Terveisiä Suomesta! <3 Täällä alkaa olla tosi kaunis ruska - paljon hienompi kuin meillä Norjassa. Eilen olimme menossa koko päivän, ei melkein malttanut sisään.

Ja mulle on tullut ehkä elämäni isoin ihastus tekoturkistakkeihin. Tai jos tarkkoja ollaan; en tiedä onko mulla oikein koskaan aiemmin ollut tekoturkistakkia. Se ei ole oikein koskaan iskenyt kummemmin. Muistan sitäpaitsi ajan, jolloin tekoturkisten laatu oli aika takkuisen karvaista tai muuten vain muovista.

Tämän Hallhuberin megapehmeän, silkkisen sileän ja oikeasti tosi lämpimän takin ostin käytettynä norjalaisesta finn.no:sta parilla kymmenenllä eurolla. (Siskolla on Leviksen farkkutakki ja vaaaanha Lexingtonin mokkahame.) 

Ajattelinkin sanoa pari sanaa vaateiden ostosta käytettynä. Ostan nimittäin itse tosi paljon käytettyä vaatetta. Voisin sanoa että se on ympäristöystävällisempää tai hyväksi kestävällä kehitykselle, mutta sitäkin enemmän minua motivoi rehellisesti sanottuna se, että vaateaarteiden löytäminen halvalla on niin hauskaa. Aarteet ovat usein myös persoonallisempia ja ainutlaatuisempia, niillä on tarina ja hommassa saattaa tietysti myös säästää rahaa! Se on yksinkertaisesti winwin. Heräteostostoksiin hurahtaminen on myös hankalampaa kun tietää tarkalleen mitä etsii. 

Olen aina tosi iloinen ja kiitollinen niille tyypeille, jotka viitsivät laittaa myyntiin hyviä käyttämättä jääneitä vaatteita - jotta muut saattavat löytää uusia aarteita.

Olette varmaan tututstuneet suomalaiseen emmy.fi -sivustoon, jossa myydään käytettyjä (laatu)vaatteita? Sisko kertoi tästä mulle ja innostuin heti hyvästä ideasta; sinne voi siis lähettää vaikka pussillisen omia vaatteita, jotka sivuston ylläpitäjät hinnoittelevat ja laittavat myyntiin. Säästyy siltä myynti- ja lähettelyvaivalta, mutta ei tietysti saa koko voittoa itselleen. Emmy ei myöskään ota vastaan ihan kaikkia ketjuvaatteita eikä mm. turkiksia, joten säännöt kannattaa lukea hyvin ennen lähetystä. Hyvä idea ja hyvin tehdyt sivut. Hyvä Suomi ja hyvä ylläpitäjät!

Munkin tavoitteni on laittaa enemmän omia vaatteita kierrätykseen ja ostaa vielä enemmän vaatteita käytettynä! 

Ja nyt - leppoisaa sunnuntaita. <3

 

 

 

 

Kommentit (17)

Päivi72
18/17 | 

Tyttäreni käyttävät paljon Zadaa sovellusta vaatteiden ostoon/myyntiin, kannattaa tutustua ☺️

Vierailija
19/17 | 

Kauniit sisarukset hehkuvat siellä ruskan keskellä. Ainosta on tullut niin iso tyttö jo ja mikä hymy:).

Liana
20/17 | 

Ihanan raikkaat kuvat! Käytettynä ostaisin minäkin enemmän, mutta inhoan yli kaiken sitä hajusteellista pesuainetta, jota niin monet käyttävät ja joka ei lähde etikoimallakaan vaatekuiduista pois, jotenka usein joutuu ostamaan siksi uutena (etenkin lasten vaatteet, joita tuntuu toiset ihan kyllästyvän niissä hajuaineissa). Onkohan Norjassa sama juttu kuin Suomessa, että se yksi ja sama haju leijuu ison osan ihmisistä ympärillä ja monet heistä eivät edes itse tunnista hajuavansa ympärilleen? Itsekin tuoksuista pidän kovasti, mutta että koko ajan vaatteet tuoksuvat sille samalle..... ei voi ymmärtää 🙈😂. Omat foorumit pitäisi olla meille hajusteettomilla pesuaineilla peseville. Kertokaahan joku, jos tietää, että sellainen jo on 😊.

Vierailija
21/17 | 

Edelliseen kommenttiin. Jos ei ole mitään kivaa sanottavaa, voisitko olla kommentoimatta. Kommenttisi kertoo hyvin paljon itsestäsi.

Vierailija
22/17 | 

Jollain on kova tarve vaientaa blogi ja keskustelu yrittämällä pilata blogin hyvä henki.
Kurjaa.

Mutta jospa nyt kaikki päivittelemme että bloggaaja näyttää aivan aikuiselle tyttärensä vieressä. Onpa outoa!

Vierailija
23/17 | 

Ihana Johanna, kiitos blogistasi, odotamme innolla aina uutta päivitystä ja kauniita kuvia. Jatka blogiasi juuri niinkuin itse haluat, näin on hyvä.

Vierailija
24/17 | 

Johanna, tämä on ainoa blogi, jota olen viitsinyt enää vuosiin seurata. Muut ovat jääneet tyhjän sisältönsä vuoksi. En keksi negatiivisille mitään muuta syytä kuin kateus. Sinun blogiisi on ihana aina tulla katsomaan kauniita kuvia ja lukemaan viisaita, aitoja ja inhimillisiä ajatuksia. Olen seurannut blogiasi alusta alkaen, kun vielä kirjoittelit blogspot-alustalle. Olen myös päässyt mukaan lukijatapaamiseen kampaamoiltaan. Olit sielläkin niin ihana ja jäi mieleen kauniit sanat, jotka lausuit minulle. Kiitos! <3

Vierailija
25/17 | 

Siis negatiivisille kommenteille. ^

Jaana
26/17 | 

Kauniita kuvia ja niistä huokuu ihana henki. Kiertotalouden suosion nousu on kyllä aivan parasta. Kannattaa tutustua myös suomalaiseen www.vahankaytetty.fi palveluun. Olen laittanut sen kautta paljon tavaraa myyntiin ja palvelu on toiminut hienosti.

Vierailija
27/17 | 

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa

Tumppi
28/17 | 

Ei liity aiheeseen, mutta mikä huulipuna sulla on tuossa pääkuvassa?

Vierailija
29/17 | 

Ihanan ihania syksyisiä kuvia! Näytätte molemmat niin hyvältä. Sun siskon kengät(kin) ihanat, mistä?! Raikasta ja reipasta syksyä teille kaikille ♥♥♥

Vierailija
30/17 | 

Tavallisesti pidän blogistasi,mutta tämän postauksen kuvat ovat kovin huonolaatuisia. Tiesitkö, että tekoturkis on todella epäekologinen, sen valmistamiseen tarvitaan valtavasti öljyä! Toivoisin, että vaikuttajana ottaisit huomioon ympäristönsuojelun, etkä loisi markkinoita tekoturkiksille - nyt monet voivat haluta sellaisen, eivätkä kaikki jaksa etsiä käytettyä tai edes halua. 

Vierailija
31/17 | 

Kaikki vaatteet ovat tavalla tai toisella epäekologisia, tämän turkiksen vuoksi ei yksikään eläin ole tullut kidutetuksi. Bloggaaja on ostanut kauniin tekoturkiksen käytettynä. Tämä on ekoteko jos mikä. Sitäpaitsi aidot ihmiset käyttävät tekoturkiksia. Kiitos siitä Johanna <3

Käyttäjä19329
Liittynyt26.7.2018
32/17 | 

Juurikin näin. Mutta sanon kuin Greta Thunberg: aina on olemassa ihmisiä jotka haluavat valittaa ja arvostella, ja jotka vaikka keksivät aiheen siihen. Kaikkia ei voi miellyttää vaikka päällään seisois. Tsemppiä Johanna, minunkin mielestä oli todella ajankohtainen ja hyvä juttu että kehoitit vaatteiden kierrättämiseen. Siinä on varmasti meillä useimmilla vielä parantamisen varaa ihan omalla kohdalla, joten oli kiva kun muistutit.

Äippä
34/17 | 

Ihan samaa mieltä Lianan kanssa! Suurin osa ihmisistä käyttää noita hajustettuja pesuaineita eikö tiedosta hajua. Pitkään haisee kotonakin jos käy sellaisia vieraita. Mutta ostan silti vaatteita kirppareilta. Haju kyllä lähtee kun pesee vaatteet kahdesti kuudessakympissä ja kuivaa kuivausrummussa. Eli vähän työlästä ja läheskään kaikki vaatteet eivät käsittelyä kestä.
Kiitos Johannalle ihanasta blogista :)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010