa. Ihana paikka, lapsia oli silloin vielä yksi vähemmän kuin nyt, mutta sekä vanhemmat että lapset pitivät paikasta.

Kati
39/32 | 

Jippii! Tälläiselle "Astrid fanille" tuollainen paikka on taivas;) Aih miten ihanaa oiskin lähteä taas reissuun Ruotsiin. Mehän just matkaillaan melko usein sillä Helsinki-Tukholma laivalla:D Lasten kanssa se on kivaa ja helppoa. Nyt vaan taitaa kaikki jäädä vähemälle, kun on kesämökkiremonttia... No kivaa sekin!

Kivat kuvat olit laittanut meidän iloksi<3

Reeta
40/32 | 

Tuonne mekin mennään kesällä nelivuotiaan kanssa! Hyvä, että on kiva paikka! :-D Odotan innolla muitakin Tukholma-vinkkejä!

MiaMatleena
41/32 | 

Ihania kuvia ja kivannäköinen paikka! Minkä ikäiselle suosittelisi puistoa? Tehdään juuri kesäsuunnitelmia kolme-vuotiaan kanssa ja tuo paikka vaikuttaa käymisen arvoiselta!

Ilona
42/32 | 

Mä olen käynyt tuolla! Me lähdettiin isin ja veljen kanssa muutama vuos sitten, kun mun parhaan kaverin perhe, jonka kanssa ollaan paljon tekemisissä, ehdotti, että lähettäis matkaseuraksi. Se oli mun ensimmäinen kunnon ulkomaanmatka, vaikka olin jo kolmetoista. Isillä kun ei oikeen kielitaitoa ole, niin kolmestaan on ollu hankala lähteä, kun puhuminen olis jäänyt mun ja veljen vastuulle. On vieläkin yksi parhaista matkoista ikinä ja lähtisin uudestaan!

matkailija
43/32 | 

Tuttuja maisemia! Itse tosin olin sillon pieni ja päättäväisenä ennen matkaa ilmoitin et haluan sit sanoa käsipäivää pepille. Sen takia piti vielä kääntyä takas porteilta kun oli unohtunu..;-D
Meidän matka jatkui tuolloin vielä Tanskaan ja Hollantiin sukulaisille. Legolandia ja Anne Frankin piilopaikka käytiin kattomassa. Suosittelen!
Nyt vain ootellaan jälkikasvua niin olisi taas hyvä syy lähteä! :-)

Marjokoo
45/32 | 

Ihanaa seurata teidän reissua. Me buukkasimme juuri matkan alkaen 15.6 aina 28.6. saakka. Kierrämme ensin Ruotsia sitten Tanskaa. Mukavaa on seurata ja hihitellä teidän matkan pysähdyksille, koska olemme myös menossa Kolmårdenin eläintarhaan sekä Astrid Lindgrenin maailmaan..hieman siis esiamakua. Eihän aikuisetkaan ole liian vanhoja näihin paikkoihin, koska olemmehan kuitenkin lapsenmielisiä ja innostuneita :) me kun olemme mieheni kanssa kahden matkassa, mukanamme on vain pari karvaista lasta ;)

Kristiina
46/32 | 

Vimmerby on aivan ihana paikka, aito ruotsalainen, eli iloinen ja ystävällinen paikka. En tiedä häiritseekö muita, mutta vähän lähti maku ja fiilis teidän reissusta, kun se on sponsoroitu...Että tähänkö tämä on menossa suosittujen blogien suhteen? Että aika monet asiat on jollain tapaa maksettuja. Plaah, tylsää. Ymmärrän molempien osapuolten intressit, todella, mutta silti...toivottavasti tämä ei ole yleinen trendi, kuitenkaan? Vaikka kertoisit kohteista/tuotteista rehellisesti, niin silti se häiritsee. No, omapa on ongelmani.

Roxy=)
47/32 | 

Ehdinkin jo tekemään tutkimustyötä ja tuolta ALV:n nettikaupasta löysin kyseisen lakin. Nyt sitten punnitsen, että tilatako vaiko ei. Hinta lakille ei oo paha mutta toimituskulujen kanssa tänne Suomeen se tulee aika tyyriiksi.

Ainakaan nettikaupassa ei näyttänyt olevan eri kokoja kyseisestä lakista. Mitenköhän oli ihan paikan päällä? Oliko lakkia vain yhtä kokoa?
Ja onko liikaa pyydetty, että mittaisit tuon lakin ympärysmitan ja laittaisit vastauksena tähän tai johonkin blogikirjoitukseen?
Jos päätän alkaa tilaamaan niin ei tarttis ihan sikaa säkissä koon puolesta alkaa ostamaan. =)

Fröken M
48/32 | 

Asun Tukholmassa perheeni kanssa ja voi sanoa tällä tavalla, että Astrid Lindgrenin maailman ei alle 3 vuotiaan kanssa kannata mennä ja meidän pojat (6 & 8-vuotiaat) ei enää välitä tippaakaan tämän tyyppisistä jutuista... Eli ihanneikä olisi mun mukaan 3-5 vuotta!

eeva
49/32 | 

olen itse pienenä lapsena käynyt vanhepien kanssa tuolla ja hirmu hyvät muistot siitä jäänyt. Olen ajatellut, että kun joskus on lapsia, niin tuonne voisin heidät varmasti viedä :) Ihana kun sen tyyppisiä elämyspuistoja on vielä olemassa!

aura
50/32 | 

Juu tuli itsekkin käytyä tuolla viime kesänä, pikkusisaruksien kanssa. Oli tosi mukava reissu, vähän vanhemmallekkin!

Soile
51/32 | 

Sulla on ihku blogi, olen jo hyvän tovin lueskellut, mutta ensi kertaa kommentoin! Pakko kysyä tosta LV:n laukusta, eikös se ole Palermo PM? Kun katselin sitä LV:n nettisivuilta niin olkahihna ja kahvat näyttävät tosi vaalean beigeltä, mutta näissä sun kuvissa ja jo aiemmissa postauksissasi, joissa laukku näkyy, ne on tummemman väriset, enemmän vaalea konjakki tai hunaja vai millä sitä sävyä kutsuisi. Kysyisinkin siis että kumpi sävy on lähempänä todellista, vaalea beige vai tuo tummempi? Tummempi, tuo siis sinun kuvissasi näkyvä, miellyttäisi itseäni enemmän.

Paula
52/32 | 

Tuo on maailman ihanin paikka! Me olemme kayneet siella lahes joka kesa Ruotsin sukulaistemme kanssa, ja meilla on aina niin kivaa. Paitsi etta se on elamys lapsille (ja aikuisillekin) niin siella on myos tosi kaunista! Makin suosittelisin sita kaikille. :-)

Kirsi
53/32 | 

Tämä tulikin just sopivasti. Ollaan suunniteltu kesän lopulle reissua kolmårdeniin ja tuonne astrid lindgrenin maailmaan. Kiva kuulla että tekemistä siellä on. Ja tosiaan kun laivalla pääsis, olis lapsille kyllä ohjelmaa muutamaksi päiväksi :)

Laura
54/32 | 

Ihanan näköistä. Onkin ajankohtaista, kun suunnitellaan kesän reissua. Olisinkin kysellyt yhdestä vanhasta postauksestasi, kun en löytänyt sitä nopeasti selailemalla. Mikä paikka se oli josta kerroit aiemmin (ehkä viime kesänä). Siellä oli muistaakseni Kardemummakaupunki ja kaikkea muuta kivaa. Jäi joku hämärä muistijälki, mutta en edes muista missäpäin Norjaa se oli :) Jos muistat mihin ajankohtaan se suunnilleen sijoittui, niin voin etsiä sen vanhoista jutuistasi. Kiitos kivoista vinkeistä.

Roxy=)
55/32 | 

Enpä suinkaan ole malttamaton.

Surffailin sitten vielä tuota kyseistä Eemelin myssyä ja löysin sattumalta yhdestä suomalaisesta nettikaupasta. Pakkohan se oli tilata vaikka ei ihan halvin mahdollinen ollut. Mutta oli kuitenkin halvempi kuin mitä sieltä ALV:n kaupasta olisi ollut.
Ja siellä nettikaupan sivuilla sanottiin, että ei alle 3 vuotiaalle eli ehkä meidän kohta 3,5 v. pystyy jo käyttämään ja jos ei pysty niin ensi kesänä sitten. Pääasia ettei ole liian pieni. =)

Minni
56/32 | 

Meille on laivamatka Ruotsiin jo varattuna, ja Vimmerby on kohdelistalla :) Odotan innolla postauksiasi, josko niistä saisi lisävinkkiä. Tukholmaa (Vasa-museo, vanhakaupunki, Skansen jne.) aiotaan kiertää jne.

Iina
57/32 | 

Heips!
Oltiinkin sitten samaan aikaan Kolmårdenissa. Harmi, että ilma oli aika viileä. Tykättiin kovasti, tosin jotenkin mun mielestä Kööpenhaminan eläintarha on vielä kivampi, siellä välimatkat ei oo näin pitkiä. Me oltiin Kolmårdenissa kaksi päivää ja yksi päivä Tukholmassa mm. perhostalossa. Olen myös lisäilemässä matkakertomusta alkuviikosta blogiini http://life-order.blogspot.com/...

Anne P.
58/32 | 

Siis tuo Rissaska pyöränsä kanssa;) Ihana!!!! Mun suosikki, niin selkä suorana!!!!

tiksu
59/32 | 

Hei vieläkö siellä on se jättiläisen(?) talo? Semmonen jossa on tosi isot pöytä ja tuolit jne :D Kun siellä on semmonen hiirenkolo, johon ei ikinä uskallettu siskon kanssa muutamaa metriä peremmälle, arvaa jäikö kaiveleen :D

Nimimerkki Traumoja vuodelta -99 ;D

Mutta huippupaikka oli kyllä :) Mulla oli kukkamekko ja peppiperuukki, ja taidampa ihan muutaman perheen lomakuvaakin koristaa :)) Pakko päästä uudestaan!

st.brigitten
60/32 | 

Eikä, apua, mä tahon tonne! :-) Meidänkin tyttö on aivan hullaantunut Peppiin, viihtyis tuolla varmaan koko päivän ja seuraavankin :-D

-S
61/32 | 

Upeita kuvia! :)
Tuli sellanen olo, että tuonne on päästävä.
Ehkäpä viedään poju käymään, kunhan kasvaa vielä vähän.

Superia loman jatkoa! ;)

Kaisu
62/32 | 

Astrid Lindgrenin maailma tuli tutuksi Ruotsi-fanaatikko äitini myötä. Pariinkin kertaan ollaan käyty, ja nyt lähes täysi-ikäisenäkin olisi mahtavaa päästä käymään siellä (ja sitten kun on omia lapsia, niin heidänkin kanssaan). Mutta on kyllä aivan loistava perhelomakohde; Tanskan Legolandin kanssa. Sinne kannattaa muuten myös lähteä, varsikin perheen miesväki (tosin meidän perheemme tapauksessa naisväki) viihtyy.

Pohjoismaissa on kyllä aivan ihania lomakohteita! <3

Jae Witte
64/32 | 

WOW! Now that is what you call a well written article, it has everything in it that as a reader you want to know. Keep up the good work and continue to post great articles like this one.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012