Ompun kaulaliina H&M Unisef All for children* / huppari Jack Wolfskin / farkut H&M

Melkein kesä. Voisi sanoa. Kaiken tän sateen ja harmauden jälkeen. Kaunis, lämmin iltapäivä, jota lähdettiin tutkimaan vielä mun työvuoron jälkeen. Uskaltauduttiin jopa isojen poikien majalle -bongasitteko pääkallon?(!).

Kaksi asiaa, joita ei muuten koskaan kadu; ulkoilu työpäivän päälle ja treeni (koska vain). Niistä saa energiaa niin pitkäksi aikaa.

Mun villaneule on secondhandia ja paksua villaa (ja varmaan pian vintageakin) -siinä tuli melkein kuuma tuolla melkein kesässä ;) Tällasia voi löytää ebaysta tai etsysta hakemalla vaikkapa "icelandic wool" -hakusanalla... Jos joku kiinostui eikä omalta kirpputorilta löydy :) Paranee muuten vuosien myötä, joten ikä ja aiempi käyttö on vain plussaa!

Sit toivottelen vain rentouttavaa sunnuntai-illan jatkoa ja pirtsakkaa viikon alkua!<3

Ps. Muistakaa käydä kommentoimassa arvontaan alla, huomenna paljastuu voittaja :)

Kommentit (19)

Minnie
20/19 | 

Asiasi on periaatteessa ihan hyvä, mutta tämä:

"Onko eettisempää ?myydä? lapsi lukijoille blogissaan kuin vaikkapa ihmiskauppiaalle köyhissä maissa?"

... on aikamoinen kärjistys. Yhtä lailla voisit kysyä onko eettisempää varastaa jonkun iPad kuin murhata ihminen kirveellä?

Ihmiskaupan uhrit joutuvat väkivallan, seksuaalisen hyväksikäytön, vapaudenriiston ja orjakaupan uhreiksi. Vaikka olen periaatteessa ainakin osittain kanssasi samaa mieltä lasten kuvien laittamisesta blogeihin, ja ainakin sitä mieltä että yksityisyysasioista pitäisi olla laajempaa keskustelua, on melko mautonta - ja ihmiskauppaa vähättelevää - verrata näitä asioita toisiinsa.

Reeta
21/19 | 

Ajattelin vain kommentoida, että arvostan todella sitä, että olet merkinnyt tähdellä nuo blogiyhteistyön kautta saadut vaatteet ja tuotteet. Se lisää blogisi avoimuutta ja uskottavuutta. Kiitos, kunnioitettava päätös! :-)

Snow*
22/19 | 

Hei!

Isoot onnittelut vielä työpaikan johdosta! Upeat kuvat jälleen.. Kylläpä siellä Norjassa on hienoja ulkoilusäitä-meilläkin ulkoiltiin tänään...sateessa. Mutta sää on vain asenteesta kii :)

Hienoa viikon alkua!

Apuja
23/19 | 

Moikka, kivalta keliltä näyttää!

Kysyisin vielä sun "myrskymekon" bootseista. Sanoit, että ne on Vibram-merkkiset, mutta se taitaa olla sen pohjan kumin merkki. Voisivatko ne olla jonkin muun merkkiset?

Kiitos tsekkauksesta!

Viivi
24/19 | 

Ei mun mielestä näissä kyllä myydä sen enempää lapsia kuin syksyisiä puita tai metsämaisemiakaan... Tää on tehty niin kauhean hankalaksi tää eläminen nykyisin, kun kaikesta pitää vääntämällä vääntää ongelmaa johonkin suuntaan. Ehkä ihan tavallisten ihmistenkin kannattaisi alkaa pitää kadulla lapsillaan naamareita kuten Michael Jackson, tai ehkä kunkin kannattaisi kertakaikkiaan sulkea itsensä ja perheensä koko ulkomaailmalta.

veeerae
25/19 | 

Mulla on semmonen oikein iso ja lämmin villanen norjalais villatakki, joskus varmaan 20 vuotta sitten mummo tehnyt isälleni eli se on tosi iso! Hihoja saatiin kyllä lyhentää mutta se on ihanan lämmin ja iso ja ihana käyttää just syksyllä :)

kalamuija
26/19 | 

Taalla on jo pakkasta:)
Ma loysin tanaan Fretexilta norjalaisen villatakin. Aina maanantaisin siella on -80% kaikki vaatteet jotka ovat olleet myynnissa yli 3 vkoa. Hintalapussa on vko nro milloin laitettu myyntiin. Maksoin takista siis 20 nok:) Ja miehelle 2 tosi mageet Levikset yhteensa 27nok. :)

Joy
27/19 | 

Ihania kuvia ja syysfiilistelyä.
Hei ajattelin vinkata kun oot paljon kehunut niitä Eccon nilkkureita, että nyt on samalla mallilla tehtyjä saapikkaita myynnissä ainakin täällä Suomessa. Lesti ja malli ovat aivan ihanat. Itse jäin arpomaan että nilkkurit vai saapikkaat, vaiko kenties molemmat?!

Nipsu
28/19 | 

Ihania kuvia! Täälläkin paistoi eilen aurinko, monen monen sadepäivän jälkeen. Olokin virkistyi kummasti ja ulkoilu...ihanaa!

iidam
29/19 | 

Pääkallo bongattu ;)
Ihana, mahtava villapaita! Ja tuo otsis sopii kyllä niiin!
- iidam behappybeee.blogspot.com

Rosanna
30/19 | 

(Taas) aivan ihana tunnelma näissä kuvissa, ja tuo villapaita on IHANA! Nyt munkin tekee mieli lähteä metsäretkelle heti seuraavana aurinkoisena syyspäivänä! Minulta vaan ei löydy yhtä makeeta villapaitaa, harmi, mutta eiköhän retki silti saata onnistua... ;) Oma poikani ei olekaan vielä kertaakaan metsässä vieraillut.

Mrs.Brown
31/19 | 

Loistava kommentti Annanen! Tuollaisia on ilo lukea täällä (riippumatta siitä, mitä mieltä itse asiasta olen).

Kati
32/19 | 

Tännekin tuli aurinkoa! Eikä vaan sun blogin kautta vaan ihan muutenkin;)

Ihanat kuvat ja hauskat majaleikit. Ne on ihan parhaita myös täällä! Sisällä tai ulkona;)

Aurinkoista viikon jatkoa!

ps. Tännekin leikattiin otsis;)

Leena
33/19 | 

Siellä melkeen kesä ja meikäläinen meinas jäätyä ydintä myöten tänään täällä pojoisessa Suomessa pyöräillessäni tentistä kotioppäin.

Siitäpä tulikin mieleen kysyä, että mainostit joskus jotain villaista kerrastoa, niin mitäs merkkiä ne olikaan/ mistä niitä saa? Meinaan, että tänä talvena en palele, joten pitäs jotain vertailua ehkä alkaa jo tehä. :)

Annanen
34/19 | 

Hei, olisi mielenkiintoista lukea bloggaajan ajatuksia lapsien "käyttämisestä" bloggaamisessa.

Blogit alkavat olla melkoista raakaa kaupallista mainontaa ja markkinointia. Bloggaaja myydään lukijoille tietynlaisena "tuotepakettina". Onko oikein, että lapsia, jotka eivät pysty vielä itse itseään suojelemaan, käytetään siinä? Onko eettisempää "myydä" lapsi lukijoille blogissaan kuin vaikkapa ihmiskauppiaalle köyhissä maissa?

Tänään esim. Suomessa nettipoliisi kehottaa vanhempia olemaan laittamatta lapsia nettiin. Itse olen sitä mieltä, että lapsilla pitäisi olla oikeus olla yksityisiä ihmisiä siihen saakka, kunnes itse täysi-ikäisenä tekevät sen suhteen päätöksen kuinka avoimesti netissä haluavat esiintyä. Lapset eivät ole vanhempiensa omaisuutta! Lapsilla on kansainvälisesti määritellyt ja sovitut lastenoikeudet, jotka jokaisella lapsella on samat riippumatta vanhempien mielipiteistä.

http://yle.fi/uutiset/ala_laita_lastasi_nettiin/6344539

Sini
35/19 | 

Ihania kuvia taas! Voi kun taallakin olisi jo viileampaa, tekisi mieli kaivaa esiin lampimat villapaidat, bootsit ja kaulaliinat.

Annanen
36/19 | 

Ajattelin eettisyyttä myyjän näkökulmasta: köyhässä maassa vanhempi tekee niin pakon edessä, ehkä toivoen, että lapsi jossain selviytyy paremmin (uskoen esim. että lapsi päätyy ulkomaille adoptioon).

Kun taas lasten käyttäminen vaikkapa osana blogin "markkinointipakettia" (mielikuvaa, jota meille myydään, jolla sitten markkinoidaan materiaa)ei olisi pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa mitenkään välttämätöntä lapsen hyvinvoinnin tai lapsen vanhemman kannalta.

Ehkä kärjistykseni oli mauton, jos ajattelee kaikkea karmeutta, mihin lapset voivat joutua. Idea oli miettiä sitä, mikä lasten "käyttämisen" pontimena on. Onko eettisempää myydä lapsi, jotta saa ruokaa ja uskoen, että lapsi ehkä saa paremman tulevaisuuden kuin myydä lapsi osana markkinointipakettia ja saada itselleen "ilmainen" takki tms jota ei välttämättä edes tarvitse? Aika kallis hinta mielestäni noilla "ilmaistuotteilla" on.

Annanen
38/19 | 

Lapset ja maisemat erottaa vain eräs erittäin oleellinen seikka: lapset ovat inhimillisiä yksilöitä, joilla on (ihmis)oikeutensa.

Ehkä tuo lasten ja puiden pitäminen samanarvoisina ja toisiinsa verrattavissa olevina on hyvin joidenkin vanhempien asennetta kuvaava: lapset ovat heille imagon jatkeita, joita on ihan ok "käyttää" kuten itse haluaa. Tällaisessa maailmassa ei ole ihme, että saa lukea uutisotsikkoja, joissa kerrotaan naisten matkaavan Tanskasta Ruotsiin tekemään abortteja, koska sikiö on väärää sukupuolta.

Tuo asenne saa voimaan pahoin, ja siksi lopetan osaltani keskustelun tähän.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018