Ihan kuin olisin vasta lukenut jostain että metsässä syksyllä liikkuminen ehkäisee syysmasennusta.

Luulen, että luonnossa liikkuminen koska vain ehkäisee mitä vain masennusta. Tai että liikunta miten vain on paras lääke moneen juttuun. Kropan käyttö ja sellainen hyvä fyysinen väsyminen.

Ja luulen, että onnellisuuskin tulee ennen kaikkea hyvästä elämänlaadusta ja siitä, miten tyytyväinen itse olet elämääsi. Tyytyväinen voi olla aika pienestä ja elämänlaatu olla paljon parempi jos on vähään tyytyväinen. Vai mitä? En oikein tiedä kaipaanko aina onnellisuutta; se tuntuu joskus vähän mahdottomalta saavuttaa (ainakaan pysyvänä tilana) - mutta kaipaan hyvää elämänlaatua ja sen tunnen voivani saavuttaa olemalla tyytyväinen aika vähään. Ja vaikkapa liikkumalla. Mikä sekin voi olla ihan ilmaista ja helposti saatavilla. 

Niin että oli se sitten onnellisuus, tyytyväisyys tai hyvä elämänlaatu - kaikkiin auttaa varmasti luonnossa liikkuminen!

Tänään olimme lenksulla melkein viisi tuntia. Ainolla on muntekemä villapaita, joka on kohta jo liian pieni. Ja Ollilla mummun tekemä.

Luulen myös, että mun miehessäkin on pakko olla vähän eräjorman ominaisuuksia. Tai aika paljon. Mun miehen on vähän pakko tykätä nuotion sytyttämisestä, tulen ritinästä ja savunhajusta vaatteissa. Kävellä tuntikausia kosteassa syysilmassa. 

Koska sen jälkeen on niin ihanaa lämmitellä sohvalla pitsan ja punaviinilasillisen kanssa. 

Hyvää sunnuntai-iltaa <3

 

 

Kommentit (59)

Vierailija
61/59 | 

Kenestä puhut tai ketä ajattelet kun kalastajan vaimona puhut sun miehestä?

Vierailija
62/59 | 

No juu, samaa mietin..”mun miehen”... jotenkin noloa. Suhde on vielä niin nuori, että kaikki on niin ihmeellisen ihanaa. Olen kokenut pari kertaa tuon ihmeellisyyden, kunnes toisesta on ilmennyt sellaisiakin puolia, että on alkanut ahdistaa todella.

Vierailija
63/59 | 

Eihän suhde ole mitenkään nuori enää? Eikö pesäeroa kalastajasta tehty pari vuotta sitten ja eikö jo kesällä 2017 ollut niitä perhosia vatsassa? Tiedä sitten mikä liittyi mihinkin.
Korvaan (Ja silmiin) vaan särähtää kun on yhden vaimo ja toinen esiintyy kuvissa. Ja kuitenkin paljon on kaipuuta ja itkua ja ilottomuutta blogiin parina viime vuonna mahtunut. Tämäkään postaus ei päässyt alkua pidemmälle kun bloggaaja jo pohti onnellisuuden puutetta. Voi surku.
Mitä pitäisi tapahtua jotta bloggaajalla taas silmät ja sielu loistaisi iloa, no varmaa on ettei onni löydy punkkulasista, pitsasta eikä huonosta parisuhteesta.

Santtu0183
64/59 | 

Pakko kommentoida, että kyllä kateuden tunne on vain monille ihmiselle se vaikein tunne käsitellä. :/
Ihanalta näyttää ja hienoa, että on samanhenkinen ihminen rinnalla ja arvomaailmat kohtaa. Nauti <3 Be Happy!

Vierailija
65/59 | 

Kateuskortin käyttäminen ilman perusteluja on erikoista. Vai onko multa mennyt jotain ohi? Saako kommentoida blogin sisältöä vain jos kommentti on tasoa; ihanat kengät/housut/paita. Mistä ostit?

Vain pinnalliset kommentit sallittu?

HeiniR
66/59 | 

Ei tainnut aueta kappale kaikille kommentoijille. Ymmärtääkseni tarkoitit, että sinun kumppanillasi on oltava ymmärrystä ja halua kanssasi eräjormailemaan, kerroit ns. "vaatimuksesta" parisuhteeseen :D Ja jaan saman vaatimuksen, eräjormailun on luonnistuttava mieheltäni, ja vaatimus onneksi täyttyi. Ihania kuvia, syksy on sielläkin kaunis.

Toope
67/59 | 

Jotkut ne niin jämähtää menneeseen, mutta on kohtuutonta vaatia sitä muilta. Minä myös allekirjoitan metsäterapian nimeen. Luonto parantaa ja omassa arjessa myös kissa ja koira on ystäviä ja terapeutteja parhaasta päästä, ihmisten ilkeyteen ja pahantahtoisuuteen olen pohjattoman pettynyt.

Vierailija
70/59 | 

Jokaisella saa olla omat mielipiteensä, ja onnellisuutta, hyvää oloa meistä jokainen kaipaa. Olav on osa Johannan perhettä nyt ja hyvä niin.

Säde
71/59 | 

"..olen kokenut pari kertaa tuon ihmeellisyyden, kunnes toisesta ilmennyt sellaisiakin puolia.."

"..vaan särähtää kun on yhden vaimo ja toinen esiintyy kuvissa.."

"Vain pinnalliset kommentit sallittu?"

Toiset meistä hyväksyvät menneisyytensäkin osaksi nykyisyyttään; aika moni pitää erottuaan myös vanhan sukunimensä, vaikkeivat enää naimisissa olekaan. Toiset uskaltavat nauttia nykyisyydestä, ja vielä kertoa sen muille. "Kel onni on, se onnen kätkeköön" ei tarvitse onneksi enää kuvata nykyelämää. Realistisempaa lienee jatkuvan onnen tavoittelun suhteen nauttia niistä pienistä hetkistä; eräilystä, pizzasta, punkusta; ja hyväksyä elämään kuuluvat epäonnen hetket. Joskus on helppo leimata pinnalliseksi toisten huomiot kauneudesta. Ehkä kommentit kuitenkin kertovat eniten niiden kirjoittajasta; myös niistä tunteista, jotka eivät ole niin mieltäylentäviä, kuten esimerkiksi siitä kateudesta.
Hyvää syksyä meille kaikille, ja toivottavasti vähän aikaa myös joskus tehtävään itsetutkiskeluun. On hyvä pohtia omia motiivejaan sanomisiensa ja tekemistensä taustalla.

Vierailija
72/59 | 

Kysyn vaan, keneltä kommentoijalta se on pois, kun johanna saa ja voi olla onnellinen nykyisen miehensä ja lastensa kanssa. Eletään omaa elämäämme ja annetaan muidenkin elää.

Heidi
73/59 | 

Mielipiteitä saa olla ja ne voi kertoa jos ja kun  kysytään. Mielestäni Johanna puhuu erittäin kauniisti edellisestä miehestään, mutta nyt on uusi vaihe ja siitä kuittailu on ilkeää. Ihanaa syksyä ja mistä tosiaan nuo kengät on ostettu?

Lilja
74/59 | 

Kuvat ovat ihania ja aivan kuin itsekin olisi päässyt syksyiselle retkelle kun niitä katseli :) Ja onnelliselta ja tasapainoiselta näyttää elämänne siellä <3

Minua ja varmasti monia muitakin kiinnostaa kuinka elämä uusioperheessä asettautuu uomiinsa. Itse olen kokenut myöskin erittäin kipeän eron ja uusioperheessä tulikin alun jälkeen paljon ongelmia, murhetta ja asioita, joihin en ollenkaan osannut varautua. Mm. minun lapset ja uuden puolison lapset, se ei vaan koskaan täysin ongelmatonta, olen käsittänyt. Ei minulle henkilökohtaisesti, eikä juuri kenellekään tuntemallenikaan ihmiselle. Ja koska meitä uusioperheissä olevia on nykyisin todella paljon, on hienoa että myös julkisuudessa ja blogeissa puhutaan niistä kipeistäkin asioista.

Sila
75/59 | 

Kateus saa ihmiset kirjoittelemaan typeryyksiä.
Älä Johanna välitä, sinulla on oikeus onneen ja se ei ole keneltäkään pois!
Ihania kuvia!
Nauttikaa luonnosta ja toisistanne ihan täysillä!

KaS
76/59 | 

Ihanan ulkoilupäivän olette metsässä viettäneet. Metsäily tosiaan tekee niin hyvää. Mukavaa syksyn jatkoa.

Vierailija
77/59 | 

No ehkäpä ei ole kyse kateudesta vaan ihan aidosta ihmettelystä. Minustakin on outoa, kun koko ajan haikaillaan menneitä ja blogin nimi on mitä on. Eräjormataidoissa vähän vielä petraamista, kun tuota savuavaa risukasaa katsoo....ettei vain olisi niin, että halutaan Olavin olevan kuin ex, joka oli eräjorma, mutta Olav on vähän erilainen....? Ihmetellen blogin nykytunnelmia, en TOD. kateellisena :D

Käyttäjä35820
Liittynyt27.10.2019
78/59 | 

Miksi kirjoitat mitään, jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa. Ainoana tarkoituksena loukata toista. 

Kommentti kertoo sinusta ja sinun ajattelumaailmasta paljon. Jos blogin nykytunnelma aiheuttaa sinussa neg. ihmettelyä . Voit olla lukematta blogia.

Toivottavasti  opit vielä joskus iloitsemaan myös muiden onnesta. Etkä ole noin katkeran kuuloinen. Taitaa oma elämäsi olla jäänyt paikalleen, etkä ole rohkeasti tehnyt niitä askelia mitä elämässäsi olet halunnut

Vierailija
79/59 | 

Bloggaaja kirjoittaa ettei enää edes tavoittele onnellisuutta ja fanit kilpaa huutavat että nauti onnestasi, olet sen ansainnut.
Outo kuvio. Lukekaa mitä idolinne kirjoittaa, varmasti sattuu kun tuputetaan onnea kun juuri itse on kirjoittanut että tyytyy jälleen vähempään koska onni ei kestä.
On perinjuurin surullista että suurien uhrausten (ydinperheen hajoaminen) jälkeenkään onni ei kanna.

Vierailija
80/59 | 

Upeet maisemat ja värit siellä teilläkin. Olen niin samaa mieltä luonnossa liikkumisen suhteen, parasta lääkettä hyvään mieleen. Sitä ei voi rahassa mitata. Kesän jälkeen syksyisen ruskametsän raikkaus on tervetullut. Eräjorman elkeet ja savunhaju pitää minunkin kaverilla olla.

Vierailija
81/59 | 

Sinä, joka kirjoitat savuavasta risukasasta, ei TOD kateellinen.
Miksi kirjoittaa mitään, jos ei ole mitään merkityksellistä sanottavaa? Kriittinen saa olla, mutta valitettavasti kommenttisi vaikuttavat lähinnä kateudelta; kokeile ensi kerralla rakentavaa palautetta, jos sitä haluat antaa (toisten väheksyminen ei ole sitä).

Kiitos Johanna ihanasta, mieltä piristävästä blogistasi!

Vierailija
82/59 | 

Teillä on kyllä mielettömän upeat lenkkeilymaisemat! Oot onnekas :) ei se onni tunnu kuin joskus harvoin täälläkään. Hyvä, jos osaa löytää ilon pienistä asioista. Sun blogi on niin huippu! Oot kirjoittanut niin samaistuttavia kirjoituksia viimeaikoina. Ihan kuin omasta elämästäni. Paitsi että itse en ole vieläkään löytänyt uutta miestä, (jonka myös pitää tykätä luonnossa liikkumisesta). Ja jotenkin niin lohduttavia tekstejä. Kiitos!

Vierailija
83/59 | 

Ihanat kuvat ja tunnelma, sinä, Olav ja lapset. Iloista syksyä Norjaan! 167

Niina, lukija vuodesta 2009
84/59 | 

Jos blogi ja Johanna v***ttaa, älä suotta vaivaudu lukemaan. En itsekään eksy blogeihin mitkä tökkii.

Älä valita, ala valita.

Johannalle voimii, eroprosessi ei mullakaan ollu vuodessa ohi. Nyt erosta 6,5 vuotta ja yhä tunnen haikeutta ja surua.

Vierailija
85/59 | 

Onpahan taas boksi täynnä tympeää nillitystä muista lukijoista ja heidän ajatuksistaan. Älkää itse lukeko, jos vain ihkutus on sallittua ja lopettakaa tuo omituinen ajatuspoliisin leikkiminen. Se on vain NOLOA!

Rosee
86/59 | 

"Onni ei ole elämä vailla huolia ja,murheita, onni on mielentila".

Kauniita kuvia ja itse opettelen juuri luonnossa liikkumista koska tuntuu että luonnossa voi olla onnellisimmillaan. Samankaltaisia asioita elämässäni. Ymmärrän kirjoittajaa hyvin. Sisälläni asuu haikeus. Ei sormia napsauttamalla olla loppuelämä täynnä riemua. Ihanaa nähdä rakkautta ihmisten välillä. Aina ei vanha kestä, mutta uusi mahdollisuus pitää antaa muille ja itselle.
Kuulisin myös mielelläni uusioparina/uusioperheenä elämisestä.

Vierailija
87/59 | 

Kommentoija 14/25 jonka mielestä bloggaaja kirjoittaa kauniisti exästä.
Jäin miettimään miksi hän ei kirjoittaisi kauniisti lastensa isästä, entisestä miehestään?
Vuosia luimme blogista miten hyvä mies ex oli. Miksi nyt lukisimme jotain muuta.
Jätän nyt ne lehtiin avautumiset sikseen, mutta tuntuu oudolle että kiitellään siitä että kirjoittaa nätisti nettiin muista ihmisistä. Eikö se ole vain luonnollista ja hyvien käytöstapojen mukaista?
(niistä me naisten yksipuolisista erolehtijutuista voi kyllä olla montaa mieltä)

Tuntuu välillä että henkilöpalvontakulttuuri on joillain lähtenyt lapasesta.

Vierailija
88/59 | 

Mutta Johanna! Onnellisuushan on nimenomaan tunne siitä, että elämä on hyvää :-D Onnellisuus liian usein sekoitetaan euforian tunteeseen, joka syntyy vaikkapa, kun rakastuu. Ei ole ollenkaan harvinaista, että avioerosta seuraa jonkin ajan kuluttua lievä tai vaikeampi masennus. Silloin tuntuu siltä, ettei pysty olemaan onnellinen vaikka kaikki olisikin hyvin. Minulla elämä on taas pitkästä aikaa onnellista ja nautittavaa, vaikkei olekaan rakkautta. Ja siinä auttoi mielialalääkitys ja muutama tunti keskustelua terapeutin kanssa. Toivottavasti pystyt jättämään ikävät kommentit omaan arvoonsa.

Vierailija
89/59 | 

Samaa asiaa eri sanakääntein jankkaaja kirjoittaa usealla eri nimimerkillä. Nyt olisi aika lopettaa häiriköinti ja yrittää parantaa omaa elämänlaatua. Vie kateutesi metsään, huutele siellä.

Vierailija
90/59 | 

Katsoin kuvat,luin jutun ja ajattelin: kauniita syksyisiä,lämminhenkisiä kuvia ja sanoja.Metsässä ulkoilu ja lenkkeily on parasta sielun ja kehon hoivaa vuodenajasta riippumatta.Sitten luin kommentteja ja totesin ettei olisi kannattanut.Onko ihmisillä oikeasti näin paha olla,että se täytyy purkaa tälläisellä ilkeilyllä ulos???965

Elina☺️
91/59 | 

Tunnelmallinen päivitys jälleen, kiitos Johanna ❤️ Minäkin olen seurannut blogiasi alusta saakka ja pidän siitä, miten totuudellisesti kuvaat elämääsi ja tuntojasi iloineen ja suruineen. Moneen kirjoitukseesi on helppo samaistua ja saan niistä parhaimmillaan lohtua ja innostusta.
Minunkin silmääni osuivat kivannäköiset vaelluskenkäsi. Minkä merkkiset ne mahtavatkaan olla?
Hyvää syksyn jatkoa sinne Norjaan!

