Syyskuun toka jo.

Syyskuussa on usein kauniita, kirkkaita valoja. Aurinko ei enää ole niin pehmeä ja lämmin, mutta se on raikas. Tänä aamuna heräsin auringon kultaamiin raitoihin makuuhuoneen seinällä. Ja mun käsissä. Ihan kuin verhon välistä olisi tulvinut kultaa.

Elämässä on ollut paljon tosi kultaisia hetkiä. Ja paljon raskaita hetkiä. 

Olav laittoi töiden jälkeen soimaan James Bluntin Goodbye My Lover -biisin mun kuvaillessa näitä kuvia. Hetken kuluttua istuin ruokapöydän ääressä kamera kädessä; ihan heti nämä kuvat otettuani ja itkin ripsivärit poskille. Goodbye My Lover toi mulle mieleen vain vieläkin aika tuoreen eron. Olavin tarkoitus taas oli osoittaa ikävöivänsä minua koska lähden parin päivän kurssille Osloon. Ei se ajatellut että puhkeaisin kyyneliin eksän tähden. Itku muuttui nauruksi. Niin se onneksi usein tekee.

Elämässä on ollut enemmän itkuisia päiviä kuin ennen eroa. Enemmän vakavia, ilottomia päiviä. Silti jollain tavalla ihan lohdullisia päiviä sillä mitään en haluaisi tehdä toisin. Luulen, että aika paljon kestää, jos tietää valinneensa oikein. Epävarmuus, katuminen ja jossittelu on paljon pahempaa. Niitä kestäisin huonommin.

Ja jotenkin huonotkin fiilikst kuuluvat elämään. Ne ovat ihan ok. Vähän niinkuin kesän jälkeen tulee syksy. Ihan ok. Saa vetäytyä sisälle eikä ole pakko olla rannoilla ja terasseilla. Ihan ok välillä vetäytyä vähän alamaihin ja itkeä. 

Mut täytyy sanoa et se on ihan ok niin kauan kun mulla on joku jota halata. Jonka kanssa jutella. Yksin en tässä maailmassa pärjäisi.

 

 

Edellisen postauksen neuleen voitti:

Tintti70

265/1056 | 

klo 7:36 | 29.8.2019

Oiiiii ❤️... Mulle ... Mulle ... MULLE 😍😍😍😍

 

ONNEA TINTTI70! Laitatko mulle s-postia osoitteeseen johannaalvestad@gmail.com :) Voikun olisin voinut laittaa neuleen jokaiselle. <3 Mutta kommentteja oli ihan sairaasti!! Kiitos! Kommenttiboksi on ollut ihan kuollut just mun alakulo-olojen tähden viime aikoina, mutta kyllä se vielä... se on mielessä jatkuvasti. Te ootte mielessä jatkuvasti ja ryhistäydyn kunhan energiat ovat taas kunnolla kohdillaan. <3 

Nähdään pian. <3 

 

(Housut ovat H&M ja paitis Faithfull the Brand) Ja nyt sinne Oslon kurssille.

Kommentit (29)

Vierailija
30/29 | 

Ymmarran Todella hyvin sinun kyyneleesi ja alakulosi. Olen itse kokenut saman prosessin. Kylla pitkassa avioliitossa on ollut myos paljon hyvaa. Ihanaa etta sinulla on Olavisi, mutta surutyo on surutyota.
Mukavaa syksya sinulle.
FruG

Siru
31/29 | 

Huippu ihana neule, jonka mielelläni pukisin ylleni. Täällä Suomen Lapissa on aina niin kylmä 💕. Olen seurannut sinun elämää ja näitä ihan käsitöitä jo vuosia. Ihanaa ja aurinkoista syksyä.

Krisse
32/29 | 

Samanlaisissa fiiliksissä myös täällä. Eroprosessi meneillään, päätös tuntuu oikealta, mutta välillä oikein jysähtää rintaan suru, pelko yksinäisyydestä ja tulevasta.

Vierailija
33/29 | 

Sama prosessi meneillään, vuoden takaista eroa käsitellessä. Jännä kuin ne tunnelmat vieläkin aaltoilee ja pienikin asia voi laukaista surun. Oma tilanne eroaa sillä että tähän kuuluu myös paljon jossittelua eikä ole uutta miestä kehen tukeutua ja ketä halata. Itkut ja surut saa hoitaa ja kestää yksin. Ja kyllä ne kestää kun on pakko. Onneksi on sitten ystäviä joita voi halailla kun satutaan näkemään.

Katri Liisi
34/29 | 

Hei, sulla on kaikki hyvin! Suru kuuluu asiaan, mutta mietin, miksi ihmeessä nostat surun esille näin usein? Toisaalta korostat omien valintojesi tekemisen oikeutusta. Sinulla kuitenkin oli jo uusi mies ja haluttava valmiina ennen eroa tai erotessasi, se varmasti helpottanut asiaa kovasti ja antanut taas uutta virtaa suunnata eteenpäin. Kauniita kuvia jälleen, ja nuo housut - ihanat!

Piritta
35/29 | 

Ihanat yhtenevät sävyt kuvissasi 🙏. Nuo housut minäkin haluaisin. Syksy on, ja lupa on, vetäytyä kaiken kesän aktiivisuuden jälkeen. Kuten sanoit, se tulee vielä uusi kevät ja kesä, mutta väliin tarvitaan myös talvi. Näytät tekstistäsi huolimatta hyvinvoivalta, ainakin ulkoisesti, pirteältä ja raikkaalta. Toivottavasti sisälläsi voidaan myös hyvin. Voisiko olla niin, että suru on pitkittynyt osin siksi, että eroosi on liittynyt niin ristiriitaisia tunnesuuntia? Uusi rakkaus ja innostus yhtaikaa entisestä erotessa. Ehkä se uuden suhteen tuoma innostus ja energia tarvittiin sen itse eron läpivientiin, nyt on sitten aika surun, jälkikäteen. Kukapa näitä tietää. Kauniisti kirjoitat kyl.

Vierailija
36/29 | 

Voimia sinulle syksyyn! Onneksi vielä syksyn lehtiä ei tipahtelee vaan on juurikin täällä Suomessakin nuo valon tunnelmalliset vaihtelut. Auttaisikohan alakuloosi blogin nimen vaihtaminen tai hiominen nykyiseen elämäntilanteeseesi sopivaksi? Ainakin jos uuden miehesi kanssa menette naimisiin tai alatte saamaan pian yhteisiä lapsia, saattaa tämän (vaikkakin meille seuraajille niin tutun ja mieluisan) bloginimen kuljettaminen matkassa tuoda lisää ristiriitaisuuksia. Valoa mieleen ja maisemiin sinne Norjaan! Ensi vuonna sinne suunnalle käymään.

Vierailija
37/29 | 

Äh, vain omasta tahdostaan eronnut voi tietää sitä haikeuden määrää, joka tulvii ihan odottamattomissakin tilanteissa vielä vuosienkin päästä päälle. Valinta on valinta, mutta aina sen myötä jää toteutumatta asioita, joita kuvitteli toteutuvan, ja niiden myötä sitä pohtii oikeellisuutta aina uudelleen ja uudelleen. Mutta elämä on, asiat eivät ole yksinomaan oikeita tai vääriä vaan niissä on monia sävyjä. Ehkä kaipuu haalistuu, ikävä helpottaa ja haikeus väistyy, kun elämä kulkee eteenpäin. Näitä odotellessa ❤️

Syysperho
38/29 | 

Hei, kauniisti kirjoitat kipeistäkin asioista.

Kuinka surumieliset ovat silmäsi vaikka kuvassa hymyilet. Voi kuinka toivonkaan, että surumielisyys poistuisi pian ja pääset  jatkamaan illoisemmalla mielellä.

Tuossa aiempi kommentoija viisaasti ehdotti, että jättäisit tuon Kalastajan vaimo -identiteetin. Uskon, että hän on oikeassa. Olet niin paljon muuta kuin jonkun vaimo. Olet itsenäinen, aikuinen nainen, joka on itse tehnyt avlintansa ja nyt elää niiden valintojen kanssa. Minustakin on turha viitata entiseen tuossa nimessä.

Irti päästäminen voi olla vaikeaa ihan vaan siksi, että itsesyytökset ja alakulo vetävät jatkuvasti takaisin entiseen. Kunpa uskaltaisit päästää irti ja antaa mennä.

Itsekin eron kokeneena tiedän, että jossain vaiheessa helpottaa. Jotkut asiat jäävät toki seuraamaan lopuksi elämää, mutta sellaistahan elämä on: valintoja, polkuja ja tien risteyksiä, ja taas uusia polkuja.

Syksy on hyvää aikaa uuden aloittamiselle. Anna syystuulten puhaltaa ja syksyn lehtien peittää alleen tuon surun ja alakulon.

Olemme kanssasi ja kuljemme vierelläsi! Paljon lämpimiä ajatuksia sinulle ja rakkaillesi! Kyllä tästä selvitään!

Tintti70
39/29 | 

Täällä ONNELLINEN neuleen voittaja 😍😍
Eilinen päivä meni hymyillessä 😁😁
... ja kyllä vieläkin hymyilyttää 😊
KIITOS vielä Johanna, laitoin s-postia.
Tsemppiä ❤️

Leski
40/29 | 

Uuden parisuhteen rakentaminen on varmasti jättänyt eron suremisen taka-alalle ja nyt se puskee pintaan. Yleisesti ottaen niin siinä käy, asiat täytyy vaan käsitellä ennemmin tai myöhemmin.

Tämä sun lausahdus on äärettömän surullinen ja pelottava: "Mut täytyy sanoa et se on ihan ok niin kauan kun mulla on joku jota halata. Jonka kanssa jutella. Yksin en tässä maailmassa pärjäisi." 

Koska elämässä ei ole takeita mistään, jokaisen pitäisi kyllä pystyä olemaan yksinkin. Ikävä fakta on että kaikki me joskus kuollaan. Alle 40-vuotiaana leskenä olen kokenut sen tuskallisen hyvin ja aikanaan myös eron läpikäyneenä voin sanoa että ero oli piknikkiä puolison kuolemaan verrattuna. Kuoleman lopullisuus on jotain niin käsittämätöntä.

Vierailija
41/29 | 

Tässä on kyllä taustalla nyt jotain ihan muuta...

Vierailija
42/29 | 

Olet saanut jotakin, mutta myös menettänyt paljon. Erossa ei ole voittajia. Toivottavasti olet joskus vielä onnellinen. Blogisi on muuttunut paljon erosi jälkeen. Aiemmin se hehkui iloa, nyt on aivan eri tunnelma.

Vierailija
43/29 | 

Onko niin, että syyllisyys tulee pintaan vai mikä saa sinut noin surulliseksi? Ei ole enää iloista luettavaa täällä kuten aiemmin oli aina mukava lukea inspiroivaa blogia.

Vierailija
44/29 | 

No on kyllä rohkeaa, että uskaltaa blogissa tuoda aidosti tunteet esille. Paljon mieluummin luen ihmisten aitoja blogi-kirjoituksia, kuin niitä missä kaikki on aina vaan super mahtavaa. Kyllä tunteiden kirjoja ihmisen elämään mahtuu.

Miimu
45/29 | 

Pitkästä suhteesta ei tosiaan irtoa noin vain, ymmärrän täysin ikävän tunteesi. Omassa avioliitossani jossakin kohtaa mies alkoi tuntua tylsältä ja kaikki mitä teki tuntui jollakin tapaa tyhmältä ja muutenkin koin suhteemme arkisen haaleaksi. Päätimme muuttaa erilleen, minun tahdostani ja näin elimme vuoden päivät. Matkustin yksin ja mies antoi minun olla omissa oloissani, ei kiukutellut eikä ruikuttanut vaikka näin ja tiesin, että hän kärsi tilanteesta.

Ikävöin häntä valtavasti ja tajusin, että eihän tässä ole mitään järkeä. Eikä siinä miehessäni mitään vikaa ollut, ei ollut parisuhteessammekaan. Minä kriiseilin omien kasvukipujeni kanssa ja olen niin onnellinen, että mieheni tajusi tämän ja antoi minulle tilaa ja aikaa ja meille uuden mahdollisuuden. Vasta silloin oikeastaan tajusin, kuinka paljon hän minua rakastaa ja minä häntä.

Pitkä suhde on niin paljon kaikkea, yhteisiä vuosia, muistoja, sukulaisia, ei siitä pysty irrottautumaan hetkessä. Toivon voimia sinulle ja jaksamista, olet niin hyväsydämisen ihmisen oloinen.

82947294738
46/29 | 

Ensin on opittava olemaan yksin, ennen kun voi olla kaksin. Erosi jälkeen rakastuit liian nopeasti uuteen, vain rakastumisen kaipuusta. Kohde olisi voinut olla kuka vain.
Nyt kipuilet sitä. Usko pois. Pitää osata olla yksin, muuten emme rakastu ihmisen vaan tunteeseen.

Vierailija
47/29 | 

Jotain tekisi mieli kommentoida, mutta en osaa oikeita sanoja löytää. Miten pakahduttavan surullista eroaminen onkaan.  

Kauniin postauksen, kauniine kuvineen olet meille kirjoittanut, kiitos siitä että jaksat raottaa aitoja tunteitasi meille lukijoille.

Toivottavasti sinä ja kalastaja saatte joskus luotua keskusteluyhteyden, luulen että tarvitsette sen ennenkuin pystyt jatkamaan eteenpäin elämässäsi ilman eron raskasta taakkaa.  Kaikke hyvää teille.

Elise
48/29 | 

Kauniita kuvia ja sävyjä! Kauniita, mutta tosiaan surullisuus silmissäsi näkyy. Edelliseen kommenttiin liittyen, ajattelen itse, että keskusteluyhteyden ja uudenlaisten välien löytyminen exän kanssa tasoittaa varmasti tietä ja päästää ehkä oman mielen irti siinä kipuilun otteestaan, mutta mutta... Oikeasti on aika itsekästä olettaa tai vaatia esim. toista antamaan anteeksi, jos itse on pettänyt exäänsä avioliiton aikana ja olettaa, että tämä palaisi samanlaiseen mukavaa-yhdessä-on-mutta-kaveripohjalta -suhteeseen. Eihän sellaista voi keneltäkään vaatia. Omien tekemistensä ja valintojen kanssa on vain elettävä eteenpäin, vaikka kyllähän tuo elämässä usein tuntuu toteutuvan ”minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”. Mutta onneksi me emme tiedä kaikkea ja mistä alakulo ihan oikeasti johtuu, se pysyköön Johannan omana tietonaan. Voimia ja selkeää mieltä eteenpäin!

Vierailija
49/29 | 

Minun käy todella sääliksi sekä sinua että varsinkin exääsi. Ero on aina kipeä asia sanoipa kuka mitä vain. Niin makaa kuin petaa. En ihmettele yhtään, kun exä ei halua olla puheissa ainakaan vielä. Voimia käsitellä asioita ja varsinkin mahdollista syyllisyyttä.

Uskollinen lukija
50/29 | 

Kiva, kun julkaiset kommentteja pitkästä aikaa! Tuo on niin totta, että pitkässä suhteessa on paljon muutakin pelissä, kuin pelkkä kumppani, ja siitä luopuminen sattuu. Joskus aiemmin kirjoitin (mutta kommenttini jäi julkaisematta), että uskon kaikilla olevan kaipuun elinikäiseen, aikuiseen parisuhteeseen ja kumppanuuteen. Siksi varmaan erokin tekee kipeää, vaikka se tuntuisikin oikealta ratkaisulta. Kaikkea hyvää ja levollista syksyä sinulle tummien sävynkin kanssa!

Anniliini
51/29 | 

Hei Johanna. Olipa koskettava ja kaunis kirjoitus. Seurustelusuhteeni aikanaan päättyi hieman vastaavanlaisesti. Nykyään olen naimisissa. Rivien välistä tuli niin paljon fiiliksiä, ehkä tulkintani ovat vääriä. Voimia! Asioilla on tapana järjestyä ❤️

Vierailija
53/29 | 

Olisiko niin, että alkuhuuma haihtuu ja syyllisyys nostaa ” päätään ”. Kyllä ihmisen pitää voida elää yksinkin sillä yksin tänne synnytään ja yksin täältä lähdetään. Voisiko olla myös , että ex- miehesi ei olisikaan niin ”huono” kuin olet antanut ymmärtää. Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen !

Vierailija
54/29 | 

Kriisin iskiessä ei koskaan pitäisi vuodattaa someen tai vielä pahempaa, oikeaan mediaan. Vaikka kuinka tekisi mieli antaa näppiksen laulaa pitää vaan päättäväisesti istua käsien päällä ja olla kirjoittamatta mitään semi-ilkeää muista, sillä loppupeleissä sitä tekee vain itsensä naurettavaksi. Eihän lausunnot kasvatetun kalan syömisestä, irtari kiellosta ja Kuuban lomista tee exää hölmöksi, vaan ainoastaan sen joka tällaisia asioita eron syynä jakaa maailmalle. Perheen sisäiset asiat ei kuulu muille varsinkin kun kuullaan vain someaktiivisen kanta.
Toivon sydämestäni että löydät onnen ja rauhan sydämeesi ja että kalastaja pystyy joskus antamaan anteeksi ainakin nämä lehtiin avautumiset.
Kaikkea hyvää toivon koko perheelle.
(tiedän, tämän kommentin kirjoittamisen sijaan olisi pitänyt pitää sormet pois näppikseltä)

Vierailija
55/29 | 

Eron kokeneena ymmärrän täysin tuon, että alakuloisuutta on enemmän kuin ennen eroa. Silti sitä voi kokea elävänsä täydempää tai psrempaa elämää kuin ennen eroa, jolloin joku asia ei ollut hyvin ja mietitytti päivästä toiseen. Elämästä on tullut jonkin verran vakavampaa ja prosessi on kasvattanut paljon. Hienoa, että näistä kirjoitetaan, vertaistukeakaan ei ole koskaan liikaa.

Vierailija
56/29 | 

Olen lukenut blogiasi, kiitos siitä. Tulee mieleen että oletkohan kuitenkaan vielä valmis uuteen suhteeseen. Itse erosin viime elokuussa vuosi sitten, en ole päässyt vielä lopullisesti yli. Itken välillä ja olo on kehno mutta päässyt jo pahimmasta helpompaan. Minulla ei ole ollut ketään yli vuoteen nyt rupeaa vasta tuntumaan että oisi kiva tavata jotain. Omaan terveyteen, omaan lepoon kannattaa satsata ja tunteiden käymiseen

pinoytvfame
Liittynyt19.9.2019
57/29 | 

Wonderful article. thanks for putting this together! This is obviously one great post. Thanks for the valuable information and insights you have so provided here.The website is looking bit flashy and it catches the visitors eyes. Design is pretty simple and a good user friendly interface.

Hi My Name is Faiz.Student of Universty working on SEO

Dr Fayosa
58/29 | 

Hei Oletko tyytymätön tai turhautunut johtuen siitä, että käyt läpi ongelmia ja huonoa onnea oletko sinä yksi niistä ihmisistä, jotka eivät tunne enää toivoa tai heitä lääkärin ilmoituksen takia tai koska he ovat etsineet apua vääristä paikoista, haluatko palauttaa kadonneen rakkauden ja saada hänet rakastamaan sinua ehdoitta? Jos näin on, et ole huolissasi, koska olet oikeassa paikassa apuun, henkinen hallitsee fyysistä

Onko entinen rakastajasi estänyt sinulta mahdollisuuden olla onnellinen? rakkausloitsuratkaisut on yksi kuuluisimmista työistämme, joita teemme joka päivä, ja meillä on hyviä todistuksia asiakkailtamme, jolle meillä on toistaiseksi apua, ratkaisemaan rakkausongelmat ja antaa myös parhaat mahdollisuudet saada kadonneesi rakastaja takaisin, mikä tekee entisestä sinusta enemmän ja haluat palata luoksesi,

Kadonneen rakkausloitsun lähettäminen on tehokas tapa saada kadotettu rakastajasi takaisin hyvältä, entiseltä aviomieheltä tai entiseltä vaimonsa entiseltä poikaystävältä ja entiseltä tyttöystävältä tullaksesi takaisin luoksesi ja välttämään ikäviä draamoja prosessissa. Tämä prosessi on 101 % takuu ja turvallinen ilman huonoa syntiä tai sivuvaikutuksia,

Saatat esimerkiksi saada selville, että entinen kumppanisi on suhteessa jonkun muun kanssa. Tällaisessa tilanteessa saatat huomata, että mahdollisuutesi saada kyseinen henkilö takaisin sinuun on harvinainen, ellet käytä vastustamatonta strategiaa. , Tämä on silloin, kun näet kadotetun rakkausloitsun kiistattoman voiman, koska meillä on valta mistä tahansa rakkausloitsusta, jonka salainen ase on palauttaa tunteet ja auttaa sinua saamaan kadonneen rakastajasi takaisin mukaasi, Ota yhteyttä tohtori Fayosaan ja sovi heti rakkautesi kanssa,

Alla on tarjoamani palvelut. Muista, että terveys on vaurautta ja elämä on liian lyhyt olla onneton

Rakkaus loitsu
Avioliitto loitsu
Seksuaalisen vetovoiman loitsu
Poista kirousloitsu
Suojaukset loitsu
Lotto loitsu
Onnea loitsu
Viljatus / hedelmättömyys miehellä tai naisella
Astma
Syöpälääke
B-hepatiitti
diabeetikko
HIV-parannusloitsu

Ota minuun yhteyttä tänään ja saat ongelmasi ratkaistuksi, ota meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse: Fayosasolusionhome@gmail.com

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012