- ja neuleohjeen korjaus <3

 

Hei ja kiitos kaikista viesteistä, joita olen viime päivinä saanut. Te ootte uskomattoman kivoja, empaattisia ja ystävällisiä ja tosi harva viitsii onneksi sanoa mitään kurjaa. Monella tuntuu olevan mielipide, neuvoja ja oikeita vastauksia siihen, miten ero on loukkaavin, miten paras ja mitä mun nyt kannattaisi tehdä. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin niin hyvä muistaa, että jokainen ero on omanlaisensa ja kaikki ihmiset erilaisia. Ja kurjat viestit saavat usein vaan sellaisen tosi lytätyn olon; tiedättekö että haluaisi painua maan alle. Vatsanpohjaan sattuu, suuta kuivaa ja sydän hakkaa, olo on vaan ihan nolla ja sellainen kuin olisi tehnyt jotain tosi väärää. Eikä sellaisia kurjia viestejä oikein edes lue kunnolla (onneksi) eikä niistä saa mitään rakentavaa, ne vain hajottavat entisestään. Siksikin, vielä kerran kiitos kaikista kivoista viesteistä. <3 Jos voisin niin halaisin, mutta taputa nyt ainakin itseäsi olalle ja hymyile tyytyväisenä, koska olet tehnyt parhaan teon mitä toiselle voi tehdä, ilahduttanut, piristänyt ja rakentanut. Olet hyvä tyyppi. Niin pienet teot - pelkät sanat - voivat nostaa toisen kuopasta.

Onneksi nykyään ymmärretään ja tiedetään, että perhe voi olla - ja useissa tapauksissa on paljon muuta kuin se miehen, naisen ja biologisten lasten muodostama perhe. Vanhempi voi olla aivan yhtä hyvä yksin, vanhemmat voivat olla samaa sukupuolta ja perheeseen voi kuulua muitakin kuin biologisia jäseniä. Biologiset jäsenet voi asua kaukana, toisessa maassa ja uusista ihmisistä voi tulla uusia perheenjäseniä. Niin se vain on. Ajattelen sitäpaitsi edelleen lasteni isää osana mun perhettä; mun perheenjäsenenä. Sellaisena ihmisenä, jota haluan auttaa ja jolle toivon hyvää. Perhe voi olla niin monimuotoinen.

Tärkeintä kaikessa tässä on olla aikuinen, ottaa vastuuta teoista ja ihmisistä ja ennen kaikkea muistaa ajatella lasten parasta - koska ne eivät voi itse tehdä niin kovin paljon ja me aikuiset olemme täällä päättämässä niiden puolesta. Ja tärkeintä on rakkaus. (Juuri osui muuten silmiin norjalaisen edesmenneen lääkärin Per Fuggelin sanat, ne oli pakko liittää tähän postaukseen. Sillä oli aina niin viisaita juttuja. Alkuperäinen teksti menee näin: Livet er kort. Lev det. Kjærlighet er sjelden. Grip den. Sinne er dumt. Kast det. Frykt er forferdelig. Få innsikt. Minner er vakre. Vern om dem.)

 

***

Neuleohjeesta sitten. Anteeksi että olette joutuneet odottamaan ja anteeksi virhe – olin ihan varma taas että olin muistanut piirtää kaikki kuviot, mutta ei… Yksi ystävällinen lukija; ja ilmeisen taitava neuloja oli kuitenkin ratkaisut pulman mun puolesta. Olen unohtanut piirtää kuvioon yhden silmukan kavennukset! Eli siis helmineulekuvion reunoille tulevan langannoston yhteyteen lisätään aina myös kavennus; neulotaan kaksi silmukkaa yhteen. Sen olin unohtanut piirtää! Nyt kuvioon lisätään yhtä monta silmukkaa kuin siitä kavennetaan poiskin. Kts. korjattu kuva:

 

 

Okei? :) Onko vielä kysymyksiä? Laittakaa heti tähän ja lupaan vastata. :D Sormet ristiin että nyt toimii kaikilla.

Ja hitsi että mulla on ollut ikävä Kuubaan viime aikoina! Siksi on taas pakko liittää teille vähän musaa - ja tanssia. Tästä ei voi muuta kuin tulla hyvälle tuulelle ja saada energiaa. En tajua mikseivät kaikki ihmiset voi tanssia salsaa, niin että aina vois tanssia missä vain kenen kanssa vain! <3

 

 

Kommentit (14)

Vierailija
15/14 | 

Mä toivon sulle onnea tulevaan. Olet sä onnesi ansainnut.

Kaisa
16/14 | 

Neuleohjeiden kirjaaminen ylös on tuskaista hommaa, koska aina meinaa jäädä jokin yksityiskohta uupumaan. Vaikka kuinka yrittäisi muistaa aivan kaiken. Minusta on ihanaa, että Johanna jakaa täällä ilmaiseksi kivoja ohjeita, kun usein yksittäisistä ohjeista saa maksaa Ravelryssä sen 6-10€/kpl. Ja niihin maksullisiinkin ohjeisiin lipsahtaa aina jokin virhe, niin kuin myös neulelehtien moneen kertaan tarkistettuihin ohjeisiin jää aina jotain. Se vain näyttää kuuluvan käsitöiden tekemiseen, ettei aina kaikki osu kohdilleen heti alkuun. 

Lisäisin vielä tuohon neuleohjeen korjaukseen, että jos lisäys-/kavennuskerroksen langankierrot eivät osu kohdilleen toisella lisäys-/kavennuskerralla, niin asia ratkesi minulla siten, että aloitin toisen lisäys-/kavennuskerroksen yhtä silmukkaa lähempänä aloitusreunaa. (En tiedä, oliko tässä muilla ongelmaa, mutta itselläni kävi niin, että kuvio siirtyi yhden silmukan aloitussuuntaansa jo ensimmäisellä kerroksella juuri lisäysten ja kavennusten vuoksi.) Eli jos ensimmäisellä kerroksella on reunoissa silmukoita vaikkapa sen 4 mallikerran kullakin puolella, niin kun aloittaa toisen lisäys-/kavennuskerroksen, niin tekee ensimmäisen *3 oikein yhteen* jo 3 silmukan jälkeen. Ja jatkossa täysin ohjeen mukaan, aina kuitenkin sen 3 silmukan jälkeen. (Näitä reunasilmukoita voi toki lisätä/vähentää, miten haluaa, käytin vain tuota 4 silmukkaa esimerkkinä) Tällä keinolla ja noilla kavennuksilla ohje toimi minulla oikein hyvin. Toivottavasti myös teillä muilla! Ja jos se toimii ilman tätä lisäystä, niin vielä parempi (sitten se oli vain minun puikoillani ollut ajatusvirhe)!  Ohje on nimittäin todella mukava neuloa ja lopputulos näyttää kauniilta. 

Vierailija
17/14 | 

Minkä merkkinen on tuo edellisen postauksen superkaunis mekko? 

Tyttökatraan kuopus
18/14 | 

Mummoni sanoi  aina  on kaksi asiaa joissa neuvotaan  pyytämättä toinen on lasten kasvatus ja toinen avioero hän oli  empaattinen viisas evakko asia  pitää paikkansa kukaan ei ole toisen kopio joten  neuvoja ei kannata jaella jos  ei pyydetä  tuollaista  rataa kun menemme niin hyvää tulee!Oma mottoni on häntä pysyyn vaikka hakaneulalla!Aurinkoista kesää aivan kaikille!

-Piia-
19/14 | 

Kuinka viisas mummo❤

Ja aivan ihana tuo motto! 😂♥♥

Mm
21/14 | 

Olet tosi nätti kuvissa! Ja viisas ihminen, osaat pukea ajatuksesi kauniisti sanoiksi. Hyvää kesän jatkoa, myrskyn jälkeen tulee aina poutasää ❤

Miina
22/14 | 

Halaus Johanna sinulle! ❤

Koen ajattelevani monista asioista samoin kuin sinä kirjoitat. Yksi niistä on halu nähdä ihmisen hyvä ja pohjimmainen sieltä kaiken muun takaa. Ja kuinka hyvät sanat voivat saada onnen tunteen, samalla yhden ikävän lähes musertaessa.

Kiitos vielä kauniista kuvistasi!

Vierailija
23/14 | 

Iloa kesääsi ja elämääsi, kaikki kääntyy parhain päin ❤

Valoa kohti
24/14 | 

Paljon voimia ja valoa! Tuossa julkisessa ”roolissa” joutuu niin helposti toimimaan ns. kollektiivisena suodattimena. Ja kun aiheena avioero, se herättää usein niiden ns. jätettyjen kommentoijien tunteet pintaan, epäilen. He vaan projisoivat omia tunnetilojaan ”sopivaan” kohteeseen. Eivätkä välitä muusta. Heille olet ehkä vain anonyymi purkauksen kohde, vaikka olet lihaa ja verta. Tuollainen rooli vaatii erityisiä voimia. Ja niitä sinulle toivon! Nuo kuvat lapsestasi saippuakuplien kanssa niin kauniita! Tunnelmat kuvissa, värit ja valot. Ihastelen.

Leenukka
25/14 | 

Hei,

kiitos korjauksesta. En ole vielä aloittanut, mutta langat ovat jo valmiina.

Otan tämän kesälomakäsityöksi. Kysyisin kuitenkin vielä ,että mitä kokoa ohjeen mukainen

neule mahtaisi olla?

Oikein ihanaa kesää.

Terkuin Leena

Maiju
27/14 | 

Avioero herättää monenlaisia mielipiteitä, vaikka mitä me sivulliset muka tosiasiassa toisten elämästä tiedämme. Sama koskee tuota toista arkaa aihetta, lastenkasvatusta. Kiukutteleva lapsi ei välttämättä ole joutunut heitteille, vaan häntä saattaa väsyttää esimerkiksi pitkän mummolareissun jälkeen.

Jos tuntuu, että ilkeät kommentit saavat liikaa tilaa ajatuksistasi, niin sulje kommenttiboxi siksi aikaa, kunnes avioeron nostattama pöly on laskeutunut. Kyllä me lukijat täällä edelleen olemme, sillä niiden hyvien kommenttien perusteella blogistasi on tullut monelle osa elämää. Varmasti jokainen ymmärtää, että ei ole kivaa saada roskaa niskaan toistuvasti.

Aurinkoista heinäkuun jatkoa!

Lilja
28/14 | 

Kaikkea hyvää sinulle ja olet onnesi ansainnut ❤️

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010