Marraskuun eka... vielä on sen verran lämmintä, että oliviipuu elelee paksusti ulkona. Viime vuonna tähän aikaan oli lunta. Nyt on päivisin yli kymmenen astetta plussaa. Tänään just passeli ilma nahkatakille!

Melkein taisi aurinko pilkistää päivällä, sen verran valoisilta kuvat näyttää, ohhoh ;)

Pakko laittaa vielä kuva pankkiireista työn touhussa; toi on todellinen ihmelaatikko, jonka parissa molemmat viihtyvät ihan älyttömän hyvin. En siis malttanutkaan ihan vielä piilottaa ;)

Katselen btw uutisia tässä samalla. Norjan poliisi on jo tovin ollut kuuma aihe meidassa; tällä hetkellä Osloa piinaa "raiskausaalto" ja tavallista useammista henkirikostapauksistakin ilmoitellaan. Poliisin työn saaminen on kuitenkin maanlaajuisesti lähes mahdotonta ja vastavalmistuneista poliisesta valtaosa on vailla koulutusta vastaava työtä. Tunnen henkilökohtaisesti kaksi poliisia, joista toinen on tuloksetta hakenut jokaista vapaata paikkaa ympäri Norjan työskennellen tällä hetkellä teollisuudessa. Toinen taasen käy täältä etelestä töissä Oslossa (3-4 tunnin työmatkat, hmm) ja harkitsee vakavasti hakevansa jonkun muun alan hommia. Turhauttavaa, muutoin kun Norjassa on työllisyys varsin hyvä; varmasti Euroopan parhaimmistoa. Nyt ei ihan opiskelupaikkojen määrä kohtaa työelämää.

...

Loppuun vielä yksi ajatus rahasta kun sen ympärillä näin kovasti tänään pyöritään:

 

Kommentit (50)

kalastajanvaimo
51/50 | 

Törkeäa? Miksi? Ei siis ole mun keksimä ajatutus, mutta en usko et tarkoitus oli olla ainakaan törkeä... Pakko vastata sullekin tähän Champagne kun ei enää sun viestiketjun perään saa :) en siis tiedä mistä tää on alunperin, olen jostain netin syövereistä poiminut laatikon tollaisenaan (oisko facebookista?) ilman mitään lähdetietoja, sorry :( Joo tosi viisas toi äiti Teresan ajatus, ystävällisyydellä pääsee uskomattoman pitkälle :)

Paula
52/50 | 

Tää on tosi mielenkiintoista. Siis tarkoitan tän postauksen kommentteja lähinnä. Miten eri tavalla ihmiset kokevat tuon "ajatuksen": There are people so poor, that the only thing they have is money.

Itselläni tulee tuosta mielikuva ihmisestä, jolla on vain rahaa ja valtaa, eikä hän osaa elää elämäänsä ilman niitä. Varsinkaan sitä rahaa ja sillä "mälläämistä".

Jännää miten eri tavoin yksi lause voi "kuulua" eri ihmisten korvissa.

champagne
53/50 | 

Mun täytyy nyt vastata tähän että mun korviin se kuulostaa just siltä mitä sillä yritetään sanoa mutta se ja edellinen postaus yhdessä kirvoittivat omaan kommenttiini.

Kuitenkaan tosielämässä niitä niin "rahakkaita ja rakkaudettomia" ei ole läheskään yhtä paljon kuin "rahattomia ja rakkaudettomia"

Mutta mikä tämän jutun ydin sitten oli jäi vähän hämärän peittoon , pitäiskö niitä rahakkaita ja rakkaudettomia sääliä ylitse rahattomien...ja moni meistä tietenkin haluaa ajatella olevansa rakastettu mutta ollaanko sitten tiukan paikan tullen? Niissä vanhainkodeissa on niitäkin jotka koko elämänsä ja nuoruutensa ovat antaneet lapsilleen mutta joita ei käydä katsomassa kun mitään suurta perintöäkään ei ole näkyvillä, kun ollaan niin kiireisiä. En usko että näitä vanhuksia kauheasti lämmittää tälläiset "viisaudet" vaikka totta olisivatkin.

Niina
54/50 | 

Tuossa lauseessa ei ole viisauden hiventäkään. Se on suorastaan vittuilua niille joilla ei oikeasti ole yhtään rahaa. Enkä nyt tarkoita Suomen tai Norjan "köyhiä" Vaan oikeasti niitä köyhiä jotka täällä kaakkoisaasiassa asuu. Ja afrikassa ja monessa muussa paikassa. On kamalaa katsoa vauvoja orpokorissa, kun ei ole edes sylissäpitäjiä, saati kunnollsta ruokaa jne.

kalamuija
55/50 | 

Oho.. taalla ollaan saatu taas keskustelu aikaiseksi:) Siis mæ ainakin kasitin ton lausahduksen just niin, etta joillain on vain rahaa. Ja tuli mieleen omia entisia asiakkaita/ potilaita joilla oli hienot talot ja rahaa niin paljon ettei paskalle taivu.. mutta ei perhetta / ei sukulaisia/ ei ketaan joka olisi tukena sitten kun olet vanha / sairas. Niita on tosi paljon ihan pienessa Helsingissakin.. saatikka maailmalla yleensa. Ei se ehka ole yhta surullista kuin ihan oikea køyhyys, mutta taytyy sanoa, etta surullista kuitenkin. Etta ollaan tehty uraa ja kaytetty nuoruus sen haalimiseen.. ei ole ollut aikaa perustaa perhetta ja sitten ollaan yksin. Tai lapsia on tehty mutta ajan ja rakkauden sijaan niille on annettu rahaa ja nyt ne ovat narkkareita tai muuten vaaralle tiella. Nain mina tuon lausahduksen ymmarsin!!

Ei raha-asiaa
56/50 | 

Raha-asiaan täysin liittymätöntä ( poiketen muista kommenteista :D)

Mistä tuo mainio ja niin kaunis nahkatakki on peräisin? Suorastaan rakastuin!

Sanna
57/50 | 

No jopas...Tuohan siis tarkoittaa,että jotkut ovat niin köyhiä,ettei heillä ole KUIN rahaa.Eli siis tärkeintä ei ole raha vaan rakkaus,perhe,terveys ym.Lausahduksessa ei ole mitään vittuilua,vaan se on totisinta totta.

champagne
58/50 | 

No mutta onnistuit sitten, ainakin minua alkoi kiinnostamaan kyseisen lausahduksen alkuperä, tiedätkö kenen suusta ja mistä yhteydestä se on alkujaan peräisin?

champagne
59/50 | 

Itse tykkään tästä äiti Teresan sanomasta

"Ystävällisyys on käännyttänyt enemmän ihmisiä kuin intomielisyys, tiede tai kaunopuheisuus"

Niina
60/50 | 

Paula, kyllä mä tiedän mtä tuolla lauseella halutaan sanoa, mutta se on musta niin törkeää ja ajattelematonta.
Vain hyväosaisilla on "varaa" sanoa noin.

kalastajanvaimo
62/50 | 

Taija, ehdottomasti joo ajattelin noin ton lausahduksen...
Enkä (champanja) ainakaan alitajuisesti ajatellut meidän elämää sen kummemmin vaikka nyt "rahasta" onkin ollut puhetta ;) Leikkirahaahan tää nyt enïmmäkseen on käsitellyt :P
Eli ei ollut mitään kovin syviä merkityksiä. Hassua tosiaan miten erilailla näitä voi käsittää.

kalastajanvaimo
64/50 | 

en oikein mitenkään :D Se on vaan seisonut olkona ja saanut vettä silloin kun sataa ja aurinkoa silloin kuin sataa ;) Viihtyy tyynessä valoisessa paikassa :)

kalastajanvaimo
65/50 | 

Oo, tosi jännää lukea näitä tulkintoja...
Hmm, mitäs ed. postauksessa oli...? Tosiaan leikkirahastahan tässä melkeinsä on kyse ollut...
Mikä tän jutun ydin oli, no kunhan heitin yhden mietelmän rahasta esille säälimättä sen enempää ketään tai miettimättä omaa rahatilannetta sen enempää. Ei tällä nyt muuta tarkoitusta ollut kuin herätellä ajatuksia -näköjään monenlaisia :P

Taija
66/50 | 

Tuossa lausahduksessa taisikin olla pointtina, että jos ei ole mitään muuta kuin rahaa, niin on melko köyhä. Näin ymmärrettynä olen täysin samaa mieltä tuon englanninkielisen lauseen kanssa! Rahaa on helppo ansaita, mutta rakkauden löytäminen onkin hieman haastavampaa..

Muutoin toivon kyllä, että elämäni olisi tuollaisissa uomissa nelikymppisenä kuin champagnellakin. :)

Oliivia
67/50 | 

Hei,
meillä oliivipuu on jo sisällä, kun välillä sää oli kolea. Nyt on kasvilamppu ostoslistalla.. Oliivipuu kaipaa valoa työpäivän verran, suihkuttelua jne.
Todella kivat sivut sinulla : )

kalamuija
68/50 | 

Taalla tuli ensilumi eilen:) Lapset ovat innoissaan. ja olen minakin... oli niin pimeaa ilman lunta.
Surkea toi poliisien tilanne:(
toi vika lause voi olla niin totta. Tyøskentelin Suomessa yksityisessa kotisairaalassa paakaupunkiseudulla.. siellæ oli juuri noita "køyhia" tosi paljon:(

Heinis
69/50 | 

Hihi, ihanat pikku pankkiirit <3 :)) Rentouttavaa keskiviikkoiltaa! Täytyy sanoa, että kyllä taas tuli hyvä mieli, kun tulin blogiisi. Kärsin tänään n. kuus tuntia putkeen TODELLA kovasta päänsärystä, edes Burana ei auttanut :(

Marita
70/50 | 

Mikä viisaus rahasta tuossa viimeisessä lauseessa! Todellinen rikkaus löytyy jostain muualta, niinhän se on...kivaa viikkoa sinulle ja pikkumiehille (eikös lapsesi ole poikia?)ja tietysti isolle miehelle :)

pinja
71/50 | 

Hei, Kertoisitko miten olet hoitanut olivipuuta? Kuinka olet kastellut yms.. Itselläni kuoli pystyyn kuukaudessa:/

Ainon äiti
72/50 | 

Aivan loistava tuo loppulause <3.

Mulla on mitä ihanin aamuhetki: vauva nukkuu (kerrankin!) vielä, sytytin kynttilät hämärään olohuoneeseen, keitin jättimukillisen kahvia ja istahdin sohvalle lukemaan blogiasi :). Täydellistä kotiäidin aamuhemmottelua!

New England Rose
73/50 | 

Jo-o-o, mullakin vielä ruusut kukkii takapihalla! Kummallisen lämmintä on tosiaan ollut täällä Suomessakin. Eipä silti että valittaisin... Lunta odotellessa :D

Kivaa keskiviikkoa toivottelee
New England Rose

Kristiina
74/50 | 

Ihan muusta aiheesta vinkkiä.

Eli kun monet täällä kertovat kommenteissa, että kuinka inspiroituneita he ovat sun käsitöistä, sisustuksista ja pukeutumisesta, niin olisi mukavaa saada postausta heiltäkin. Mielenkiintoinen aihe olisi kysyä, että kuinka me lukijat ollaan toteutettu sun ideoita kodissa, käsitöissä, puutarhassa, pukeutumisessa jne. Eli aiheena lyhyesti "LUKIJOIDEN KUVAT". Tähän voisi vaikka liittää kilpailun, jossa vaikka muut lukijat voisivat äänestää parasta tms. Jos muuten ihmiset ei uskalla laittaa kuvia omista toteutuksistaan julkaistavaksi sun kautta blogissasi.

Mua ainakin kiinnostaisi muiden toteutukset. Omalla kohdallani sun postaukset on inspiroineet muutamaan kopioituun omaan toteutukseen. Lisänä vain oma särmä. Varmasti muutkin ovat poimineet täältä ideoita ja toteuttaneet niitä?

Mitäs sanot? Sanotte? Tämä postausidea on vapaasti käytettävissäsi!

Emilia
75/50 | 

Mulla on ollut ihan sama mielessä kuin Kristiinallakin! Olisi kiva nähdä esim.kilpailun merkeissä mitä muut ovat toteeuttaneet, eli mä ainakin komppaan :)
Itsekin olen inspiroitunut toteuttamaan tämän blogin juttuja mm.pukeutumisessa :)

champagne
76/50 | 

Näistä viimeisistä postauksista voisi ehkä hiukkasen saada sellaisen kuvan että niillä joilla on rahaa ei oo rakkautta mutta onneksi asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Nuoren perheen kanssa kun rahaa ei ehkä ole niin paljon käytettävissä niin tuntuu varmaan juuri tuolta mutta kyllä jos hyvin asiansa hoitaa niin jo nelikymppisenä voi olla ihana rakastava perhe ja rahaakin sen verran ettei sitä tarvitse koko ajan miettiä...tuli vain mieleen kun tämä raha on ollut esillä tässä parin postauksen aikana...

chill
78/50 | 

extraordinary and also a satisfying plan to their clients. He?s viewed as being a maestro in this area

Saxophone lessons los angeles
79/50 | 

I appreciate, cause I found just what I was looking for. You've ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

nottinghamshire Photographers
80/50 | 

Howdy! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Many thanks!

the hunger games
81/50 | 

Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I am experiencing challenge with ur rss . Don?t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

bupropion
82/50 | 

when i initially left a comment i seem to have clicked the -notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added i get 4 emails with the exact same comment. is there a means you can remove me from that service? thanks a lot!

Gregory Despain
86/50 | 

Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass' favor.

reverse osmosis filter
87/50 | 

Fashion is a tyrant from which there is no deliverance all must conform to its whimsical.

car accessories
88/50 | 

Spot on with this write-up, I actually suppose this web site needs much more consideration. I?ll most likely be once more to learn far more, thanks for that info.

louisvuitton.it
89/50 | 

Thanks for the news! Just was thinking about it! By the way Happy New Year to all of you:DD

transport piasku legnica
90/50 | 

Awesome blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I'm planning to start my own blog soon but I'm a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm totally overwhelmed .. Any ideas? Appreciate it!

reverse osmosis water filter A...
93/50 | 

When the sword of rebellion is drawn the sheath should be thrown away.

Rudy Gubler
97/50 | 

You could possibly certainly see your experience within the work you write. The sector hopes for even more passionate writers comparable to you who should not afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

countertop portable reverse os...
98/50 | 

Man is the head of the family woman the neck that turns the head.

river
100/50 | 

a visit to their particular functions and also kind an impression in accordance with which. This will enable you to to completely zero

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram