Suosikki Take-away ravintolani on ollut nyt suljettuna jo viikkoja, apua - kriisi! No eipä, hätä ei ole minkään näköinen. Olen nimittäin opetellut tekemään suosikkiani Thai Chickenia itse! Jei. Tykkään ihan super paljon laittaa ruokaa ihan alusta asti itse; harvoin meillä näkyy mitään valmisjuttuja. Maku ja olo on vaan itsetehdyssä niin paljon parempi. Melkein jos olen vain yksin ja ruoan laittaminen vain itselleni on tylsää, jätän syömättä kunnon päivällisen kokonaan. Silloin teen vain munakkaan tai voileipää. 

Thai Chicken on kermaisen pehmeä ja silti kivasti tulinen koko perheelle sopiva ruoka. Tällä voi oikeasti tehdä vaikutuksen vieraisiin tai vain nauttia itse kermaisen pehmeästä mausta. Pääsiäinen on ehkä pian ohi, mutta jos kaipaat vaikkapa vappuun pirtsakkaa päivällistä/ illallista, suosittelen ehdottomasti tätä!

Olen itse kokeillut valmistusta niin nestemäisellä kuin kiinteälläkin kookosmaidolla - molempi käypi, mutta suosin kiinteänä pakattua kookosmaitoa. Siitä tulee jotenkin kermaisempi maku. Jos haluat annosten näyttävän vähän hienommilta, paista kanat aika suurina paloina ja annostele ne lautaselle päällimmäiseksi vihannespedille - ja koristele tuoreella korianderilla. Riisin vieraat saavat annostella itse. 

 

Tarvitset: (4 hengelle)

400g kanafilettä ohuina viipaleina / 1 punasipuli / 1 punainen paprika / 150g parsapapuja / 2 rkl tuoretta inkivääriä / noin 400g kookosmaitoa / 2 porkkanaa / 2 punaista chiliä / 1 sitruuna / 3-4 valkosipulinkynttä / 4 rkl soijakastiketta / 2 rkl sweet&sour kastiketta / 2 rkl oliivi- tai rapsiöljyä / koristeeksi tuoretta korianderia / 4 dl jasmiiniriisiä 

Valmistus:

1) pilko kasvikset sopiviksi wokkipaloiksi 2) sekoita nestemäiset ainekset eli kookosmaito, sitruunan mehu, soijakastike, sweet&sour ja hieman suolaa ja pippuria. 3) lisää nestemäiseen seokseen hienoksi pilkottu inkivääri, chili ja valkosipuli. 4) Lämmitä wokkipannu ja lisää öljy; paista siinä kanapalat. Kun kanapalat ovat kypsiä, kaada ne kastikkeeseen odottamaan. 5) Wokkaa nopeasti kasvikset. 6) Lisää sitten kana ja kastike wokkipannulle kasvisten sekaan ja lämmitä niin että koko seos on kunnolla lämmin. Koristele korianderilla.

Tarjoile jasminriisin kera.

 

Tänään en laita päälle villakalsareita enkä retkihousuja enkä taida edes lähteä lenkille; meille tulee kokonaiset kaksi vierasta ja jättimäinen lampaanviulu muhii uunissa. Ja passionhedelmäkakku jääkaapissa. :P Mmm. En tiedä onko ruoanlaitto aina niin superkivaa, mutta se hyvin syöminen on! 

 

Kivaa maanantain jatkoa. <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram