Nopeasti tämän lauantain (ja koko loppuviikon) asua. Ja neuletta ohjeineen! Tämä on tosiaan pikaneule; valmistuu hetkessä. 

Tarvitset: pyöröpuikon nr 8 ja siihen sopivaa pehmeää (villa)lankaa kuten (edullisempi) Dropsin Eskimo tai (tyyriimpi) Rauman Puno. Mulla meni 5 kerää punoa.

 

Aloitat luomalla 87 silmukkaa pyöröpuikolle ja neulomalla suljettua neuletta. Ensin kolme senttiä joustinneuletta 1 oikein ja 1 nurin, sitten jatkat kainaloihin asti helmineuleella - niinikään 1 oikein ja 1 nurin, mutta aina päinvastoin seuraavalla kerroksella; 1 nurin ja 1 oikein.

Keskelle neuletta neulotaan 23 silmukan mallikuvio; kts piiroskuva. 

Kainaloiden kohdalla työ jaetaan etu- ja takakappaleeseen. Etukappaleeseen 43 silmukkaa, takakappaleeseen 44. Sekä etu- että takakappaleen hihansuihin tehdään kavennukset; päättele 4 ensimmäistä silmukkaa kahdella ensimmäisellä kerroksella k- tämän jälkeen etukappaleessa on 35 silmukkaa ja takakappaleessa 36. Jatka neulomalla kunnes hihansuu on 25 cm korkea; sitten päätellään pääntietä varten. Aloita päättelemällä mallikuvion kolme keskimmäistä silmukkaa. Seuraavien kerroksien alussa päätellään kaksi silmukkaa kerrallaan, neljällä kerroksella. Hihansuun korkeudeksi tulee noin 30 cm. Päättele sitten silmukat hartioilta.

Hihat aloitetaan neulomalla 20 silmukkaa ja neulomalla 2-3 cm joustinneuletta 1 o 1 n. Kun sitten aloitetaan helmineule, neulotaan ensin kaksi silmukkaa 1 o 1 n jonka jälkeen hihan pussiefektin luomiseksi luodaan uusia silmukoita niin, että jokainen oikea silmukka on uusi silmukka ts. lanka nostetaan puikolle. Kun lähestyt kainaloa, tarkista hihan ympärysmitta niin, että se sopii hihansuuhun, joka on noin 30cm. Tarvittaessa lisää silmukoita kerroksen alkuun ja loppuun jollei hiha ole tarpeeksi leveä. Itse lisäsin muutaman kerran.

Kun olet neulonut hartiasaumat yhteen ja hihat kiinni, poimit pääntieltä 40 silmukkaa ja neulot joustinneuletta 1 o 1 n reilun 6 cm. Käännä sitten kaulus kahtia sisälle ja kiinnitä se neulalla ja langalla.

 

Okei? :)) Kysykää. <3 Koska lanka on paksua ja homma helppoa, valmistuu tämä nopeasti!

Ja on muuten jo seuraava syysneule tulossa kovaa vauhtia, pian saatte siis vielä toisenkin ohjeen. Syksy on niin neulomisaikaa. <3

Kommentit (13)

Vierailija
14/13 | 

Ihanaa saada ohjeita ja vinkkejä taas neuleisiin👍Kiitos ja hyvää syksyä sinne👏

Vierailija
17/13 | 

Kiitos ohjeesta! Aion kokeilla tuota, teen vaan paljon pidempänä mallina, niin sopii minulle paremmin. Slimmien farkkujen kanssa näyttää hyvältä.

Vierailija
18/13 | 

Sinulla on ihanan vanhanaikainen kaunis käsiala! Vanha kaunokirjoitus on kyllä taidetta verrattuna nykyään käytettävään tekstaukseen. Miten Norjassa? Mitä lapsille opetetaan koulussa?

Vierailija
20/13 | 

Onpa kaunis neule, taitaa mennä puikoille seuraavaksi. Kokoa mietiskelen, paljonko neuleen ympärysmitaksi tulee tällä silmukkamäärällä?

Vierailija
22/13 | 

Voi kun jaksaisit tai olisi aikaa laittaa neuleohjeet kirjaan tai jos joku muu auttaisi kirjan tekemisessä .Ohjeita olisi mukavampi lukea kirjasta tai lehtisestä.

Vierailija
25/13 | 

Kiitos ihanan epätäydellisistä kuvista. Tarkoitan kaappia ja kenkiä. En tiedä miksi, mutta some/blogistaniassa kaipasin juuri tuollaisia tänään. Kauniita kuvia missä ei ole mitään uutta ja kiillotettua ja feikkiä. Ah.

Maaka
26/13 | 

Hei, tämä malli on juuri mitä hain! En kuitenkaan onnistunut saamaan mallikuvion ohjeen mukaista pitsikuviota. Jäinkin miettimään puuttuuko ohjeesta jotain?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram