ja pitsa- ja kiharavinkki!

 

Kesäiset heipat! Aika ihanaa että se on nyt alkanut. Kesä. Tulkoon vielä viileitä päiviä, mutta kesä on virallisesti alkanut.

Viime päivät mulla on ollut töissä Monkin söpö hame vähän erilaisilla yläosilla; tänään ihan perus henkkamaukan hihaton paitis, jonka kotiinpäästyäni solmin kiinni, sain kahviseuraa kahdesta ystävästä, tein pitsarullia lapsille ja paistoin Pavlovan.

Huomenna on nimittäin kansallispäivä, Norjan suurin juhlapäivä. Sitten laitan taas kansallispuvun päälle ja tapaan ystäviä ja tuttuja. Ei työasuja huomenna.

Pitsarullat on muuten superhelppo ja hyvä iltapala tai vaikka retkieväs: ostan vain valmiin (vähän karkeamman) valmiiksi levyksi kaulitun pitsataikinan, levitän päälle tomaattikastiketta, jauhelihaa (tai kinkkua) oreganoa ja valkosipulia ja leikkaan pitsalevyn max 10x20 cm kokoisiksi paloiksi ja rullaan palat parille kierteelle. Kierteet voitelen kanamunalla ja paistan 200 asteessa 10-15 min. Näppärä kesä- ja sormiruoka tarjoilla vaikka vieraille.

Ja kiharat sitten - ne ovat (taas) valmistuneet vähän vahingossa; kosteat hiukset pienelle puoliponnari/nutturalle; siis niin, että nostaa hiuksista ylimmät puolet ponnarille, jota ei vedä poninhännäksi vaan jättää puoleenväliin nutturaksi. Vahingossa kun pitää systeemiä pari tuntia (kunnet hiukset ovat kuivat), on lopputulos tällainen. Varmaan tosi epäselvä selitys, mutta koska parhaat kiharat usein syntyvät vahingossa, suosittelen kokeilemaan vahinkoja. :)

 

Palailen pian kansallispäivätunnelmien kera. Hyvää tavallista kesätorstaita teille, juhlapäivää meille. <3

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään norjalaisen kalastajan vaimona ja kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010