*yksi kaadettu puu ja muita pikkujuttuja*

 

Tiedätte että rakastan pihahommia! Toukokuu on aina ihan parasta aikaa kun saa laittaa kodin kesähuonetta eli terassia kuntoon - ja samalla koko pihaa muutenkin. 

Viikonloppuna talon edestä kaatui (ei todellakaan itsestään) yksi aika suuri tuija, jonka tarkoitusta en ole koskaan ymmärtänyt; se kasvoi ärsyttävästi ikkunan eteen ja varjosti koko kukkapenkkiä. Nyt penkki on ilman tuijaa pitkä, yhtenäinen ja aurinkoinen. Ja täynnä köynnösruusuja ja pioneja, juhuu! (Ja lemmikkejä. Kitken monet muut pikkukukat penkistä pois, mutta lemmikit jää. Äiti tykkää niistä, ne tuo mieleen äitin.)

Viikonloppuna täällä oli muuten neljä poikaa yökylässä. En tiedä nukkuivatko ne juuri yhtään. Olli sanoo joskus että olen melkein liian kiltti mamma. Että siksi ne ovat aina täällä, kun ei kukaan muu viitsi tollaista yökyläporukkaa ottaa. Ja nyt on yksi tyttö. <3

Aamupalat on syöty terassilla. Vuoden ekat raparperipiirakat. Makailtu auringossa. Kävelty pitkiä lenkkejä. On ollut hyviä hiuspäiviä ja tällaisia vähän huonompia. Hyviä fiiliksiä ja vähän väsyneitä. Ja yksi viesti blogin lukijalta, joka sanoi sen paremmin kuin itse olisin osanut: 

 

"Moikka Johanna! Kiitos kun kirjoitat myös huonoista fiiliksistä. Koen että eron, ja varsinkin sen itse aikaanpaneman, haikeita tunnelmia on todella vaikea kuvailla ihmiselle, joka ei ole eroa elämänkumppanista kokenut. Koska kaikki on hienosti, on kenellekään vaikea selittää sitä ikävän, melankolian, syyllisyyden ja pistäväntarkkojen muistojen aaltoa, joka vyöryy, pakahduttaa ja tukehduttaa aika ajoin vielä vuosienkin jälkeen. Elämässä pitää tehdä ja kokea eikä mennyttä voi katua, mutta onhan tämä sellainen soppa koko elo ettei voi välillä kuin nauraa. Kaikkea hyvää. Annika"

 

Kauniisti ja niin oikein sanottu, eikö? On tää. 

En aina tiedä mikä on oikein. Mitä valinnat tässä elämässä ovat oikeita. Mutta luulen, että kaikki tehdyt valinnat ovat juuri silloin olleet niitä oikeita. Ne on niitä valintoja, jotka meidän kuului tehdä, joiden mukaan elämä muokkautuu ja jotka opettavat meitä tekemään seuraavia valintoja. <3 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010