Heipsis! :D 

Tämmöistä täällä ^ (Marimekon paitamekko on aina niin hyvä - villatakki Samsøe & Samsøe)

Tajusin juuri, etteivät (elävät) ravut olohuoneen lattialla ehkä ole ihan niin tavallinen ja arkinen näky kaikille. Että otinpa kuvan näistä meidän syötävistä lemmikeistä. Sjøkreps ja trollkrabbe. Eli merirapu (toi punaisempi) ja peikkorapu (toi peikompi).

Meriravut ovat mun mielestä ehdottomasti maailman parasta äyriäistä. Sellasia pikkuhummereita. Täällähän oli justiinsa hummerikausi (joka kestää loka-marraskuun), mutta esimerkiksi näitä kahta saa pyytää koska vain. Ainoa ongelma on kai se, että meriravut elävät paljon syvemmällä ja ovat siksi vähän hankalampia pyydystää. Hummerit ovat helpompia, mutta niiden pyydystystä täytyykin juuri siksi rajoittaa. Meillä on pyydykset vieläkin vesillä ja jos jonkinlaista otusta sieltä löytyy harva se päivä. Pyydyksiähän täytyy sitten kurkkailla aika usein ettei kukaan raukka jää pitkäksi aikaa loukkuun virumaan - liian pienet ja muuten ylimääräiset täytyy päästää mahdollisimman pian jatkamaan elämäänsä. <-- Päivän äyriäsinfo siis tässä olkaa hyvät. :D

 

Ja joulukalenterit ovat tietysti jo kovassa vauhdissa - tänään meidän lapset saivat paperilapun, jossa luki: Yökylään ja joulukortteja ja koristeita askartemaan. Käydään kaupassa ja saatte valita itse lauantaiherkut mukaan! 

 

Mehän yökyläillään usein koko porukka ja multa myös kysytään usein, että onko se tavallisempaa täällä. Ei se ole, me vaan tykätään siitä. :) 

Niin että me mennään kohta, näette joulukorttitehtaan 2016 tuloksia huomenna! :D 

Nähdään. <3

Kommentit (13)

Vierailija
14/13 | 

Ihana, oikea onnen ja hyvän mielen postaus <3

Vierailija
16/13 | 

Sorry vain, että reagoin tähän postaukseesi kovin negatiivisesti, mutta en ymmärrä, että säälit etteivät rapu-/hummeriraukat joutusi kovin kauaa pyydyksissä virumaan.  Luuletko, että niille on jotenkin helpompaa ja hauskempaa kömpiä kuivalla lattialla viimeisillään, lasten leikkikaluina!!!??  Ja kuten toteat

ne ovat syötäviä, eikä ruoalla pidä leikkiä.  Sääli rapuja, ja lopettakaa tuo leikki, nekin on eläviä olentoja

ja kärsivät siinä kuin muutkin.  Ette kai kaloillakaan leiki lattiallalla ja nämä ovat aivan samoin veden olentoja!

Mariateresakaroliina
17/13 | 

Ei ne hummerit ja ravut tiedä kovinkaan paljon, että missä ne on. Ihan hienot ne on tuolla Johannan olkkariin lattialla.;-) Relaa.

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
18/13 | 

:))
Mainitsin pyydyksessä virumisen sillä sinne saattaa kalat ym. jäädä ihan vaikka viikoksi jos pyydykset kokee niin harvoin. Se että rapujapyydystää ja tietysti kuljettaa kotiin on pari tuntia virumista ja niille on ihan sama ovatko lattialla vai laatikossa. Että ei niitä tarvitse sääliä sen enempää vaikka olisivat pari minuuttia lattialla. :) Jos nyt rapujen oloa ja tunteita haluaa ajatella niin paljon pahempaa ravuille varmaan tekee elävältä keittäminen. Mutta sitten täytyy vaan kokonaan olla pyydystämättä ja syömättä.

Ei me leikitä kaloilla lattialla eikä kyllä ravuillakaan. Mutta loistavaa että lapset saavat mahdollisuuden nähdä ja tutkia tällaisia ihan livenä (sen mitä nyt uskaltavat metrin päästä;)).

Jossu
19/13 | 

Niin mielenkiinnolla ja innolla odottelen postauksiasi.
Mitä olivat teidän lasten lauantaiherkut?Sillä itsellä aivan samanikäiset lapset.
Ihana joulukalenteri ja idea.
Kiitos blogistasi Johanna ja tunnelmallisia hetkiä joulua odotellessa.

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
20/13 | 

Eniten ihan erilaisia karkkeja, joskus popcornia. Tai molempia ;) Ihan kaikenlaista, ei mitään turhan terveys stressiä ;)

Vierailija
21/13 | 

Kieltämättä vähän hurja ajatus, että ruoaksi pyydystettyjä rapuja pidetään ennen tappamista ja syömistä lasten lemmikkeinä olohuoneen lattialla. Toki ymmärrän, että jo ihan miehesi työnkin puolesta nämä elävät ja tuntevat otukset ovat perheessänne puhtaasti toimeentuloa ja ravintoa. Mutta että lasten lemmikkejä?!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
22/13 | 

No se oli vähän vitsi :) Eihän ne mitään lemmikkejä ole eikä lapset uskalla edes koskea. Eikä muuten ole edes toimeentuloa, mies pyydystää kaikenlaisia eläviä ja tuntevia otuksia ihan vain meidän syötäväksi. Emme ole kasvissyöjiä.

rillis
23/13 | 

Mua ihan naurattaa ihmisten medialukutaito! Ei tarvitse kauheasti järkeä käyttää ymmärtääkseen lemmikki rapujen olevan vitsi/sanonta! Jos vähääkään on blogiasi seurannut tajuaa varmasti ettet ole ihminen joka harrastaa eläinrääkkäystä tai antaisit lastenkammariin moista tehdä. Onko Norjassakin yhtä paljon mielensäpahoittajia kuin täällä Suomessa? Täällä kun takerrutaan yksityiskohtiin ja pikkuseikkoihin niin tunteella, halutaan ymmärtää väärin ja kauhea tarve päästä nurisemaan asioista. Ihanaa joulunodotusta teille ja kiitos ihanasta blogistasi. Olet inspiroiva kuten blogisikin.

Maria rekisteröimätön
24/13 | 

Ihana joulukalenteri-idea!! Sen jälkeen, kun tulin äidiksi, ovat joulut alkaneet yhä enenevissä määrin ahdistaa. Meidän lapset on niin pieniä, että uskovat joulupukkiin, ja siihen, että tontut tuo kalenteriin yön aikana sen, mitä sinne ilmestyy. Mun luonteiselle ihmiselle kauheet paineet, kun samaan aikaan haluis, että lapsille tulee ihana joulu, ja sitten samalla tajuaa sen, ettei oo ollenkaan osannu kasvattaa heistä sellasia, että se tunnelma ois se tärkein ja aineeton joulu jne. vaan tajuan kirkkaasti, että jos ei tuu hienoja lahjoja niin pettymys tulee :/. Noh, ehkä tätä kurssia voi yrittää pikkuhiljaa kääntää toiseen suuntaan.. Meillä ei ehkä vielä osattais iloita lapusta kalenterissa, mutta on sentään samanmoinen täytettävä kalenteri, eikä lego friends, haribo tms. Eikä sillä, että niissäkään mitään pahaa olisi, mua vaan jostain syystä ahdistaa ne.

Tätä joulutuskaa kamppaillessani ajattelen välillä sun joulua :). Tunnut osaavan sen karsimisen ja oikeaan keskittymisen hyvin. Ja visdiin teidän lapsetkin ihan tykkää siitä miten hommat menee. Vinkuuko ne ikinä mitään joululahjakuvaston 80€ maksavaa elektronista munasta kuoriutuvaa linnunpoikasta, kuten meillä ;)

Musta ei vältsisti ikinä tuu jouluihmistä, mutta toivon, että oppisin löytämään jotain hyvää kumminkin, ja tän ahdistuksen, ja materiaoksetuksen, ja kahden tulen välissä kamppailun sais vähemmälle.

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012
25/13 | 

Tää oli niin hauska kommentti :D Tunnistan ahdistuksen ja materiaokseruksen ja myönnän, että suljen vähän silmät siltä tai ainakin kuljen ihan laput silmillä. Ihan itsekkäistä syistä; siksi että itse saisin säilytettyä sen oman hyvän joulufiiliksen. Ja hei vaikka nauroin ääneen tota 80 euron linnunpoikasta (kuulostaa ihan tutulle :D) niin kuitenkin tosi positiivista että lapset toivoo tollasia - paljon pahempi vaihtoehto ettei keksi mitään toivomuksia kun on jo kaikkea/ saa kaiken heti.

Kuulostaa siltä että sun lapset saa paljon enemmän joulufiilistä kuin arvaatkaan, aikuisilla kuuluu pikkasen sitä "joulutuskaa" kai ollakin.
Mutta suosittelen tosiaan kulkemaan vähän laput silmillä ja keskittymään vähän itsekkäästi omin ympyröihin. (Isoissa tapahtumissa/ keskuksissa se ahdistus yleensä kasvaa.)

Rauhallista, kaunista joulun odotusta <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010