Hävetkää
92/59 | 

En enää yhtään ihmettele miksi Johanna ei välillä jaksanut pitää kommenttiboksia näkyvillä. Ihan naurettavia osa kommenteista..huhhuh!!

Minä vaan :)
93/59 | 

Kiva kun retkeilette koko porukalla. Jossain kohtaa tulee sekin vaihe, kun lapset kasvavat eivätkä lähde vanhempien mukaan.

Ihanat maisemat siellä Norjassa.

Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille 🍂🍁🌤

Vierailija
94/59 | 

On oikeasti surullista, miten epähienotunteisia ja kylmiä kommentteja jotkut täällä latelevat toisen ihmisen elämästä. Etenkin se särähtää korvaan, että ikään kuin voivotellaan sitä, jos kirjoittaa alakuloisemmistakin hetkistään ja kommentoidaan ivallisesti tyyliin ”ei auta punkku tai pitsa...” Itselleni siitä, että kertoo rehellisesti eron jälkeisestä elämästä iloineen ja suruineen, välittyy kuva terveellä psyykellä ja hyvällä itsetuntemuksella varustetusta ihmisestä. On ihan tosi tervettä surra eroa. Ja samaan aikaan tuntea myös onnea ja iloa asioista. Me ihmiset olemme valtavan epätäydellisiä tyyppejä ja arvostan niin paljon sitä, että joku puhuu julkisesti tästä epätäydellisyydestä tässä meidän vaatimuksia pursuavassa yhteiskunnassamme. Yleensä muuten nuo ”norsu posliinikaupassa”-kommentoijat ovat niitä kaikista vaativimpia itselleen (ja muille). Hyvää ja toiset huomioon ottavaa syksyä kaikille ja Johannalle kiitos ihanasta, kauniista ja aidosta blogista♥️

Koivu
95/59 | 

Kyllä jotkut ihmiset osaavat olla ilkeitä, kuten kommenteista näkee. Hienoa että olet löytänyt ihmisen jonka kanssa sinulla on hyvä olla. Kukaan ulkopuolinen ei voi tietää, olitko aiemmassa suhteessa hyvin kohdeltu tai onneton.

Vierailija
96/59 | 

Eikä kukaan ulkopuolinen tiedä miten bloggaajaa kohdellaan tässä suhteessa.
Aivan kuten ei tiedetä miten bloggaajaa kohdeltiin edellisessä suhteessa.
Tai miten bloggaaja kohtelee nyxää ja exää.
On vain kiiltokuvablogi josta entinen tekemisen meininki ja ilo sekä riemu loistaa poissaolollaan. Surullista.

Aurinkoista syksyä/alkutalvea ...
98/59 | 

Koittakaa nyt päästä yli tuosta blogin nimestä, se on vain nimi! Jos olisin blogin kirjoittaja, en vaihtaisi sitä kiusallanikaan.

Vierailija
99/59 | 

Nimessä ei ole mitään vikaa. Kyllä menneisyys saa näkyä omassa elämässä. Ihmettelen ihmisten (tai ehkä se on vaan sama kirjoittaja eri nimimerkeillä) kateutta. Ehkä kannattaisi yrittää sitä omaa elämää parantaa, jos jonkun blogi onnistuu ärsyttämään ja herättämään kateutta. Luen blogia epäsäännöllisesti ja aina se piristää mieltä, kiitos Johanna!

