Onnea on myös aika moni asia, mutta toi ajatus omana itsenään olemisesta on mun mielestä niin hyvä. 

Se, että on aina suunnilleen oma itsensä säästää kummempien kulissien ylläpitämiseltä, vahvistaa omaa itsetuntemusta ja rentouttaa olemusta. Luulisin. Tekee elämän vähän niinkuin helpommaksi. Ei tarvitse miellyttää kaikkia, mutta miellyttää itseään.

 

Ja onnea on olla terve. Sitä on tullut kokeiltua viime päivinä. Oikeastaan joka päivä yhdeksi onnen aiheeksi riittää se, jos on terve. Ja tieto siitä, että jos sairastuukin, pääsee heti hoitoon. Vitsi sairaanhoitajat ja lääkärit, maailman arvokkain työ. <3 Pieni sairaskertomus siis tähän väliin (hyppää yli jos sairausasiat eivät juuri nyt kiinosta :D voi olla too much information): pyörryin tässä eräänä yönä kahdesti vatsakipuihin ja lähdin sitten aamulla ensiapuun kunhan olin saanut lapset kouluun (Hilden avulla kun mies reissussa). Erilaisten tutkimusten tuloksena löytyi munasarjoista puhjennut kysta (joiden olemassaolosta en ole koskaan mitään aavistellutkaan). Oletteko kokeneet? Aika kivulias homma. Nyt kuitenkin kotona ja hitsin onnellinen että se oli vain puhjennut kysta. Kaikki hyvin.

 

Onnea on myös ulkona kukkiva Da Vinci -ruusu, jonka sain työkaveriltani ja joka kesällä meidän penkkiin siirtämisen jälkeen oli aika heikossa kunnossa. Nyt se tekee nuppuja ja kukkii. <3

Ja että pystyy taas neulomaan. Tipan kanssa ei pystynyt.

Ja että pääsee suihkuun. En tuoksunut kovin hyvälle.

 

Niin paljon onnen aiheita. Suuria ja pieniä. Niin paljon, etten oikein näe mitään huonoa just nyt. <3

Kommentit (17)

Marja K
18/17 | 

Onnea on todellakin terveys! Ja ystävät <3 Heti tuli mieleen tuo puhjennut kysta sillä itse olen kokenut saman jokunen vuosi sitten. Kipua voisi verrata jossain määrin supistuksiin? Ainakin mulla kipu oli samanmoista ja niin voimakasta, että konttasin lattioita pitkin kun en pystyynkään päässyt. Mies oli viittä vaille tilaamassa ambulanssin kun olo sitten helpottui. Varasin seuraavaksi päiväksi ajan lääkäriin ja todettiin (kiertynyt ja) puhjennut kysta. Olin käynyt oikein kunnon hikipomppujumpalla edellispäivänä ja se ilmeisesti edesauttoi puhkeamista. Itse tunnistan kystien olemassaolon nykyään siitä, että vatsa tuntuu pinkeältä ja kävelykin sattuu alavatsaan. Ja silloin otan hieman rauhallisemmin mitä tulee jumppiin yms.

Terkkuja ja rauhallisia syyspäiviä sinne Norjaan!

ellim
20/17 | 

Minulta poistettiin juuri pari kystaa. Hirmuisot 8*6cm. Sen puhkeaminen kipeää.

Pikkumyyx
21/17 | 

Moikka! Kävin taannoin gynellä jatkuvien vatsakipujen vuoksi ja toisesta munasarjasta löytyikin 5cm kokoinen kystä. En tietääkseni ole kokenut kystan puhkeamista, joten sitä odotellessa. Nämä kivut kystan kanssakin ovat jo tuskaa ajoittain...Kuulemma hormonikierukka lisää toisilla todennäköisyyttä saada toistuvia kystia, jotka eivät välttämättä edes puhkea itsestään vaan vaativat jonkin sortin toimenpiteen.... tsemppiä!

Julia & pojat
22/17 | 

Voi, onneksi oli ystävän apu lähellä! Toivottavasti olosi kohenee pian ❤️

Sanna
23/17 | 

Onneksi voit jo paremmin <3
Valitettavasti minullakin on kokemusta puhjenneesta kystasta, ambulanssilla kiikutettiin sairaalaan, kipu oli aivan järkyttävä kova. Olin silloin vielä ihan ensimmäisillä viikoilla raskaana, joten kamala pelko kohdun ulkopuolisesta raskaudesta tai keskenmenosta tuli vielä kaupan päälle.
Pikkuisella oli kuitenkin kaikki hyvin ja hän onkin nykyään aivan ihana 11-vuotias nuori neito :).

Vierailija
24/17 | 

Pikaista paranemista! Terveys on tärkeä juttu.

Muuttuva kotini Päivi S
25/17 | 

Onneksi on ihania ystäviä lähelläsi ja hyvät hoitajat/lääkärit <3

Pikaista paranemista sinne  ja terveys on kyllä kaikkein tärkeintä elämässä ja monesti sitä arvostaa tai huomaa sen kun jotain sattuu <3

Vierailija
26/17 | 

Itseltäni on pari kertaa puhjennut kysta, viimeisin kerta kun olin opettajana tuntia pitämässä, juuri ja juuri selvisin tunnin loppuun ja itkua pidetellen piti lähteä töistä kotiin ja ajaminenkin sattui niin kauheasti. Seuraavana päivänä todettiin puhjennut kysta ja toinen kysta oli toisessa munasarjassa. Aikaisemminkin on löytynyt kystia munasarjoista, mikä aina jännittää milloin puhkeavat koska se kipu on niin hirveää ja lamauttavaa. Kärsin muutenkin jatkuvista alavatsakivuista eikä ole enää vaihtoehtoja, mitä kokeilla. Lapsen saanti sitten joskus voisi kuulemma helpottaa endometrioosia, mutta ei ole ajankohtainen asia vielä pitkään aikaan :) voi hyvin!

TR
28/17 | 

Oijoi! Pikaista paranemista ja kaikkea hyvää 💕. Sairaalareissun jälkeen on ihaninta vain olla omassa kotona. Se on onnea.

Vierailija
29/17 | 

Pikaista parantumista! Ihanan pehmoisen näköinen ja värimaailmaltaan symppis neule puikoilla ❤

Susa
31/17 | 

Hyvää toipumista Sinulle!
Minulla puhkesi kysta munasarjoista vatsaonteloon (jos ymmärsin lääkärin puheet oikein) ja luulin sitä keskenmenoksi. Itkin ja huusin kivusta ja surusta koko matkan Naistenklinikalle. Siellä kohtu ultrattiin ja voi sitä onnea, kun 6-viikkoisen pikkukullan sydän löi normaalisti! (Pikkuinen on jo 12v. neiti ♡ ) Mutta se vatsakipu oli todella niin hirveä, että en yhtään ihmettele pyörtymistäsi.

Maria(is)Strong
32/17 | 

Itsellä on myös kerran puhjennut kysta (monirakkulaiset munasarjat olemassaan, mutta koskaan ei oo aikaisemmin puhjennut). Se kipu oli jotain aivan kamalaa ja päivystyksessä piti käydä pyörähtämässä. Hyvä, ettei sinulla ollut mitään vakavampaa. 

Vierailija
33/17 | 

Tsemppiä toipumiseen! Mitä lankoja käytät ko. neuleessa?

Vierailija
34/17 | 

Hienoa, että kaikki meni hyvin ja olet jo kotona! Itselläni (kuten varmasti monella muullakin) on kokemusta sairaalareissuista ja ne eivät todellakaan ole mitään "lepolomaa", kotiinpääsyä vain odottaa ja odottaa. Mutta, kun jotain hoitoa tarvitsee, hoito täällä Suomessakin on hyvää ja luotettavaa. Ainakin omalla kohdallani on ollut. Ja jos joskus tekee mieli nurista jostakin Suomessa sairaalassa, kannattaa miettiä miten hyvää se yleensäkin pohjoismaissa kuitenkin aina on moneen muuhun maahan verrattuna...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010