Bongaatko kilpikonnia viimeisestä kuvasta? Kerron tekstin lopuksi, kuinka monta niitä oikeasti on. :)

 

Kävimme tällä kertaa yhdellä pienellä retkellä luonnonasuojelualueella, melkoisen koskemattomassa osassa Kuuban luontoa. Emme yleensä kamalasti harrasta näitä, koska Kuubassahan ei juuri mainosteta mitään; ei siis tällaisia turistimenoja eikä mitään muutakaan (Havanna ja Varadero, Kuuban turistipaikat ovat varmasti vähän paremmin edustettuina retkien ja turistinähtävyyksien suhteen). Tällaisia retkiä ei siis ole kovin helppo löytää - eivätkä ne sitten kyllä ole meille totuttuun tasoon järjestettyjä (Kuubassa nyt ei kannata mitään odottaa olevankaan kuin täällä meillä), mutta kyllä kai joka kylässä joku pieni matkailutoimisto on. Ja etenkin paljon koskematonta luontoa!

Kuuban luonnossa; tällaisissa villeissä viidakoissakin on (melko) turvallista liikkua, sillä Kuubassa ei elä mitään myrkyllisiä otuksia(!). Meressä sen sijaan saattaa olla syytä varoa joitain kaloja (haita tuskin ihan turistirannoilla kuitenkaan liikkuu) ja näissä joissa krokotiileja. Kerran meinasimme astua skorpionin päällä, muttei sekään kuulemma myrkyllsistä tyyppiä ollut. Lintubongareille Kuubassa on paljon nähtävää; joka matkallamme olemme törmäneet bongariporukoihin. Itse olen bongaillut lähinnä vain noita korppikotkia. 

En oikein tiedä suosittelenko tällaisia ylimääräisiä retkiä jos Kuubaan lähdette. En suosittele jos vain huviksi ja tekemisen puutteeksi meinaa, mutta kyllä, jos vaikkapa luonto- ja lintuasiat todella kiinostavat. Kannattaa kuitenkin suunnitella hyvin etukäteen ja tosiaan, olla todella kiinostunut retken sisällöstä. Meidän porukka yllättyi perillä retken odotettua kalliimmasta hinnasta, mutta emme viitsineet enää takaisinkaan kääntyä ajettuamme pari tuntia moottoritiellä ja tunnin pientä kivistä polkua. Kallis hinta ei lisäksi auta yhtään kahta todella reipasta opasta, jotka meidän kanssa koko päivän viettävät ja opastavat, vaan he ovat täysin riippuvaisia juomarahoista. Se meitä kai useampaan otteeseen vähän harmitti; moni tällainen juttu on kallista, mutta rahat menevät valtiolle. Juomarahat ovat siis etenkin tällaisissa tapauksissa todella tärkeitä. 

Melkein kaikkeen kannattaakin varautua juomarhoilla ja taskussa pitää lisäksi aina pieniä kolikoita, sillä esimerkiksi yleiset vessat (jotta saat paperiakin mukaan vessaan), muusikot ja Havannan kaduilla sikaria polttavat vanhat mummelit vaativat oman maksunsa. 

 

Mun on taas pakko laittaa yksi, ehkä tän hetken lempparein biisi  -ja biisin alta voitte kurkata kilpparivastauksen :D

Hyvää, levollista yötä omassa sängyssä (?) Ja raikasta alkavaa kevätviikkoa. <3

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010