Olen ennenkin kirjoittanut aiheesta kesäkroppa - itseasiassa lähes identtisen tekstin muutama vuosi sitten ja silläkin uhalla että siitä kirjoittaminen lisää aiheen saamaa huomiota, kirjoitan taas. Tömäsin nimittäin vähän aikaa sitten otsikkoon, joka meni suunnilleen näin "Älä huoli - ehdit vielä saada premman ja hoikemman vartalon kesälomaksi" ja äsrynnyin.

Älä huoli?! Ketä tollainen otsikko rauhoittaa? Kuka tollaista haluaa edes kirjoittaa? Miksi nyt pitäisi alkaa stresaamaan erilaista vartaloa kesälomaksi?

 

 

Kesäkropasta ei saisi mun mielestä edes puhua - kroppa on sama kesät talvet eikä sitä auta alkaa trimmaamaan kaksi viikkoa ennen kesälomaa. Ihan niinkuin me emme liho joulun ja uudenvuoden välillä - kyllä sekin tapahtuu uudenvuoden ja joulun välillä jos on tapahtuakseen.

Kroppa on sellainen kuin on, jokaisella erilainen eikä sille voi ihan hirmu ihmeitä tehdä ainakaan pienessä ajassa. Jokaisella (ainakin meillä naisilla) on varmaan joku ruuminosa, joka joskus harmittaa. Joku jenkkakahva tai sisäreisi tai alli tai liian pehmeä vatsa. Koska kukaan ei ole täydellinen. 

Ja ennen kuin kukaan ärsyyntyy, että mitä minä laiheliini tästä mitään tiedän ja kirjoitan, niin muistutan, etteivät nämä jutut ole laihuudesta kiinni. Jokaisella on joskus läskipäivä, jokainen nainen on joskus ollut epävarma ulkonäöstään, tuntee itsensä turvonneeksi ja jokaisella on joskus jokin tyytymättömyyttä aiheuttava kohta. 

Jopa sillä, jonka vartaloa sinä saatat ihailla ja pitää lähes täydellisenä. Juuri sillä naisella saattaa olla jokin paljon huomiota vievä komplikaatio. Ehkä joka ikinen päivä, ehkä enemmän ja useammin kuin sinulla. 

 

Eli se on hullua - ei kannata. :) Ei kannata tuhlata huomiota ja kallisarvoista aikaa moisille.

 

Koska omasta kropasta pitämminen ja sen kauneus ei ole laihuudesta kiinni. EIkä täydellisyydestä tai lihaksikkuudesta. Kaikki on kiinni siitä, miten sinä suhtaudut kroppaasi.

Kroppasi tarvitsee arvostusta - se olet sinä! Älä anna sen vain maata sohvalla ja syödä suklaata. Ei se ole ihmiselle hyväksi. Tai on :D joskus, pienissä määrin. Mutta ihminen on tehty liikkumaan ja syömään ihan muita juttuja; niistä kroppa kiittää. Kohtele kehoasi hyvin, ajattele sen parasta. Anna sille astusta.

Mulla ei ehkä ole kovin monta komplikaatiota kroppani kanssa, mutta on mullakin ajatuksia käynyt mielessä. Melko mutkaton suhtaumiseni ulkonäköön ja kroppaan ei johdu sen absoluuttisesta täydellisyydestä (hehe) vaan siitä, miten olen siihen aina suhtautunut. Parasta on olla miettimättä sitä niin kauheasti, keskittyä mieluummin siihen miten se toimii ja mitä se voi tehdä.

Ja kroppa on vain ulkokuori. Sinä olet kiinostava ihminen ihan muista syistä kuin ulkonäöstä. EIkä muihin ainakaan kannata vertailla. Maailmassa on miljardeja erilaisia vartaloita. Jokaisessa jotain hyvää.

Minuun ei ainakaan vetoa pelkkä lihaksikkaaksi treenattu kroppa millään tapaa. Päin vastoin, se saattaisi olla vähän turnoff. Ennenmmin kiinostun vähän hauskasta tai ihan hassusta ulkonäostä ja ennen kaikkea siitä, että ulkonäön alta paistaa läpi heti jotain tärkeämpää. Eikö? :) Persoonallisuus, pilke simäkulmassa, hymy huulilla eikä kiloilla ole mitään merkitystä! 

Pidä huolta itsestäsi, anna vartalollesi rakkautta ja eikun kesästä nauttimaan <3

 

Kommentit (9)

neitolintu
10/9 | 

Ihanasti kirjoitit, kiitos tästä!

Jaanahoo
11/9 | 

viisaita sanoja :)  tuli hyvä mieli kuin luin tämän, mukavaa lauantai-illan jatkoa!

Vierailija
12/9 | 

Ihan kiva kirjoitus, mutta me vähän ylipainoiset saamme valitettavasti kuulla omasta painosta ihan tuntemattomiltakin. Eli vaikka kuinka itse olisi sinut oman kroppansa kanssa, hankaloittaa ulkopuolelta tuleva katse ja kommentti aika paljon siihen mitä mieltä sitä itsestään on. 

Vierailija
13/9 | 

Ensiksikin, ihania kesäkuvia! Niistäkin tulee niin hyvälle tuulelle :)

Toiseksi, todella hyvä kirjoitus, kiitos siitä. On paljon terveellisempää pitää huolta itsestä ja kropasta ympäri vuoden, kuin alkaa joku järjetön dieetti pari viikkoa ennen kesää, että kehtaa pukea uikkarit päälle. Ja harvoin ne edes onnistuu, turhaa stressiä. Vertaan tätä ystävänpäivään: Ystäviä on tärkeää muistaa ympäri vuoden, eikä vain yhtenä päivänä vuodessa :D. 

Kolmanneksi, miksi yhteiskunnassa on ok arvostella (ja mollata) laihoja ja hoikkia ihmisiä todella kovinkin sanoin, mutta ylipainoisia ei. Ja en todellakaan nyt tarkoita, että PITÄISI saada mollata yhtään ketään! Olen vain huomannut, että laihoja saa haukkua ihan surutta mediassakin ties miksi, eikä siihen kukaan puutu, eikä siitä "älähdä". Ystävänikin on sanonut minulle että "Helppo sinun on sanoa, kun olet noin laiha...". Eipä tulisi mieleenkään sanoa hänelle jostain asiasta, että "Helppo sinun on sanoa, kun olet noin lihava...". Tätä tarkoitan.

Vierailija
15/9 | 

Todella täyttä asiaa tässä postauksessa. Itseä jaksaa aina ärsyttää jokakeväiset "VIELÄ EHDIT KESÄKUNTOON"-huuto-otsikot joka lehdessä ja verkkojulkaisussa. "5 vinkkiä, joilla karistat kiloja nopeasti", "Täydellisen kesäkropan kuusi salaisuutta", "Näillä ohjeilla juhlit juhannusta seitsemän kiloa kevyempänä". Poppakonsteja ja pikaniksejä tarjotaan, ja joka kerta kysyn itseltäni, miksi ja kenen tarpeeseen. Kuka tämän kesäkroppakampanjan oikein on lanseerannut ja miksi se pysyy aina vaan pinnalla?

Ylipäänsä "laihuus = onnellisuus" on mielestäni kestämätön yhtälö silloin, kun sitä tarjotaan itseään toteuttavana totuutena. Terve mieli terveessä kehossa olisi jo paljon parempi hokema, vaikka sitäkin toitottaessa pitää muistaa, ettei kukaan ole täydellisen terve (niin fyysisesti kuin henkisestikään) elämänsä jokaisena päivänä ja välillä menee kehnommin, vaikka miten rutinoitunut itsestään ja kunnostaan huolehtija olisikin.

Vierailija
16/9 | 

Moi Johanna, miten sä vaikutat nykyään niiiiin paljon onnellisemmalta, vapautuneemmalta, kauniimmalta, naisellisemmalta kuin ennen? Ihan kuin olisit jotenkin juuri nyt puhjennut kukkaan. OIkeastaan tämä fiilis mulle tuli tuosta mohair-postauksesta, mutten halunnut sinne kommentoida ettei huku satojen arvontakommenttien sekaan :) Näytät tosi hyvinvoivalta ja tyytyväiseltä, ihan aidosti. Kaikkea hyvää ja ihanaa kesää <3

Vierailija
17/9 | 

Minkä merkkinen tuo sininen ihana kesämekko on, joka on tuossa neulepostauksessa ylläsi? <3

Vierailija
18/9 | 

Ihana! Itse en osaa neuloa joten olisi todella tervettulut ihanuus💕

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010