Takkakausi on aloitettu! <3  Oikeastaan jo viikonloppuna. Vaikka oikeastaan vielä on vähän liian lämmin.

Takka vaan tekee kodista niin kodikkaan. Elävä tuli yleensäkin. Elävä tuli tuo lämpöä ja sellaisen vähän vanhanaikaisen tunnelman. Että pitää lämmittää puilla ja liekeillä että saa lämpöä ja että voi laittaa ruokaa. En tiedä. 

Nää on taas näitä elämänlaatujuttuja. Että olkoonkin vähän liian lämmin ulkona ja takkalämmitys kuumentaa ehkä tupaa vähän liikaa. Mutta se tekee niin hyvän rauhallisen olon. Joitain juttuja pitää vain tehdä juuri siksi etenkin vuoden pimeimpänä aikana, että ne tuovat lämpöä syvälle sisuksiin. Kaiken ei tarvitse olla superjärkevää tai käytännöllistä.

Mulla on ollut loppukesästä Tanskasta ostetut leveät housut (Y.A.S.) ja Piasin vanha suosikkihuivi. Ja kerroksittain teepaitaa ja villapaitaa. 

Mietin muuten tänään illan jumppatuntia suunnitellessani miten tärkeää liikunta on. Kun on liikkunut tarpeksi, on olo sen verran väsynyt ja rento, ettei oikein edes jaksa miettiä mitään turhia murheita. Mietin, että sitä en saa koskaan lopettaa. Väsyttävää liikkumista.

Ja nyt siirryn tekemään toista mun elämänlaatuuni positiivisesti vaikuttavaa juttua; neulomista. <3 Onneksi näitä on; elämän pieniä iloja. Kerätkää niitä ympärillenne. <3

Kommentit (25)

Vierailija
26/25 | 

Ihania kuvia, taas kerran!
Olet ehkä joskus kertonutkin, mutta minulta on mennyt ohi: Mitä sarjaa nuo sinun vaaleansinikukalliset astiasi ovat? Ja mistä niitä saa?
Todella kauniita!

Minä vaan :)
28/25 | 

Elävä tuli on vaan niin rauhoittava elementti. Sitä vois tuijottaa vaikka kuinka kauan. Harmi kun meillä ei ole takkaa tai puusaunaa. Lapsuuden muistoja tulee noista mieleen ❤️

Vierailija
29/25 | 

Asuinalueiden pienhiukkaspäästöjen näkökulmasta takkatuli ei ole ympäristö- ja terveysratkaisu - kaunis ja rauhoittava elävä tuli kyllä on.

Vierailija
30/25 | 

Mikä se sellainen wanha arabia on?
Onko wanha vanhempaa kuin vanha?

Kyseessä on Arabian harmaa maisema astiasto. Valmistus loppunut -70 luvulla.
Kaunis on.
Ja takkatuli <3

neito
31/25 | 

Eiks tuo ollut se astiasto, jonka Johanna osti käytettynä Norjalaiselta mieheltä kohtuu hintaan, kun Norjassa ei niin välitetä Arabian astioiden peräään. :)

neito
32/25 | 

Takan / puulämmitteinen sauna, on paljonkin merkitystä päästöjen kannalta millainen takka on. On polton kannalta optimaalisia takkoja, ja niitä ei niin optimaalisia. Lisäksi hyvin paljon on merkitystä sillä, millaista puuta käytetään. Onko puu kuivaa ja puhdasta? Mikäli käytetään kuivaa koivuklapia uudehkossa tehokkaassa takassa päästöt ovat minimaaliset. Puhtaan ja kuivan puuklapin käytöllä pidetään myös takka ja hormi kunnossa, sen lisäksi että se vähentää päästöjä. Jostain syystä ainakin suomessa on tapana käyttää takassa (ja saunassa) kaikennäköistä epämääräistä puuta ja pahimmassa tapauksessa myös märkää ja näillä tottumuksilla on suuri vaikutus hiukkaspäästöihin.

Vierailija
33/25 | 

Takka, tuo ilmastoa saastuttava ”elämänlaadun parantaja”

Vierailija
34/25 | 

Ihania kuvia taaskin! Täälläkin takka on ollut käytössä, niin ihanan tunnelmallista :) Voiskin taas viikonloppuna lämmittää!

Manteli
35/25 | 

Takan lämmitys on ihan parasta, kiitos jälleen piristävästä listauksesta😍

Vierailija
36/25 | 

Elävä tuli on vain niin rauhoittava katseen vangitsija.Täällä viinituvassamme kamina käytössä.Pienessä Unkarin kylässä ma.ja to.poltetaan roskia pihoissa.Että silleen EU maassa.Aivan kuten Suomessa joskus aikoinaan.

