(Kuvituksena Paulina Arkclinin ottamia kuvia By Piasin tämän syksyn herkuista; etenkin bambus-trikoot ja viimeinen maksimekko ovat todella mielusia!)

 

 

Koska en ole vieläkään vastanut taanoisen villatakki-postauksen kysymyksiin. Olen ollut siitä kamalan pahoillani ja mun on pitänyt tehdä ihan oma vastauspostaus jo kauan, mutta sitten on tullut muita houkutuksia. Kuten auto. Nyt en enää pääse eteenpäin vastaamatta. Te olette olleet aivan ihanan kärsivällisiä - kukaan ei ole valittanut vaikka olen käyttäynyt ihan törpösti enkä ole vastaillut vaikka lupasin ja aika tärkeää olisi ollut. 

Muutenkin ihan tuhat kiitosta kaikista kommenteista - niillä on suuri merkitys vaikka olenkin huono vastaamaan. Ja samoin kiitos; niin Facebookin kuin Instagraminkin puolella seuraajia tulee joka päivä lisää, mikä on kamalan kivaa. <3 Kiitos. Te ootte ihan parhaita, minä vain joskus ihan surkea, tiedän. :D

Vastauksia villatakkisioihin siis. Ja niiden vierestä.

 

Kiinnostaa: Onko paikassa jossa asut suht samanlainen ilmasto kuin etelä suomessa? Siis samat vuoden ajat yhtä pitkiä yms? Kyllä, mutta talvi on lyhyempi ja leudompi. Täällä ei  juuri tule kunnon pakkasia ja vettä sataa talvisin enemmän kuin Suomessa. Kevät on myös aina aikaisemmassa ja syksykin ehkä pidempi. Kesät eivät valitettavasti ole sen lämpimämpiä, ehka päinvastoin. Täällä on huomattavasti enemmän siis rannikkoilmastoa kuin Suomessa - rannikollakaan.

Moi johanna! Mistä noi sun ihanat kengät on hankittu? Postauksen (ja muutenkin paljon käyttämäni) nahkaiset espardillokset ovat Pieces -merkkiä.

Mikä on sinun käyttämäsi Suri-langan värinumero? Minua kiinnostaa, onko villatakissasi käytetty vaaleinta vai keskiharmaata Suri-lankaa? Hei, tämä vastaus tulee ehkä aivan liian myöhässä ja pahoittelut siitä, mutta värikoodi on 1042. Luulen, että se on vaalein harmaa. :)

Muistatko, mistä ostit tuota lankaa? Tuntuu, että on vaikea löytää. Hei, toivottavasti olet löytänyt (kannattaa googlettaa!), itse ostan langat lähes aina lähimmästa lankakaupasta.

Olen aloittelia neuletöissä ja kysyisin että miten tapahtuu jako kolmeen osaan niiltä pyöröpuikoilta? Täytyykö olla muitakin puikkoja? Hei ja anteeksi jälleen myöhainen vastaus, mutta ei tarvitse muita puikkoja. :) Lopputyö jää lepäämään puikoille siksi aikaa, kun neulot yhtä kappaletta. :)

Onko lanka yhtä paksua kuin puno? Olen yrittänyt metsästää kaupoista tuloksetta punoa ohuempaa pitkää neuletakkia. Entä paljonko varaisit lankaa kokoon L? Täma lanka on ohuempaa kuin puno ja etenkin vahän suurilla puikoilla (nr 7) lopputuloksesta tulee reilusti Punoa ohuempi. L-kokoon varaisin lankaa ehkä 150g lisää, sillä etenkin hihoja täytyy leventää, samoin koko neuleen ympärysmittaan laittaisin ainakin 20 silmukkaa lisää! :)

Ihana neule:) Oletko laittanut helmaan jonkun ohuen kumpparin tai jonkun, kun se näyttää vähän siltä? Tai siis ei näytä lepattavalta yhtään:) Ei, riittää, että neulot pari ensimmäistä kerrosta joustinneuletta 1o 1 n. :))

Hei kuinka monta silmukkaa pitäisi tehdä kokoon L? Osaisitko sanoa? Laittaisin lisää 20-30 silmukkaa. :) Ja mittaa hihoihin uusi, oma kainalo-hartia mittasi ja neulo sen mukaan. :)

