Jotenkin kaikki iät ovat aina parhaita.

Jotenkin seuraava vuosi tuntuu kauhean paljon suuremmalta, mutta kun se sitten tulee, onkin se just sopiva.

Jotenkin kummasti siis just se oma ikä on aina paras ikä.

 

Vanheneminen ei ole koskaan pelottanut minua. Päin vastoin. Vuosien ja iän karttuminen tarkoittaa lisää varmuutta, vuosi vuodelta parempaa tutustumista itseensä, enemmän tietoa ja sivistystä ja leppoisampaa ja turvallisempaa oloa. Ihan kuin tässä nyt ikä kamalasti olisi karttunut, heh, mutta en kyllä vaihtaisi siihen parikymppiseen minuun. 

En vaihtaisi ulkonäköä, en fyysistä kuntoa, en mitään. Ihan totta. En vaihtaisi tietenkään juuri tätä mukavaa varmuutta, mukavaa viihtymistä ja turvallisempaa tunnetta siitä, että elämä kantaa. Ei tarvitse tavoitella ja jännittää niin kauheasti, etsiä omaa paikkaansa.

No eipä mulla nyt tota ikää vieläkään niin kovin paljon ole että mitään pitäisi vaihtaakaan, mutta uskon että jos terveys ja sama meno pysyy, pysyy myös asenne. Oma ikä on paras ikä. <3

Ehkä olen lyhyen elämäni varrella myös nähnyt ja ihaillut niin paljon vanhempia kauniita, iättömiä, karismaattisia, persoonallisia, mielenkiintoisia ja viehättäviä naisia ettei ole tullut mieleenkään pelätä vanhenemista. Päin vastoin. Odottaa innolla. 

Jokainen vuosi tarkoittaa kehittymistä ja paranemista. Meistä tulee vaan parempia. Kunhan itse muistamme olla muuttumatta katkeriksi, kiukkuisiksi noidiksi. ;) Itsestähän sekin taas on kiinni. Antaa varmuuden ja kokemuksen loistaa lämpimänä hymynä ja turvallisena hiljaisuutena nuoremmille. <3 

 

(Sanoo tämä vanha ja kokenut :'D No ei mut ymmärsitte varmaan. Mieluummin siihen suuntaan kuin noita-akkaan. Hyvää yötä :D)

 

 

 

 

Kommentit (16)

Neljän lapsenlapsen mummi
17/16 | 

Taas niin hyvänmielenkirjoitus <3 Työskentelen itseäni nuorempien työkavereitten kanssa ja joskus huomaan ajattelevani, että olemme samanikäisiä - joskus vaan tyyli ja tapa ajatella on samansuuntaista, yhtenevää. Tietysti kropassa tunnen ja peiliin katsoessa näen, että ikää on tullut - ja kun omat lapset alkavat lähennellä neljääkymppiä <3 Mieli on säilynyt nuorena. (Kiitos koulutyön!) Enkä tarkoita, että en haluaisi olla jo yli kuusikymppinen! Nautin tästä iästä! Saa väistyä kohta työelämästä ja antaa tilaa nuoremmille. Saa alkaa uutta ihanaa elämänvaihetta, eläkeläisen vapautta!!

Vierailija
19/16 | 

Onnea ja aurinkoa syntymäpäivääsi! 

Niin Ikä on asenne kysymys! Tunnen itseni yhä nuoremmaksi vaikka numerot ovat jo 4:lla alkavat. Ikä ja vuodet näkyvät lasten kasvaessa, yhä jaksaa innostua uusista asioista ja ihmetellä...maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, joita tekisi niin mieli vielä selvittää :)

Saaruska
20/16 | 

Näin on. Ihana ja chic mummomekko, mistä se on hankittu vaiko itse surautettu?

Satu
21/16 | 

Onnea! Itse täytän tänä vuonna 40 v. ja odotan innolla mitä seuraavat vuodet tuovat tullessaan. Mekko on todella kaunis, niinkuin sinäkin.

Pauline
22/16 | 

Onnea!!! Kiitos ihanasta blogistasi. Se on kantanut ja ollut osa arkeani viimeiset kolme vuotta, hoitovapaan ajan. Maanantaina töihin ja silloin vasta tarvitsenkin tätä blogia, tuttua, turvallista ja kaunista kahvituntien ilona. Kiitos. Olet ihana ja pidän tyylistäsi, sisäisestä ja ulkoisesta.

Vierailija
23/16 | 

Niinpä, aivan kuin omista ajatuksistani! Mutta huonona päivänä on helppo alkaa pisteliääksi noita-akaksi liian helposti. Kun vaan muistaisi, että kaikki on hyvin ja varmuuttakin jo.

Olet kyllä upea kolmefemma ja hyvällä tavalla itseäsi vanhemmankin oloinen.

Liisa Napapiiriltä
24/16 | 

Lämpimästi onnea synttäreiden johdosta Sinulle Johanna=)

35 on hyvä! 40 on tosi hyvä ja 45 suorastaa loistava! Eli on ilo kertoa sinulle et menet vain parempaan päin=)

Itse olen erittäin tyytyväinen  ikääni! Nautin iän tuomasta itsevarmuudesta ja elämänkokemuksta. Mutta ystäväni 55 ja 65 elävät vain niin upeaa elämää, että tulevaisuuden täytyy olla jotain todella hienoa=) 

Liisa Napapiiriltä

Satujose
25/16 | 

Oma ikä, paras ikä. Mummini sanoi 85v täytettyään, "on luojan lahja, että ihminen kokee olevansa juuri oikeassa iässä, olipa minkä ikäinen tahansa". Allekirjoitan tuon täysin, syksyllä omaan mittariini napsahtaa 45, mutten koe olevani keski-ikäinen, etenkään kun serkkutyttö (50v) juuri suoritti ensimmäisen täysmatkan triathlonissa. Ikä on nykyisin enää vain numeroita, omasta aktiivisuudesta riippuu paljon se, missä kunnossa tätä matkaa taittaa. 

Vierailija
26/16 | 

Hieno kommentti. Pidän myös mekostasi.

Pakko kuitenkin sanoa, että elämä voi myös vetää maton jalkojen alta ja pettää. En olisi ikinä uskonut millainen ketjureaktio voi syntyä ja miten siinä katoaa usko ja luottamus tosi moniin ihmisiin. Kun syntyy katastrofi, johon ei voi itse vaikuttaa, se jotenkin korostaa ihmisten huonoja puolia ja läheistenkin reagoinnit voivat olla ihan yllättäviä ja raastavia. Ajattelen, että ihmiset ei vaan kestä kaikkea. Ikää on enemmän kuin sinulla. Toivoisin, että tämä olisi tapahtunut aiemmin. Toisaalta on hyviä aikoja ollut myös pitkästi. Päivä kerrallaan. 

Vierailija
27/16 | 

Ihanaa (myöhästynyttä) syntymäpäivää! <3 

Hassua kuinka osui nyt omia ajatuksia lähelle... Tämän päivän aikana olen kolmelle ihmiselle sanonut töissä kevyesti ja hyväntuulisesti keskustellen, että ikähän on vain numeroita ja sisin ratkaisee :) 

Ja nämä kaikki olivat miehiä, ikähaarukassa 50-65... ;D

terkuin Ninni

Tiina R
29/16 | 

Hei!
Paljon onnea ja iloa sinulle!
Muistan lukeneeni blogiasi kun täytit 30-v. Voiko olla? Jos näin on, kylläpä vuodet vilahtavat nopsasti..
Toivon sinulle kaikkea hyvää elämääsi ja perheellesi sekä blogillesi tietenkin myös.

P
31/16 | 

Ikä on vain numeroita. Riippuu itsestä, miltä tuntuu. Itse en kaipaa takaisin nuoruuteen. Tässä iässä on ok olla. En tiennytkään, että olet todella noin nuori vielä Johanna. En ole ikääsi tiennytkään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010