- ja ajatus elämästä suruineen <3

(paita YAS ja farkut 5Units)

 

Mulla on usein tapana tehdä blogia sunnuntaisin, sillä viikonlopun jäljiltä on usein rauhallinen hyvä fiilis ja kuvia varastossa. Niin olin ajatellut eilenkin. Sitten iski vaan suru. Koko päivä oli sellainen. 

Ei ehkä ihme. Tällä viikolla on ollut hautajaiset, perheen kanssa kokoontumista - ei kuitenkaan perheenä. Ja hyvän ystäväparin hääjuhla. Pari, joka on ollut yhdessä parikymmentä vuotta, avioitui nyt. Juhla ja ajatus olivat kauniit, mutta meille jotka juuri olemme lakanneet olemasta pari, oli ehkä niin juhla kuin se kaunis ajatuskin vähän raskaat. Juhla meni hyvin, sunnuntai ei.

En siis saanut tehtyä mitään blogiin eilen. Enkä yritäkään, jollei siltä tunnu. En halua tulla tänne purkamaan pahaa oloa enkä voi laittaa hymyileviä kuvia, jos itkettää niin ettei meinaa saada henkeä.

Enkä halua työntää surua pois.

Se saa tulla ihan kuin ilo, onni ja tyytyväisyyskin. Se saa oman tilansa ja aikansa silloin kun sen täytyy tulla. Sillä erolla, että loisia, onnellisia ja tyytyväisiä päiviä ja hetkiä mietin ja muistelen paljon jälkeenpäinkin. Mutustelen niitä ja täytän elämän niillä. Surulliset olot saavat jäädä siihen hetkeen. Niitä käytän kasvamiseen ja eteenpäin kulkemiseen, mutten muistele myöhemmin. Surulliset olot kun kasvattavat joka tapauksessa ja vähän vaikeina aikoina oppii usein paljon itsestään. Tutustuu omiin, ehkä aivan uusiin ominaisuuksiinsa, huomaa ehkä mitkä niistä ovat hyviä ja mistä haluaa päästä eroon. Huomaa uudella tavalla mikä elämässä on tärkeää ja mihin haluaa tulevaisuudessa panostaa.

Vaikeina aikoina saattaa tuntua siltä, että elämä kulkee hitaasti paikallaan ja valuu vähän hukkaan, mutta veikkaan että henkinen kasvu ja kehitys sen sijaan saattaakin tapahtua tavallista nopeammassa tahdissa, nopeammin kuin silloin, kun elämä kulkee tasaisesti tutuilla raiteillaan. Pienenä lohtuna pääsee siis hieman nopeammin eteenpäin.

Vaikka mikäpä kiire tässä. Aika on meillä vain lainassa, se voidaan ottaa koska tahansa pois. Kiirehtiä ei kannata, vaan tehdä jokaisesta hetkestä hyvä ja arvokas. Valmiiksi me ei kai koskaan tulla. Minä ainakaan. ;)

Mutta tänään on taas hyvä hymyillä. <3

Kommentit (43)

Vierailija
44/43 | 

Tsemppiä vaikeisiin hetkiin💪Itsekin olen käynyt saman läpi 12v sitten ja nyt sanon että hyvä kun asiat meni niin.Vierelläni kulkee ihana ihminen❤️Toivon sinulle avautuvan uusia onnen ovia Johanna👍❤️

Vierailija
45/43 | 

Ja ihanan pirteä look sulla👍👏

Vierailija
46/43 | 

Kiitos ajatuksia herättävästä ja niin aidosta kirjoituksesta.
Uusi look on ihastuttava. Toivon ilon hetkiä elämääsi ❤

Susku
47/43 | 

Kävin kurkkaamassa täällä eilen ja jotenkin aavistin tunnelmasi.

Kaunis kirjoitus, joka kolahti. Kaikella on aikansa elämässä. Itsekin olen joutunut läheisen sairauden vuoksi pysähtymään ja oppia sietämään sen, että meille on annettu vain tämä päivä. Huomisella on omat murheet ja ilot. Kuitenkin kiitollisena siitä mitä on ollut.

Sande
48/43 | 

Miten osaatkin kirjoittaa noin kauniisti, ihana teksti! Aurinkoa ja iloa kevääseesi☀️☀️

Vierailija
49/43 | 

Voimia Johanna, se vie aikansa...on lohdullista tietää että pahatkin päivät ovat ohimeneviä ja huomenna taas aurinko paistaa...

Kotifilosofi
50/43 | 

Joku viisas on sanonut, että yksi raskas vuosi kasvattaa henkisesti enemmän kuin kymmennen helppoa vuotta. En tiedä, pitääkö paikkaansa, saattaa pitääkin. Eihän kukaan tietenkään toivo vastoinkäymisiä ja menetyksiä, mutta elämänkoulussa ne ovat väistämättömiä.

Sanna
51/43 | 

Upeat hiukset (no ainahan sulla on...) ja kirjoitus koskettaa minua, myös juuri eronnutta. Niin se on, eroon liittyy surua, eikä sitä kannata työntää pois. Jossain vaiheessa kyllä. Mutta surulle on annettava aikansa.

Lillukkap
52/43 | 

Uskalsit lyhentää hiuksiä, eipä silti, ne näyttää kauniilta:) Vuosikausia blogiasi lukeneena tuntuu kuin tuntisin sinut, vaikka en kuitenkaan tunne:) Ja kuitenki tunnen surua ja iloa asioistasi, kuin myötäeläisin kanssasi. On se ihmeellistä miten ihminen tulee tavallaan kuin tutuksi kun blogia seuraa. Kaikkea hyvää sinulle. Mukava kun kirjoittelet.

HanneM
53/43 | 

Ihanat nuo sun hiukset! Sopii tooosi hyvin ☀️
Tsemppiä ja jaksamista, kaikkea hyvää, iloa ja onnenhetkiä kevääseen ja tulevaan kesään ❤️

S
54/43 | 

<3 paljon halauksia, voimia ja lohtua surun käsittelyyn

Vierailija
56/43 | 

Kiitos kauniista ja koskettavasta tekstistä. Minä, kuten nähtävästi moni muukin, samaistun kovasti elämäntilanteeseesi ja on hienoa, että jaksat ja uskalla avata sen herättämiä tunteita.

Leenamartta
57/43 | 

Mitä tahansa elämässäsi on nyt meneillään, keskity siihen mitkä ovat hyviä asioita ❤️❤️
Lämpimin ajatuksin 🌷

Vierailija
58/43 | 

Aivan ihanaa tekstiä elämän suruista ja iloista.

JuttaE
59/43 | 

Sulla on ihan erityisen kaunis tapa kirjoittaa tunteista -niistä kaikista. Hämmästyttävän voimaannuttavaa ja riipaisevaa. Kaunista. 

Lähetän lämpimän ja tukan halauksen, sekä enkeleitä vartioimaan polkuasi. 

Vierailija
60/43 | 

Oot kuin Tommy Hilfiger mainoksesta. Kaunis ja pirteä. Uusi hiustyyli sopii upeasti. On hienoa että kerrot rehellisesti tuntemuksistasi eron jälkeen, etkä kirjoita vain vaaleanpunaista höttöä. Kaikkea hyvää sinulle ja lapsillesi!

Vierailija
63/43 | 

Kiitos todella paljon tästä kirjoituksesta. Siitä sai juuri sellaista voimaa, kuin tällä surun hetkellä tarvitsin. Minun suruni ei johdu parisuhteesta, vaan jostain aivan muusta. Mutta kuitenkin, sanasi osuivat oikeaan paikkaan. Kaikkea hyvää sinulle :)

Vierailija
64/43 | 

Kaikki tunteet kuuluu elämään. Niin kuin sanoit vaikeat ajat kasvattavat meitä henkisesti, pistää pysähtymään, miettimään kuka minä olen ja millainen haluan olla. Elämä kantaa. Voimia sinulle. Niin ja noi hiukset on tosi pirtsakat.

Vierailija
65/43 | 

Fiksuja mietteitä. Kovasti tsemppiä täältäkin hankaliin hetkiin! Ja uudet hiukset on huiput :)

Taina
66/43 | 

Surun läpi käyminen on rehellistä ja tarpeellista. Valitettavasti prosessia on hyvin vaikea nopeuttaa. Suru ottaa aikansa. Voimia <3 Kaikesta huolimatta - sinulla on ihan huikean hieno blogi :)

Vierailija
67/43 | 

Valoa <3 Tietyt vaiheet, tunteet ja ajatukset on vain käytävä läpi. Jälkikäteen ne konkreettisesti ja kirkkaammin sitten ymmärtää. Samoja vaiheita olen käynyt läpi- se on sitä aallokkoa keveästä "leijumisolosta" tummempiin ja epätoivoisempii tunteisiin- kuitenkin jokainen niistä on makusteltava läpi- päästäkseen eteenpäin. Yksinäisyyskin saattaa yllättää, ikävän tunne voi riistää, jopa hienoinen katumuskin ajoittain- ne on niitä kipeimpiä tunteita, jotka vie loppupelissä sitten kaikkein tehokkaimmin omaa kasvua eteenpäin.

Joskus vielä kaikki on toisin <3

Itsellä nyt ihana uusperhe, en olisi uskonut vielä joskus. En uskonut edes haluavani.

Vierailija
68/43 | 

Hei

Kirjoitin jo edelliseen blogiisi mutta lähettäminen ei onnistunut.

Paljon tuttua meneillään nyt elämässäsi ja elämäsi varmasti aaltoilee vielä pitkään. Välillä saattaa jopa ahdistaa kurjastikin mutta elämä tasaantuu ja rauhoittuu. Itsellä erosta jo tovi ja elelen yksikseni. Elämä maistuu ja moni asia on takana kauniina muistona. Ikävät asiat pulpahtavat ajoittain pintaan mutta niistä pääsee yli, kunhan ei hautaa niitä, vaan pohtii hetken ja jättää ne sitten taakseen, vähitellen ne haalenevat.

Rauhallista ja aurinkoista mieltä sinulle Johanna. Elämä ei aina mene käsikirjoituksen mukaan mutta siitä voi syntyä hyvä tarina :).

Mm
69/43 | 

Olet hyvä kirjoittamaan tunteistasi ja tuntemuksista, joihin itsekin voin samaistua. Kaunis on uusi hiustyylisi! Näytät parissa kuvassa hyvin paljon siskoltasi, tekisikö kiharampi kampaus sen...

Vierailija
70/43 | 

Voimia ja jaksamista! Kaikki isot elämänmuutokset vaativat aikansa. Kyllä se siitä.

Ihanat hiukset :)

Vierailija
71/43 | 

Kaunis kirjoitus. Se on niin totta... surun pitää antaa tulla. Nekin on tärkeitä päiviä kun vaan itkettää eikä meinaa loppua tulla.. pikkuhiljaa ne päivät vähenee, ajan kuluessa. Perheen hajoaminen on suremisen arvoinen asia, sillekin tulee antaa oma arvonsa. Kovasti voimia! Ihanat hiukset ja paita 💕

Vierailija
72/43 | 

Ihanat pirtsakat hiukset, nuorruit taas silmissä vaikket ole kyllä vanhalta näyttänytkään. Voimia sinne kovasti ja tsemppi halit täältä. Onneksi asioilla on aina tapana järjestyä <3

Vierailija
73/43 | 

Kauniisti ja ajattelevaisesti kirjoitettu.

Maiju
74/43 | 

Tsemppiä kovasti! Kaunis tukka :) ja paita ihanan pirtsakka!

muuttolintu
75/43 | 

Muutama vuosi sitten elämäni oli ihan umpisolmussa. Minne käännyinkin, ovi oli vastassa lukittuna. Se oli hirveää aikaa, mutta just kuten sanoit, se kasvatti. Nyt kun se aika on ohi ja uudet tuulet puhaltavat, sitä osaa olla onnellinen ja kiitollinen jokaisesta päivästä. Paitsi ettei ne elämänläksyt vieläkään ole ohi. Toisaalta kaikkitietävyys on aika kamala ominaisuus, koska opettelemassahan täällä ollaan.
Ihana postaus, hyviä ajatuksia sulla. Uusi hiustyylisi on myös ihastuttava.

merileiniitty
76/43 | 

Voimia sinulle, käyt melko suurta elämänvaihetta läpi. Tärkeää tosiaan on, niinkuin kirjoititkin ettei kannata työntää surua pois vaan käydä ne kaikki tunteet läpi. Juuri sellaisina kun ne sattuu tulemaan ja näyttäytymään elämässä. 
*voima halaus* btw Sun uus hiustyyli on MAGEE, mulla kampaajalla käynti ens viikolla.. nyt tuli itselläki filiis leikata vähän lyhkäsempi malli..! <3 :) 

Vierailija
77/43 | 

Loppuvuodesta -16 olin itse tuossa tilanteessa. Nyt elämässä on ollut reilun puoli vuotta uusi rakkaus ja herran jestas tätä tunnetta 😍 nyt on menneillään elämässä aivan ihana jakso ja toivon, että tämä ihminen vierelleni jää ❤️ T. Niinukka

Vierailija
78/43 | 

Niin viisaita ajatuksia 💗 Toivon sulle niin kaikkea kaunista ja ihanaa elämänpolulle💕Kaunis olet😘

Vierailija
79/43 | 

Tsemppiä sinulle! Ja yksi kysymys hiustesi hoitoon liittyen; miten ja millä tuotteilla saat ne noin kuohkeiksi?

villijoenmiia
81/43 | 

Kaunis uusi tukka. Voimia taas ja kiitos kun kirjoitat elämästäsi iloineen ja suruineen.

Neljän lapsen äiti
83/43 | 

Suru pitää surra pois, antaa surun tulla....pikkuhiljaa huomaa, että se "surun möykky" pienenee ja pienenee, kunnes siitä on jäljellä enää "muisto" vain 💗 Toivon sinulle onnen hetkiä ja kaikkea hyvää 😘 niin ja ihanat uudet hiukset sinulla ☺

Minni123
84/43 | 

Toivon sinulle auringonvaloa. Kirjoitat viisaasti ja kauniisti, kiitos. <3 t. Minni

ElinaM
85/43 | 

Voimia vaikeisiin hetkiin... Voin kuvitella kuinka vaikeita tuollaiset perhejuhlat voivat olla tuossa tilanteessa, kun kaikki on niin tuoretta vielä. Ei ihme, että pari päivää sen jälkeen menee tyhjiin puristettuna... Ihanaa, että kerrot tunteistasi avoimesti, täälläkin on varmasti moni vähän samanlaisessa tilanteessa. Niin ja ihanat hiukset muuten!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään Norjassa kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010