Langat saatu Nordic Yarnilta.

 

Heippa, tällaisen simppelin perusneuleen olen viimeisemmäksi neulonut. Mietin että kun kerran sain näin laadukkaita lankoja, täytyy niistä tehdä jotain simppeliä, klassista ja ajatonta. Päädyin vähän patenttineuletta muistuttavaan joustinneuleeseen ja suoraan lyheen malliin. Hihoistakin tykkään aina vähän vajaamittaisina, joten niistäkin neuloin ihan suorat ja 3/4 mittaiset.

Mun neule on kokoa S, mutta saat siitä helposti suuremman lisäämällä helman ja hihojen mittaa sekä ympärysmittaa; 10-20 silmukkaa lisää per koko. Tarvitset silloin myös lankaa pari kerää enemmän kuin minä. Kavennuksiin ei tarvitse tehdä muutoksia. :)

 

Tarvikkeet:

pyöröpuikko nr 4-5 (mulla oli 5) 60 tai 80 cm (mulla oli 60)

kuusi kerää Nordic Yarnin Eco cashmerea (300g)

 

Mallineule: oikealla puolella pelkkää oikeaa silmukkaa, nurjalla puolella joustinneuletta 2 oikein, 2 nurin. Tai kun neulot suljettuna neuleena koko ajan oikealla puolella, neulot joka toisen kerroksen pelkkää oikeaa ja joka toisen kerroksen 2 oikein, 2 nurin.

 

Työ neulotaan kolmessa vaiheessa:

1) Paita. Aloita helmasta 180 silmukalla suljettuna neuleena mallineuletta. Kun tulet kainaloihin (neuleen mitta on noin 40 cm) jaetaan kappale etu- ja takakappaleeseen ja aloitetaan kavennukset raglanhihoja varten joka neljännellä kerroksella (joka toisella oikealla kerroksella). Kavennukset tehdään seuraavasti: Neulo normaalisti kerroksen alusta 5 silmukkaa oikein, nosta kuudes silmukka puikolle, neulo seitsemäs ja nosta kuudes silmukka seitsemänen yli. Kerroksen lopussa kun silmukoita on jäljellä 7, neulotaan 7. ja 6. silmukka yhteen ja loput normaalisti. Kun etu- ja takakappaleella on jäljellä 42 silmukkaa kullakin, jätetään työ odottamaan. 

2) Hihat. Aloita hiha luomalla 62 silmukkaa ja neulo mallineuletta kunnes hihan mitta on noin 40 cm. Aloita hihan kavennukset joka neljännen kerroksen alussa ja lopussa (joka toisella oikealla kerroksella). Kavennukset tehdään kuten paidassa: Neulo normaalisti kerroksen alusta 5 silmukkaa oikein, nosta kuudes silmukka puikolle, neulo seitsemäs ja nosta kuudes silmukka seitsemänen yli. Kerroksen lopussa kun silmukoita on jäljellä 7, neulotaan 7. ja 6. silmukka yhteen ja loput normaalisti. Kavennuksia tehdään kunnes puikoilla on 14 silmukkaa jäljellä. 

3) Kaulus. Yhdistä hihat (14 + 14) ja paidalla olevat silmukat (42 etukappaleella ja 42 takakappaleella). Jatka neuletta suljettuna neuleela, hihat ja paita  nyt siis yhtenä osana. Jatka kavennuksia samaan tapaan neljä kertaa mutta vain paidan kauluksen puolelta, ei hihoilta eli hartioilta. Neulo kaulus haluamaasi korkeuteen.

 

 

Aivan ihanan tuntuinen lanka, joka on varmasti hyvä kesäkäyttöön. Kasmirissa kun ei ole sellaista villan tuntua vaikka lämmin villalanka onkin. Tämä sekoite ainakin muistuttaa iholla enemmän fleecea kuin villaa! Megamukava tuntu päällä. Suosittelen. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram