Hokan lenkkarit ja Stormbergin ulkoiluvatteet saatu

 

Mun juoksemisesta - ja liikunnoista yleensäkin kysellään silloin tällöin ja juuri juoksemisesta lupasin kertoa enemmän jo aikoja sitten. Siis alkukesästä varmaan. Se on vaan jäänyt, vaikka tänä kesänä olen jopa jaksanut aika aktiivisesti lenkkeillä. En ole kuitenkaan, todellakaan mikään juoksija enkä siksi ole ajatellut tehdä mitään faktapostausta aiheesta, mutta tykkään juosta ja voin varmaan ainakin yrittää motivoida tykkäämään lenkkeilystä - ja lenkille lähdöstä. :)

Lenkkini ovat tässä viime aikoina vaihdelleet 8 ja 18 kilometrin välillä. Treenailin (tai lähinnä ylläpidin juoksukuntoa) kesällä ajatuksissa loppukesän puolimaratoni, josta ei sitten koskaan tullut mitään. Joku tavoite saattaa siis olla kullan arvoinen - vaikkei sitä koskaan suorittaisikaan. Harvoin olen kesällä jaksanut juosta näin paljon kuin nyt! ;)

Joskus ennen viisikin kilometriä saattoi olla mulle raskas lenkki, mutta viisastuessani olen huomanut ennen juosseeni vähän liian kovaa liian nopeasti. Aloita superhitaasti. Aloita maltilla. Ihan niin hitaalla hölkällä kuin vain voit. Mulle henkilökohtaisesti ei sovi sellainen "välillä kävely" kovin hyvin, sillä olen niin laiska että jos annan itselleni luvan kävellä, en jaksa enää ryhtyä juoksemaan, haha. Sen sijaan saatan aloittaa lenkin kävellen pian huomaten, etten malta kävellä vaan haluan juosta koko matkan loppuun.

Mutta anna toki itsellesi lupa välillä kävellä. Pääasia on, että olet lähtenyt liikkeelle. Kävleypätkät vähenevät varmasti vähitellen - ja pian katoavat kokonaan kun jaksatkin juosta koko reissun! Kävely ei ole häpeä eikä lyhyt lenkki yhtään huonompi kuin pitkä. Jokainen hidaskin lenkki on parempi kuin sohvalle jääminen ja kaikki liikunta on hyväksi. Tärkeintä on lähteä liikkeelle ja jos joskus tuntuukin, että lenkki on ollut vähän laiska, lyhyt tai pulssiton, saatan jatkaa sitä kotona kyykäämällä ja vatsalihaksilla. :)

Juoksu on mulle kuitenkin ihan ykkönen, sillä se käyttää kroppaa niin paljon tehokkaammin kuin kävely. Rakastan hengästyä kunnolla, rakastan väsyttää koko kropan lihaksia ja rakastan olla ihan puhki, joskus ihan veren makuu suussa. On kai pakko jotenkin tykätä vähän rääkätä itseään liikunnalla, jotta juoksu jaksaa innostaa. Vaikka siinäkin vähitellen syntyy se oma miellyttävän pehmeä flownsa ja runners hight - on juoksu silti astetta kovempaa treeniä kuin kävely. Ja siksi pidän siitä. Tunnen eläväni, tunnen että mulla on kroppa

Juoksussa hyvät kengät ovat vielä tärkeämmät kuin kävelyssä, joten niihin kannattaa panostaa tai into lopahtaa helposti lyhyeen. Olen vuosia suosinut Asicseja, mutta nyt törmäsin kaverien lukuisista suosituksista Hokaan ja onneksi sainkin maahantuojalta parin testiin. (Hokaa saa Suomessa ainakin Intersportista.)

