Heip, löytyykö pikkasen jämälankaa ja nr 4 sukkapuikot sekä pyöröpuikko? :)

Käytin tähän alpakkaa, joka sopii puikoille 3,5-4. Valkoista kerää meni enemmän kuin yksi kerä (eli varaa 100g) ja värillistä riittää se yksi kerä (50g).

Aloita luomalla 80 silmukkaa pyöröpuikolle nr 4. neulo ensimmäinen kerros oikeaa neuletta ja seuraavalla, nurjalla kerroksella aloitat patenttineuleen: nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka puikolle neulomatta, sitten jatkat neuloen: yksi oikein ja neulo seuraava silmukka alla olevaan silmukkaan. Tätä on supervaikea selittää kirjoittamalla, joten katso video, teen patentin tähän täpaan. Jos patentti tuntuu ihan mahdottomalta, neulo patentin sijaan joustinneuletta, siitä tulee aika samannäköinen. :)

Kun patentti on suunnilleen 5 cm, siirrä silmukat (neljälle) sukkapuikoille, 20 silmukkaa per puikko ja jatka neulomalla sileää neuletta. Lisää jokaisen puikon alussa ja lopussa yhdet silmukat niin, että jokaiselle puikolle tulee 22 silmukkaa ja yhteismäärä on 88.

Neulo sileää neuletta noin 18-20 kerrosta ja aloita kuvan mukainen mallineule. Mallikuvio on 11 silmukkaa, joten jokaiselle puikolle mahtuu juuri kaksi mallikuviota.

Mallikuvion jälkeen neulot sileää yksiväristä neuletta vielä 12 kerrosta, kunnen aloitat kavennukset.

Kavennukset tehdään jokaisen puikon alussa ja lopussa, joka toisella kerroksella kunnes kullakin puikolla on neljä silmukkaa jäljellä. Silloin saat vetää langan neulalla kaikkien silmukoiden läpi! :)

 

Tupsun voi tehdä toki itsekin, langoista riittää hyvin siihen, mutta valitsin nyt lankakaupasta ostetun karvatupsun (tekoturkista). 

 

Saa kysyä <3 Mun uudenvuodenlupaus pitäisi olla että lupaan vastata kaikkiin kysymyksiin täällä. <3 Se ei oo sitä, etten lukisi tai etten haluaisi tai välittäisi tai varsinkaan ehtisi, se on joku kumma tietokoneallergia ja -ahdistus, jota on tosi vaikea selittää. Yritän parantua siitä, koska aika monia vaikeitakin asioita pystyy tekemään, jos vain päättää ja valmistaa mielensä siihen. :D En lupaa, mutta yritän. <3 Koska tosi tärkeää. Tää on sitten mun ainoa uudenvuodenlupaus, joten se pitäisi olla mahdollista touteuttaa. Pitäisi. Halaus kuitenkin perjantai-iltaan.

 

 

 

 

Kommentit (25)

Vierailija
30/25 | 

Moi, onko tuo ihana villapaita itse tekemäsi ja jos on niin onko siihen ohjetta? Outi

tina
32/25 | 

Kiitos kivasta ohjeesta!! Täytyypä kokeilla tehdä. Teetkö joskus tarkemman ohjeen siitä raitapaidasta jonka joskus esittelit ja sanoit tekeväsi vielä tarkemman ohjeen? Olen aloittanut sitä mutten osaa loppuun tehdä;) 

PauliinaH
33/25 | 

Minäkin olen yrittänyt kysellä sen perään monta kertaa. Nyt se tosin on jo hihoja vaille valmis. Mutta olisi ollut valmis jo aika päiviä sitten jos olisi ollut ohje. Jouduin purkamaan sitä koska sitä tuli ensi jättimäinen. Lankamäärät ei menneet yksiin ja jouduin ostamaan lisää varastoon koska lankakauppa ilmoitti että Suri-lanka loppuu. Tuli kyllä kallis paita, kaupasta en sen hintaista ostaisi koskaan. Mutta kaunis se on, kiitos ideasta!

kati
40/25 | 

Hyvää alknutta vuotta! Minä myös kaipailen raitapaitaan ohjetta. Teet upeita käsitöitä 👍🏻

Jenski
42/25 | 

Hei mistä saisin sadnes garn Suri lankaa?? En löydä mistään.. onko joku lanka joka vastaisi tätä?
Ystävällisin terkuin ❤

PauliinaH
43/25 | 

Minun lankakauppani ilmoitti että Suri-lanka on lopetettu! Ostin sitten varastoon.

Vierailija
45/25 | 

Millaisella tahdilla teet kavennukset, esim. joka puikon lopussa kaksi yhteen jokaisella kerroksella tms? Olen tyrinyt parin pipon kavennukset, en osannut tehdä niitä sileällä neuleella enkä patenttineuleella ohjeista huolimatta 😅

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
46/25 | 

Teen kavennukset joka toisella kerroksella ja silloin puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen ja kaksi viimeistä silmukkaa yhteen eli 2s/puikko joka toisella krs 👍👍

Vierailija
48/25 | 

Tuo neule on niin kaunis, olisipa upeaa saada ohje siihen. Ja lapsen riddariin harjatusta alpakasta. Itse en uskalla alkaa säätämään mutta sinulla olisi varmasti kokemusta tarpeeksi.

Vierailija
50/25 | 

Tosi kivan näkönen pipo. Oli pakko penkoa omia jämälankoja ja tehdä pipo. Nyt samanlainen pipo keikkuu omassa päässäni. Kiitos muistakin hyvistä neuleohjeista ja jutuista, niistä saa itselleen hyvän mielen ja valoa elämään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram