Kiva kun kyselitte pannan ohjetta. Se on niin helppo, että tässä tulee! (mekko Designers Remix Alta dress)

 

Tarvitset: puikot nr 5. - sekä pyörö- että sukkapuikot käyvät, mutta suosittelen pyöröpuikkoa / apupuikon ts. jonkun tikun; virkkuukoukun, lyijykynän, ohuen vesiväripensselin... minkä vain suunnilleen samanpaksuisen puikon / yhden kerän lankaa, joka sopii nr. 5 puikolle. Itse käytin lankana tummaa Suri alpakkaa ja vaaleaa Sandnes Garnin Hannelia. 

 

Suosittelen luomaan puikoille 28 tai 32 silmukkaa, mutta voit luoda enemmän tai vähemmänkin; riippuu kuinka leveän pannan haluat. Panta neulotaan 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta. 

Kun työn pituus on noin 20 cm eli puolivälissä, tehdään pantaan kierre. Kierrettä varten olen piirtänyt ylle oikein kuvankin, mutta tämä on piece of cake niille, jotka osaavat jo tehdä palmikoita. Kyseessähän on vain ihan kaikkein yksinkertaisin palmikkokierre. Nostat siis puolet silmukoista eli ensimmäiset 14 (tai 16) silmukkaa apupuikolle työn taakse ja neulot ensin puikolle jääneet 14 (tai 16) silmukkaa. Näiden jälkeen neulot apupuikon silmukat. 

Työ on tässä vaiheessa vähän kiemura, mutta älä pelästy, se suoristuu jo seuraavalla kerroksella kun neulot ihan normaalisti kuten ennenkin, silmukat vain vähan uudessa järjestyksessä. Neulo 20 cm kierteen jälkeen ja päättele silmukat. 

Neulo pannan takaosan reunat yhteen neulalla ja langalla. VALMIS.

 

***

Loistava työ aloittelijalle, yhden illan jutuksi, jämälankaprojektiksi, kivaksi lahjaksi. Bonuksena tässä oppii tekemään palmikon; moni kun harmittelee ettei muka osaa. Ei se ton vaikeampi ole! :)) Vielä simppelimmän ja ei-niin-tyttömäisen pannan saa tietysti jättämällä kierteen pois, mutta mulle se oli koko jutun juuri. 

 

Kysymyksiä? :)

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Vierailija
18/6 | 

Kiitos ohjeesta! Tein ja onnistuin :) ja on löytynyt käyttöä. Kiitos muutenkin ihanasta blogistasi , se saa aina hyvälle tuulelle!😊

Emmi
20/6 | 

Kiitos ihanasta ohjeesta, näitä on tullut nyt tehtyä jo viisi kappaletta itselle ja lahjaksi :) Ajattelin seuraavaksi ostaa tuota Sandnes Garnin Hanneli-lankaa ja kokeilla tehdä vielä sillä. Muistatko, oletko sillä tehdessä tehnyt 28 vai 32 silmukkaa? Näyttää niin hyvältä tuo leveys. Mulla on merinovillalankakerien (50g) kanssa meinannut käydä niin, että kerä riittää juuri ja juuri 28 silmukalla ja panta jää harmittavan kapeaksi. :/

Aloittelija täälä kyselee
21/6 | 

Apua oon yrittänyt tehdä tuota nyr miljoona kertaa enkö vaan tajua siis sen jälkeen kun olen kutonut jälkimmäiset silmukat siirrynkö apupuikon ensimmäisiin (oikean puolimmaisiin) vai lähdenkö vasemmalta :D

Vierailija

Apupuikolle työn taakse nostettavat silmukat siirtyvät työn viimeisiksi silmukoiksi. Jos työssä on esim. 20 s, 10 ensimmäistä työn taakse, neulotaan silmukat 11-20 ja apupuikon silmukat ”vedetään” työn takaa vasemmalle ja ne neulotaan. Eli nyt, tuön oikealta puolelta katsoen kaksi silmukkaryhmää on vaihtanut paikkaa. Kun työtä neuloo muutaman kerroksen eteenpäin niin silmukat asettuvat nätisti. Yritä vielä kerran, sinnikkyys kyllä palkitaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010