Vierailija
100/59 | 

Mää olen myös sitä mieltä että nimi on nimi, ei sitä kannata keskenkaiken muuttaa. Laura

Vierailija
101/59 | 

No just joo, ilahduin että kommettiboksissakin on taas vihdoin keskustelua mutta kilin kellit. Samaa pahaa oloaan täällä näemmä kaikki lukijat vaan purkaa, osa bloggaajaan ja loput muihin kommentojiin. Sanalla sanoen surkeaa touhua ihan kaikilta osallisilta. Harmi, mutta täysin ymmärrettävää, ettei Johanna itse täällä vieraile tai ainakaan kommentoi/vastaa kysymyksiin kun porukka vaan tappelee keskenään, kun itsekin olisin kaipaillut noiden kenkien merkkiä. Samoin ne muutama postaus takaperin olleet vaaleat nilkkurit oli myös oikein sopivan näköiset ulkoiluun, mutta eipä niidenkään merkkiä ikinä vaivautunut bloggaaja lukijoilleen kertomaan.

Vierailija
102/59 | 

42/42, no niinpä, herrajumala kyllähän kenkien merkit on TÄRKEITÄ ASIOITA, niitä joista kuuluu keskustella leirinuotiolla. Ihan törkeää ihmetellä vaikkapa sitä kuinka blogisti koettaa toistaa uuden ukkelin kanssa samoja asioita, kuin eksän jonka elämäntyyliä, ammattia, harrastuksia kuitenkin julkisesti moitti, useampaan kertaan.
Palataanpa nyt kaikki ykkösprioriteettien äärelle, eli lankakeriin ja tavaran/vaatteiden osto/saantipaikkoihin. ❤

Vierailija
103/59 | 

Ihanaa syksyä sinne Norjaan.Kauniita kuvia.Täällä Unkarissa poikkeuksellinen syksy, lämpötila +26.

Katriina75
104/59 | 

Hyvää mieltä ja syysfiilistä sinne Norjaan ❤️ 🍷🍕
Harmittavaa, miten paljon kaunaa ja katkeruutta tänne kommenttiboksiin on pesiytynyt. Aivan käsittämätöntä!

Vierailija
105/59 | 

Kateellisuuskortit pahvinkeräykseen, ei vaikuta täällä näkemysten vaihto kateudelta, vaan ihan hyviä ja teräviä pointteja monella eikä tää kommenttiboksi tosiaan mikään fanikerho ole, muutenhan sensuroitas viestejä, jos sellaisena halutaan pitää.

Koivikko
106/59 | 

Millä oikeudella täällä ihmiset haukkuu toisen ihmisen valintoja. Kun emme tiedä asioiden oikeaa laitaa, on turha tuomita. Ihana blogi, mistä tulee hyvä mieli ainakin minulle. Ja onni voi olla aivan aitoa vaikka taustalla olisi myös haikeutta.

Vierailija
107/59 | 

Tsemppiä. ❤️Olen hämmentynyt, miten negatiivisesti ihmiset kommentoivat sinulle...

Kaisu K
108/59 | 

Minäkin alan kohta kannattamaan blogin sensurointia tai pitäjän valintaoikeutta valkata pois suoranaiset ilkeydet ja toisaalta halutessaan rajoittaa myös näitä uberfanittajia, jotka tuntuvat ottavan kommentit "itseensä". Aivan hurjaksi mennyt tämä kommentointi täällä ja toisaalta pelottavaa on myös, kuinka paljon löytyykään myös heitä, joilla samaistuminen idoliinsa on tainnut mennä vähän liian pitkälle. Johannalla on ihana blogi ja taito kirjoittaa, nämä kommenttiboksin väittelyt eivät mielestäni ole enää asiallisia ja syövät jo vähän blogin tunnelmaa. Olisiko aika siirtyä taas "julkaistaan vasta hyväksynnän jälkeen"?

Vierailija
109/59 | 

Jos keskustelua ei käydä blogissa se käydään aaveellä ja ylilaudalla.

Onhan se hurjaa että jotkut noliferit fanittavat bloggaajaa niin kovasti että haluavat säätää mitä bloggaajaa saa julkaista kommenttikentässä ja pyrkivät vaikuttamaan muiden mielipiteisiin.

Vierailija
110/59 | 

Apua 46, oletko menettänyt huumorisi onnettomuudessa???🤣🤣🤣Kommentti 43 TAISI olla ironiaa...

Vierailija
111/59 | 

52 Huumori onkin vähän vaikea laji näemmä 😉 Aina välillä pohdin, minkälaisia ihmisiä kommenttien takana on (esim niiden epäasiallisten, jossa pyydetään vetämään vee päähän ja määritellään toisia nolifereiksi). Varmaankin ihan tavallisia, mutta erikoista, että blogit ja muiden kommentit herättävät niin paljon tunteita. Ehkä ihmisillä on itsellä niin paha olla, että muiden kengät, retket, pizza tai kauniit kuvat herättävät tarpeen ilkeillä?

Iloa elämään
112/59 | 

2/52 ja 3/52: Kyllä näkee heti, kuinka teiltä puuttuu empatiankyky täysin. Enpä ihmettele näiden kommentoijien suhteitten kariutumista. Lukemisen ymmärtäminenkin heikkoa, kun ihmetellään, kuka on sun mies!

Samoin näkee, että monia ovat syyt seurata blogia: yksi haluaa tietää kauniista tavaroista, toinen peilata omia ihmissuhteitaan ja kolmas osoittaa oman elämäntapansa ja mielipiteittensä paremmuuden eli päteä!

Kiitos ihanasta blogistasi!

Mrs. X
113/59 | 

Palasin näihin kuviin ja kirjoitukseen toisenkin kerran, ja ihan vain sen vuoksi kun vähän liikutuin. Jotkut kommenteista ovat todella rumia, niin rumia, ja on vaikea käsittää syitä niihin. Olen huomannut ulkopuolisena tarkkailijana, että viime aikoina on suomalaisilla keskustelupalstoilla eri yhteyksissä ollut todella ilkeitä kommentteja toisia ihmisiä kohtaan. Johtuuko vuodenajasta? Synkkä sää, synkkä ja ilkeä mieli?
Paljon onnellisia syyspäiviä Johannalle ja perheelle Norjaan täältä vastarannalta.

Vierailija
114/59 | 

Hyvä 56, rauhoittuisit jo. Tekisi mieli kysyä, miten Sinä voit, mutta suoraan sanottuna vastauksen asiallisuus vähän mietityttää. Joka tapauksessa kaikkea hyvää Sinulle!

55, luulen, että jos ihmiset tekisivät tätä kommentointia omalla nimellään ja kuvallaan, voisivat ehkä (toivottavasti) kommentitkin olla asiallisempia.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Vierailija
115/59 | 

Ai kysymys siitä mikä on ulkopuolinen tarkkailija pitää poistattaa? Mielenkiintoista!
Mietin vaan miten joku joka aktiivisesti seuraa blogeja ja kommentoi ja haluaa päättää kuka saa kommentoida ja mitä,määrittelee itsensä ulkopuoliseksi tarkkailijaksi. Enempi aktiivinen käyttäjä osuisi oikeaan.

K
116/59 | 

Nyt päätin, etten enää lue näitä kommentteja-ihan älytöntä veivaamista blogin nimestä yms. Keskityn jatkossa siihen, minkä tähden tätä blogia luen: Johannan upeiden kuvien katsomiseen ja kuulumisten lukemiseen. Jostain syystä itselleni ei ole kertaakaan tullut mieleen kommentoida tuohon sävyyn kenenkään kirjoituksia- en jaksa ymmärtää, miksi osa kommentoijista on niin negatiivisia.
Mutta kaikkea hyvää Johanna- nauttikaa syksystä ja Norjan upeasta luonnosta täysillä! ❤️

lukija keskeltä Eurooppaa
117/59 | 

On hyvä pohtia omia motiivejaan sanomisiensa ja tekemistensä taustalla. Tuo on niin totta! ilkeät / vinoilevat kommentit voi jättää omaan arvoonsa, vaikka ikävää niitä on lukea.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla