Heippa hei, lomalaiset täällä! Lainasimme asuntoauton ja ajelimme vajaat 400 km etelärannikolta kohti pohjoista; pääkohteena "Dronningstien" - vaativaksi luokiteltu vaellusreitti, jonka pituus on 16,4 km ja joka kohoaa 1100 metrin korkeuteen.

Voin niin suositella. Jos joskus lomalla jaksat istua paljon autossa ja ajella tänne, en epäilisi hetkeäkään. Aivan mieletön lomakokemus, joka tekee hyvää kropalle (reitti on rankka ja sen tuntee jaloissa monta päivää) eikä unohdu muistista ehkä koskaan.

Alueella ei sijaitse pelkästään Dronningstien, vaan myös muun muassa ehkä vieläkin tunnetumpi vaelluskohde "Trolltunga" - suomeksi Peikon kieli, sillä reitillä on kallionkieleke, joka ulottuu upean maiseman yli kuin no, vaikkapa juuri peikon kieli. 

Koko ajomatka täällä on oikeastaan aika elämys ja maisemat ovat upeita koko autotien. En tiedä suosiettelisinko kovin kokenemattomalle asuntoautoilijalle, sillä tiet ovat täällä tosi kapeita (puolentoista auton levyisiä jos multa kysytään) ja paikotellen serpenttiiniä - ja suoraa jyrkännettä alas. Autotiet on pääosin rakenettu vuorien reunaan vuonojen varrelle, joten tilaa ei ihan turhaa ole. Auto ja teltta olisi paras.

Ihan lähellä on muuten myös aivan ihana leirintäalue; Lofthus camping. Siellä voi telttailla lukuisten omenapuiden alla ihan mielettömissä maisemissa. <3 Me emme mahtuneet asuntoautoinemme enää ihan täydelle alueelle, mutta teltan sinne saa varmasti vaikka olisi kuinka täyttä (tai varata mökin etukäteen). Leirintäalueelta kulkee myös bussit Dronningstien aloituspaikkaan ja itse Dronningstien päättyy sitten juurikin leirintäalueelle, joten Lofthus camping on täydellinen majoituspaikka.

Dronningstien on syytä aloittaa aamusta, sillä tähän reissuun menee varmasti vähintään 5 tuntia vaikka kuinka juoksisi. Suosittelen kuitenkin, tietysti kävelemään, ottamaan mukaan repullisen evästä ja pitämään hyviä taukoja. Tällaiselle polulle ei lähdetä treenaamisen vaan elämyksen tähden. Kävelykin on sitäpaitsi ihan tarpeeksi rankkaa toimintaa. Me aloitimme kymmeneltä ja palasimme maan pinnalle viiden maissa. Melkoisen puhkipoikki. 

Mutta olen tosi ylpeä lapsista. Tämä on rankka reitti kenelle tahansa; ne pärjäsivät tosi hyvin. Älä siis epäröi ottaa kouluikäisiä mukaan. On vain kiva vertailla illalla missä kohtaa kroppaa kenelläkin tuntuu pahiten. :P

Harkitse. Minä suosittelen. <3 Ihan varmasti yksi loman kohokohtia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram