Vähän meidän viikonlopun ruokahommia tässä maanantain päivällisen valmistuessa. Ja kamalan nälkäisenä.

Viikonloppu alkoi -kuten aina- tacoperjantailla. Se on täällä ihan yleinen käsite; suunnilleen kaikki lapsiperheet syövät tacoja (tai tortilloja) perjantai-iltaisin. Ei mikään ihme, että siitä on tullut niin suosittu perinne. Jokainen voi tehdä oman tortillansa suosikkitäytteillään ja ateria on vieläpä aika terveellinen, kun pöytään tietoisesti kattaa hyviä täytteitä. 

Lauantaina meidän kylällä olikin sellainen jo perinteiseksi muodostunut Tour de vin, joka on aina hetkessä loppuunmyyty. Lippuun kuuluu pieni ateria sekä siihen sopiva lasillinen viiniä kylän kymmenessä ruokapaikassa - eli siis illan aikana kierretään ravintolasta toiseen ja nautitaan kymmenen erilaista ruokapalaa.

Mehän emme tietysti olleet ostaneet lippuja Tour de viniin eivätkä onneksi kaksi meidän hyvää naapuripariakaan, joten päätimme järjestää oman pienen naapurikierroksemme. Aloitimme kahden tunnin alkupaloilla meillä, siirryimme seuraavaan taloon pariksii tunniksi pääruoalle ja kolmanteen kotiin jälkiruoille. Ehkä vielä parempi idea kuin alkuperäinen ravintolakierros, vai mitä? Kenenkään ei tarvitse tehdä kaikkea ja kaikki pääsevät vähän kyläilemään valmiiseen pöytään. <3

Ilta oli sen verran kiva etten juuri kuvia ehtinyt tai muistanut ottaa, mutta meillä oli tapastyylinen alkupalapöytä salaatilla, oliiveilla, kinkkusiivuilla, juustoilla ja pizzaleivällä. Pizzaleipä on siis ihan vain pizzapohja ilman täytteitä, johon ripottelen päälle reilusti oliiviöljyä, suolaa ja valkosipulia. Ja sitä on tietysti herkullista dipata oikein hyvään oliiviöljyyn! Pizzaleipä tehtiin iltapalaksi vielä sunnuntainakin.

Ja keittiössä on sotku vieläkin. Tai siellä on kai pysyvä sotku.

Mutta nyt taas hyvälle ruoalle!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010