Sain tässä tovi sitten instagramissa kysymyksen rypyistä. Tai tarkemmin sanottuna "parhaista vinkeistä ryppyjen estoon 40 lähestyvälle mammalle. Ja muutenkin hyvään ihoon - mitä tuotteita käytän tähän asiaan sisäisesti/ulkoisesti."

 

Aika laaja aihe ja kysymys, tästä voisi kirjoitella pitkän pätkän. Ehkä jopa kaksi postausta. Aloin kuitenkin miettimään asiaa. 

Ensin iski mieleni että rypyt eivät ole kuuluneet huolenaiheesiini lainkaan. Mitkä rypyt? Mitä niistä; nehän ovat useimmiten vain kauniita; jälkiä elämästä, merkkejä nauruista, iloista, suuttumisista ja itkuista. Ihminen jolla on ryppyjä, on varmasti kokenut kaikenlaista ja tietää jos jotakin. Se on vain kiehtovaa, persoonallista ja viehättävää. 

Mulle 40 lähestyvälle mammalle enemmän huolta aiheuttava (kyllä, vieläkin) epäpuhtaudet, mustapäät ja rasvoittuva iho. Ja niissä en osaa nähdä mitään viehättävää! :'D Veikkaan, että meidän naisten on karkeasti valittava joko finnit tai rypyt. Rasvoittuva tai kuiva ihotyyppi. Ja sitten on kai myös ne onnelliset, joiden ihossa ei ole mitään ongelmaa.

 

Listasin kuitenkin ylle ne tekijät, jotka mun mielestä ovat tärkeimpiä etenkin näin aikuisella iällä kauniin ihon ylläpitoon.

Esimerkiksi meikit iholla en koskaan mene nukkumaan. Kasvojen iholle kertyy päivän mittaan kamalasti epäpuhtautta, joka on vaan saatava pois. Mieluiten kunnon kaksoispuhdistuksella; näistä en voi luistaa tai iho kukkii ja kiristää aamulla! Puhdistus on siis ehkä mun listalla tärkein hyvän ihon säilytämiseksi. Puhdistuksen lisäksi rakastan (ja tarvitsen) kuorintoja ja naamioita. Näistä ehkä suosikeiksi voisin mainita Madaran kirkastavan AHA-hedelmähappokuorinnan sekä ihohuokosia supistavan mutanaamion. Love. <3

Sitten se lepo; ihokin uudistuu yön aikana, jolloin sen on saatava olla puhdas. Levolla tarkoitan sekä riittäviä yöunia että levollista mieltä; sitä, että on suhtkoht onnellinen ja suhtkoht tasapainossa eikä stressaa kaikkea mahdollista. <3 

Ruokavalio on tietysti myös tosi tärkeä; huomaan kyllä juusto-viini-irtokarkki -viikonloput ihon kunnossa. ;) Mutta ei se mitään, kunhan syöminen arkena on sitä ravitsevaa kotiruokaa. Silloin pienet herkkuhemmotteut tekevät vain hyvää! Arkisin juon pääasiassa vettä ja (täys)maitoa, limuja en lainkaan. Joskus saatan vähän unohtaa runsaan veden juonnin, mutta huomaan aina hörpätessäni miten se kohentaa koko yleistilaa ja yritän siis jatkuvasti tsempata vedensaannin kanssa. Suosin myös pähkinöitä, kalaa, öljyjä ja muita hyvien rasvojen lähteitä.

 

Ehkä tämä riittää toistaiseksi. :) Saatanpa vielä kirjoitella lisää mm. suosikkituotteistani, tämä on liian mielenkiintoinen ja kiva aihe lopettaa tähän! :D

Tänään oli aika kylmä; lämmitin takan sillä aikaa kun pojat olivat lähilammella luistelemassa. Huomenna pitäisi lähteä koulutukseen Osloon, mutta perjantai-illaksi pääsee onneksi kotiin. <3 

Hyvää talvi-iltaa Sinulle. <3 Ja hei, saa kertoa vinkkejä ryppjen ja ihonhoitoon!

 

 

 

Kommentit (8)

Kikke
9/8 | 

Hei, tuossahan ne tärkeimmät tulikin. Lisäisin kyllä vielä ettei liikaa aurinkoa. Itse en kyllä ole rypyistä murhetta kantanut ja olen samaa mieltä kanssasi, että eletty elämä kuuluukin vähän näkyä kasvoilla. Jätin 2 kk sitten kaikki hapanmaitotuotteet pois (muista maitotuotteista olin jo aiemmin luopunut) pitkittyneiden poskiontelotulehdusten vuoksi ja yllätys-yllätys kasvojeni iho on tullut pehmeämmäksi ja ihohuokoset pienentyneet. Mukava lisäbonus.

Katariina
10/8 | 

Heippa!

Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa, mutta nyt ehkäpä ensi kertaa kommentoin. Tykkään hurjasti maanläheisestä, aidon arkisesta ja inspiroivasta blogistasi. :) <3
On ihailtavaa kuinka nostat aika ajoin esille syvällisempiä ja pohdiskelevia aiheita, unohtamatta välillä tuoda estetiikka esille.

Postauksen aiheeseen liittyen, olen itse myös pitkään mieltänyt rypyt elämänmakuisen elämän merkeiksi, vaikka näin parikymppisenä on varmasti hyvä huudella. :D Mielestäni kuitenkin nimenomaan neljääkymmentä ikävuotta lähentelevät naiset (ja miehet) ovat tyrmäävän upeita sinut ehdottomasti mukaan lukien. :)

Johanna kiitos inspiroivasta blogista! :) Toivon sinulle mielenkiintoista koulutusta Osloon ja antoisaa talven jatkoa rakkaitesi kanssa! <3

Piiabiia Atelier
11/8 | 

Hei Johanna!
Ihan ensiksi kiitän upeasta ja inspiroivasta blogista, tänne on jo vuosien ajan ollut aina yhtä mukava palata! Tämä kirjoituksesi sattui osumaan kohdalleni juuri oikeaan aikaan. Elän keskellä suurta elämänmuutosta (terveydenhoitajasta taideyrittäjäksi) ja tavallista kuormittavampien aikojen jälkeen katselin juuri tänään itseäni peilistä ja totesin ihoni näyttävän väsyneemmältä ja uurteiden syvemmiltä. Sitten törmäsin upean Diane von Furstenbergin ihaniin sanoihin (My face carries all my memories. Why would I erase them?) ja sitten sinun kirjoitukseesi. Ihomme kertoo tosiaan meistä paljon ja meidän on tärkeää hoivata sitä hyvin! (Ihosi kuulostaa muuten hiukan samankaltaiselta kuin omani, olen kokenut hyväksi käyttää aamupuhdistuksen jälkeen ainoastaan seerumia, iho tuntuu hengittävän näin paremmin.) :)
Valoa viikonloppuusi toivotellen, Piia

Pikkusisko
12/8 | 

Ryppyjä, ryppyjä! Olen vuoden päästä 50-vuotta ja minulla on jo ryppyjä muutamia... :)) En koe sitä mitenkään pahana. Olen nuorekas keski-ikäinen nainen, joka pidän itsestäni huolta. Paljon liikuntaa ja ihon hoito on nomaalissa mitoissa. Kosteutta apteekin rasvasta öisin ja seerumi päivisin. Kamalaa varmaan joku ajattelee. Luulen, että olen perinyt hyvät geenit siinä suhteessa, että en tarvitse mitään ihmeempiä kikkoja ja kalliita purkkeja. Hyvä näin!
Ihanaa tammikuuta! Täällä Suomessa on nyt ulkona kaunista💜

Vierailija
13/8 | 

Olisi kiva lukea sunnuntai-iltana pitkästä aikaa :)

Kasvokommentoija..
15/8 | 

No, tässä pari vinkkiä.. 😊

Voidetta kuluu vähemmän, kun sen levittää kosteille kasvoille. Ensin tuntuu siltä, että kasvot jäävät liian märiksi, mutta ei mene kuin minuutti, pari, ja iho tuntuukin tosi pehmeältä - pehmeämmältä kuin kuiville kasvoille levitetyn isomman voidemäärän jäljiltä. Samalla säästyy rahaakin, kun voiteet kestävät käytössä pidempään!

Ja toiseksi kasvohieronta. Netistä löytyy ohjeita. Kevyt muutaman minuutin hieronta kannattaa tehdä aamuin ja illoin (voiteen levittämisen yhteydessä), ja ehkä noin kerran kuussa perusteellisempi versio, jolloin kannattaa ensin tehdä koko toinen puoli (jotta näkee eron) ja sitten toinen. Kasvoissahan on paljon akupunktiopisteitä, joten hieronnasta on hyötyä koko kropalle. Esim. nenänpielten hierominen (pieni pyörivä liike yhdellä sormella) vaikuttaa ruuansulatukseen.

Vierailija
16/8 | 

Moikka! Tämä ei oikeastaan postaukseen juuri liity, mutta mainitsit juovasi täysmaitoa. Olisi kiinnostavaa kuulla millaisia terveyssuosituksia Norjassa on juurikin täysmaidon ja voin kanssa, joissa täällä Suomessa paljon puhutaan. Itse käytämme juurikin näitä ja ne tuntuvat puhtaammilta ja paremmilta kuin rasvattomat ym margariinit.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010