Vierailija
37/25 | 

Noh EU syytää rahaa Unkariin jossa eletään eeuusta piittaamatta ja kiltit ja yksinkertaiset suomalaiset maksavat lystin ja palelevat mökeissään, jottei tule pienhiukkaspäästöjä.

Takka on ihana, onko se muuten Jotul?

Mm
38/25 | 

Kauniita tunnelmakuvia! Voisiko toivoa jotain kalareseptejä tai kanareseptejä, sulla on aina niin herkullisen ja terveellisen näköisiä ruokia!

Vierailija
39/25 | 

Hei mäkin toivoisin taas ruokareseptiä pitkästä aikaa! 🙏😋 saa olla ihan joku tavallinen arkiruokakin.

Vierailija
40/25 | 

Takkatuli on ihana ja rentouttava, oli se ilmansaastuttaja tai ei. Elämästä pitää nauttia hyvällä omallatunnolla, pienet asiat monasti ilahduttavat ja niistä tuleekin suuria, tärkeitä. Itsekin neulon paljon, se on yksi pieni, suuri asia joka tuo onnellisuutta. Hyvää syksyä sinulle ja perheellesi, blogisi on oikein mukava😊

Anni M.
41/25 | 

Takasta tuli mieleen että voisiko jälleen saada uuden rentoutusvideon? Edellinen just relax on aivan mahtava! (:

Vierailija
42/25 | 

Niin ne on ihmisten polttohautauksetkin,krematoriot ilmastoa saastuttavia,hiukkaspäästöä,ja miettikää tätä määrää.

Mrs. X
43/25 | 

Muistot palaa lapsuuteen, kun jokaisessa huoneessa paloi tuli uunissa talvipäivään lämpöä antamassa. Pirtissä, keittiössä ja kamareissa. Pirtin uunissa valmistuivat ruoat ja leipomukset, ja keittiön hellalla myös monet herkut äidin tekemänä.

Vierailija
44/25 | 

Kyllä se niin on, että jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa. Sisustuskuvia kiitos lisää suloisesta talosta, jos vain mahdollista.

ansailona
45/25 | 

Tuli on kyllä rauhoittava elementti sisällä ja ulkona. Käsityöt ovat kyllä ihanaa terapiaa. Onneksi moni on taas innostunut käsillä tekemiseen, neulominen on nykyään kovin suosittua. Ajatelkaa mitä esimerkkiä se antaa esim. lapsille. Opettakaa myös ne tekemisen alkuun. Itse muistan lämmöllä äitiäni ihanista käsitöistä, ja onneksi hän opetti meille lapsille käsitöitten tekemistä. Hyvää jatkoa sinulle.

Kajsa
46/25 | 

Olet niin oikeassa! Olen todennut saman, että jos liikun kunnolla ja usein, niin olen iloisempi ja jaksan enemmän sekä töissä että kotona ja unen laatu on parempi. Ja neulominen on rakkain harrastukseni <3 Niin ja takkaan tuijottaminen ja puusaunan lämmittäminen

Vierailija
47/25 | 

Takka on kyllä kotoisa!

Onko sinulla toimiva palovaroitin? Entä häkävaroitin? Ne pitää ehdottomasti hankkia, jos ei ole.

Vierailija
48/25 | 

Astiat ovat Arabia Maisema -sarjaa. Uutena ei enää saa, mutta esim. www.tori.fi saat varmasti haalittua kasaan koko astiaston. Nytkin siellä on myynnissä niitä paljon.

Vierailija
49/25 | 

Onko oma "metsuri" tehnyt puupilkkeet? ;) Aika romanttista 

Käyttäjä7176
Liittynyt24.5.2017
50/25 | 

Olen aina tiennyt, että en pidä melusta, mutta toisaalta en tiedä ketään ei -meluajaa, joka pitäisi. Ihmiset jotka haluavat esim lastensa tai lastenlastensa kautta kokea olevansa kuninkaita, meluavat kadulla. Meluajat pitävät melusta, tietenkin, mutta todellisuudessa vain niin kauan kun heidän jälkeläiset meluavat.

Onko siellä paljon kakaroiden huutamista kadulla alueella, jossa tiheä asutus?

Kuulin että norjassa harrastetaan pallopelejä ja suomen kuvalehdessä luki, että katsojat ovat 13.pelaaja, eli meluaminen on vaatimus, ääni on ase, lyöntivaltti. Opitaan jo vauvana pitämään puolensa melulla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017