Tulipas jotenkin mainoskuvaston näköisiä kuvia tällä kertaa, sorry; mut ehkä kun toi Olavin neule on vaan aika kiva! Siitä ei siis saa kauhean huonoja kuvia. :) Neuloin Olaville palmikkoneuleen viime vuoden lopulla ja se on kohta jo puhkikulunut. Se ei ole kai mitään muuta neuletta sen jälkeen käyttänyt. Olavinkin mielestä tällaisen kotikutoinen neule on niin parasta; lämmintä, hengittävää ja hyvälaatuista. Ja niin onkin.

Mulla ei ollut tähän neuleeseen mitään ohjetta, mutta neuloin riddarikuvion kuvan perusteella. Selasimme siis vain inspiskuvia instagramissa ja Olav valitsi sieltä itselleen mielusen neuleen mallin ja väriyhdistelmän, joita sitten kopioin parhaani mukaan.

Teen nyt teille jonkinlaisen ohjeen jos vaikka innostutte neulomaan miehelle tällaista. <3 Multa meni tähän muuten ihan ennätysaika, yhdeksän päivää. (Vielä ehtii siis joululahjaksi.) Olisin ehkä pystynyt mahduttamaan viikkoonkin, mutta jotenkin laiskistuin syysloman jälkeen eikä enää ollut aikaa vain neuloa.  

En ole nyt ihan supervarma ruskean Nepalin menekistä. Tiedän vain, että kulutin justiinsa vähän yli kaksi kerää sinistä ja vihreää eli tällaiseen XL -kokoon pitäisi varata 3 kerää sinistä ja 3 kerää vihreää. Valkoista riittää kaksi jollei jopa yksi. Veikkaan, että pohjaväriä on hyvä olla ainakin 15. Nepal ei ole kovin riittoisaa lankaa; 50 gramman kerässä on vain 75 metriä eli melkein vain puolet monista muista lankalaaduista. Nepal on kuitenkin myös aika edullinen ollakseen laadultaan puhdasta pehmeää villaa ja alpakkaa, eikä kutita lainkaan ainakaan meillä.

Toinen menekin arviointia vaikeuttava seikka on puikkonumero; Nepalille suosittellaan puikkoja nr 5 ja minä neuloin nr 7:llä. Voin siis lämpimästi suositella Nepalia tähän neuleeseen, mutta jos neulot suositellulla puikkonr 5, voi lopputuloksesta tulla pienempi kuin mun. Koska menekin arvointi on niin hankalaa voi mikä tahansa lanka olla yhtä helppo hankkia. Aika usein valmistaja antaa jotain osviittaa minkän verran villapaitaan kuluu lankaa.

Neuloin paidan tosiaan nr 7 pyöröpuikolla tasona. Mikä tahansa puikko nr 7 käyvä lanka käy siis! Aloitin luomalla 180 silmukkaa ja neulomalla ensimmäiset sentit joustinneuletta 1 o 1 n. Sitten ihan sileää neuletta kainaloihin asti eli tässä tapauksessa noin 50 cm.

Kun paitaosa on 50 cm, jätetään paitaosa odottamaan ja siirrytään neulomaan hihat; aloita 40 silmukalla joustinneuletta kuten paidan helmassa. Jos sulla on pyöröpuikko hihoille, neulot niillä suljettua neuletta. Mulla ei ole, joten neuloin hihat tasona ja ompelin lopuksi hihan sisäsauman kiinni. Hihaa aloitetaan leventämään viisi senttiä neulottuasi; noin 2 cm:n välein yksi silmukka kerroksen alkuun ja loppuun. Kun hihan pituus on noin 55 cm on siinä 64 silmukkaa. 

Kun hihat ovat 55 cm, yhdistetään ne paitaosan kanssa samlle pyöröpuikolle; neulot paitaa 90 silmukkaa ja siirryt suoraan neulomaan hihaa. Hihasta siirryt taas neulomaan paidan toiset 90 silmukkaa ja sitten toisen hihan. Neulo vielä toinen kerros ruskealla ja aloita sitten kuvan mukainen, 8 silmukan mallikuvio. 

