...höpinää ruoasta

 

... tai oikeastaan koko viikonlopun herkut (ja lauantaikarkkipaita on Cubuksesta ;)).

Me ollaan (okei, syöty ihan karkkiakin) leivottu pullaa ja paistettu lettuja aamupalaksi. Sokerilla. Parasta lauantaikarkkia on ehkä kuitenkin ollut fårikål - lammaskaalipata. Se on ehkä mun lemppariruokaa, joten nyt on rouva tyytyväinen. 

Joskus aina kyselette ruokapäiväkirjaa ja sellaista - en ole ihan varma uskallanko sellaista laittaa tänne. :D Syön nimittäin kaikkea. Koska vaan. En siis mitenkään mallikelpoisesti enkä mitään erityistä ruokavaliota. En ehkä edes muistaisi kirjoittaa kaikkea ylös. Mutta olen aika pieniruokainen ja tykkään panostaa itsetehtyyn, mahdollisimman kotitekoiseen ruokaan. Tykkään noin niinkuin 90% "terveellisistä" jutuista - terveellisellä tarkoitan ruokaa, jonka voi mahdollisimman paljolti laskea kropan rakennuspalikoiksi. Ja silloin kun ruoan on tehnyt itse, tietää kuinka paljon siinä on rakennuspalikoita. Kuten esimerkiksi letuissa kananmunia (eli proteiinia) ja kuinka kuitupitoista jauhoa. 

Ja mulle on tärkeä saada nautiskella joskus. Luulen, että se on kropalle yhtä tärkeää kuin terveellisesti syöminen; että ottaa rennosti ruoan kanssa. Ettei turhaan stressaan silloinkaan, kun on syönyt jotain missä on enemmän rasvaa tai enemmän sokeria. En nyt käytä sanoja "jotain epäterveellistä" tai "jotain ei-sallittua" koska sellaisia mun mielestä tässä yhteydessä ei olekaan. Kaikki on sallittua, mutta jotkut jutut kannattaa pitää pienissä määrissä ja harvemmin; veikkaan että herkuttelut viikonloppuisin vaan vähän järkyttävät ja vauhdittavat aineenvaihduntaa! :D 

Yksi juttu missä voisin olla parempi on jälkiruoka. Mun mielestä pitäisi oikeastaan tehdä joka päivä myös kotitekoinen jälkkäri; sellainen pieni herkku ruoan päälle, joka tyydyttää makeannälän niin, ettei hetken päästä tarvitse etsiä kaapeista jotain herkkua. Oikea jälkkäri tyydyttää paljon laajemmalla skaalalla kuin kourallinen irtokarkkeja ja samalla rakennusaine-periaatteella tehtynä on kropalle paljon parempi vaihtoehto.

Joten siinä yritän tsemppailla, taidankin aloittaa heti huomenna! :D

Maukasta alkavaa viikkoa teillekin. <3

 

Kommentit (10)

Susa

Moi, kiitos elämäniloisesta blogista. Haluaisin kysyä sinulta seuraavasta asiasta: Olet maininnut käyttämäsi kasvoilla itseruskettavaa voidetta. Ymmärsin, että sinulla on myös pigmenttiläiskiä kasvoillani. Tummentaako tuo itseruskettava myös läiskiä, vai tasoittaako kivasti ihosi sävyä? Nim. Pahimmanlaatuinen läikkänaama :(

Satuliinu

Laita kuitenkin ruokapäiväkirja joku kerta! Ja kerro päivästäsi! Blogisi on ihana🙂

Piiabiia Atelier

Taas niin ihanat elämänmakuiset kuvat!
Ja kirjoitukseesi samaistun, jaan ruokafilosofiasi täysin. Kaikkea kohtuudella, lopeta ruokailu, kun tulet kylläiseksi, syö usein ja säännöllisesti pieniä annoksia, nauti ruoasta!
Iloa viikkoosi!

Kati

Kiva ja lukemaan houkutteleva otsikko! Aiempien salsajuttujesi innoittamana uskaltauduin salsakurssille. Ihanaa ja hauskaa, vaikka askeleissa välillä sekoan. Hyvää ja makeeta Runebergin(torttu)-päivää.

Lua

Kiva postaus taas kerran, saman ajatuksen jaan, kohtuudella kaikkea, myös herkkuja. Minua kiinnostaisi tietää, miten paljon liikut viikottain ja mitä kaikkea? Ja miten ihmeessä näytät aina niin hyvinvoivalta ja kauniilta😊😊. Ihanaa alkanutta viikkoa sinne!

Satunnainen vilkuilija

Moi, aina välillä vilkuilen blogiasi, ja olen saanut sulta monta pikku vinkkiä, neule- ja ruokaideoita lähinnä, ja mm. sen, että teepaidan kaula-aukkoa voi tosiaan suurentaa, miksipä ei? Ei ollut koskaan tullut mieleenkään.

Tosta tän kerran rakennuspalikka- ja jälkkäriteemasta sen verran, että mua on auttanut paljon se, että lopetin makeiden välipalojen syömisen: Nyt olen jo pidempään syönyt herkkuja vain aterioiden yhteydessä, ja tuloksena syön niitä vähemmän, verensokeri pysyy vakaampana pitkin päivää eikä enää tuu kauheaa makeanhimoa esim. iltapäiväväsymyksen iskiessä. Hyvin harvoin itse asiassa kaipaan mitään välipalaa, ja iltanapostelu on jäänyt - tiedänhän saavani jo aamiaisella taas jälkkärin! 😜

(Sanomattakin selvää, että paino on pudonnut.)

Vierailija

Heiii ihan sama mulla :D just vinkistä viisastuneena leikkasin vähän huonosti istuvasta teepaidasta kauluksen resorin pois ja paita parani heti!

Ravitsemustieteilijä

Kiitos, että jaat ajatuksiasi ruoasta ja syömisestä! Nykyään tulee helposti sellainen kuva, että kaikki noudattavat jotain erityistä ruokavaliota. Tai jos ei noudata, niin ei ole terveystietoinen. Tällä en tietenkään halua sanoa, että erityisruokavaliot ovat turhia. Ne ovat monille välttämättömiä. Keliakia ja IBS ovat hyviä esimerkkejä sairauksista, joita hoidetaan muun muassa ruokavalion avulla. Haluan vain sanoa, että ne eivät ole kaikkia varten. Kuvailemasi 90 % ”terveellistä” -ruokavalio, johon sisältyy vähän kaikkea, mutta kohtuudella, sopii myös minulle kaikkein parhaiten. Saan tällaisesta ruoasta sopivasti energiaa ja juuri niitä ”rakennuspalikoita”. Niiden avulla kroppani toimii. Ja kuinka hyvä mieli maistuvasta ruoasta tuleekaan! Ja satunnaisista herkutteluhetkistä, oli se perjantaipizza tai pala syntymäpäiväkakkua. Kyllä ne sulaa. Varsinkin lenkillä... 😉

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010