Perjantai-iltaan ihan kevyt pieni päivitys mun Curly girl -metodista. Eli mitä teen ja mitä en. Kun tätä(kään) juttua ei kannata niin vakavasti ottaa, etteikö muokkaisi ihan just itselleen sopivaksi.

Metodissa pysyn kuitenkin mieluusti tuotteiden osalta, sillä suurin osa cg -metodin tuotteista on edullisia, luonnonmukaisia ja hiusten kuntoa parantavia, joten mun mielestä tätä olisi ihan hyvä noudattaa ihan suorahiuksisenakin. Kihartuminen ei siis ole mikään välttämättömyys (eikä kaikille mahdollisuus), mutta suorahiuksisenkin hiusten kunto voi vaikka kohentua metodilla. En siis pese hiuksia sulfaatti- tai silikonipitoisilla aineilla ja olen muutenkin aika tarkka ettei "kiellettyjä" aineita löydy käyttämistäni tuotteista.

Olen kuitenkin huomanut mun hiuksen tarvitsevan sulfaatitonta shampoo -pesua, joten pesen hiukset noin joka toinen kerta metodin sallimalla shampoolla ja joka toinen kerta vain hoitsikalla. Amikan pesevä hoitsikka on vähän siitä väliltä, mutta lasken sen hoitsikaksi. Mun hiukset eivät myöskään riemastu kovin vahvoista hoitomaskeista; ne jäävät jotenkin hiukseen tehden sen lähmäisen ja likaisen oloiseksi. Vähän sama on geelien kanssa; ne eivät vaan tee kaunista jälkeä. Kokeiltu on. Ja sen sanottuani; voipi olla että tehokkaat hoitomaskit ja geelit saavat vielä uuden mahdollisuuden ja voipi olla että hiukset vielä tykkäävätkin niistä, kunhan päästään kunnolla vauhtiin!

Tässä alussa nimittäin varmaa on vain muutos ja epäonnistuminen. ;) Ainakin mun kohdalla. Ensimmäiset viikot ovat pitäneet sisällään aika hurjan näkösiä hiuspäiviä. Älä siis luovuta. Kokeile jotain muuta. Melkein jokaisella hiuksella kestää tovi tottua uusiin tapoihin, imeä itseensä kosteutta ja ehkä kasvattaa liian huonoiksi käsitellyt latvat pois. Ja melkein jokainen kokeilee joitain itselle sopimattomia tuotteita. Tässä saattaa siis kestää.

Kyllä mullakin on meinanut toivo loppua. Ja sitten kuitenkin koko ajan tapahtuu parannusta. Kiharat muodostuvat kauniimmin ja pysyvät paremmin. Alan tuntea uutta hiustani paremmin ja ymmärtää mitä tuotteita se kaipaa. Mulle pesun jälkeen käy hyvin kosteuttava naamio ja hiuksiin jätettävä hoitoaine. Muotovaahtoa ja ploppausta mun kiharat rakastavat! Ja fresausta vedellä ja hoitoaineella! Sen olen muuten tehnyt tänään; freesannut puristelemalla märillä (veden ja hoitoaineen sekaisilla) käsillä kiharoita kosteiksi ja plopannut niitä kymmenen minuttia siivotessani. Nyt on menossa kiharapäivä nr.3 ja kohta lähden pesulle. 

 

Kuka jakoi lukea näin pitkää selostusta hiustenhoidosta? :D Tää CG on ihan omaa hommaansa ja itse ainakin voin lukea vaikka kuinka paljon juttuja ja kokemuksia kyllästymättä. Mutta en huomaa kyllä aikaa itse hiustenhoitoon käyttäväni juuri enemmän kuin ennenkään; mulle nää kiharat on melkein helpommat saada aikaiseksi kuin siisti suora kampaus. Ja odotan vain sitä päivää kun kiharat tulevat vielä helpommin ja ovat tosi kauniit. Sekin päivä tulee vielä. CG on tullut jäädäkseen, koska tiedän että se on niin mun hiusten juttu. 

Kivaa perjantaita! <3

Kommentit (6)

Vierailija
7/6 | 

Kiva kun kerroit CG:n etenemisestä, jatkossakin kerro ihmeessä, miten tuo sujuu ! Olen itse ollut 3 vkoa CG:n pauloissa ja niin kiehtova juttu, vaikka tarjoileekin välillä mysö todella huonoja hiuspäiviäkin. Ihanaa alkukesää !

_Sarry_
8/6 | 

Kyllä olet kaunis <3 Kuvista välittyy rento hyvänolon fiilis :)

Hannukka
9/6 | 

Hei! Minä kans olen löytänyt rakkauden hiuksiani kohtaan cg metodin ansiosta. Olen innoissani ja olen huomannut että minulle itse keitelty pellavansiemengeeli on riittävä juttu saamaan kiharoista kauniit ja pysyvät sekä hoidetun näköiset. Pesen hiukset normaalisti kuten ennenkin less is more tuotteilla (1-2x viikossa) joista en edes tiedä soveltuvatkohan oikeasti metodiin mutta ovat ainakin luonnontuotteita ja vegaanisia. Ja kukapa kieltää soveltamasta kunhan itse on tyytyväinen tuloksiin!!!

Mutta sen melkein unohdin sanoa että ihana tuo mekko! Tykkään kietaisumalleista! Mistä se on? :) ihanaa kevättä ja voimarutistus sulle, upea nainen!

Vierailija
10/6 | 

Toi Amika sisältää alkoholeja jotka ei kuulu metodiin. Curlspot sanoo näin.

Vierailija
11/6 | 

Miten pidät hiuksia yön? Harjata kun ei tosiaan voi juurikaan,laitan itse löysän nutturan mutta sen kun aamulla avaa niin näky on melkoinen..pari päivää kiharat jotenkin menee mutta sitten on pakko laittaa kiinni..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010