Tiesittekö että tänään (tai varmaan jo huomenna), 10.10. vietettiin kansainvälistä mielenterveyspäivää?

Mun mielestä loistavaa, että se on sijoitettu lokakuun alkuun; tässä vaiheessa vuotta kai itse kullakin vähän ajatusmaailma harmaantuu. Mulla ainakin tuli tässä yhtenä (pimeänä ja kylmänä) aamuna tosi pitkästä aikaa mieleen ajatus, että hitsi onko pakko jaksaa. Onko pakko jaksaa nousta sängystä ja suorittaa tätä elämää. 

Mutta niin joskus kuuluukin tulla. Joskus on niska jäykkänä ja joskus ajatus. Koska meillä on myös se psyykkinen terveys - ei pelkästään fyysinen. Joskus kuuluukin olla aika pohjalla - olematta sairas. Joskus se psyykkinenkin terveys on heikolla tolalla ja mieleen sattuu. Joskus tulee flunssa ja joskus masentunut olo - molemmat paranevat usein itsestään parissa päivässä. 

Mutta reppuun kannattaa säilöä niitä positiivisia juttuja ja niitä pitää vaalia ja pitää esillä. Päällimmäisenä muistaa, mikä elämässä ja itsessä on hyvää. Ettei se psyykkinen terveys pääse kamalan huonoksi, pitkäksi aikaa. Ja kannattaa varautua siihen, että psyykkisenkin terveyden kuuluukin olla joskus vähän huono, että mieleen kuuluukin joskus sattua. Ettei huonot hetket tule pelottavina yllätyksinä.

 

Paras lääke näihin on kai aina puhuminen. Puhu, juttele, kerro. Näihin ei auta särkylääke, näihin autaa puhuminen.

 

Töissä pidin tänään tietovisaa aiheesta yläastelaisille. Oppilaat saivat myös kirjoittaa pienille lapuille asioita, joista pitävät, asioita, jotka tekevät elämästä hyvää. En saanut yhtään pilavastusta lappuihin, sen sijaan niissä luki esimerkiksi perhe. ystävät. kalastus. metsästys. kickboxing. nukkuminen. karkit. pelaaminen. ettei kiukuttele kavereille. syksy. jalkapallo. tanssiminen. hymy.

 

 

Ota talteen seitsemän mielenterveyssääntöä - ja pidä huolta terveydestäsi. Ja hymyile kanssaihmisillesi, sillä luulen, että hymy on yksi helpoimmista ja arvostetuimmista keinoista ilahduttaa toista; saada (ja etenkin antaa) hyvä mieli. <3

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010