Kutsun tätä "viikon neuleeksi" sillä tämän neulomiseen meni se viikko.

Tai no, oikeasti pari päivää yli, sillä muutin mieltäni korkeasta poolokauluksesta selän sekä dekolteen paljastavaksi v-pääntieksi. Huomaatte kuvista, että ensimmäisessä versiossa neuloin paidallani korkean kauluksen. Noh, mieli teki kuitenkin avaraa pääntietä, joten purin työn ja neuloin uudelleen. Ilman purkuhommia olisi valmistunut viikossa. Molemmat sopivat kuitenkin tähän hyvin, voit tehdä neuleen ihan kummalla vain; poololla tai veellä. :)

Huom. lisään teille kuvan mallineuleesta huomenna, perjantaina. Se ei nyt ottanut onnistuakseen pimeydessä.

 

Mulla meni tähän 300g alpakkalankaa ja 100g silkkimohairia. Silkkimohair on siis superriittoisa lanka, jota on 50g:ssa melkein 300 metriä kun taas alpakkaa on vain reilu 100 m. Työ neulotaan tuplalangalla. Voit toki valita jonkin toisen langan, joka sopii puikoille nr 7. Ei ole pakko käyttää kahta eri lankaa.

Työ neulotaan pyöröpuikolla nr 7 suljettuna neuleena. Luon pyöröpuikolle 126 silmukkaa ja neulo ensimmäiset senttimetrit 1 oikein 1 nurin. Etukappaleen keskelle tulee mallineule, josta siis lisään kuvan pikapikaa. Mallineule vie yhteensä 43 silmukkaa ja sen molemmin puolin neulotaan 10 silmukkaa 1 o 1 n -joustinneuletta. Myös selkäosa neulotaan koko ajan 1 o 1 n. 

Kun neuleen pituus on sopiva kainaloihin asti, jätetään työ lepäämään ja odottelaan hihioja.

Hihat aloitetaan luomalla 63 silmukkaa tasona. Hihassa aloitetaan heti mallikuvio; se on sama kuin paidassa 43 silmukkaa, mutta hihassa mallikuvion molemmin puolin neulotaan myös 10 silmukkaa 1 o 1 n. Näin jatketaan kunnes hihan pituus on itselle mieluinen; mun hihat ovat 3/4 mittaiset. Viimeistelin hihat lopuksi joustinneuleella poimimalla silmukat hihansuusta ja neulomalla joustinneuleen puikoilla nr 4.

Hihat yhdistetään paitaosaan niin, että kun olet neulonut paidan etukappaletta sen 63 silmukkaa, jatkat neulomalla hihaa samalle puikolle. Kun hiha on neulottu paidan puikolle, jatkat neulomalla paidan takakappaletta. Kun takakappaleen 63 silmukkaa on neulottu, jatkat neulomalla toisen hihan puikolle. Tästä eteenpäin puikolla on molemmat hihat sekä paita; ihan hirveästi silmukoita!! 

Kuuden kerroksen jälkeen paitaa aletaan kaventamaan; neulo yhteen joka yhdeksäs ja kymmenes silmukka. Kuuden kerroksen jälkeen neulot yhteen silmukat samassa kohdassa, 8. ja 7. silmukka. Vielä kuuden kerroksen jälkeen neulot yhteen 6. ja 5. silmukan. Jatka vielä neulomalla kymmenisen kerrosta ennen kuin päättelet silmukat. Sitten poimit pääntien silmukat ja neulot 1 o 1 n  joustinneuletta muutaman senttimetrin puikolla nr  4. 

 

Paita valmis!

 

Tää on niin nopea, että teen vielä joskus toisenkin. Vähän pörrömmästä langasta :))   Eikä muuten ole mallikuviokaan pakollinen; voit neuloa koko neuleen 1 o 1 n  joustinneuletta! Silloin tää on super helppo ja nopea. 

 

Nyt viikonlopun odotteluun! <3

 

Edit: MALLIKUVIO JA HIHAN OHJE!

 

 

Yllä siis vihdoin mallikuvio.

Hihan ohjeen olin myös unohtanut selostaa - ehkä koska se on niin megahelppo että kuvittelin sen olevan ihan itsestäänselvyys. Hiha on sama mallikuvio kuin paitakin; 43 silmukkaa plus 5 silmukkaa mallikuvion kullekin puolelle. Hiha aloitetaan siis luomalla 48 silmukkaa ja hihaa neulotaan kunnes neljäs mallikuvio alkaisi; silloin voi päätellä kaikki silmukat. HIhaan lisätään silmukoita vain kunkin mallikuvion alkaessa eli kolme kertaa 2 silmukkaa;  yksi silmukka kerroksen alkuun ja yksi loppuun. Itse poimin vielä lopuksi hihansuun silmukat pienemmälle pyöröpuikolle ja neuloin joustinneuleen hihansuihin. Tätä ei ole pakko tehdä; hihat ovat kivat leveinäkin! 

<3

 

 

 

 

Kommentit (3)

Kirsi
1/3 | 

Ompas ihana neule jälleen kerran syntynyt käsissäsi. Voisit kohta koota luomuksistasi neulekirjan #2. Ihanaa viikonloppua!

pale fox
Liittynyt9.12.2018
30/3 | 

Hei, voisitko vielä selventää mitä 0 tarkoittaa malliohjeessa ja missä välissä silmukoita lisätään mallissa?? Ja voitko selventää, mitä X "silmukan nosto" tarkalleen tarkoittaa? :) t. Aloittelija

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram