1) Loistavia ryhmäliikuntatunteja kaksi päivää jatkuvalla syötöllä

2) Kiinostavia terveysaiheisia luentoja kaksi päivää jatkuvalla syötöllä

3) Rentouttava Oslo -viikonloppu hyvässä seurassa <3

4) Puhkiväsynyttä fiilistä treenin jälkeen ei kadu koskaan!

 

Norges Idrettshøyskolen järjestää vuosittain suuren tapahtuman meille liikunta-alan ammattilaisille; maan parhaita ohjaajia, inspiratiota ja uutuuksia; steppiä, tanssia, spinniä, voimistelua, voimanostoa ja vaikka mitä. Kahden päivän lukujärjestys on täynnä hyviä tunteja ja luentoja - kaikkeen haluamaansa ei voi millään edes ehtiä tai jakautua. Tänä vuonna meitä lähti jumppasalilta aika iso jengi, mutta mun mukaan halusivat myös Olav ja Hilde, joten reissasin pienemmässä porukassa. Senkin puoleen ihana viikonloppu, että sain olla omien bestisteni kanssa. <3

Meidän pikku hotellissa oli luomuruokaa ja ihana pieni saunaosasto, jossa rentouduimme lauantaina ekan treenipäivän jälkeen. Saunan jälkeen raahauduimme hotellin ravintolaan illalliselle; harvoimpa olen käynyt ravintolassa lauantai-iltana ilman meikkiä, verkkareissa ja hiukset märkinä!

 

Luin viikonlopun aikana myös artikkelin kasvavista luokkaeroista Suomessa ja jäin miettimään voiko se nyt olla noin totta - tai ainakin miettimään omaa kokemustani asiasta ja taas Norjan ja Suomen eroja. Että mikä on Norjan ja Suomen välisiä eroja, mikä mun omaa kokemustani ja mikä faktaa. Mietin vain, etten ole edes ajatellut luokkaeroja miesmuistiin tai käyttänyt koko käsitettä enkä usko että Norjassa mahdolliset luokkaerot ovat mitenkään näkyviä.

Rahalla tai koulutuksella ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa millainen ihminen on, mutta asema yhteiskunnassa ja ihmisen teot kertovat jo vähän enemmän. Tunnen kuitenkin matalasti koulutettuja, jotka ovat ihan fiksuimpia juttukumppaneita sekä korkeastikoulutettuja, joiden hölmöistä jutuista ärsyyntyy nopeasti.   

Mietin ennen kaikkea, että surullista jos luokkaerot estävät ihmisten välistä tutustumista, ystävyyttä tai rakkautta.

Ja mietin, että ihmiset jotka haluavat piiriinsä vain mahdollisimman itsensä kaltaisia, jäävät kai paitsi jostain - jäävät vähän köyhemmiksi henkisesti. Eivät ehkä koskaan saa kokea juuri niitä elämää erilaisuudellaan rikastuttavia ihmissuhteita. 

Mutta kyllähän me sen jo tiesimmekin. Paras katsoa ihmistä sydämellä. <3

 

Kommentit (5)

Arjuska
9/5 | 

Oi miten upeita. Pitkä musta lämmittäisi myös jään reunalla pojan pelejä katsellessa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram