Usein aamuisin ikkunasta merelle katsellessani mietin että vitsi olen onnekas. Mikä maisema, missä paikassa mulla on talo. Naapuritalojen piipuista tupruttaa savua, ilmassa on merisumua ja lokit leikkivät.

Etenkin sunnuntaiaamuna mietin. Vedin sukset jalkaan ja lähdin - omalta kotiovelta. Aurinko paistoi kuin huhtikuussa ja harpoin metsän läpi (kahdessa alamäessä pehmeään lumeen kaatuen) läheisten peltojen laduille. Pari tuntia pyörin peltoja ympäri ja luovutin kun nälkä kävi liian kovaksi. 

Kotiovella nostin sukset seinää vasten mutten halunut mennä sisään. Nälkää uhmaten jäin vielä lapioimaan lumia vähän tarpeettomistakin paikoista; miten kivan näköistä kun lumesta muodostuu talon ympärille polkuja, seiniä ja reunoja. 

Mieitn, että tää mun pikkuinen talovanhus on kesällä niinkuin kesämökki, talvella hiihtomaja. Ei tätä oikein koskaan voi ottaa ihan oikeana talona. Tää on satu, tällä on tarina. Tää on elänyt 1800-luvulla. Mietin, että tää on osa mun onnea, tällä talolla on aika iso ja tärkeä rooli mun viihtyvyydessä ja elämänlaadussa. Talon sielukkuus ja esteettisyys tukee munkin hyvääoloa.

Ja jos kaipaankin viihtyisyyttä ympärilleni, on liikunta toinen ihan välttämätön mun mielenterveydelle. En tiedä missä olisin, jollen harrastaisi liikuntaa. En varmaan kirjoittasi tätä juttua. Se on kumma juttu, miten kroppa alkaa tuottaa dopamiinia kun sitä liikuttaa. Kun sydän hakkaa ja hiki valuu - silloin kroppa tuottaa onnea. Ajatella. Me voidaan tehdään sitä ihan itse.

Vaikeita päiviä ollut, mutta niitä täytyy vaan olla. Nyt on tiedossa kampaaja loppuviikosta (okei, hammaslääkäri myös) ja matka maailmalle ensi viikolla, joten nyt on vaan kivoja juttuja tulossa. <3  Nähdään pian. 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram