Kiva kun kyselitte pannan ohjetta. Se on niin helppo, että tässä tulee! (mekko Designers Remix Alta dress)

 

Tarvitset: puikot nr 5. - sekä pyörö- että sukkapuikot käyvät, mutta suosittelen pyöröpuikkoa / apupuikon ts. jonkun tikun; virkkuukoukun, lyijykynän, ohuen vesiväripensselin... minkä vain suunnilleen samanpaksuisen puikon / yhden kerän lankaa, joka sopii nr. 5 puikolle. Itse käytin lankana tummaa Suri alpakkaa ja vaaleaa Sandnes Garnin Hannelia. 

 

Suosittelen luomaan puikoille 28 tai 32 silmukkaa, mutta voit luoda enemmän tai vähemmänkin; riippuu kuinka leveän pannan haluat. Panta neulotaan 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta. 

Kun työn pituus on noin 20 cm eli puolivälissä, tehdään pantaan kierre. Kierrettä varten olen piirtänyt ylle oikein kuvankin, mutta tämä on piece of cake niille, jotka osaavat jo tehdä palmikoita. Kyseessähän on vain ihan kaikkein yksinkertaisin palmikkokierre. Nostat siis puolet silmukoista eli ensimmäiset 14 (tai 16) silmukkaa apupuikolle työn taakse ja neulot ensin puikolle jääneet 14 (tai 16) silmukkaa. Näiden jälkeen neulot apupuikon silmukat. 

Työ on tässä vaiheessa vähän kiemura, mutta älä pelästy, se suoristuu jo seuraavalla kerroksella kun neulot ihan normaalisti kuten ennenkin, silmukat vain vähan uudessa järjestyksessä. Neulo 20 cm kierteen jälkeen ja päättele silmukat. 

Neulo pannan takaosan reunat yhteen neulalla ja langalla. VALMIS.

 

***

Loistava työ aloittelijalle, yhden illan jutuksi, jämälankaprojektiksi, kivaksi lahjaksi. Bonuksena tässä oppii tekemään palmikon; moni kun harmittelee ettei muka osaa. Ei se ton vaikeampi ole! :)) Vielä simppelimmän ja ei-niin-tyttömäisen pannan saa tietysti jättämällä kierteen pois, mutta mulle se oli koko jutun juuri. 

 

Kysymyksiä? :)

 

 

 

Kommentit (14)

Vierailija
16/14 | 

Kiitos ohjeesta! Tein ja onnistuin :) ja on löytynyt käyttöä. Kiitos muutenkin ihanasta blogistasi , se saa aina hyvälle tuulelle!😊

Emmi
17/14 | 

Kiitos ihanasta ohjeesta, näitä on tullut nyt tehtyä jo viisi kappaletta itselle ja lahjaksi :) Ajattelin seuraavaksi ostaa tuota Sandnes Garnin Hanneli-lankaa ja kokeilla tehdä vielä sillä. Muistatko, oletko sillä tehdessä tehnyt 28 vai 32 silmukkaa? Näyttää niin hyvältä tuo leveys. Mulla on merinovillalankakerien (50g) kanssa meinannut käydä niin, että kerä riittää juuri ja juuri 28 silmukalla ja panta jää harmittavan kapeaksi. :/

Aloittelija täälä kyselee
18/14 | 

Apua oon yrittänyt tehdä tuota nyr miljoona kertaa enkö vaan tajua siis sen jälkeen kun olen kutonut jälkimmäiset silmukat siirrynkö apupuikon ensimmäisiin (oikean puolimmaisiin) vai lähdenkö vasemmalta :D

Vierailija
19/14 | 

Saman ongelman kanssa painin minäkin, ei millään tunnu onnistuvan!

Vierailija
20/14 | 

Apupuikolle työn taakse nostettavat silmukat siirtyvät työn viimeisiksi silmukoiksi. Jos työssä on esim. 20 s, 10 ensimmäistä työn taakse, neulotaan silmukat 11-20 ja apupuikon silmukat ”vedetään” työn takaa vasemmalle ja ne neulotaan. Eli nyt, tuön oikealta puolelta katsoen kaksi silmukkaryhmää on vaihtanut paikkaa. Kun työtä neuloo muutaman kerroksen eteenpäin niin silmukat asettuvat nätisti. Yritä vielä kerran, sinnikkyys kyllä palkitaan!

sunnyme87
21/14 | 

Hei!
Kiitos ihanasta ja kauniista ohjeestasi! Harmikseni tuo palmikko-osa ei tältä ensikertalaiselta ollenkaan onnistunut vaikka yritin kolme kertaa. Mutta on tämä ihan nätti näinkin. Harmi kun tähän ei voi lisätä kuvaa, olisit voinut kertoa, mitä tein väärin... 😉

sunnyme87
22/14 | 

Anteeksi! Olisi pitänyt lukea aiemmat kommentit. Olitkin jo vastannut kysymykseeni! Kokeilempa vielä kerran. 😂😀

Virpi72
23/14 | 

Hei! Minäkin olen yrittänyt ainakin miljoona kertaa ja ei vaan onnistu 🙄...

sunnyme87
24/14 | 

Hei!
Olen yrittänyt ja yrittänyt enkä vaan keksi, mitä teen väärin! Olen lukenut ohjeet ja yrittänyt vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina menee pieleen. 😔

Virpi72
25/14 | 

Hei! Nyt hoksasin kuinka tuo tulee 😊👍. Moni varmaankin tekee tuon ihan oikein, mutta tuo "mutka" asettuu oikeaan asentoon kun kiepauttaa jo neulottua pannan alaosaa hieman itsensä ympäri 👍.

Vierailija
26/14 | 

Mie en ymmärrä, vaikka ohjeet ja vinkit luettu 😊 Youtubessakaan ei sattunut ohjetta löytymään. Onko joku löytänyt kuvaa vaihevaiheelta juurikin kieppiosan tekemisestä ?

Neuloja
27/14 | 

Kylläpä oli muka vaikea tehdä tuo kierre.Kokeilin monta kertaa mutta meni väärin.Olen melko kokenut neuloja silti en älynnyt.Huomasin että mulla on paksu lanka ja 21 s piti kääntää.Siis yhteensä 42s.Sinnikkyys palkittiin ja kohta on panta valmis.😊

Vierailija
28/14 | 

Ei voi ymmärtää. Aina menee väärin. Ihan liian vaikea, vaikka palmikoitakin olen osannut joskus tehdä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010