Hoka on tunnettu pehmuisteistaan, enkä varmaan koskaan olekaan juosut yhtä tehokkailla vaimennuksilla. Hoka One One Clifton malli on superkevyt, rullaa helposti ja saa vaimennuksillaan juoksun lentämään. Näillä tekee yksinkertaisesti mieli hyppiä ja loikkia ja niilläkin lenkeillä, kun pitäisi malttaa kävellä. Hokat ovat tietysti myös tosi makean näköiset paksuine pohjineen ja tuovat muutaman sentin lisää pituutta, mutta ennen kaikkea ne ovat sairaan hyvät juoksukengät, joita en raaski kuluttaa arkikäytössä - ei, näitä säästetään vain lenkeille olisivat kuinka hyvännäköiset tahansa! :D 

 

Okei, nyt lupaan liikuntapostauksia taas vähän useammin, mulla ainakin on kesän laiskottelun jäljiltä todellinen into päällä! Ihan innolla odotan taas arkea, maanantaita ja treenejä, juhuu! :D

Kommentit (7)

Vierailija
8/7 | 

<3 

olin myös tänään lenkillä. meri, syksyn tuntu ilmassa, silti sen verran vielä kesä, että menin kotiin hakemaan uikkarit. sitten viilentävään mereen lenkin jälkeen. joskus elämän on parempaa. <3

T.
9/7 | 

Näitä on ihana lukea! Totean aina uudelleen, että vaikka minulla välillä on taukoja blogisi lukemisessa, niin tänne palatessa muistaa heti miksi tämä on ehdoton suosikkiblogini! Postauksistasi saan hyvää mieltä, energiaa ja iloa (ja potkua persuksille kaivaa juoksutossut kaapinperukoilta!). Olet upea ihminen niin sisäisesti kuin ulkoisesti, se kaikki välittyy tekstiesi ja kuviesi kautta.
Haluaisitko joskus toteuttaa postausta siitä, miten koet lapsiperhearjen nyt kun lapsesi ovat vähän isompia vs. millaista oli kun he olivat pieniä? Itsellä on pikkulapsivaihe menossa, ja mielellään luen miten muut tämän ajan ovat kokeneet ja miten elämä on muuttunut lasten (ja vanhempien) kasvaessa :)
Kiitos sinulle Johanna <3

-Annika
10/7 | 

Hauska juttu, että kirjoitit nyt juoksemisesta. Tänään kävin itsekin kauniin sään inspiroimana lenkillä ja mietin sattumoisin matkalla sitä, kun välillä kerrot lenkeistäsi 😊Sitten täällä olikin juttu sopivasti odottamassa. Energistä syksyn jatkoa! Olet kyllä innoittanut minuakin jatkamaan liikuntaa. Kiitos!

Marjukka
11/7 | 

Ihana postaus! Kirjoitat niin mukavan positiivisesti liikunnasta että innostat minutkin liikkumaan.Sitä hyvää, energistä oloa urheilun jälkeen ei voita mikään, on aina tuolloin niin voittajan fiilis.Kiitos Johanna että pidät blogiasi, minulle se tuo iloista mieltä ja oloa.

Julia & pojat
13/7 | 

Kuuntelin tänään työmatkalla radiosta juttua siitä, ketä kuuntelijat ihailevat. Monet kuulijoista olivat vastanneet "äiti". Radiotoimittaja kuitenkin halusi tietää muistakin vaikuttajista. Taustalla oli kai jotain tutkimusta siitä, että ilmeisesti naiset ottavat itselleen helpommin esikuvia kuin miehet, vaikkapa sitten julkkiksia. Mietin siinä kuunnellessani, että mikään ei oikeastaan ole upeampaa kuin inspiroitua jostain ihmisestä, ihailla tätä ja pyrkiä samaan! Minulle sinä Johanna olet inspiroiva ihminen! Sinulla on mukava, rohkaiseva elämänasenne ja saan tsemppiä liikuntaan näistä sinun postauksistasi. Kiitos kun jaksat jakaa ajatuksiasi ja kuviasi!

Vierailija
14/7 | 

Njoo-o, täytyy sanoa että on tehokkaat kengät. Minäkin kasvoin pari senttiä lisää pituutta ja ihan vain katsomalla kuvia.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram