Jos Kotkaan haluat mennä nyt sä takuulla yllätyt...

 

Tai koska vaan. Kotkassa on paljon pieniä helmiä. Paljon tunnelmaa ja paljon historiaa. Mulle se on tietysti erityisen rakas, mutta on siellä ihan uudellekin vierailijalle paljon koettavaa. 

Kotka on mulle koti ja jos Suomessa voisin asua, asuisin tietenkin siellä. Kotkalaiset ovat kamalan kivoja ja ihmisissä on sellaista aitoutta ja pilkettä silmässä, mitä usein kaipaan täällä. Se on hyvä paikka. Se on mulle aina loma, se saa hartiat alas ja helpon olon. 

Toisaalta inspiroidun aina ehkä juuri siitä elämän aitoudesta, epätäydellisyydestä ja siksi rikkaudesta. Esimerkiksi suomalaisesta musiikista. Se on todella paljon melankolisempaa verrattuna tahän norjalaiseen musiikkiin. Täällä sanoitukset ovat lähes poikkeuksetta aika pinnallisia ja melodiat reippaan iloisia, kun taas suomalaisissa kappaleissa on aika vahvoja tekstejä ja surumielistä tempoa. Ei näistä norjalaisista oikein jää mitään käteen, suomalainen musiikki koskettaa usein syvältä ja saa silmät kostumaan.

En tiedä, ehkä tästä norjalaisesta tyylistä jää hyvä mieli, mutta ainakin mulle syvyys ja vahvat tunteet ovat elinehtoja ja parempaa taidetta ja tunnen aina eläväni pikkasen vahvemmin Suomessa. Kuitenkin; saattaisin helpopsti jäädä jonnekin syvyyksiin taiteilemaan, joten ihan hyvä että tämä norjalainen mentaliteetti nostaa väillä pinnalle. Sopiva yhdistelmä mulle - ja molempiahan me kaikki tarvitsemme.

Terveisiä kotoa, Norjasta. Jospa tässä nauttisi elämän aalloista ja taiteilisi jotain viimeisellä lomaviikollaan. <3

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (6)

Sapfo
7/6 | 

Sinulla on hienoja kuvia aina. Mikä kamera sinulla on käytössä?

Jenni
8/6 | 

Kotka on kiva,varsinkin kesäaikaan. Sapokka ja oliko kuvissa myös Langinkoski? ovat tuttuja paikkoja, sillä anoppi asuu Katariinassa merenrannalla. Katariinan puisto lenkkipolkuineen onkin miun lempipaikka siellä! Meri=Rakkaus 

Ihanaa kesänjatkoa! t.Jenni Joensuusta

Vierailija
9/6 | 

oon iloinen sun puolesta, että nykyään nautit elämästä norjassakin <3 

haluaisin niin tehdä tuollaisen reikäneuleen mikä täällä on vilahtanut, onko ohjetta tulossa?

neito
10/6 | 

Kiitos taas ihanista kuvista! Mäkin tykkään viettää lomaa Kotkassa ja kuvista päätellen mulla on samoja suosikki-paikkoja. Olen asunut aina PK-seudulla, mutta käynyt vauvasta asti säännöllisesti Kotkassa, kun mummo ja vaari asuvat siellä. Lisäksi vanhempien mökki on Pyhtäällä. Nykyään meillä on käytössä myös majapaikka Kotkassa ja lapsilleni sekä miehelleni (joka on ihan muualta kotoisin) on myös kaupungista tullut tärkeä paikka. Välillä mietimme, että muuttaisimme Kotkaan. Saattaapi se olla yksi niistä haaveista, jonka jossain vaiheessa toteutan. :)

Tuula
11/6 | 

Kauniita kuvia. Mikä objektiivi on ollut kätössä kun otit kuvat?

aurinkoarmas
12/6 | 

Hei!

Kirjoitat asiaa, itse olen Kokkolasta kotoisin ja asun Ruotsissa. Voin vain yhtyä ajatuksiisi suomalaisesta musiikista ja suomalaisista <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010