ja pitsa- ja kiharavinkki!

 

Kesäiset heipat! Aika ihanaa että se on nyt alkanut. Kesä. Tulkoon vielä viileitä päiviä, mutta kesä on virallisesti alkanut.

Viime päivät mulla on ollut töissä Monkin söpö hame vähän erilaisilla yläosilla; tänään ihan perus henkkamaukan hihaton paitis, jonka kotiinpäästyäni solmin kiinni, sain kahviseuraa kahdesta ystävästä, tein pitsarullia lapsille ja paistoin Pavlovan.

Huomenna on nimittäin kansallispäivä, Norjan suurin juhlapäivä. Sitten laitan taas kansallispuvun päälle ja tapaan ystäviä ja tuttuja. Ei työasuja huomenna.

Pitsarullat on muuten superhelppo ja hyvä iltapala tai vaikka retkieväs: ostan vain valmiin (vähän karkeamman) valmiiksi levyksi kaulitun pitsataikinan, levitän päälle tomaattikastiketta, jauhelihaa (tai kinkkua) oreganoa ja valkosipulia ja leikkaan pitsalevyn max 10x20 cm kokoisiksi paloiksi ja rullaan palat parille kierteelle. Kierteet voitelen kanamunalla ja paistan 200 asteessa 10-15 min. Näppärä kesä- ja sormiruoka tarjoilla vaikka vieraille.

Ja kiharat sitten - ne ovat (taas) valmistuneet vähän vahingossa; kosteat hiukset pienelle puoliponnari/nutturalle; siis niin, että nostaa hiuksista ylimmät puolet ponnarille, jota ei vedä poninhännäksi vaan jättää puoleenväliin nutturaksi. Vahingossa kun pitää systeemiä pari tuntia (kunnet hiukset ovat kuivat), on lopputulos tällainen. Varmaan tosi epäselvä selitys, mutta koska parhaat kiharat usein syntyvät vahingossa, suosittelen kokeilemaan vahinkoja. :)

 

Palailen pian kansallispäivätunnelmien kera. Hyvää tavallista kesätorstaita teille, juhlapäivää meille. <3

 

 

 

Kommentit (2)

Miia
3/2 | 

Gratulerer med dagen! 17.Mai on kyllä yksi niistä asioista mitä kaipaa parin-kolmen vuoden Norjassa asumisesta, ihana iloinen ja keväinen juhlapäivä. Ihan eri tunnelmainen kuin Itsenäisyyspäivä meillä.

Vierailija
4/2 | 

Kivan rento asu ja nätin sininen sävykin. Vaatteissa käytän paljon sinistä, mutta sisustuksessa en osaa. Nuo oli kyllä katsyjä pizzarullat. Kivoja lastensynkkäreihinki. Vois kokeilla nyt kesällä :) Neidillä oli kyllä tammikuussa jo synkkärit, mutta lupasin kesällä pitää kun enemmän aikaa kaikilla ja voi ulkona juhlia. Viime vuonnakin pidettiin ja oli kyllä kivak un sai ulkona pelata kaikkia ulkopelejä mitä iteki lapsena pelannut. Ihanaa kesää sinne. Tänne pohjoiseenki vihdoin saatiin kunno helle lukemat ja kivasti saanut jo väriäkin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010