Hei Johanna! Höyrytätkö tai pingotatko neuleet viimeistelläksi ne? En. En tee mitään suoraan sanottuna :D Joten en osaa sanoa siitä sen enempää :D

Jos tuon etukappaleen 17cm mitta ei välttämättä riitä itselle ja etukappaleen yläosaa täytyy kutoa pidemmäksi, niin kudonko vastaavasti myös takakappaleen kainalo-hartiamittaa pidemmäksi kuin tuo 17cm? Juu täytyy tehdä, mutta riittää että teet muuten kuten ohjeessa. :)

Hei Johanna, kysyisin tuosta sinun uudesta sohvasta. Millainen on ollut käytössä? Onko mukava, pysyykö täyte ryhdikkäänä? Meidän Ikean Söderhamn siis, kyllä olen ollut oikein tyytyväinen! Kerran jo joutunut pesemään päälliset, mutta oikein hienosti sujui sekin! :))

Kuinka monta silmukkaa tehdään kokoon L? Heippa, kokoon L lisäisin 20-30 silmukkaa lisää. :)

Moi! Kuinka monta silmukkaa tässä on per 10cm? 10 cm = 12 s.

Mitä kokoa tekemäsi neule vastaa? Olisi hienoa tehdä samanlainen, mutta olen melko hoikka (S), ja mietin, että tekisin jonkun verran kapeamman. Ajattelin että tämä on suunnilleen S-M; leveys on hieman reilu S-kokoiselle joten jollet pidä reilusta (kuten minä) niin voit ottaa pois 20 silmukkaa ohjeesta. :)

 Olen aloittelija ja kysyisin kuinka pitkät pyöröpuikot on jos teen nro 5 Hei, pyöröpuikon pituudella ei ole niin väliä. Sekä 60 cm että 80 cm käy hyvin! :)

kertoisitko kuinka pitkä takki on kainalosta helmaan? :) Tämä on reilu 90 cm. 

Kirjoitit, että käytit kolme kerää lankaa ennen kuin jaoit työn kolmeen osaan. Kuinka pitkä senttimetreinä työ oli tässä vaiheessa? Tein villatakin samasta langasta 7 puikoilla ja siitä tuli huomattavasti lyhyempi. Sinun takkisi näyttää olevan polven alapuolelle, minun jäi huomattavasti polven alapuolelle. Hmm, mun oma on tosiaan reilu 90 cm kolmen lankakerän jälkeen. Oletkohan neulonut paljon tiukempaa? :/ En osaa oikein muuta keksiä. :(

 

 

Huh, saimpa vihdoin tehtyä se, anteeksi vielä kamalasta viivästyksestä. Nyt taas yritän parhaani mukaan parantua vastailemaan! 

Hyvää lauantai-iltaa kaverit. <3

 

 

 

Kommentit (6)

pikkusisko
8/6 | 

Waude! Kaunis nainen ja ihania kuvia .
Kuvia katsellessa tuli tunne, että haluan lautalattian ja uusia pellava vaatteita :))

Vierailija
10/6 | 

Heippa ja huomenet. Olen parisen kertaa kysellyt taannoin "raitapaita" julkaisussasi nahkaisten sandaaliesi merkkiä ja ostopaikkaa sekä ajankohtaa ja jos tietäisit mikäli niitä saisi vielä jostain. Nyt harmikseni huomasin etten löydä vastausta tästäkään julkaisusta. Olisi kiva jos voisit vastata tähänkin kysymykseen. Toivottavasti kysymykseni nyt kolmatta kertaa tavoittaa sinut!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
11/6 | 

Moikka, ne vaaleat joissa on kimallekoristeita? Ne olen ostanut täältä paikallisesta pikkukaupasta, norjalainen pieni merkki nimeltään Bibba... Harmi vain, en osaa yhtään sanoa voiko niitä enää saada mistään.

JemppuE
12/6 | 

Ää, raskauden jälkimainingeissa iho ja hiukset todella kaipaavat rakennusaineita... Hiukset lähtee tukkoina ja iho hilseilee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram