Heip, tännekin on alkanut tulla lunta, jee!

Uusin "riddari" veriso valmistui siis aika sopivasti ja ajatteli samantien jakaa tåamåankin ohjeen teille. Tässä on siis pikkusen eri mallikuvio kuin mun edellisissä riddareissa. Voisin tehdä näitä ihan loputtomasti, näissä on jotenkin sellaista vanhaa islantilaista karua merielämätunnelmaa ja silti niin kauniita ja koristeellisia. Ja loputtomasti värivaihtoehtoja! 

Jos saatte käsiinne Viking Garnin Alpakka Mayaa (en tiedä myydäänkö sitä Suomessa), suosittelen sitä lämpimästi. Paras kokeilemistani alpakkalangoista! Tää ei kutia ei ole karkea koskaan, iholla on kuin sellainen pehmeä fleece-kangas. Harjatuksi alpakaksi Vikingin Maya on lisäksi edullisimmasta päästä. Ihan huippilanka siis.

Tähän neuleeseen käytin 3 kerää harmaata, yhden valkoisen, yhden mustan ja yhden oranssin. Puikkoina 6mm pyöröpuikko 60cm.

Loin puikoille 124 silmukkaa ja neuloin ensin pari sentiä 1 oikein 1 nurin joustinneuletta, sitten kaunaloihin asti suljettuna neuleena sileää neuletta; noin 40 cm. Jätin sitten työn lepäämään ja neuloin hihat; luot 30 silmukkaa ja neulot ensimmäisen sentin tai pari joustinneuletta valkoisella langalla tasona. Sitten jatkat harmaalla ja lisäät yhden silmukan kerroksen alkuun loppuun. Toista lisäykset vajaan kymmenen sentin välein yhteensä neljä kertaa niin, että kun hihan pituus on 40 silmukkaa, on siinä 38 silmukkaa. 

Kun molemmat hihat ovat 40 cm, yhdistetään ne paitaan. Nyt neulot paidan kerroksen alusta puoleen väliin; 62 silmukkaa ja siirryt suoraan hihan silmukoihin niin, että ne tulevat puikolle paidan jatkoksi. Kun olet neulonut hihan 38 silmukkaa, siirryt paidan takakappaleeseen ja neulot takakappaleen 62 silmukkaa. Nyt koko paita on yksi iso työ samalla pyöröpuikolla. 

Kun olet neulonut näin kolmisen senttiä, aloitat mallikuvion. Mallikuvion jälkeen neulot vain valkoisella; yksi oikein yksi nurin -joustinneuletta kaulukseksi. Neulottuasi 3 cm kaulusta, kavenna hartioiden kohdilla; kerroksen alussa ja kerroksen puolessa välissä neuloen kolme silmukkaa yhteen. Kun kauluksen korkeus on 6 cm tee sama kavennus. Tämä on kauluksen korkeus, mutta kaulus taitetaan kaksinkertaiseksi, joten neulo vielä toiset 6 cm ja lisää silmukoita samoin kuin kavensit niitä. Taita kaulus sisäpuolelle ja kiinnitä se kevyesti neulalla ja langalla.

Mallikuvion "kavennus" on myös kavennus niin, että kolme silmukka neulotaan yhteen. 

 

Okei. :)

Seuraavaksi täytyy neuloa Ainolle jotain ihanaa vaaleanpunaista. Sitten ehkä pipo. Ja Olavkin toivoisi tällaista riddaria, saapi nähdä ehtiikö tälle talvelle.

Ja ensi kerralla kirjoittelen varmastikin vähän hyvästä arkiruoasta; eilenkin tehtiin niin maistuva kalaruoka taas.

Ja hiuksista. Mulla on ollut pieni hiuskriisi, joka alkaa vähän helpottamaan. Olen lullut hiusten olleen vähän huonossa kunnossa, mutta totuus onkin kai se, etten ole yhtään viitsinyt laittaa niitä (kuten näissä kuvissa). Heti jos näen vähän vaivaa, ovat ne ihan yhtä kauniit kuin ennenkin. :D Niin että jutellaan tästäkin vähän lisää pian. Hyvää viikonlopun jatkoa! (Mun täytyy kai lähteä käymään pippaloissa, enkä yhtään jaksaisi. Apua.) 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010