Tästä alkaa työn kiva ja nopein osuus. :) Paita on pian valmis! Neulot mallikuvion mukaan ja kavennat silmukoita noissa kohdissa, joissa piirokseen tulee tyhjät rivit. Niissä kohdissa silmukoita häviää, ts. neulotaan yhteen. Ensimmäinen kavennus tapahtuu siis mallikuvion 15:llä kerroksella. Vaikuttaa ehkä mahdottomalta tajuta, mutta on helppo neuloa kunhan pääset sinne asti! :)

Kun mallikuvio päättyy, jatkat pääntien neulomista joustinneuleella. Olav ei halunut korkeaa kaulusta, mutta joustinneuletta voi tehdä vaikka poolokaulukseksi.

Noin karkeasti sanottuna kokoa voi arvioida mallikuvioiden vähentämisellä; yksi (8 silmukkaa) tai kaksi (16 silmukkaa) pois ja koko on L. Kaksi tai kolme mallikuviota (16-24 s) vähemmin tekee koon M ja kolmen, neljän mallikuvion (24-32 s) vähentäminen tekee koon S. 

 

Lykkyä tykö; Riddaria on tosi kiva ja palkitseva neuloa ja näissä on niin loputtomasti ihania värivaihtoehtoja etten malta odottaa seuraavaa! :)

 

Ja hiuspaketin Inochilta saapi käydä hakemassa seuraavan kommentin kirjoittaja:

Mahtavia tuotteita, tekisi hyvää hiuksille, ovat huonossa kunnossa pitkän ja vaikean sairaulen jäljiltä.

MM

5. lokakuu 2019 - 13:38

 

MM - laitathan mulle s-postiin (johannaalvestad@gmail.com) kuittauksen että olet nähnyt tämän ja kerro siinä nimesi niin ilmoitan Inochille kuka pakettia tulee hakemaan. :) Hiuspaketin mukana saa vielä aivan ihanan Luin Living hiuspyyhkeen; voit odottaa innolla! <3 

 

 

 

 

Kommentit (27)

Vierailija
28/27 | 

Niin upea neule ja passaa kantajalleen erittäin hyvin. Tekisi mieli itsekin yrittää. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

Vierailija
29/27 | 

Voisitko punnita paidan? Siitä saa laskettua langan kokonaismenekin. Hieno paita.

Vierailija
30/27 | 

Voi miten kauniit värit paidassa! Ja niin ihana kuva teistä.

Vierailija
31/27 | 

Hieno paita, upea yhteiskuva teistä, onnea teille molemmille ja hyvää syksyn jatkoa.

Vierailija
32/27 | 

Kivan näköinen neule.Olisi kiva jos voisit taas joskus julkaista kirjan neulomuksistasi.Terveiset täältä Unkarin auringon alta.Olen 69 v. ja ajattele olen kova sisustamaan ja olen saanut monia ideoita blogistasi,eli siis innoitat vielä tämänkin ikäistä blogillasi.

Vierailija
34/27 | 

Kivalta näyttää, mutta kuuluuko paidan kauluksen olla noin iso... näyttää, että aukko menee pitkälle hartioille. Toinen mikä mietityttää on tuo hihan koko kainalon ja hauiksen kohdalta... kuvissa näyttää hieman kinnaavan...?

Vierailija
35/27 | 

Sinun blogista haen usein inspiraatiota omiin neulomisiin. Tein aiemmin riddarin mutta se jäi kainaloista niin kireäksi että siitä tulikin jättityynyn päällinen :) Nyt pisti silmään tuo mikä sinulla on päällä, onko se ostettu vai oletko itse tehnyt? Terkkui Kotkast :)

ReetaJohanna
Liittynyt16.8.2013
36/27 | 

Huvittaa aina nämä ohjeet, kun ovat minulle kuin hepreaa. Ihailen ihmisiä, jotka ymmärtävät tätä hepreaa ja osaavat vielä neuloakin. Sujuvasti kuitenkin ihailen tuotoksia.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

Vierailija
37/27 | 

Villapaidan kainaloista: Johanna ei käsittääkseni tee näin, mutta yleinen keino tuoda väljyyttä kainaloihin on että, muutama kainalosilmukka jätetään odottamaan tässä kohtaa (sekä vartalosta että hihasta), kun hihat ja vartalo-osa yhdistetään. Silloin kainaloon jää siis noin 5cm reikä. Tämä reikä ommellaan lopuksi kiinni. Vaikea tajuta :-)? Luulisin, ettägooglaamalla löytyy ohjeet.

Vierailija
38/27 | 

MINÄKI OLEN TOIVONUT ETTÄ NEULEET TULISI KIRJAKSI,OLISI HELPOMPI,SITTEN ETSIÄ,KUN EI AINA MUISTA MISTÄ LÖYTYY OHJE.ANNA JOLLEKKIN,ETTÄ TEKEE SINUN PUOLETA JOS TUNTUU ETTÄ ET KERKIÄ.SITTEN OLAV VOI AUTTAA....

ErieLake
39/27 | 

Kaunis neule ja kaunis pari ♥️

Vierailija
40/27 | 

Hiusväri ei oo nyt mennyt ihan nappiin: kylmepi vaalea sopii paljon paremmin!

Vierailija
41/27 | 

Juuri ihailin miten lämmin sävy hiuksissa, nappivalinta. Näin me katsellaan eri silmin.

Vierailija
42/27 | 

Lämmin, luonnollisen näköinen väri, sopii erittäin hyvin, hiukset näyttävät paremmalta ja hyvinvoivalta verrattuna vaaleaan.

Vierailija
43/27 | 

Upea neule. Sain inspiksen itsekin kokeilla riddarin neulomista. Eitaida kyllä ihan yhdeksässä päivässä mulla valmistua, mutta jos jouluksi🙂 Hyvää syksyn jatkoa!

Lauriina
46/27 | 

Tämä voi tietysti olla liian henkilökohtainen kysymys, muttä olenko näkevinäni raskauden hehkua 😊 Jos niin on, lämpimät onnittelut!

Vierailija
47/27 | 

Ihana yhteiskuva teistä ❤️ Happy

Vierailija
48/27 | 

Minäkin olen katsellut kuvia ja miettinyt, että onkohan "haikara vieraillut"? Niin löysiä ovat olleet Johannan vaatteet viime aikoina ja sellainen raskauden rusotus aina poskilla :)

Vierailija
49/27 | 

Upea neule. Luulen, että tuo löysä kaula-aukko on ollut Olavin toive. Jokaisella on omat lemppariominaisuutensa vaatteiden suhteen. Jollekin korkeat pystykaulukset ovat se juttu, toinen taas vihaa niitä.
Upea pariskunta. Johannan neule on kerrassaan upea! Onko itse tehty?

Aveliina
50/27 | 

Lämpimät onnittelut täältä minultakin ❤️

Vierailija
51/27 | 

Riddarin oikea ja alkuperäinen ohje löytyy Islantilaisia neuleita kirjasta. Ohjeita ei saisi julkaista ilman alkuperäisen tekijän lupaa (tekijänoikeuslaki), tässä tapauksessa Vedis Jonsdottir on suunnitellut kuvion.

Vierailija
52/27 | 

Lisää ihmeessä ohjeeseen, että sekä hihoissa että vartalo-osassa päätellään vaikka kuusi silmukkaa kainaloiden kohdalla. Voi mennä monella iso työ hukkaan jos noin tekee, itsekin sinun riddariohjeella tein ja kainaloista kiristi niin että käyttämättä jäi.

Vierailija
54/27 | 

Toisen suunnittelemaa työtä ei saa laittaa omiin nimiin. Se on plagiointia. Siinä vie alkuperäiseltä tekijältä kunnian työstä. :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014