Pitkästä aikaa vähän kauneudenhoitojuttua - huomasin tässä juurikin yhden blogipostauksen kuvista miten kovasti alkukesän aurinko oli jo vaalentanut hiusta. Ja miten vähän olin ehtinyt hoitamaan ja ajattelemaan hiuksia viime aikoina.

Niinpä sitten ryhdyin vähän korjaustoimiin. Ei niin, että tässäkään postauksessa hiukset olisivat viimeisen päälle. Ei, kuvat on otettu työpäivän jälkeen. Hiuksia ei ole pesty pariin päivään (tässä helteessä!) eikä niitä ole laitettu mitenkään. Näette siis hiukset hyvin arkisessa, tavallisessa tilassaan.

Mutta ne ovat ihan ok. Koska olen hoitanut niitä.

Heti sen vaalentuneen, kuivan blogikuvan jälkeen laitoin hiuksiin kestovärin. Nyt siis jo pari viikkoa sitten. Schwarzkopfin Only love sarjassa (ja tää ei ole mitenkään maksettu mainos) ei ole silikoneja, ei alkoholia eikä ammoniakkia, joten se on kivasti hiukselle hellävarainen kestoväri. Siinä on sulfaatteja; hiusta peseviä ainesosia joita en tavallisesti käytä ja joita esim Curly Girl -metodissa ei suositella käytettäväksi. Pieni sulfaattipesu - ns. "final wash" silloin tällöin ei kuitenkaan haittaa vaan päinvastoin puhdistaa hiuksesta hoito- ja muotoilutuotteiden kertymiä tehokkaasti. Juuri siltä tuntui tämän värjäyksen jälkeen. Hius puhdistui, mutte rasittunut. Suosittelen. :)

Kuvasin ja haluan suositella myös kaksi hiustuotetta, joista en halua luopua never ever. Toinen niistä on As I Am cowash eli shampoon korvaava pesevä hoitoaine. Curly Girl -metodissahan suositellaan pesemään vain hoitoaineella tai cowashilla enkä ole varmaan puoleen vuoteen pessyt juuri muulla kuin tällä As I Amilla. Se jättää hiukset todella puhtaan, ilmavan ja pehmeän tuntuiseksi. Parempi kuin shampoo, väittäisin. <3

Cowashin ja varsinaisen hoitoaineen jälkeen laitan kosteisiin hiuksiin Shea Moisturen Smoothieta. :) Se poistaa pörröisyyttä ja jättää hiuksen kiiltävän ja pehmeän tuntuiseksi. Loistava pörröisyydestä kärsiville - ja kiiltoa, mutta volyymia kaipaaville.

 

En noudata Curly Girl -metodia mitenkään orjallisesti enkä yritä saada aikaan kiharoita geeleillä ja ploppailuilla, mutta vältän "kiellettyjä aineita" eli niitä, jotka kuivattavat ja rasittavat hiusta turhaan. Voisin myös melkein väittää, että mun hiukset kasvavat nykyään helposti pidemmiksi kuin ennen. Latvat eivät tunnu kuivilta - niitä ei ole tarve leikata niin usein kuin ennen ja hiukset tietysti myös kihartuvat entistä helpommin. Tuskin koskaan enään palaan silikoneja, sulfaatteja ja alkoholeja sisältäviin tuotteisiin. Niin ja silloin tällöin hoidan hiuksia ihan oliiviöljyllä keittiön kaapista. Sen parempaa tehohoitoa ei olekaan. :)

 

Sellaista hiushöpinää - hyvää loppuviikkoa. <3

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010